nunta din cort

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Vai ce dor imi e de nuntile in cort...
Imi amintesc de ele de cand eram copil. Ma duceam cu bunicii si intotdeauna bunicul dansa si cu mine si eram asa de mandra . A doua zi dimineata mergeam cu ceilalti copii de pe strada la furat hartie creponata cu care se impodobea cortul. Erau niste vremuri minunate

Jade, foarte frumos subiectul

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

sambata am fost la o nunta. scaune cu fundite, DJ, peste cu legume,baloane, tunuri cu fum .
as da 10 nunti ca asta pt una la cort.
felicitari,Jade ! imi place tare mult cum scrii! eu te mai astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

muream si nu stiam ca nasilor li se dau plapumi. Ce se fac nasii daca cununa x perechi? Ce fac cu x plapumi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Nunta noastra a fost intr-un restaurant in 2003, dar s-a strigat darul, s-au jucat cadourile nasilor.
Obiceiul pe acolo e cam asa: nasii merg impreuna cu mirii si cumpara coronita miresei, si tot atunci se aleg cadourile pentru nasi(sunt consultati), si se cumpara prosoapele de nasi si socri. Sunt prosoape artizanale, care se atarna de gatul nasilor si cuscrilor in timpul nuntii (atunci cand se joaca darul pentru nasi).
Eu am fost foarte multumita asa, fiindca am fost sigura a nasii vor purta cadourile de la noi si ca le-a facut placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Asta cu cadourile pentru nasi (plapumi si altele de genul asta ) e valabila doar prin Oltenia si in Muntenia,in Ardeal nu e acest obicei.In Moldova habar nu am ..

MONI 14s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Mie chestia cu strigatul darului mi se pare de prost gust. Va inchipuiti cat de umiliti se simt cei care nu isi permit sa dea foarte mult?



Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu am cununat o pereche care a facut nunta la cort,a fost frumos pana pe la 3 dim cand s-a facut un frig de ma luase cu dardait!
Eu n-am primit plapuma si am cununat in Muntenia,ia s-o sun pe fina-mea sa-i atrag atentia ca e datoare la mine
Imi aduc aminte cu drag de nuntile astea!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Ai uitat sa mentionezi sticlele cu sirop rosu cu dop de servetel si sifoanele de sticla de un litru.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emicris spune:

Nunta mea a fost la cort,noi suntem amandoi de la tara si stabiliti ulterior la oras.In mare parte regasesc ce s-a postat in primul mesaj doar ca pe mese erau musamale ,am avut formatie cu solista , iar ce mi-a ramas proaspat e mirosul de friptura facuta la cuptorul taranesc,zidit afara,friptura pusa in tavi cu sos cu tot iar tavile acoperite cu o coca din faina apa si sare.Asta se intampla in 2001 iar de atunci putine nunti s-au mai facut asa,acum toate se fac la Hanul Ancutei(noi am crescut la 3 km de han).Dar inca se mai iau nasii de acasa cu muzica ,trec pe la mire ,servesc ceva(sau nu depinde de nunta)apoi vin cu alai la mireasa,iar de acolo la biserica .La noi abia de cativa ani se fac nunti sambata ,toate se faceau duminica(inclusiv a mea),si intre timp s-au mai potolit si obiceiul de a doua zi de petrecere.Se practica si pe atunci tortul miresei si furatul miresei.Am uitat de podoabele puse la rudele apropiate mirelui:fulare la barbati si baticuri la femei ,iar nasilor le-am pus un fel de stergare din in ,pe vremuri se puneau artizanate rosii(se asezau in jurul gatului ),asta era partea care nu imi placea la nunti,impodobitul.Acum se poarta trandafiri naturali...Bucatele erau pregatite de bucatareasa satului,sau puteai aduce si din alte sate(la mare cautare erau batranele care lucrasera la cantinele CAP) si dupa ce am venit de la biserica adica in jur de ora 13 s-a asezat o masa pentru tineretul care ne-a insotit .Si inca ceva :udatul miresei care era un semn de belsug.Sunt frumoase si nuntile fastuaose insa eu asa am crescut si asa am vrut-o pe a mea.

mama zmeilor emi si adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Mie chestia cu strigatul darului mi se pare de prost gust. Va inchipuiti cat de umiliti se simt cei care nu isi permit sa dea foarte mult?



Paza buna, trece primejdia rea! Pai, stii cate tzepe se trag daca nu esti cu ochii in 4?
Nu e nimeni umilit, se stie "scorul" si te duci cu suma pregatita. In plus, mai ales la tzara, darul obisnuit nu-i mare, acolo nu e vorba de pretul aberant al unui tacam dintr-un restaurant de la oras. Atata e pretul, atata dai, mai ales ca in aceste comunitati este un fel de schimb, toata lumea merge la toata lumea, sunt obligatii, un fel de CAR la nunta...sunt reguli clare!
Distractia, insa, nu se compara intre nunta de la tara si cea de la oras. In defavoarea orasului, normal...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput