Va schimbati in fata copilului?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sincera sa fiu, cand eram copil si parintii se schimbau de fata cu mine si frate-meu (nu-si dadeau jos si chilotii) nu cred ca am suferit nici-unul de dorinta de a ne creste...ceva.

S-ar putea sa fie bune si teoriile psihologilor, dar nu se aplica "tutulor". Sa fim seriosi, am auzit si de teoria cf careia fiecare femeie viseaza sa fie violata si nici vise din-astea n-am avut. Sau poate sunt eu defecta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu sunt mama de fetita asa ca la noi treaba e mai mult decat simpla. Cand fac dush Giulia de obicei imi tine musai companie si atunci ii explic cat e de important sa ne spalam bine in toate zonele, dc schimbam mereu hainele, dc ne spalam de 10 ori pe dinti daca e cazul, etc. Nu am nimic extraterestru ce sa nu vada ea. Ii repet mereu ca unele lucruri le facem doar acasa sau doar in baie, ii explic mereu si mereu ca zonele intime sunt doar ale noastre personale etc etc ...
Daca aveam baiat nu stiu cum as fi procedat.
Cand Giulia avea 2 ani stiu ca era foarte, foarte interesata cum fac baietii pipi din picioare si atunci i-am cumparat o cartulie de anatomie pt copii. A vazut, am explicat, i-a trecut curiozitatea si e ceva absolut normal ca suntem diferiti, noi fetele, de ei, baietii

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> " Povestea unui licurici "
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

blackpanterro, daca tie ti se pare tampa, io ma obosesc si-ti explic
imagineaza-ti ca esti mic si neputincios
si vezi niste corpuri mari, cu forme, bataindu-se prin fata ta, in fundurile goale
corpul parintelui tau, ala perfect, omipotent, care poate face totul si tu mai nimic
citeste Dolto ca m-a apucat lenea
iar privitor la triburi - nici macar aia nu prea-s goi pushca - au fustitze si vopsele
da tu plimba-te, na

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Poate esti tu fan nenea Dolto dar mie tot tamp mi se pare!! De unde si pana unde corpurile adultilor sunt perfecte si frumoase toate astfel incat sa ii fie copilului ciuda ca nu are si el?
Pe bune, eu nu rad de tine, doar ca ideile lui nenea Dolto nu prea au sens(pt mine)!

Hai ca ma plimbai pe net otara si gasii asta http://www.papuatrekking.com/First_Contact_expedition.html , vezi ce bine face o plimbare, mai aflam una alta!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Mama mea s-a dezbracat mereu in fata mea si a surorilor, nu si a fratelui meu.
Niciodata nu m-am mirat sau nu am privit altfel decat normal un corp gol.

Maraki- e abuz psihologic si cand mama se dezbraca fatza de fata ei?

Abuzul este cand mamele se dezbraca in fatza baietilor si tatii in fatza fetelor. Sa nu exageram.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

nici mie nu mi se pare niciun abuz, imi vine si sa rad, zau! ca doar nu o sa ma dezbrac in fata copilului pana la nu stiu ce varsta, vorbim de varste f mici aici. Abuz, in conceptia mea, ar fi daca as face gesturi nepotrivite ( nu mai explic ce si cum, cred ca se intelege la ce ma refer) in fata copilului.

nici mie nu mi se par corpurile adultilor perfecte, ba din contra......si nu cred ca un copil de 2-3 ani poate gandi asa.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Se vede treaba ca nu ai citit foarte bine mesajul meu unde am scris clar despre abuz psihologic. Ti se pare normal ca baiatul de 15 ani sa isi vada mama fara sutien? ca cel de 13-14 ani sa isi vada mama si bunica tot asa? ca o mama cu un baiat de 5 ani sa faca baie impreuna, ea fara slip macar? Nu este din mintea mea concluzia ca se produce un abuz psihologic, am vazut o emisiune la tv in care era invitat un psiholog.
Cu asta am incheiat participarea mea la acest topic.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

hai nu te supara

la 15 ani mi se pare anormal un asemenea comportament, bineinteles.......numai ca eu ma referam la varste f mici, autoarea topicului a specificat ca baietelul ei are 3 ani

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Sincera sa fiu, cand eram copil si parintii se schimbau de fata cu mine si frate-meu (nu-si dadeau jos si chilotii) nu cred ca am suferit nici-unul de dorinta de a ne creste...ceva.

S-ar putea sa fie bune si teoriile psihologilor, dar nu se aplica "tutulor". Sa fim seriosi, am auzit si de teoria cf careia fiecare femeie viseaza sa fie violata si nici vise din-astea n-am avut. Sau poate sunt eu defecta?

Anya

Exact, nimic nu se aplica tututror.
Tie ti se pare ok sa te schimbi de fata cu copilul, asa au facut si parintii tai, nu ai patit nimic si deci nu vezi nici o problema cu asta.
Parintii mei nu s-au schimbat niciodata in fata mea.Eu nici in fata maica-mii nu m-am mai schimbat de la 9 ani, deci mie nu mi se pare ok.Sunt genul care nu a intrat niciodata la baie peste sot si viceversa ( nu ma refer la dus impreuna si nu sunt pudibonda, dar nu mi se pare ok sa ne privim pe wc de ex)
Eu am fetita dar nu ma schimb in fata ei nici acum...are 6 luni , nu de pudoare e vorba deocamdata, dar slava domnului ca sunt destule camere si locuri unde sa ma schimb in casa chiar nu s-a nimerit niciodata sa ma schimb de fata cu ea( mai putin cat am alaptat-o ,normal).Daca daca ies de la dus, ies in halat si ma schimb la mine in camera nu la ea si e prea mica sa vina dupa mine.Oricum cand va fi mai mare, nu voi face asta intentionat.
Daca fetita mea ar fi suficient de mare ca sa vorbeasca in nici un caz nu mi s-ar parea ok sa se uite la penisul sotului meu cum spunea cineva pe pagina anterioara (si sa scriu asta mi se pare oribil....)In conceptia mea asta e abuz.
Problema se pune ce faci cand esti singura cu copilul undeva si tb sa mergi la toaleta sau sa schimbi un tampon?Aici in nici un caz nu poti lasa copilul inafara cabinei sa te astepte, mai ales in malluri aglomerate, service stations, etc. Sotul meu e de parere ca ar trebui sa o iau cu mine in cabina si sa o rog sa se intoarca cu spatele.Mie nu mi se pare ok, o sa vedem cum va fi cand va mai creste.
Cat despre mamele sau tatii carora li se pare ok sa se dezbrace de fata cu copiii, pot sa va intreb daca parintii vostrii se dezbracau de fata cu voi?Si mai ales , acum , v-ati dezbraca de fata cu mama sau tatal vostru?Daca nu, cum de vi se pare ok cu copilul( ma refer la copii mai maricei, care inteleg).Nu va e teama ca daca fiica voastra se uita la penisul lui tati , daca maine vede vreun pshihopat la coltul strazii in aceeasi ipostaza i se va parea ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Dar daca psihopatul ala ii arata partile intime si copilul habar nu are ce sunt alea si de curiozitate se duce cu el si pune mana??

Multa lume nu realizeaza cat de importanta e cunoasterea, nu ai cum sa suferi de pe urma cunoasterii, ai numai de castigat.
E important ca toti copiii sa cunoasca anatomia corpului uman atat cat inteleg ei, macar sa li se raspunda la intrebari sincer, nu vrajeli cu berze si diferite denumiri imbecile ale partilor intime.
Copilul trebuie sa stie ce sunt, la ce folosesc si trebuie sa stie ca partile astea nu se arata la nimeni si nimeni nu are voie sa puna mana(cand sunt mai mari evident, cat sunt mici mami si tati au voie, trebuie spalati copiii si stersi la fund LOL)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Daca voi credeti ca ascunzandu-va de copil - shhh shhh, e rusine, nu e voie sa vezi, nu tre sa stii tu asta- ii innabusiti curiozitatea, apai mare greseala faceti. ba din contra, cand mai creste putin se apuca de vizionat gaura cheii la baie, la dormitor, ba mai trage un oki in chiloteii colegilor de la gradinita etc. Ca sa nu mai vorbim de ideea pe care si-o face despre sex/sexualitate/organe genitale: ca nu e ceva normal (de-aia se ascunde mami si tati), ca e rusine, ca e urat...si de aici o gramada de belele ulterioare vis-a-vis de sexualitatea proprie.
Noi nu avem tabuuri din astea. Intra fie-mea si peste mine si peste tac-su la dus. Asa si? A vazut ce era de vazut, i s-a explicat ce este "coada" (pe bune, asa a zis prima data cand a vazut) si gata. Acum il cauta pe tac-su la dus ca are chef de joaca, nici macar nu mai vede "problema". E acolo, e normal sa fie, gata. Subiectul urmator!

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput