baie din primele zile?

baie din primele zile? | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Am citit in Larousse-ul pentru parinti ca ei recomanda ca baia copilului sa se faca inca de la intoarcerea de la maternitate, si nu neaparat dupa caderea buricului. Eu stiam ca e mai sanatos sa-l speli partial pana la caderea buricului si doar dupa aceea sa-l imbaiezi complet. Voi ce parere aveti? Sau cum ati procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns d spune:

Nu este adevarat. Eu i-am facut baie din prima zi, la maternitate, si am spalat-o si pe cap. Buricul nu are nici o legatura. Cel mai bine este sa speli bb in primele 2 luni cu vata in loc de burete. Nu-ti face nici o problema in privinta buricului, se va usca si va cade in 7 zile, nici nu o sa realizezi cit de repede trece timpul.
Daiana si bb Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliana spune:

Eu dupa ce am nascut a doua zi i-au si facut baie la bebel si de atunci in fiecare zi ii fac baie . Buricul i-a cazut acasa in timp ce ii faceam baie . Faci cum crezi tu de cuviinta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu spune:

Eu am vazut ca in maternitate (cantacuzino) asistentele veneau dimineata si ii faceau dus zilnic lui BB (era o chiuveta cu dus in camera) si la fel am facut si eu cand am ajuns acasa. Doctora mi-a zis doar sa am grija ca buricul sa nu fie complet scufundat in apa. De aceea am zis ca dusul e varianta cea mai buna. Si am spalat bb-le si pe cap tot cu dusul. Buricul a cazut cam la 10 zile si am trecut la cadita.
mitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Si noi i-am facut baie copilului inca de cand l-am adus acasa. Buricul a cazut dupa o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Lui Vladut i-a cazut buricul la spital asa ca l-am spalat fara probleme. Asistentele de la Giulesti recomandau baita la 48 de ore dupa ce a cazut buricul in schimb cele de la Filantropia (aici a nascut o prietena inaintea mea cu o saptamana) nu aveau nici o retinere: se poate baita si fara sa fi cazut buricul, asa ca, faci cum crezi ca e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Lui Vladutz i-au facut baie ( e impropriu spus baie , il bagau sub jetul de apa de la chiuvetab !!! ) cred ca a doua zi de la nastere ( io am nascut seara , la 9,00 , deci la cateva ore ). Insa si io stiam de chestia ca trebuie ferit buricul daca nu a cazut. Si lui Vladutz i-a cazut cred ca in a 8 a zi , cand eram inca in maternitate !.
Numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

:))...Lui Vladut , din maternitate...i-au facut baie in ghiuveta din salon cu totul si eu acasa la fel...peste tot...si buricul a cazut intre timp..si fara probleme..
te pup si multa baita ca face mare bb-ul..

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Pai asa ma gandeam si eu... dar vedeti ca parerile sunt impartite. Eu cred ca o sa-i fac baie inca din primele zile, din moment ce il usuc bine si ii schimb pansamentul steril, nu cred sa-i dauneze cu nimic. Multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Intreaba pediatrul lui bb si vezi ce-ti spune, ce te sfatuieste sa faci. Lui Vladut i-a cazut dupa 4 zile buricul, dar a mai sangetat dupa sau mai supura dar pana la urma s-a inchis si nu a fost nici o problema. In cazul in care mi se parea mie ceva in neregula ii lipeam un plasture pe care il deslipeam imediat dupa baie, curatam locul cu alcool si puneam pudra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Noi i-am facut baitza doar partial iar dupa 5 zile i-a cazut buricutzul si am inceput cu baia completa.Oricum trebuie avuta grija la buricutz.
Dana si bb Andy

Dana

Mergi la inceput