baie din primele zile?
Am citit in Larousse-ul pentru parinti ca ei recomanda ca baia copilului sa se faca inca de la intoarcerea de la maternitate, si nu neaparat dupa caderea buricului. Eu stiam ca e mai sanatos sa-l speli partial pana la caderea buricului si doar dupa aceea sa-l imbaiezi complet. Voi ce parere aveti? Sau cum ati procedat?
Raspunsuri
d spune:
Nu este adevarat. Eu i-am facut baie din prima zi, la maternitate, si am spalat-o si pe cap. Buricul nu are nici o legatura. Cel mai bine este sa speli bb in primele 2 luni cu vata in loc de burete. Nu-ti face nici o problema in privinta buricului, se va usca si va cade in 7 zile, nici nu o sa realizezi cit de repede trece timpul.
Daiana si bb Anais
Eliana spune:
Eu dupa ce am nascut a doua zi i-au si facut baie la bebel si de atunci in fiecare zi ii fac baie . Buricul i-a cazut acasa in timp ce ii faceam baie . Faci cum crezi tu de cuviinta .
mitu spune:
Eu am vazut ca in maternitate (cantacuzino) asistentele veneau dimineata si ii faceau dus zilnic lui BB (era o chiuveta cu dus in camera) si la fel am facut si eu cand am ajuns acasa. Doctora mi-a zis doar sa am grija ca buricul sa nu fie complet scufundat in apa. De aceea am zis ca dusul e varianta cea mai buna. Si am spalat bb-le si pe cap tot cu dusul. Buricul a cazut cam la 10 zile si am trecut la cadita.
mitz
liviu`s spune:
Si noi i-am facut baie copilului inca de cand l-am adus acasa. Buricul a cazut dupa o saptamana.
Marianar spune:
Lui Vladut i-a cazut buricul la spital asa ca l-am spalat fara probleme. Asistentele de la Giulesti recomandau baita la 48 de ore dupa ce a cazut buricul in schimb cele de la Filantropia (aici a nascut o prietena inaintea mea cu o saptamana) nu aveau nici o retinere: se poate baita si fara sa fi cazut buricul, asa ca, faci cum crezi ca e mai bine.
Flower spune:
Lui Vladutz i-au facut baie ( e impropriu spus baie , il bagau sub jetul de apa de la chiuvetab !!! ) cred ca a doua zi de la nastere ( io am nascut seara , la 9,00 , deci la cateva ore ). Insa si io stiam de chestia ca trebuie ferit buricul daca nu a cazut. Si lui Vladutz i-a cazut cred ca in a 8 a zi , cand eram inca in maternitate !.
Numai bine !
MariaM spune:
:))...Lui Vladut , din maternitate...i-au facut baie in ghiuveta din salon cu totul si eu acasa la fel...peste tot...si buricul a cazut intre timp..si fara probleme..
te pup si multa baita ca face mare bb-ul..
Maria&Vladut
carmen77 spune:
Pai asa ma gandeam si eu... dar vedeti ca parerile sunt impartite. Eu cred ca o sa-i fac baie inca din primele zile, din moment ce il usuc bine si ii schimb pansamentul steril, nu cred sa-i dauneze cu nimic. Multumesc pentru raspunsuri.
Marianar spune:
Intreaba pediatrul lui bb si vezi ce-ti spune, ce te sfatuieste sa faci. Lui Vladut i-a cazut dupa 4 zile buricul, dar a mai sangetat dupa sau mai supura dar pana la urma s-a inchis si nu a fost nici o problema. In cazul in care mi se parea mie ceva in neregula ii lipeam un plasture pe care il deslipeam imediat dupa baie, curatam locul cu alcool si puneam pudra.
Dana_ spune:
Noi i-am facut baitza doar partial iar dupa 5 zile i-a cazut buricutzul si am inceput cu baia completa.Oricum trebuie avuta grija la buricutz.
Dana si bb Andy
Dana