Scrisoare Deschisa Ministrului Sanatatii

Scrisoare Deschisa Ministrului Sanatatii | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Am pus mai devreme textul , dar nu merge .
Aici este linkul , sa cititi si comentariile , ca sunt interesante:


http://sebastian-corn.tapirul.net/370/scrisoare-deschisa-ministrului-sanatatii-un-autodafe/#comments



Cred ca a punctat foarte bine toate probleme de la noi, si de o parte , si de cealalta a baricadei.
Ce parere aveti , ce ati mai adauga , cu ce nu sunteti de acord ?
Credeti ca daca ar primi ministrul zilnic scrisoarea asta s-ar schimba ceva , sau nu ?


"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

sincer nu cred ca ar schimba ceva! cel putin nu in societatea noastra! daca ne gandim ca ministrul sanatatii e "ministru Ferarri"!!! ce are a face sula cu prefectura?????????

***********************
"Nu furati! Guvernul uraste competitzia!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ministru Sanatatii e interesat sa dea bine la presa si sa-si vanda masinile.
Mai multi doctori ar trebui sa ia pozitie, sa arate ce nu merge in sistem , piedicile care li se pun, impunerile absurde de la Casa de Asigurari, LIPSURILE ACUTE din spitale ( pornind de la lucruri banale precum fasa, aspirina, dezinfectant si medicamente, pentru ca nu sunt medicamente in farmaciile spitalelor- pana la personal calificat si aparatura -si aica nu ma refer numai la CT-uri , RMN-uri, ci la lucruri banale gen pulsoximetre, nebulizatoare, laringoscoape etc, etc,etc), personal INSUFICIENT (infirmiere, asistente, rezidenti, specialisti)si toate absurditatile si piedicile care ni se pun astfel incat NU ne putem exercita meseria multumitor nici pentru noi , nici pentru pacienti.
Trecand peste greselile individuale, care sunt de condamnat fara indoiala, marea masa a doctorilor doreste sa actioneze pentru binele si nu in dauna pacientului.

PS XIO, este admirabila tenacitatea de care dai dovada, marturisesc ca si eu am vrut sa pun linkul la generale...dar ...m-am razgandit ..am invatat ca oamenii vor numai ce vor ei sa vada, am invatat ca un astfel de subiect pus de tine va aduna cateva raspunsuri , pe cand ceve cu medicii criminali aduna zeci de pagini cat ai clipi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

PS XIO, este admirabila tenacitatea de care dai dovada, marturisesc ca si eu am vrut sa pun linkul la generale...dar ...m-am razgandit ..am invatat ca oamenii vor numai ce vor ei sa vada, am invatat ca un astfel de subiect pus de tine va aduna cateva raspunsuri , pe cand ceve cu medicii criminali aduna zeci de pagini cat ai clipi.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer


XIO e tanara, visatoare (in sensul bun). Imi aduce aminte de mine cand eram studenta si am decis ca cercetarea e de mine, ca am sa daram muntii si am sa reinventez stiinta . Si s-au gasit doi trei sefi/colegi/profesori care sa-mi sfarame visele si sa-mi arate ca-s ridicola, ca pilele si relatiile sunt mai presus, ca cei batrani sunt stapanii laboratoarelor si etc.
Asa ca, draga Xio, multa putere, mult succes si ai parte numai de reusite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Delsim , eu cred ca incet incet vor ajunge oamenii sa vada adevarul , dar trebuie rabdare...multa.


Apropo de criza si angajarile care nu se mai fac , in domeniul asta al sanatatii i se pare o aberatie pur si simplu sa blochezi posturile .
In primul rand ca din moment ce exista posturi libere , este nevoie de oameni care sa le umple.
La Judetean la noi nu este kinetoterapeut pe neurochirurgie , ca fata care era a fost data afara.
In consecinta , cei de la ATI(in numar de 2 la vreo minimum 30 de pacienti trebuie sa mearga si la nch sa faca gratuit evident , recuperare cu pacientii de acolo.
Pacienti pt. care este vitala aceasta recuperare si nu pot astepta 1 an de zile.
Cei care si-au dat acum examenul de specialist sunt ... someri cu acte in regula.
Singurul lor venit sunt garzile pe care le fac contra cost , desi au un loc de munca intr-un spital care ii asteapta.
La urgente cam peste tot sunt 3 brancardieri sau 2 care trebuie sa se plimbe cu pacientii la investigatii.
De multe ori ii ducem noi pe pacienti la radiografii ca sa nu astepte prea mult (ceea ce nu-i o tragedie , ca doar suntem studente) , dar cand nu suntem noi , e doar medicul.

La ortopedie erau 6 asistenti care ajutau ortopezii la urgente (gips, reduceri , samd) , acum sunt doar 2 si posturile blocate.
Intr-o garda recenta am fost eu , doctorul , rezidentul lui si asistenta de la orto si nu am avut timp nici sa mancam , cred ca au fost peste 100 de pacienti pana la ora 7 seara. Va imaginati cum este cand nu exista asistent acolo si nici altcineva care sa lucreze pe gratis.

traieste lumea cu o impresie ca doctorii se simt bine in mizeria din spitale si ca doar pacientii sufera din cauza ei , ca doctorul nu are vreo problema cand trebuie sa ingrijeasca pacientul si farmacia este goala.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu mai este nimic de adaugat la scrisoare.

Numai ca eu as trimite scrisoarea asta zi de zi si posturilor de televiziune pentru a arata si cealalta fata a problemei, care nu-i asa, nu aduce audienta deci nu exista.

As trimite aceasta scrisoare din ora in ora postului Protv si i-as propune sa fie subiect de amplu reportaj "Tu stii ce face medicul tau?" - si cu bune si cu rele da' pe bune. Poate daca Protv al reusi sa reconcilieze aceste 2 categorii sociale, medic-pacient, ar mai primi un Emmy.

Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare este faptul ca aceste televiuni, ministri, decidenti, ni-i prezinta pe medici ca pe niste persoane jalnice de care toata lumea are voie sa se ia si sa-si dea cu parerea. Li se da voie sa se autodiagnosticheze la telefon, public, sa traga din orice pozitie caci nu-i asa "Divide et impera".

Si in loc sa facem ceva ca societate unita medic-pacient ne lasam dezbinati si ii lasam tot pe ei sa castige. Ironic nu?



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

O sa vedem noi audit financiar independent la Casa de Asigurari la pastele cailor. Ce-s prosti sa spuna ce fac cu banii nostri? Aiurea... e mai misto si mai fun sa terfeleasca public cativa medici, directori, etc ... paine si circ ... nimic altceva.

Daca iei la puricat fiecare spital din tara, ai materiale sa faci roman foileton din treaba asta si pot sa bag mana in foc ca in fiecare spital, dar absolut in fiecare spital exista, au existat si vor mai exista cazuri...aviz amatorilor. Spitale, medici, asistente, infirmiere, manageri, medicamente, salubritate, laboratoare, paturi, organizare... garbage in, garbage out. Din pacate nici un medic "splendid" nu ar veni sa munceasca in romanika, in timp ce ai nostri, splendizi sau nu ...ca din pusca ar pleca daca ar avea toti oferte.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

tulburator si infricosator in acelas timp!



Pot ... pentru ca eu cred ca pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citisem scrisoarea...
Xio,
...pt ca numai continuand sa vorbim despre noi vor incepe si ceilalti sa inteleaga...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Este crunta realitate din sanatate. Lucrez in capitala unui stat care se vrea european- nu doar geografic , intr-un spital, unde, pe sectia unde lucrez, la 60 de pacienti ar trebui sa fie angajati 31 de asistenti - si suntem 12.Nu avem materiale sanitare ,instrumente, nici banalul sapun de spalat pe maini(pe care l-am cumparat din banii nostri).Saptamina trecuta am strans bani si am cumparat un tensiometru. Cum poate ingriji intr-o zi,o asistenta, 60 de bolnavi, din care 8 operati in acea zi? Iar de cand nebunia blocarii posturilor si a demiterii personalului cu cumul, situatia a devenit dramatica. Sunt locuri de munca unde nu se mai pot asigura ture, iar de redistribuire nu se mai poate vorbi. Iar la sistemul de stat, cadrele medicale nu se mai angajeaza- caci centrele private ofera mult mai mult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MICKYN
Cum poate ingriji intr-o zi,o asistenta, 60 de bolnavi, din care 8 operati in acea zi? Iar de cand nebunia blocarii posturilor si a demiterii personalului cu cumul, situatia a devenit dramatica.

Cum poate o asistenta ACCEPTA sa lucreze in astfel de conditii ? E clar ca nu poti ingriji 60 de oameni, nici macar n-ai idee cine sunt si ce probleme au, sa nu mai vorbesc ca nu apuci sa-i vezi pe fiecare o data pe tura sa ii intrebi cum se simt sau sa le iei o tensiune. De ce nu faceti greva sa se deblocheze posturile ca sa se poata angaja personal? Unde este colegiul asistentelor? Unde este sindicatul?

Mergi la inceput