Andrei Plesu despre Gigi Becali
Raspunsuri - Pagina 2
anca_a spune:
Eu mai mult de cateva secunde nu il pot urmari pe acest personaj GroBian. Ca simt cum mi-o ia inteligenta (atata cata am) la vale. Nu gasesc nimic, absolut nimic distractiv in legatura cu acest personaj. Ma zgarie rau rau. La fel de rau ca si manelele.
qsar spune:
Ba, mie chiar mi-a placut... Nu vaz, parol, nici unde e elogiul, nici pupatura-n dos. Ironia, da. P-aia am vazut-o. Si sarcasmul. Si-olac' de lehamite. Si-apoi, mie asa mi se pare: ca articolul nu-i chiar despre Becali insusi. Este despre "politicieni". Despre cler/biserica. Despre media. Si in final, este si despre noi, cascatorii de gura la televizor, raspunzatorii la sondaje de opinie, noi, fraierii cu stampila de votare. Noi, care-am permis ca acest individ rizibil si ridicul sa devina un personaj.
Parerea mea!
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui qsar Ba, mie chiar mi-a placut... Nu vaz, parol, nici unde e elogiul, nici pupatura-n dos. Ironia, da. P-aia am vazut-o. Si sarcasmul. Si-olac' de lehamite. Si-apoi, mie asa mi se pare: ca articolul nu-i chiar despre Becali insusi. Este despre "politicieni". Despre cler/biserica. Despre media. Si in final, este si despre noi, cascatorii de gura la televizor, raspunzatorii la sondaje de opinie, noi, fraierii cu stampila de votare. Noi, care-am permis ca acest individ rizibil si ridicul sa devina un personaj. Parerea mea! |
Si a mea
Maria
denizel spune:
Parerea mea este ca singura chestie din articol care seamana cu o ironie e cuprinsa doar in ultima fraza: "Iar pe Gigi Becali il rog sa nu care cumva sa se razgindeasca".
In rest, nu vad decat sincera admiratie (mai putin prima parte a articolului, parte in care A.P. ne povesteste cum l-a perceput pe G.B. inainte de a-si da seama ca e demn de admiratie).
Si, tipului de credinta pe care am ghicit-o in 2 din articolele lui A. Plesu (din cele citite de mine), se potriveste tipul de credinta etalata de G.B.
Asa ca, cumva, il inteleg ca il admira. Nu-s de acord cu el, dar il inteleg.
Victoria spune:
citat din mesajul lui qsar Ba, mie chiar mi-a placut... Nu vaz, parol, nici unde e elogiul, nici pupatura-n dos. Ironia, da. P-aia am vazut-o. Si sarcasmul. Si-olac' de lehamite. Si-apoi, mie asa mi se pare: ca articolul nu-i chiar despre Becali insusi. Este despre "politicieni". Despre cler/biserica. Despre media. Si in final, este si despre noi, cascatorii de gura la televizor, raspunzatorii la sondaje de opinie, noi, fraierii cu stampila de votare. Noi, care-am permis ca acest individ rizibil si ridicul sa devina un personaj. Parerea mea! Honi soit qui mal y pense... |
Exact asta am vazut si eu in articol...Ironie, sarcasm, lehamite...
V
Marox spune:
Si mie mi-a placut cum a fost scris articolul. Insa, la sfirsit, am ramas cam nedumerita: domnul Plesu e naiv...sau eu mi-am pierdut capacitatea de a crede in oamenii publici (exista termenul ???). Eu nu il cred pe Becali sincer, am impresia ca isi face autocritica intr-un mod care pare sincer si-o face cu un scop, sa-si atraga simpatii. Dupa cum nu cred in sinceritatea religioasa afisata la porti si clamata in talk-show-uri.
sirimie spune:
Mie imi place Andrei Plesu
Articolul asta nu imi spune nimic.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
beshter spune:
Cand spune asta:
Mai intai, o asumare fara fasoane a infrangerii: "Daca am esuat inseamna ca nu sunt capabil, ca nu ma pricep la politica". Gigi Becali, dimpotriva, recunoaste ca politica s-a dovedit a fi, pentru el, "o necunoscuta", dupa care face al doilea gest fara echivalent pe piata moravurilor locale: isi cere iertare. "Imi cer iertare fata de cei pe care i-am suparat sau jignit de-a lungul timpului." el incearca sa identifice un sens, o invatatura, un aforism. Si, spre uluirea mea, reuseste: "Mi-am dat seama ca nu pot sa traiesc crestineste, daca sunt in viata publica". |
Plesu pleaca de la premisa falsa ca Becali chiar gandeste ce spune (ca in Alice in Wonderland, pentru care I mean what I say e acelasi lucru cu I say what I mean).
In ceea ce ma priveste, Becali e mai degraba scurtcircuitat de sindromul Tourette - el vorbeste pentru ca e posedat de sfanta prostie agresiva si nu pentru ca ar vrea sa dea afara vreo 'invatatura'.
Iar cand spune asta:
O mai veche convingere a mea se dovedeste indreptatita: omul credincios – indiferent de ce credinta e vorba – poate spune, uneori, chiar daca nu e hiper-dotat, lucruri mult mai inteligente si mai cuviincioase decat necredinciosul hiper-dotat. Cu alte cuvinte, intelectual vorbind, ateismul nu renteaza, oricat ar fi de "destept". |
produce o minunatie de sofism, premisele fiind ceva de genul 1. convingerea mea e ca ateii E prosti; 2. Becali nu e ateu; = Becali nu e prost.
Andrada spune:
"taranul imperial" la care facea matanii Plesu: alde Tutea o zise mai concis:
"O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor."
Ca sa il parafrazez pe Musatescu: Baga domnule baba in internet sa vezi daca merge over IP
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Llaura spune:
Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati, ma sufoca liberalismul mot a mot (stiu, ii trendy, tenteaza, se ia usor si nici nu e solicitant, dar orisicat).
Pe Plesu il fascineaza molustele astea gen Becali, nu pricepe el cum functioneaza si deci din cand in cand il surprind cu cate-o reactie din asta umana de bun simt...a mai fost un articol asa, manelistii versus Pruteanu, e mult mai rau sa fii o lichea educata decat un cartierist cu cat de putin bun simt, e un merit ca pe unde umbli si pe unde ai crescut ai reusit sa aduni si macar atata, altii si-au tocit fundu-n in scoli inalte dar prea multa buna masura n-au adunat...si atunci ce e rau in calea cea mai scurta catre un set de principii? (si cea mai batuta, daca imi e permis). Articolul spune clar: daca esti prost te descurci mai bine daca esti credincios decat daca esti ateu, retetele sunt mai simple, testate, usor de urmat.
Andrada, un credincios n-ar spune "baba murdara"...e lipsit de compasiune.