cum certi copilul in public?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Sa va zic ce antidot am descoperit eu la "mutre" al meu pitic e super simpatic cand il nemultumeste ceva, mai nou isi incruciseaza bratele striga nooooo si se incrunta ei bine fac exact la fel ca el si apoi rad...rade si el, daca striga ceva nervos mai mult pe pasareasca lui ca isi pierde cuvintele" la nervi" fac exact la fel si apoi ridic din sprancene si rad...rade si el, a invatat asa ca oricine poate face ca el, ca nu il ajuta sa obtina ceva si se amuza la culme imitat. Fac asa ori de cate se supara in casa binenteles, dar doar in casa face asa mutre si ne amuzam impreuna.
Cat despre dormit in brate si plans la culcare depinde de fiecare copil uneori sunt chiar tristi ca s-a terminat ziua, alte ori sunt obositi si nu stiu sa se manifeste altfel...sunt zeci de etape si de motive noi am cam trecut prin ele, am avut si o etapa cu muzica calma de leagan seara, am avut si etapa de liniste si intuneric, de culcat singur la el in patut, de culcat cu noi ... acum de vreo 8 luni dupa ce a dormit singur in patut de cand s-a nascut nu vrea sa doarma decat cu noi in pat...clar ca ne cam ingramadeste si imi lipseste si dormitul comod dar stiu ca inca o etapa si va trece si asta il las asa inca putin asa dragalas cum ma tine cu manuta de obraz si imi zice de cu seara ca "doarme cu mine, da?" camera lui sta singura nici la pranz nu doarme acolo. Am zis ca din mai, incepe operatiunea mutat cu dormitul in camera lui...si ma astept sa intampin ceva dificultati.
Nu exista reguli universal valabile, nu exista manifestari la fel la copii de aceea nu stiu de ce dar am reticente in a da sfaturi, mai bine ne impartasim experientele si incerca fiecare tot ce crede util, se poate vb despre asta calm ci cu "toleranta" da? asa cum zice fiul meu.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Sa va zic ce antidot am descoperit eu la "mutre" al meu pitic e super simpatic cand il nemultumeste ceva, mai nou isi incruciseaza bratele striga nooooo si se incrunta ei bine fac exact la fel ca el si apoi rad...rade si el, daca striga ceva nervos mai mult pe pasareasca lui ca isi pierde cuvintele" la nervi" fac exact la fel si apoi ridic din sprancene si rad...rade si el, a invatat asa ca oricine poate face ca el, ca nu il ajuta sa obtina ceva si se amuza la culme imitat. Fac asa ori de cate se supara in casa binenteles, dar doar in casa face asa mutre si ne amuzam impreuna.

Silvi, si noi la fel facem!!! :-)) dar am citit aici pe forum deunazi ca, de fapt, cica le subminam increderea in sine, ca nu le luam problemele in serios. la asta nu ma gandisem, pentru ca si sonia mea are un umor nebun si nu se supara. de fapt, reincepe distractia si ne imitam una pe alta, dupa aia casunam pe animalutele de jucarie si le imitam si pe ele...eu cred ca o iau destul de in serios cand are suferinte reale, dar cand e doar incapatanata ca muma-sa, o mai dau si pe strategii dintr-astea de distragere a atentiei. nu functioneaza mereu.

chiar as vrea sa mai aud pareri, e bine, nu e bine ce facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Silvi....e bine ca va intelegeti asa. cu somnul e mai greu acum cand ies dintisorii. am fost sfatuita de doamna doctor sa am grija de dantura lui( mai ales ca la 1 an si patru luni are deja si masele 4 si caninii) si sa nu-l las seara sa adoarma cu sticla cu lapte..poate si din cauza asta a fost mai necajit. i-am dat laptele cu lumina aprinsa ca sa nu adoarma si apoi l-am spalat pe dinti.
si cu sfaturile ai dreptate..de ulte ori am incercat prea multe...primite de pe forum..si poate am gresit sarind de la o chestie la alta. citesc prea multe si ma las prea usor influentata..iar cand sunt si criticata in loc sa fiu incurajata sa am incredere in mine..parca mi se rupe ceva in mine.

Alra..vrem si noi concediu..la vara.

Mergi la inceput

Valenamaria e dificila perioada care o treceti voi cu dintii si noi am avut probleme mari,tare rau l-au durut pe pitic, eu dupa lapticul de seara il spalam pe dinti dar ii dadeam sticla mereu inapoi cu apa sa o rontaie acolo si sa doarma linistit nu a vrut niciodata suzeta, mereu a rontait la sticla cu apa seara, nu suc sau lapte ci apa ca aceea nu distruge dintii. Poti incerca metoda asta, el nu are un doudou a lui, o jucarie cu care doarme, o rontaie...asta l-ar calma f tare. Alain a avut asa ceva de la varsta de o luna si acum este vai de capul lui dar tot nu doarme fara el cu el am mers la gradi la inceput, la dr, in vacante...Cat despre vacante recomand cu cea mai mare caldura Italia pentru vacantele cu copii mici, noi am fost si cand avea 2'5 ani si la 3,5 ani tot la ei, prima data la Cattolica si apoi al Rimmini, au plajele super amenajate pentru pitici cu parculete de joaca, piscine mici, fiecare hotel are arondata o bucata e plaja si nu e asa nebunie si aglomeratie, poti opta pentru un hotel mai mic si mai linistit....acum nu stiu zau cu ce circ a fost in Italia cu romanii, nu stiu daca a influentat sau nu cu ceva
Conchita nu cred sa ii "traumatizam" asa tare, eu il iau mereu in serios cand i se intampla ceva ce il supara sau se loveste....dar cand dupa ce a infulecat 2 batoane de Kinder si il vrea pe al treilea si isi incruciseaza mainile aplic metoda si ii distrag atentia, la fel cand vrea desene la ora zece si in multe ale situatii , hai ca ne asumam riscul asta

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu nu mai tin minte exact ce faceam cu imitatul atunci cand asta micu' era f. mic :).
Totusi, nu cred ca e bine sa ii imiti cand sunt suparati si fac crizute. Daca am fi fatza in fatza, v-as arata cam cum as face eu, de exemplu :). E un fel de imitat, dar asa, tristulet si impaciuitor, in ton cu toanele lui :).

Dar, pot spune ce fac acum .
Acum il imit si il incurajez sa ma imite, dar numai dupa ce a trecut furtuna.
Dupa ce ne-am certat si ne-am cerut scuze si ne-am dat explicatii si ne-am impacat, eu ii arat cum facea el, ce mi-a spus si cum mi-a spus, iar el imi arata cum faceam eu cand eram nervoasa si cum ii ziceam anumite chestii si cum ma miram ca inca mai poate face asa ceva etc, etc . A, daaaa, si il incurajez sa imi arate si cum facea despre mine dupa ce am iesit din camera .
Si, intr-adevar, ne distram de minune, iar pe el il ajuta sa se detensioneze total si sa nu-mi poarte ranchiuna pentru ca am insistat ca o nesi sa si studieze 15 minute la pian, sa faca si 3 probleme suplimentar si sa si citeasca jumate de ora .

Cred ca ce am vrut sa obtin cu toate astea (si zic io ca am obtinut) e o relatie de prietenie stransa si de incredere, in care el sa nu ma perceapa altfel decat ca pe cineva care il iubeste mult, il respecta, tine cont de el si nu vrea sa il domine (pentru ca, intr-adevar, eu nu il domin. Da, anumite chestii i le impun, dar nu cu pretentia ca "asa vreau io, d-aia", ci explicandu-i ca sunt chestii care trebuie facute si daca nu avem chef si, daca nu le facem, consecintele sunt prea nasoale ca sa poata fi ignorate. Ceva de genul asta :).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Citat:
citat din mesajul lui velenamaria
cu somnul e mai greu acum cand ies dintisorii. am fost sfatuita de doamna doctor sa am grija de dantura lui( mai ales ca la 1 an si patru luni are deja si masele 4 si caninii) si sa nu-l las seara sa adoarma cu sticla cu lapte..poate si din cauza asta a fost mai necajit. i-am dat laptele cu lumina aprinsa ca sa nu adoarma si apoi l-am spalat pe dinti.

www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni

maria sa nu te superi pe mine, dar la varsta copilasului tau mi se pare un chin inutil sa-i dai sa bea laptele cu lumina aprinsa ca sa nu adoarma si apoi sa-l speli pe dinti. nu contest, igiena dentara e f buna, dar la varsta lui ceea ce faci tu mi se pare exagerat. poate de aceea adoarme mai greu. copilul meu are 2.5 ani, il spal pe dinti dupa ce papa de cina, iar dupa baie isi bea laptele - inca tot din biberon , iar dupa ce termina laptele face nani. si crede-ma ca deocamdata are dintii fara probleme.
iar pt mine culcatul copilului e o placere, nu adoarme el singur ci eu stau langa el pe pat, doar cu veioza aprinsa in camera, deci lumina difuza, si-i spun o poveste, iar el incet, incet adoarme. si mie imi place la nebunie sa-l mangai, sa-l tin de manuta, sa-i spun povestea pana adoarme si sa-l privesc apoi cum doarme linistit si zambitor ...
si sa stii ca nu tot ce scrie in carti sau tot ce-ti spun doctorii se potriveste copilului tau, observa ce-l face pe el fericit si-i aduce liniste si siguranta.
numai bine

Geta, mami de Alex

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Silvi..la concediu as fi preferat si eu Italia..dar imi e teama sa nu fim tratati prost doar ptr ca suntem romani..e o mare tevatura cu chestia asta. Edi nu a dormit niciodata cu jucarii langa el...se joaca si apoi le arunca din pat.

Florina. nu ma supar nicidecum.am actionat la sfatul medicului. ieri seara a baut tot lapticul plus supliment ( ceea ce nu se intampla cand adormea prea repede.bea doar 100-150ml)ne-am spalat pe dinti (foarte distractiv ptr el)si ne-am asezat frumos in pat..el pe burtica mea , eu sprijinita cu spatele de perna si a adormit in 10 min timp in care-i povesteam ce am facut in ziua respectiva...ce am vazut in parc, cu cine ne-am jucat.etc. Niciodata copilul meu nu a adormit singur, tot timpul la san si la mine in brate . eu sunt singura care-l adoarme si fi sigura ca ma bucur de fiecare moment.(evident cand nu plange..ptr ca in cazurile acestea imi fac griji sa nu cumva sa-l doara ceva sau sa fie bolnavior)

o zi buna

Mergi la inceput

Valenmaria, doudou asta e o jucarie speciala e un plus plat din ceva meterial secial pe care il poate baga si in gurita, ideal este sa i-l dai chiar din prima luna ca atunci il accepta sigur uite un site cu ele ca sa iti faci o idee http://www.doudou-shop.com/boutique/catalogue.php?menusel=1&selmenu2=8 sunt mii de modele si de culori, noi avem o oita crem spalacita a cecea a primit-o Alain, eram in Romania pe atunci si a primit-o de la ceva prieteni de familie de aici si nu a mai vrut sa o schimbe niciodata. Poate poti incerca si de acum sa il obisnuiesti cu ea.De hoteluri si Italia nu stiu ce sa iti zic noi ne-am simtit super ok desi anul trecut cred ca erau pb cu romanii acolo nu mai stiu am stat la un hotel mai micut de 4 stele f aproape de plaja, daca vrei iti si pun site-ul cu el, personalul a fost super ok, mancam peste tot in oras nu ne-am simtit deloc rau tratati decat de cativa romani care stateau si aia in hotel si au parut sucariti ca i-am salutat in romana se gandeau poate ca nici acolo nu au scapat, noi ne bucuram ca vedem alti romani...de perceptii diferite. Deci eu ca idee recomand locatia, hotelul, este excelent pt familii cu copii mici si iti fac toate conditiile ca sa te simti super de la schimat asternutul de 2 ori pe zi daca il murdareste copilul pana la oferit cina in camera daca esti obosit si nu vrei sa iesi. Deci noi ne-am simtit super am incercat sa vb in italiana cu ei ei incercau franceza cu noi , la plaja la fel ai cabine unde iti depozitezi jucariile de plaja, altele unde te schimbi, altele unde faci dus....nu stiu dar cred ca nu ai pb ca turist esti super respectat, mai tare ca in Romania in orice caz. Daca o sa vrei iti pun poze cu locatiile pe unde am fost noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Maria,
Uite eu am gasit un blog al unei mamici care are 10 copii...In care explica pasii pe care ea i-a urmat.Poate te ajuta
http://www.raisinggodlytomatoes.com/ch04.asp

Blogul meu - artizanat pentru copii - www.artizababy.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

valenamaria,
eu iti voi raspunde la intrebarea initiala, ca nu am timp din pacate sa citesc 14 pagini.
Dar din start pot sa-ti spun ca cred ca esti o mama foarte desteapta pentru ca ti-ai dat seama ca scuturatul si trigatul sint total ineficiente (eu din pacate le mai practic pentru ca imi pierd mintile, dar ca si tine observ ca nu duce decit la frustrari si mai mari din partea amindurora, a mea si a fii-ca-mii.)
Tot destepata cred ca esti ca ai optat sa eviti situatiile care pot duce la astfel de reactii neplacute din partea copilului tau. La virsta lui, nu ai de facut decit in principiu doua lucruri: indepartarea subiectului din situatiie neplacute (de ex, evitat mers la mall cind e obosit sau deloc) si reiterarea reactiei adecvate. Adica, el trage de marfuri, tu ii iei usor mina si si eii spui ca marfurile trebuie lasate acolo pe raft. E foarte bine ca ii dai explicatii, chiar si la virsta asta pentru ca ii dai incredere in el, nu ii impui fara sa ii explici. Dar nu te astepta ca el sa internalizeze explicatiile la virsta asta.
La fel cu situatiile din parc. Ii transmiti ideea ca trebuie sa ceara voie si sa-si astepte rindul. Si fa asta de X ori, pina cind se va invata ca asta este reactia pe care o astepti de la el in situatia data. Nu spun ca la 1 an si jumatate o sa-si astepte frumos rindul la lopatzica de nisip, dar daca esti consecventa, el va sti care sint asteptarile. De asemenea, fii pregatita cu jucariile lui pentru a le da la schimb celorlalti copii, care daca sint la aceeasi virsta vor fi si ei interesati la rindul lor de jucariile celorlalti.

Si daca intr-adevar te afi in acele situatii neplacute, il iei pe sus si pleci. Ceea ce deja faci. Ideea e sa ii transmiti ideea ca e inacceptabil ceea ce face. Si sa fii consecventa.
Deci, bottom line, de ce mai pui intrebari daca faci totul ca la carte?

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput