Va schimbati in fata copilului?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Cam de cand a implinit varsta de 3 ani, ma intorc cu spatele cand imi pun sutienul, pe baiatul mai mare tot pe la 3 ani i-am spus sa se intoarca cu spatele pana ma schimb de bluza. De vazut mai jos, nici nu se pune problema Cele care-si lasa copiii sa le vada dezbracate, nu realizeaza ca ce fac ele se numeste abuz psihologic! Am o prietena care nu s.a ferit niciodata de baiatul ei cand ea era fara sutien, la fel facea ( poate mai fac inca dar nu stiu ca am plecat de ani buni din tara ) si bunica baiatului. Avea 14 ani si ele se schimbau si ramaneau in tzatzele goale fara rusine. Cand era mai mic, copilul nu spunea nimic, de pe la 13-14 ani il vedeam ca roseste si se uita in jos dar saracul nu spunea nimic. Sigur se simtea foarte prost si il deranja. Mai am o prietena care sta asa in fatza baiatului care are deja 15 ani
Cand avea copilul 5 ani, ea facea baie impreuna cu el si la un moment dat a intins mana spre....jos la maica.sa
si a intrebat: ce e asta? Sa nu va mai spun ca ea se epila in timpul ala
Eu nu-l las nici pe sotul meu sa stea fara chiloti in fatza baiatului nostru de 3,4 ani, nu mi se pare normal!
Nu le inteleg sub nici o forma pe mamele de baieti care stau fara chiloti mai ales!!! in fatza lor! Se numeste abuz!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Maraki, nu stiu cum o fi in Germania, dar in Romania, la plaja (ma refer la plaja obisnuita, nu la nudisti) sunt zeci (ca sa fiu modesta) de femei in sanii goi. Ca atare, oricand, un baiat poate vedea asa ceva. (chestia cu plaja e identica si in Turcia sau Grecia- verificat de mine in ultimii ani)
Eu am doi baieti si in sanii goi ma vad. Nu defilez asa prin casa, dar nici nu-i dau afara din camera cand imi scot sutienul (cand vin de la servici), iar la plaja, de multe ori si eu stau fara sutien. Lor li se pare ceva absolut normal ca o femeie sa aiba sani. Sotul meu se schimba si de chiloti in fata lor, iar la piscina cand mergem au vazut si alti barbati dezbracati si iarasi li se pare absolut normal sa le creasca si lor cand vor fi mari. Daca trebuie sa ma schimb de chiloti nu ii dau afara din camera - ca sa le atrag atentia - ci plec eu in alta parte sa ma schimb.
Eu personal consider ca anatomia omului e ceva normal iar ceea ce e interzis e tentant. Am uitat sa va zic ca baiatului mai mare, cam pe la 5 ani cand a inceput sa puna intrebari, i-am cumparat o carte de anatomie (pentru copii) si i-am aratat si pe internet cate ceva.
REUTcarmi spune:
fiecare este liber sa faca ce vrea dar eu sunt de parere ca totusi trebuie sa fie o oarecare rusine sunt totusi copii nostri si noi parintii lor poate la plaja este altceva cred eu ca acolo fiind toata lumea aproape dezbracata nu baga de seama dar sa te dezbraci fata de copilul tau mai ales baiat si este si pacat bine pentru cei ce cred cat de cat in dumnezeu. sincer cu fetita mea ma mai dezbrac dar cu baiatul nu si este mic are2ani este bine cred sa existe limite totusi.dar repet fiecare face ce vrea.
Mindy spune:
Mama mea s-a dezbracat mereu in fata mea si a surorilor, nu si a fratelui meu.
Niciodata nu m-am mirat sau nu am privit altfel decat normal un corp gol.
Maraki- e abuz psihologic si cand mama se dezbraca fatza de fata ei?
kay spune:
eu nici nu mi-am pus problema asta... ies din dus cu halat, ma imbrac. daca S e prin zona, treaba ei, isi vede de ce face... chiar nu mi se pare ceva iesit din comun... deocamdata. taica-su nu iese niciodata din baie neimbracat, dar nu pt ca ar fi o problema fata de Sonia, ci pt ca asa face de cand il stiu...
Dar e de studiat problema pt viitor. la un moment dat intervin nevoia de intimitate, atat a ta, dar mai ales a copilului.
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
kay spune:
si inca ceva, pe mine nu m-a frustrat niciodata ca altele aveau sani si eu nu... oricum am acum sa dau si la altele
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
blackpanterro spune:
Eu nu inteleg treaba cu suferinta la vederea sanilor sau a altor organe...cum adica sufera? Daca ma vede baiatul meu fara tricou sufera ca nu are si el ce vede la mine sau cum? Mie mi se pare cel putin tampa teoria asta!
Sotul meu iasa de la dush fara haine si Aidan il mai vede gol dar nu vad problema, amandoi sunt barbati la o adica.
Eu ma intreb la triburile alea unde toti sunt mai mult goi decat acoperiti, oare sunt toti afectati de goliciunea lor? Eu pun pariu ca nici nu le pasa!
Goliciunea devine rusinoasa cand e aratata cu degetul.Noi nu vom face asta. Il invat sa nu ii fie rusine de el si de goliciunea lui dar sa nu o expuna altora inafara casei noastre.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
ralcat spune:
Noi incercam in masura bunului simt sa nu ne expunem, dar nici sa nu exageram cu feritul. Piticul are 3 ani jumate si cand vin de la munca e asa dornic sa-mi povesteasca ce si cum, ca intra peste mine la dus. Am perdeaua trasa dar daca baga nasucul sa-mi vada ochii n-o sa fac un capat de lume ca mi-a vazut si sanii ... in final de acolo l-am hranit fro 6-7 luni. E curios, ca orice copil asa ca m-a intrebat unde mi-e putza si i-am explicat ca suntem diferiti si ca tot de aceea eu am tzatzi si el nu.
Fa Doamne o minune !
mayaione spune:
Eu nu ma feresc de Ana, dar nici nu a pus intrebari, doar se bucura ca vede tzitzi. Tati a iesit odata din baie cu prosop si Ana a sarit repede si a ridicat prosopul sa vada ce ascunde. Si a zis "aaa, uite cucul" si a plecat, credea ca e ceva mai interesant ascuns sub prosop hahaha. De atunci tati iese in chiloti, dar Ana nu-i acorda asa importanta cand il vede dezbracat. La mami se bucura ea mai mult ca e cu tzitzi goale. I-am tot explicat in schimb ca oamenii straini nu au voie sa atinga zonele noatre intime etc si vad ca a functionat, nu mai vrea nici body sa i-l schimb daca sunt barbati sau baietei straini in casa, le zice sa plece sau pleaca ea in alta camera. Aveam niste prieteni, sotia psiholog, si el si ea stateau goi in fata copilului, la mare numai goi. Si l-am intrebat daca fetita nu e curioasa sa-l intrebe ce are acolo si mi-a zis "si care e problema, ii raspund, copilul nu trebuie mintit, gasesti o abordare potrivita varstei lui si-i explici, altfel va cauta explicatii in afara casei si nu vor fi tocmai pe placul nostru". Se pare ca e mai bine sa le explici si sa nu te feresti pentru ca astfel il indepartezi, nu va fi niciodata deschis cu tine, i se va parea o rusine sa discute despre problemele lui intime, si va ascunde si el cum te-ai ascuns tu.
Nu stiu inca cum voi proceda eu, ma mai gandesc, mai studiez, dar tare mult as vrea ca Ana sa-mi spuna tot ce simte cand va fi mare, sa stiu s-o indrum, nu sa fuga la prieteni care-i vor spune sa experimenteze cine stie ce.
nemora spune:
blackpanterro, daca tie ti se pare tampa, io ma obosesc si-ti explic
imagineaza-ti ca esti mic si neputincios
si vezi niste corpuri mari, cu forme, bataindu-se prin fata ta, in fundurile goale
corpul parintelui tau, ala perfect, omipotent, care poate face totul si tu mai nimic
citeste Dolto ca m-a apucat lenea
iar privitor la triburi - nici macar aia nu prea-s goi pushca - au fustitze si vopsele
da tu plimba-te, na
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.