Andrei Plesu despre Gigi Becali

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu mai mult de cateva secunde nu il pot urmari pe acest personaj GroBian. Ca simt cum mi-o ia inteligenta (atata cata am) la vale. Nu gasesc nimic, absolut nimic distractiv in legatura cu acest personaj. Ma zgarie rau rau. La fel de rau ca si manelele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Ba, mie chiar mi-a placut... Nu vaz, parol, nici unde e elogiul, nici pupatura-n dos. Ironia, da. P-aia am vazut-o. Si sarcasmul. Si-olac' de lehamite. Si-apoi, mie asa mi se pare: ca articolul nu-i chiar despre Becali insusi. Este despre "politicieni". Despre cler/biserica. Despre media. Si in final, este si despre noi, cascatorii de gura la televizor, raspunzatorii la sondaje de opinie, noi, fraierii cu stampila de votare. Noi, care-am permis ca acest individ rizibil si ridicul sa devina un personaj.

Parerea mea!

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Ba, mie chiar mi-a placut... Nu vaz, parol, nici unde e elogiul, nici pupatura-n dos. Ironia, da. P-aia am vazut-o. Si sarcasmul. Si-olac' de lehamite. Si-apoi, mie asa mi se pare: ca articolul nu-i chiar despre Becali insusi. Este despre "politicieni". Despre cler/biserica. Despre media. Si in final, este si despre noi, cascatorii de gura la televizor, raspunzatorii la sondaje de opinie, noi, fraierii cu stampila de votare. Noi, care-am permis ca acest individ rizibil si ridicul sa devina un personaj.

Parerea mea!

Si a mea

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Parerea mea este ca singura chestie din articol care seamana cu o ironie e cuprinsa doar in ultima fraza: "Iar pe Gigi Becali il rog sa nu care cumva sa se razgindeasca".

In rest, nu vad decat sincera admiratie (mai putin prima parte a articolului, parte in care A.P. ne povesteste cum l-a perceput pe G.B. inainte de a-si da seama ca e demn de admiratie).
Si, tipului de credinta pe care am ghicit-o in 2 din articolele lui A. Plesu (din cele citite de mine), se potriveste tipul de credinta etalata de G.B.
Asa ca, cumva, il inteleg ca il admira. Nu-s de acord cu el, dar il inteleg.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Parerea mea!

Honi soit qui mal y pense...

Exact asta am vazut si eu in articol...Ironie, sarcasm, lehamite...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Si mie mi-a placut cum a fost scris articolul. Insa, la sfirsit, am ramas cam nedumerita: domnul Plesu e naiv...sau eu mi-am pierdut capacitatea de a crede in oamenii publici (exista termenul ???). Eu nu il cred pe Becali sincer, am impresia ca isi face autocritica intr-un mod care pare sincer si-o face cu un scop, sa-si atraga simpatii. Dupa cum nu cred in sinceritatea religioasa afisata la porti si clamata in talk-show-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Mie imi place Andrei Plesu
Articolul asta nu imi spune nimic.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cand spune asta:

Citat:

Mai intai, o asumare fara fasoane a infrangerii: "Daca am esuat inseamna ca nu sunt capabil, ca nu ma pricep la politica".
Gigi Becali, dimpotriva, recunoaste ca politica s-a dovedit a fi, pentru el, "o necunoscuta", dupa care face al doilea gest fara echivalent pe piata moravurilor locale: isi cere iertare. "Imi cer iertare fata de cei pe care i-am suparat sau jignit de-a lungul timpului."
el incearca sa identifice un sens, o invatatura, un aforism. Si, spre uluirea mea, reuseste: "Mi-am dat seama ca nu pot sa traiesc crestineste, daca sunt in viata publica".

Plesu pleaca de la premisa falsa ca Becali chiar gandeste ce spune (ca in Alice in Wonderland, pentru care I mean what I say e acelasi lucru cu I say what I mean).
In ceea ce ma priveste, Becali e mai degraba scurtcircuitat de sindromul Tourette - el vorbeste pentru ca e posedat de sfanta prostie agresiva si nu pentru ca ar vrea sa dea afara vreo 'invatatura'.

Iar cand spune asta:

Citat:

O mai veche convingere a mea se dovedeste indreptatita: omul credincios – indiferent de ce credinta e vorba – poate spune, uneori, chiar daca nu e hiper-dotat, lucruri mult mai inteligente si mai cuviincioase decat necredinciosul hiper-dotat. Cu alte cuvinte, intelectual vorbind, ateismul nu renteaza, oricat ar fi de "destept".

produce o minunatie de sofism, premisele fiind ceva de genul 1. convingerea mea e ca ateii E prosti; 2. Becali nu e ateu; = Becali nu e prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

"taranul imperial" la care facea matanii Plesu: alde Tutea o zise mai concis:
"O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor."
Ca sa il parafrazez pe Musatescu: Baga domnule baba in internet sa vezi daca merge over IP
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati, ma sufoca liberalismul mot a mot (stiu, ii trendy, tenteaza, se ia usor si nici nu e solicitant, dar orisicat).
Pe Plesu il fascineaza molustele astea gen Becali, nu pricepe el cum functioneaza si deci din cand in cand il surprind cu cate-o reactie din asta umana de bun simt...a mai fost un articol asa, manelistii versus Pruteanu, e mult mai rau sa fii o lichea educata decat un cartierist cu cat de putin bun simt, e un merit ca pe unde umbli si pe unde ai crescut ai reusit sa aduni si macar atata, altii si-au tocit fundu-n in scoli inalte dar prea multa buna masura n-au adunat...si atunci ce e rau in calea cea mai scurta catre un set de principii? (si cea mai batuta, daca imi e permis). Articolul spune clar: daca esti prost te descurci mai bine daca esti credincios decat daca esti ateu, retetele sunt mai simple, testate, usor de urmat.

Andrada, un credincios n-ar spune "baba murdara"...e lipsit de compasiune.

Mergi la inceput