Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 9
Zeeva spune:
Salutare mamici,
Nu trebuie sa va faceti griji cele care ati aflat ca bebe are cordonul in jurul gatului. Situatia este din punct de vedere medical sub control. Medicii stiu ce au de facut iar voi nu trebuie decat sa fiti calme si pregatite pentru nastere. Eu am nascut fetita cu aceeasi problema. Si am nascut natural, copil de 3900, fara complicatii. Imi permit sa spun lucurile astea mai ales pentru mamicile care sunt la prima nastere. Totul se termina cu bine.
Adaug si eu la listuta spitalul la care voi naste, se numeste Credit Valley.
sanatate tuturor,
Z
27 s si 5 z
Carmena spune:
Buna dimineata burtici!
Uf, azi noapte am petrecut pana pe la ora 3 si acum suntem asa obositi...Sper sa pot pleca pe la pranz acasa, ca de nu, voi adormi cu capul pe birou-nu de alta, dar ma ajuta si vremea aceasta...
Milana, daca si maine e tot vremea aceasta, cred ca voi renunta la planul cu Expo Mobila-oricum vreau doar sa ma uit nu sa si cumpar.
Si ziceam sa ne si intalnim, dar va trebui sa gasim un loc acoperit si locurile acoperite au de obicei si mult fum de tigara...-mai vorbim, poate nu o sa fie asa posomarata vremea si maine!
"Sotoiul" meu vrea sa mergem maine seara la Mall, la film-ruleaza Chicago cu Richard Gere- si la o inghetatica din aia italiana care ne place mult de tot-si parca mi-ar surade ideea, ca in Mall e dragut indiferent de vreme, chiar daca este lume multa...
Alinkav, sper ca o sa ma descurc cu listuta-va fi exact perioada cand va trebui sa trecem cine a nascut si cine asteapta...Cand am timp mai trag cu ochiul pe la mamicile de august septembrie si ma gandesc ca asa emotii vom avea si noi -ehehe, si noi printre ultimii...dar ce experimentati vom fi, ca ne veti impartasi, sper, din experienta, ca de,veti fi proaspete mamici-mie spre exemplu cel mai frica imi este sa ii fac baita, mai ales in primele saptamani, cand nu poate sa-si sustina capusorul-sper sa ma descurc!
Azi bb parca e mai activ-chiar daca e petrecaret, se pare ca ii prieste distractia-pai ar fi insemnat ca nu este al nostru daca nu ii placea!
Auziti, toate ca toate, dar de conserve pentru iarna v-ati apucat?(intreb eu gospodina) ca eu as vrea sa pun vinete si ardei capia la congelator si parca am auzit ca nu ai voie sa mananci asa ceva cand alaptezi? Sa nu ma strofoc degeaba...
Ne mai auzim. Sa aveti o zi superba in ciuda
Carmena si bb 24 sapt si 5 zile
georgy75 spune:
Va multumesc la toate din tot sufletul ca m-ati lamurit un pic, eram tare speriata. Sunt la prima sarcina deci am toate sansele sa mai pot face un baietel mai incolo.
Am inceput s-o alint deja pe Andreea si sa-i spun ca mami nu este suparata pe ea si ca o iubeste mult de tot. Se pare ca mi-a trecut .... hormonul bata-l vina.
Acum sunt mai calma deja mi-am reluat treburile mici prin casa(sunt in concediu de odihna) si ma simt mut mult mai bine.
Vremea asta ma indispune tare de tot, si pe voi? Mi se umfla mainile dimineata zici ca ma carnaciori in loc de degete, deja nu-mi mai intra nici un inel pe deget. Picioarele n-au nimic sunt in regula doar mi-a crescut numarul la pantof cam cu juma de numar.
Oricum abia astept s-o vad pe andreea langa mine.
PS:
1. Voi cum stati cu medicamentele (Prenatal + NoSpa). eu sunt inscrisa la casa OPSNAJ si astia imi zic ca nu se mai dau medicamente gratis pentru gravidele care muncesc (au venituri). Mi se pare o aberatie. Voi stiti ceva de asta?
2. Pentru ca toate nastem cam in aceeasi perioada lamuriti-ma si pe mine daca stiti. cum vom lua banii pe concediul de ingrijire a copilului, dupa legea noua sau dupa cea veche?
Dyzica --> Fetita --> 26-27 noiembrie -->Dr. Lemnete Gabriel --> Polizu
milana spune:
ultima zi de serviciu... nici nu stiu cum ma simt. putin nostalgica, putin fericita... din fiecare cate putin. sigur nu imi va lipsi locul meu de munca, dar voi simti lipsa acelor mici obiceiuri pe care le faceam inca de dimineata. hehehe, imi va trece repede melancolia cand voi vedea cat e de bina acasa.... :)))
aseara am fost la doctor. de data asta nu am mai facut ecografie, doar control. amandoi suntem bine. pe bebe l-a ascultat cu palnia :)). colul meu e scurt, dar inchis si voi naste prin cezariana, asa ca dpn-ul meu s-a schimbat. el va fi undeva intre 5 si 10 ale lunii noiembrie.
medicamente: continui cu prenatalul si atat.
vizite: voi mai avea una peste o luna, cam la jumatatea lui octombrie, si pe urma incepem sa ne vedem saptamanal in asteptarea momentului.
analize: voi mai face un set de analize uzuale (calciu, glicemie, sumar urina....) cam in saptamana 33.
ecografie: inca o 3D (a fost alegerea mea) in saptamana 35.
cand am iesit de la doctor incepuse sa ma ia o frica de toate alea. mi-am zis “intru in concediu, se apropie ziua”. ma gandesc daca am sa fiu gata cu toate: bagajul de maternitate, cumparaturile si aranjarile prin casa, venitul cu bebe acasa... dar cel mai tare m-a luat frica de operatie. acum vreo 4 ani m-am operat de apendicita si imi aduc aminte destul de bine cum a fost operatia. a decurs bine dar tot am ramas cu senzatia aia de sala de operatii, forfota in jurul meu, ace.... brrrrr. gata, gata, cred ca mi se trage si de la timp starea asta ca de cand cu lipsa soarelui sunt cam paralela cu lumea :)).
carmena, si eu ma gandeam la acelasi lucru in legatura cu ploaia si expozitia. am sa te sun pe la pranz sa vorbim :). sper sa nu te trezesc din somn...
georgy75, imi pare bine ca ti-au trecut... mda, nu stiu cum sa le zic :)))) si ca te bucuri de fetita ta . sa fie mare si sanatoasa si sa va aduca numai fericire :)). cu banii pe care va trebui sa ii luam si eu am avut de furca. uite asa s-a facut carmena (careia tin sa ii multumesc iar si iar) cu recunostinta vesnica din partea mea pt lamuririle pe care mi le-a dat referitoare la subiect :)). intra la legislative si vei gasi multe subiecte referitoare la intrebarile tale :).
va pup :))
- 30 saptamani, bb matei, dpn 5-10 noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti
Kokolina spune:
salut, fetelor !!!!
vad ca sunteti bine, care mai de care cu preoocupari serioase
carmena, tu esti simpatica rau cu conservele...eu numi la asta nu m-am gandit si nu am pus in viata mea nici un castravete, macar...
asta e, nu sunt o sotie buna(de-aia nici soacra nu ma iubeste)
ce mai face bb-ul tau???
tre sa imi arati si mie salopetica ta...desi eu ma gandesc serios sa imbratisez stilul sport(cu trening si adidasi)
milana, o sa fie frumusel acasa...o sa vezi si tu...ai timp sa faci tot ce vrei..daca ai si pc. e SUPER
alinkav...merci mult ca m-ai scris in listutza...eu sunt cu BB Andrei(care face tumbe mai ales noaptea)
julia, poate ne mai intalim si saptamana care vine,tot la tip top
o sa imi iau o pizza din aia cu ton(buuuuuna !!!!)
va pup pe toate si...hai ca mai avem putin
Kokolina - 30 saptamani
julia23 spune:
buna fetelor
milana vad ca te ai apropiat de mine cu dpnul.
eu am fost azi la dc ca de aseara am avut dureri mari si contractii,mi a spus ca am travaliu fals si a vrut sa ma opreasca la spital dar nici nu am vrut sa aud de asa ceva.mi a zis sa stau iar numai in pat si sa iau pastilele in continuare(nu i am spus ca nu le mai iau de 2 sapt),mi a spus ca daca pina diseara nu mi trece sa ma duc sa ma interneze.ma intrebat daca am facut ceva si i am zis ca nu,doar m am cam suparat si enervat,nu stiu ce am ca ma enervez din orice.acum stau cumintica in patut,ma doare f rau in partea stinga, sper sa nu mai am prob ca nu vreau sa stau iar in spital.colul este tot inchis,bb este f bine,are 2,080 kg,este tot cu capul in jos si cordonul este ok,placenta mi sa ridicat si a zis ca daca nu intervine nimik o sa pot naste normal,am vb si cu bb si i am spus sa mai stea acolo cumintel ca mai avem putin.am intrebat si daca i permite sotului meu sa ma asiste si a zis ca da,numai sa nu i se faca rau.
asa ca fetelor nu stiu daca o sa pot veni sa ne vedem sapt viitoare si nici la baby expo nu cred ca mai merg,oricum vb la telefon.
georgy75 eu iau medicamentele gratuit ca am dus adev de la circa financiara ca nu am venit,dar prenatalul il platesc,nu mi l da gratis.
va pupic
julia 32 sapt si 2 zile
georgy75 spune:
Ploaia asta nu se mai opreste mai fetelor? Voi cum stati cu vremea? Bb meu cred ca este confuz ... cand nu-mi da nici un semn cand incepe si "innoata" prin burtica. Si am atata treaba de facut si vremea asta nu ma ajuta deloc. Noi ne-am mutat de curand si am facut ceva modificari in apartament pt bebe: ne-am pus centrala, ne-am schimbat ferestrele cu termopane ca ne ploua in casa, am schimbat usa de la intrare etc. Acum trebuie doar sa mai fac curat dar vremea asta ma indeamna numai la somn .
Azi m-am cantarit si am luat 8Kg (am 58Kg) si ma simt cam dar eu si sotul meu suntem fericiti ca m-am ingrasat ca pana acum o luna jumate nu luasem decat 1Kg si ne faceam griji.
Fetelor pe unde pot gasi si eu un patut pentru bb mai ieftinut asa, ca ni s-au cam terminat finantele cu toate reparatiile astea prin casa. Daca stiti vre-un magazin sau pe cineva care are un patut spuneti-mi si mie va rog.
Dizyca --> 29 saptamani.
georgy75 spune:
Vilma , am vazut ca ai raspuns unor mamici in zona de "legislatie".
Lamureste0ma si pe mine. Trebuie sa nasc in 26-27.11.2003.
1) Daca renunt la cele 63 de zile de condediu postnatal, si iau doar 31 zile (26-27 Decembrie 2003) --> intru in CIC cu 85% din salariul meu actual, si asa ramane pana la sfarsitul CIC? Sau incepand cu 2004 toate vom lua 85% din salariu mediu?
Pentru mine este important sa stiu pentru ca unde lucrez eu conceiu prenatal si postnatal se plateste 100%.
TE ROG FRUMOS sa ma lamuresti si pe mine, din zona de legislatie n-am inteles nimic.
Dizyca --> 29sapt
alinkav spune:
Buna dimineata burticutze!
Am mai trecut un weekend, si ne apropiem de termen.
Am fost si eu la doc, colul meu e inchis, si totul e perect.
Ieri bebe m-a impins atat de tare, incat mi-au iesit lacrimii. Saracutu incepe sa nu aiba loc la mami in burtica.
Vremea tot asa e. Deja imi lipseste soarele.
Bine, mai trec eu pe aici. Mi-e somn din cauza vremii!!!
alina-30 sapt si 6 zile
vilma spune:
quote:
Originally posted by georgy75
Vilma , am vazut ca ai raspuns unor mamici in zona de "legislatie".
Lamureste0ma si pe mine. Trebuie sa nasc in 26-27.11.2003.
1) Daca renunt la cele 63 de zile de condediu postnatal, si iau doar 31 zile (26-27 Decembrie 2003) --> intru in CIC cu 85% din salariul meu actual, si asa ramane pana la sfarsitul CIC? Sau incepand cu 2004 toate vom lua 85% din salariu mediu?
Pentru mine este important sa stiu pentru ca unde lucrez eu conceiu prenatal si postnatal se plateste 100%.
TE ROG FRUMOS sa ma lamuresti si pe mine, din zona de legislatie n-am inteles nimic.
Dizyca --> 29sapt
dizyca
Daca depui cererea de intrare in CIC inainte de 31 decembrie 2003 (ma rog, inainte de 1 ianuarie 2004 ), vei lua 85 % din media veniturilor din ultimele 6 luni (sau 10 luni, aici mai sunt nelamuriri) pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, iar cele 6 luni se calculeaza anterior datei nasterii, deci inainte de 26 noiembrie sa zicem. Cu aceasta indemnizatie ramai pana te intorci la servici. Daca ramai in concediul de maternitate peste data de 31 decembrie, iar intrarea in CIC se face in luna ianuarie/februarie 2004, indemnizatia va fi cea plafonata la 85% din salariul mediu pe economie, care va suferi modificari in functie de rectificarile bugetare. In orice caz, ideea de baza este ca odata intrata in CIC, indiferent de schimbarile de legislatie ce mai apar, tu ramai cu modalitatea de calcul aplicata la inceput. Asa ca in functie de ce anume te avantajeaza, poti sa renunti la o parte din concediul de maternitate pentru CIC sau nu. Este bine sa te interesezi la firma daca iti permit sa iei doar partial maternitate, de ex. la mine la firma intampin greutati pe aceasta tema, ei zic ca nu au mai auzit sa-ti iei doar 30 de zile din 63 cate ai avea dreptul. Problema lor (a celor de la personal) e ca nu inteleg ca aceste concedii sunt un drept si nu o obligatie, deci pot sa renunt in orice moment la unul din ele.
Sper sa ma fi facut inteleasa.
Cu drag,
Vilma