Doamne,pana cand indiferenta medicilor???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Tu; Violeta, vrei un alt subiect in care se arunca cu rahat?Ce rezolva, sau cu ce imbunatatim situatia, daca postam saptamanal pe forum greselile su incompetenta UNOR medici?




Cred ca cine pune aici un astfel de subiect are cel putin un caz in familie sau apropiat in care a constatat incompetenta, indiferenta unui medic, asistent, etc. Fie ca pune un articol din ziar, fie ca isi povesteste propria experienta, simte nevoia sa se descarce, poate chiar sa arunce cu rahat, sau mai bine spus sa se scuture de rahatul cu care a fost cadorisit de UNII medici.
Sigur ca nu se poate generaliza, dar poate, incet incet, se va crea un curent de opinie GENERAL care sa condamne indiferenta si incompetenta UNOR medici, asta incluzand si parerea medicilor normali, a caror activitate si imagine sunt terfelite de UNII medici.
Poate ca imaginea medicului Dumnezeu se va transforma in imaginea medicului om, pentru ca posibilitatea interventiei in destinul nostru a medicilor nu e cu nimic mai mareata ca a unui pilot de avion, de exemplu, responsabil de mii de vieti umane, pe care le tine, ca si un medic, in doua maini si un cap limpede.
Asta este, cred eu, motivul unor subiecte pe aceasta tema. Nu arderea pe rug, ci aducerea cu picioarele pe pamant a celor care, prin propria lor dorinta, ne tin viata in maini.


poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Asta este um mesaj rational, care pune punctul pe I. Cred ca aste este problema sistemului sanitar romanesc de fapt si de drept, NU AVEM DOCTORI-OAMENI.

Recunosc ca nu am citit articolul, nu pot sa o fac, dar sunt o mama patita. Nici nu vreau sa ma gandesc ce putea pati baiatul meu daca ma luam dupa prima dr. care l-a vazut la urgenta si mi-a spus ca nu are nimic.
Ideea e ca se cam inmultesc astfel de cazuri si trebuie facut ceva. DAca nu exista oameni competenti la Minister nu ne ramane decat noua, celor care suferim direct, sa luam masuri pentru a se schimba ceva. Sa nu credeti ca ma refer la o ardere pe rug colectiva, dar cred ca se pot propune niste masuri legislative sau administrative care sa ne protejeze de medici. Cred in primul rand ca medicii la angajare ar trebuie sa sustina niste teste de aptitudini si teste psihologice. Nu cred ca sunt suficiente cunostintele medicale dobandite prin toceala, iti trebuie si o "chemare" pentru a lucra cu oameni, si mai ales cu oameni bolnavi.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 21

MINUNEA MEA



www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Tu; Violeta, vrei un alt subiect in care se arunca cu rahat?


Nu cred ca Violeta vrea asa ceva, cred ca e revoltata de cazul acesta si de atatea alte cazuri de acest fel.

Daca te deranjeaza subiectul, iti propun altul de actualitate. Sa nu generalizam noi, ca e oricum o situatie generala.
http://www.adevarul.ro/articole/infractorii-iesiti-pe-sest-din-puscarie.html

Stiu ca e obositor, as prefera uneori sa nu mai stiu nimic despre asemenea lucruri.

Scuza-ma, Violeta, ca intervin asa.

Maria




Maria, toata lumea e revoltata cand e vorba de incompetenta si de pierdere de vieti.
Pe DC cel putin, sunt extrem de des subiecte de acest gen si stim cu totii cum se termina.Scoate ce-i mai rau din noi.Si ma refer strict din acest punct de vedere.

Nu neaga nimeni existenta mucegaiului in sanatate.Insa mi se pare ca problemele nu asa se rezolva...stand si parandu-ne rau.Este parerea mea personala.
Si exemplul cel mai bun e prietena mea, care era sa o sufoce pe o asistenta care-i chinuia copilul cu o seringa..nu stia sa traga sange..vorbea urat.
Ok, asta tine de etica.

Nu pot sa nu ma intreb daca nu este totusi si vina noastra, a pacientilor. Cati oameni nu am vazut care, merg la doctor ca la Dumnezeu! Cu capul plecat...spasiti..
NU asa se procedeaza! Poate schimband ceva in comportamentul nostru, schimbam si ceva in sistem.
Iar de incompetenti..sa se ocupe ministerul, acolo trebuie facute presiuni. Crezi ca cineva ia in seama ce scrie pe forum? crezi ca le e frica?
Din pacate nu, si asta o dovedeste miile de mesaje anti-doctori in care se varsa venin intre useri, iar AIA...incompetentii isi vad de treaba...
Asta e problema defapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Peste tot in lume e la fel: ai bani esti bine tratat, nu ai bani, nici nu se uita la tine.
In SUA, de ex, se diferentiaza calitatea serviciilor chiar pornind de la suma cu care esti asigurat. Iar daca nu ai asigurare, poti sa mori in drum, daca nu ai bani, muuulti bani, sa platesti serviciile medicale, spitalizarea etc.
Revenind, exista si exceptiile, medici care nu se uita la bani (nu am zis medici buni, doar medici, ca or fi buni sau incepatori care fac si ei ce pot, asta e). Exceptiile ...
Ce e mai rau e cand esti tratat prost pe o gramada de bani. Cand esti furat in fata profitandu-se de nepriceperea ta in medicina sau de disperare.

Dar asta se poate generaliza: mecanici de rahat - nu am intalnit exceptii, constructori care dupa ce pleaca incepi sa te enervezi, si exemplele pot continua.

Mai bine deschidem topic: in ce meserii ati intalnit OAMENI ADEVARATI pentru majoritatea cazurilor? Cred ca am innebunit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Iar de incompetenti..sa se ocupe ministerul, acolo trebuie facute presiuni. Crezi ca cineva ia in seama ce scrie pe forum? crezi ca le e frica?



cu siguranta nu le e frica de nimic;ba chiar dimpotriva,mie mi se pare ca au din ce in ce mai mult tupeu.Daca iese nasol si apare cazul prin presa sau pe la TV nu-i bai,pt ca exista Colegiul Medicilor care nu are alta ratiune de a fi decat sa-i scoata basma curata pe toti monstrii care sunt in stare sa se uite cum moare cineva si sa nu faca ce e de facut pt a il salva.

Aaaa,si sa le taie 10% din salariu pe 3 luni,in conditiile in care salariul reprezinta pt ei maruntis.Veniturile adevarate sunt din sfanta spaga,a carei aparare am vazut ca o luau pe la alte subiecte deschise pe aici de-a lungul vremii.

Acum pe bune,daca esti medic si in 10-20 de ani de practica ai facut nenumarate gafe profesionale,ai sfidat nenumarati pacienti,ai luat spaga cat cuprinde,lumea continua sa vina la tine,iti poti bate joc cum vrei de pacienti,vezi clar ca nu patesti nimic indiferent cum iti faci meseria....vezi ca e valabil pt toti colegii tai din sistem...de ce ti-ar fi frica?

Pai ar trebui sa-ti fie frica de ceea ce spunea cineva mai sus : ca intr-o buna zi o mama o sa-si piarda controlul si pur si simplu o sa te stranga de gat,cu mainile goale,chiar in cabinetul in care "profesezi".

Si pe urma poate sa vina si Colegiul Medicilor sa te scoata basma curata,sa te decoreze post-mortem,ca cica ai murit ca un erou la datorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa avem pardon , sunt doar cateva materii de "toceala" la medicina.

Petra , de unde stii tu ca este un sambure de adevar in acel articol?
Eu personal nu am inteles abolut nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de acea paranteza referitoare la adenopatie.
Si da , salariul este maruntis , e fff mic.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Daca mi-e si mie permis sa-mi dau cu parerea... articolul respectiv este un colaj tendentios... Profesorul Belis, care este cel mai tare anatomopatolog din Bucuresti spune ca ganglionul respectiv analizat la Sp Fundeni prezenta modificari reactive (acestea apar si intr-o viroza, de ex). Ulterior s-a repetat biopsia posibil postmortem si s-a dovedit ca era de fapt limfom. Doctorita de la Fundeni a tratat copilul dupa datele pe care le avea. Ce vina are ea ca a gresit chirurgul care a luat biopsia de unde nu trebuie sau anatomopatologul care a interpretat proba? Nu putea sa dea tratament de cancer unui copil la care biopsia nu a aratat ca este cancer pentru ca aceste medicamente nu se elibereaza decat pe baza unui diagnostic anatomopatologic clar, altfel nu ai de unde sa le procuri! In plus a da un astfel de tratament fara sa ai siguranta ca este cancer este periculos pt toata lumea (se stie ca citostaticele au multe efecte secundare extrem de periculoase). Singura greseala este ca daca medicul avea o suspiciune de limfom sau de alta forma de cancer trebuia sa mearga pana in panzele albe- sa mai ceara o biopsie , sa ceara teste mai sofisticate pt confirmare. Dar pana vin aceste teste (dureaza 14-30 zile), nu putea face un tratament potential nociv.

Scuze ca ma bag din nou in discutii din astea...ce stiu eu, un amarat de medic!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Jasmine, aud ca vrei sa sponsorizezi o operatie estetica la doctorii cu nas mare! Citez:" mai taiem un pic din nas medicilor care se cred Dumnezeu pe pamant".

Super!!! Multam frumos, poti sa ma treci pe lista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Da' va gasiti sa luati de bune materiale din... Libertatea! Hai mai fetelor, mai mult nu se poate, ce naiba?

Lia popescu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lia si XIO..niciodata nu veti reusi sa aveti o discutie cat de cat civilizata la un astfel de subiect.De ce? De AIA ca sunteti medici!Din start catalogati...

XIO a incercat in nenumarate randuri sa spuna ca incompetenta trebuie indepartata din sistem, ca e pacat ca acesti tembeli poarta titlul de doctor. A bagat-o cineva in seama? Nu, i s-au interpretat vorbele, fiecare virgula i-a fost luata la puricat.

Apoi, apare un mare ghiveci: ba despre incompetenta, ba despre spaga, ba despre lipsa de etica. Toata la gramada.

La acest subiect, inteleg ca se vorbeste despre incompetenta. Bun, dar daca eu nu sunt medic, cum sa ma pot pronunta si sa atest incompetenta medicilor? De unde stiu eu ca doctorita aia chiar a gresit flagrant?Asa ca, citesc cu interes postarile medicilor de aici, ei cred ca stiu mai bine despre ce e vorba in acel articol.

Si repet, problemele de incompetenta se rezolva altfel.La fel cele de spaga.Ca daca sarim cu totii in capul medicilor, mai ales al celora care posteaza aici, nu prea cred ca rezolvam ceva.

XIO sau Lia, va rog, deci se prea poate ca medicul respectiv sa nu fi gresit grosolan?Cine e de vina in poveste?(daca e de vina omul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu nu prea cred ca vreun medic da aspirina unui copil mai mic de 2 ani.

Cit despre care e exceptia si care e regula despre competenta medicilor, citi pacienti credeti ca merg zilnic la un doctor si in ce procent ei sint tratati prost si sufera consecinte? Eu cred ca numarul celor care se vindeca dupa ce merg la doctor este mult mai mare decit a celor care nu o fac.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei



Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput