DIVERSIFICAREA (6)
Raspunsuri - Pagina 16
oanamada spune:
Octavia 75...revin cu ceva ce am spus si mai devreme...moda biscuitilor cu mar ras s-a terminat....de ce simti nevoia sa-i dai unui bb asa mic ceva ce nu-i aduce aport de absolut nimic? La ce folosesc biscuitii? Biscuitii cu gluten se dau mult mai tarziu, iar cei fara gluten dupa 7 luni.
Alexiuli si eu as impinge cerealele mult mai incolo..si as incepe cu legume si fructe ....greutatea puiului tau este foarte buna, in norma, asa ca nu ai motive sa-i bagi de acum cereale.
Oana si
Cati mica (1 an si 5 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,
luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexiuli Buna tuturor..Sunt noua pe aici,dar am nevoie si eu de ajutorul vostru:)Am un baietel de 3 luni si 3 sapt,si ma gandeam ca pe la 4 luni sa incep diversificarea..Insa nu stiu cu ce anume sa incep si cum se procedeaza..As vrea sa ma ajutati si pe mine,sa imi povestiti din exoerienta voastra..Pana acum i-am dat lapte formula Milupa Milumil 1,a mers bine,are 7 kg,si 66 cm:)Am vazut ca sunt cereale de la Milupa cu diferite arome,care se dau de la 4 luni,dar nu stiu daca e bine sa ii dau..Am inteles de la un medic pediatru ca la copii cu greutate normala este bine ca diversificarea sa inceapa cu supa de legume,iar la cei cu greutatea mai mica cu cereale deoarece au valoare caloarica mai mare..Acum,cati oameni atatea pareri..Multumesc..Va pup.Numai bine! ALEXANDRA,mami de bebe [b]CRISTIAN-DUMITRU[/b](26.10.2008)! |
Heeeey!!
Si eu ti-as recomanda sa incepi cu legumele, bebe e maricel!
Dar de ce te grabesti cu diversificarea?..parerea mea e ca ai putea sa stai pana la 5 luni linistita!! acum se recomanda si copiilor hraniti cu formula sa astepte cu diversificarea pana spre 6 luni, astfel incat stomacelul sa fie pregatit ptr alte alimente in afara laptelui, care fie si formula, e mai usor de digerat!..
Daca mai ai ceva nelamuriri, ma gasesti!

LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
zaden spune:
Buna!
As avea si eu nevoie de ajutor, va rog!Incerc sa citesc cat pot din urma, dar pana una alta poate ma puteti ajuta.Am un bebe de 3luni si 2 sapt, pna acum 2 sapt a mancat aproape integral san.De 2 saptamani am trecut pe alim mixta(humana)in ideea in care la 4 luni voi pleca din tara 5 zile si ma gandisem sa renunt complet la san, intre timp ma nu mai sunt asa convinsa![]()
la 3 luni jumate are 6300g si 68 cm
pediatra mi-a zis ca la 4 luni incepem diversificarea cu cereale dim si seara si suc de morcov, ulterior suc mar si apoi de mandarina.legume la 6 luni.
fara sa citesc prea mult despre diversif, nu prea sunt de acord cu schema asta.nu as vrea cereale , ca nu prea vreau sa devina pufos, e ok asa cum este.si mi se pare cam devreme la 4luni, as astepta macar pana la 5 luni, si de ce legume de la 6 luni?
voi ce parere aveti?
sper ca nu v-am ametit cu atatea informatii....
va multumesc
oanamada spune:
| citat din mesajul lui zaden Buna! As avea si eu nevoie de ajutor, va rog!Incerc sa citesc cat pot din urma, dar pana una alta poate ma puteti ajuta.Am un bebe de 3luni si 2 sapt, pna acum 2 sapt a mancat aproape integral san.De 2 saptamani am trecut pe alim mixta(humana)in ideea in care la 4 luni voi pleca din tara 5 zile si ma gandisem sa renunt complet la san, intre timp ma nu mai sunt asa convinsa la 3 luni jumate are 6300g si 68 cm pediatra mi-a zis ca la 4 luni incepem diversificarea cu cereale dim si seara si suc de morcov, ulterior suc mar si apoi de mandarina.legume la 6 luni. fara sa citesc prea mult despre diversif, nu prea sunt de acord cu schema asta.nu as vrea cereale , ca nu prea vreau sa devina pufos, e ok asa cum este.si mi se pare cam devreme la 4luni, as astepta macar pana la 5 luni, si de ce legume de la 6 luni? voi ce parere aveti? sper ca nu v-am ametit cu atatea informatii.... va multumesc ![]() |
Buna, flerul tau este intr-adevar bun...schema acestei doctorite este cam varza si fara noima...de ce legume la 6 luni? Devreme nu este la 4 luni pentru ca vad ca bebe e grasut si are nevoie la aceasta greutate de diversificare, dar da, nici eu nu as incepe cu cereale...nu am mai auzit pana acum asa ceva!
Eu te sfatuiesc sa mai consulti cel putin un pediatru care sa-ti recomande schema de diversificare...ti-o voi trimite si eu pe a mea, dar sincer,mai mergi si la altcineva ca nu este ok ce-ti recomanda tanti doctora
Oana si
Cati mica (1 an si 5 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,
oanamada spune:
Zaden, activeaza Pm-ul ca sa-ti trimit schema.
Oana si
NOI-CRACIUN SI REVELION,
luminita2008 spune:
eu sunt in plin proces de documentare privind diversificarea. o prietena mi-a trimis urmatoarea schema: http://www.askdrsears.com/html/3/T030500.asp
am obs ca in carti/site-uri de specialitate americane se prefera cerealele ca prim aliment in viata bebelusului, dar de la 6 luni. apoi legume, fructe...
voi ce parere aveti de schema de mai sus? mie mi se pare ok, inca nu am inceput diversificarea, dar nici nu ma grabesc, bbii mei fac 5 luni pe 26 februarie si cred ca mai stam pana prin martie, desi sunt hraniti exclusiv cu formula.
multumesc anticipat de raspunsuri.
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
natynic spune:
Luminita, nu pot citi schema din linkul pus de tine!
Avand in vedere ca gemenii sunt hraniti exclusiv cu formula, din martie ar fi totusi bine sa incepi diversificarea insa fara sa te grabesti. Ii iei, ii testezi...![]()
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
oanamada spune:
Luminita, am citit...este mult diferita fata de ceea ce se recoamnda in Romania...eu te-as sfatui sa discuti intai cu pediatrul si sa-ti spuna el ce si cum sa introduci...schemele din strainatate sunt facute dupa alte principii decat aici...si crede-ma, nu sunt nici cele mai justificate..nu ca ar fi proaste...sunt diferite de la tara la tara pentru ca se tine cont de mai multe coorodonate specifice acelei tari..asa ca nu-ti hrani copilul dupa site-uri...numai bine!
Oana si
NOI-CRACIUN SI REVELION,
luminita2008 spune:
| citat din mesajul lui natynic Luminita, nu pot citi schema din linkul pus de tine! Avand in vedere ca gemenii sunt hraniti exclusiv cu formula, din martie ar fi totusi bine sa incepi diversificarea insa fara sa te grabesti. Ii iei, ii testezi... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
nu stiu de ce nu merge, uite, mai incearca o data: http://www.askdrsears.com/html/3/T030500.asp
sigur incep din martie... cusuclet de mar si morcov, desi mai nou asta nu se mai considera a fi diversificare, ci numai alimentele solide
... nu stiu insa cu ce sa continui, legume (supa si apoi piure) sau cereale... inca mai cercetez...Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
luminita2008 spune:
| citat din mesajul lui oanamada Luminita, am citit...este mult diferita fata de ceea ce se recoamnda in Romania...eu te-as sfatui sa discuti intai cu pediatrul si sa-ti spuna el ce si cum sa introduci...schemele din strainatate sunt facute dupa alte principii decat aici...si crede-ma, nu sunt nici cele mai justificate..nu ca ar fi proaste...sunt diferite de la tara la tara pentru ca se tine cont de mai multe coorodonate specifice acelei tari..asa ca nu-ti hrani copilul dupa site-uri...numai bine! Oana si Cati mica (1 an si 5 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI, |
in niciun caz nu-mi hranesc copiii dupa site-uri sau carti, nu despre asta era vorba. clar am discutat si voi mai discuta aspectul si cu pediatrul, dar nici ce-mi spune el nu e neaparat batut in cuie... eu voi alege calea de mijloc, voi alege sa-mi ascult copiii, ei imi vor 'spune' cu siguranta cand e momentul, ce le place si ce nu, ce e potrivit si ce nu... sigur, totul in niste limite, nu o sa incep diversificarea cu carne, de ex.... usor, usor, o sa ii dam de capat.
si de grabit, nu m-as grabi.... lor le merge f bine cu laptic, iau inca f bine in greutate, se satura la fiecare masa, si-au format un mic program, nu papa haotic, laptele le tine de foame etc.
consider ca sunt anumite semne pe care ti le transmite un copil atunci cand e momentul diversificarii:
- pofteste la ceea ce mancam/bem noi, chiar daca doar ne urmareste intens cu privirea....
- nu mai ia bine in greutate / nu ii mai place lapticul
si or mai fi acum nu-mi mai vin in minte...
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI