DIVERSIFICAREA (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Vroiam sa va intreb, cum faceti voi, dupa ce ati ajuns la piureul de fructe? Ii da-ti si piure si suc de fructe, daca da cand si din ce fructe? Si branzica de casa cum o faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Oana trimite-mi si mie schema de diversificare te rog....
Imediat incepem si noi diversificarea..
Saru-mana

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Octopusu, eu personal la inceputul diversificarii nu i-am dat deloc Iuliei suc de fructe cu exceptia sucului de morcov asa,de testarea linguritei. Direct piure! Abia cam de pe la 9-10 luni i-am mai dat suc, in principal de portocale, apoi amestecat-cu mar, kiwi, rodie, para, ce aveam. Dat asa intre mese, pe post de hidratare.
Branzica acum o iau din comert. Cand o faceam in casa, puneam la fiert lapte (eu personal am facut cu lapte praf, nu i-am dat Iuliei deloc lapte de vaca, in nicio forma, mult timp) si cand dadea in clocot turnam calciu lactic, 4 tablete la 500 ml lapte parca, si cativa stropi de lamaie. Acopeream, lasam la racit si strecuram branzica, imi iesea pt 2 zile.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

cica sa mai crezi in pediatrii.... noua ne-a spus ca branza de casa nu se face cu lapte praf, pentru ca nu iese.... ne-a spus s-o facem cu 8 tablete de calciu, lamaie si lapte din comert, 1.5% grasime.... bine, noi mai avem pana atunci, dar e bine de stiut ca merge si cu lapte praf.

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaden spune:

buna!

oana de ce spui ca ar trebui sa incep diversif de la 4 luni?
ii merge f bine cu lapticul si mi se pare un pic cam devreme, sa fiu sincera as astepta sa incepem de la 5 luni

dar astept schema de la tine, sper ca mi-am activat pm,

va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui zaden

buna!

oana de ce spui ca ar trebui sa incep diversif de la 4 luni?
ii merge f bine cu lapticul si mi se pare un pic cam devreme, sa fiu sincera as astepta sa incepem de la 5 luni

dar astept schema de la tine, sper ca mi-am activat pm,

va multumesc

eu sunt de acord cu tine, mie mi se pare muuuult prea repede la 4 luni, indiferent ce lapte papa bebe..si o randunica de-a mea care nu a alaptat din motive medicale,a inceput diversificarea la 6 luni, iar copilului ii merge excelent, este sanatos tun si creste minunat!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Octopusu, mie pediatrul mi-a recomandat sa nu ii dau copilei suc de fructe, ci mai degraba fructul intreg (adica facut piure, dar cu tot cu fibre vreau sa zic). Asta pt ca sucul contine o concentratie prea mare de zahar...

Zaden, poti sa incepi chiar de la 6 luni. Nu ai de ce sa te grabesti! Oricum pana la 9 luni diversificarea e buna mai mult ca sa descopere copilul gusturi si texturi diferite, pt ca tot laptele de mama sau formula trebuie sa fie baza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Luminita, n-am citit schema decat pana la 9 luni si pana acolo mi se pare ok, cam asa am facut si noi, doar ca am introdus si piure de mazare si squash de la 6 luni. As fi putut sa ii dau fetei si cereale de orez, dar am mai asteptat o luna pt ca era grasuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucapas spune:

salutare din nou...am inceput de ieri sa-i dau lui "burti" supica de morcovi....3 lingurite...a fost k...azi i-am dat 5 si 3 le-a scuipat afara...a facut niste mutre...nu-i prea place...nu stiu cum o sa ajunga sa manance 70 de ml supa de legume...cat a zis doctorita...am tot auzit de aparatele de gatit pe aburi...oare o fi mai bine sa-i fac legumele cu un astfel de aparat?...dar ma gandesc ca nu pot folosi decat legumele...ca zeama de unde?...hhhmmmm...in plus azi a fost cam maraici...dar nu cred ca de la 3 lingurite de supa...probabil ii va iesi un dintisor..ca e cam rosie gingia intr-un loc...astept sugestii...ma duc sa-i pregatesc laptic...acum ii pun si cate o masura de orez de la Nestle tot la sfatul medicului...pt. ca nu se mai satura...si Humana 2 ii pot da doar de la 6 luni...bye-bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Raluca, s-a mai zis p-aici..suntem mai multe care nu intelegem rostul apei in care fierbi o leguma...eu fac numai la abur, si de la inceput i-am dat un piure mai moale, de consistenta smantanii, pe care treptat l-am ingrosat..ca sa ajungi lent la 70 ml de apa chiaora, data cu lingurita, mi se pare ca privezi copilul de beneficiile reale ale legumei, si e firesc sa ii curga trei sferturi din gurita, pana se obisnuieste, dar e mult mai greu cu lichid in loc de un piureut subtire..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput