Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 14
alinkav spune:
Buna seara!!!
Fetelor am sa postez listuta cu DNP-uri pe prima pagina la urmatorul subiect. Cine vrea acum sa vada listuta, ea se afla la pag 6.
Asa ca daca doriti sa modific sau sa adaug ceva, sa nu ezitati!!!!!
Mi s-a facut un somn, nu am dormit deloc ziua. Dar trebuie sa-l astept pe sotiorul meu si sa-l hranesc!!!
Pe maine!!!!!!
alinkav
Mitzi spune:
Am citit ca nu e bine sa-ti strangi sanii, sa controlezi, cica pot aparea contractii nedorite.
Eu, de exemplu sunt la a doua sarcina, am aproape 30 de saptamani si nu sunt semne de colostru. Am intrebat o prietena care doar ce a nascut (al doilea copil) si mi-a zis ca la ea laptele a aparut imwdiat DUPA nastere si nu inainte. Nu zic ca ar fi regula sau..normal ci doar asa..ca se poate intampla.
RHogamul m-a costat acum aproape 6 ani (februarie 98, Romania) 100$ americani. Deci pretul nu s-a schimbat foarte mult.
Aici, in Canada, nu se platesc.
Umflatzel spune:
Buna seara burtici!
bine ai venit uca printre mamicile de nov-dec, se pare ca avem dpn apropiat- al meu e pe 5 dec.
Alina, dupa nastere ne trimit doctorii sa cumparam vaccinul?Nu il suporta spitalul unde nasti? Atunci pt ce dreaq platim asigurarile si contribuim in fiecare luna, ca ma apuca jalea!
Macar sa stim dinainte sa nu ne trezim ca in cele 72 ore(maximul de timp in care trebuie facut) ca nu il gasim pe la farmacii.
Mitzi, multam de sfat ai pefecta dreptate cu cracaneala pe scaun, stau la fix! Cam indecent dar asta e situatiaunea...
Acum va las, mai vorbim si maine.
Mii de pupici
Elenalove27 spune:
Eu am intrat in ultimele 3 luni si tare greu mi se pare ca mai trece timpul... PLUS CACI AM PUS PE MINE 15 KG.......vorbesc cu bebelul meu zi de zi si ii spun sa nu mai dea asa de tare din picioruse si din minute caci pe mamica lui o doare burtica,,,dar nu vrea deloc sa ma asculte,,,de cite ori deschid gura sa vorbesc de atitea ori incepe sa impinga pe unde puca[haibat ,,eu am cumparat aproape tot strictul necesar pentru bebelul meu,,mai bine spus am cumparat cam totul...incepind de la patut(deja echipat cu tot necesar),carucior ,scaun de masina,,,pina la cadita ,leagan,hainute ,suzete,biberoane,,,scutece,si dormitorul decoarat 100% pina si premergator si scaun de bucatarie am cumparat si asta cred ca de prea multa astepare si ca nu mai am rabdare pina vine DECEMBRIE ziua cadoului meu adica bebelul meu care il astept cu mult drag.....
SUNT O FRICOASA SI TARE MIE FRICA DE ZIUA CIND VA TREBUI SA NASC SI ASTA DIN CAUZA DURERILOR CARE O SA LE SUPORT DAR ASTA ESTE,,,TOT TREBUIE SA SE INTIMPLE CU FRICA SAU FARA FRICA .......
va PUPIC SI VA UREZ SANATATE MULTA...
Elena cu burtica & sotul AL
alinkav spune:
Buna!!!!
Ce mai faceti???
Asa e Umflatzel, trebuie sa ni-l cumparam singure. Eu am sa pe la farmacii inainte de nastere, sa stiu daca au si daca vor avea, eventual sa-l opreasca, si cum nasc, daca e nevoie se va duce sotul si-l va cumpara. Eu am mai citit mai demult pe aici pe forum ca nu prea se gaseste peste tot, chiar spuneau unele fete ca au alergat sotii lor prin tot Bucurestiul.
De ceva vreme mi se infunda nasul mai mereu seara, dimineata totul revine la normal. Dar aseara nici macar sa respir pe nas n-am putut.
Cred ca azi ma duc si eu la Expobaby, sa vedem ce si cum.
alina-31 sapt si 3 zile
mnicol spune:
'Neata burtici!!!
Sunt cam lenesa in ultimul timp, dar cred ca asa e cand esti in concediu si nu-ti arde de nimic.
Eu inca nu m-am gandit la ce-mi trebuie cand voi naste. Este insa un articol pe acest site foarte util in aceasta privinta: www.desprecopii.com/info.asp?id=40 . La sectiunea Nasterea si postpartul, Bagajul pt. spital. L-am citit si cred ca acolo sunt informatii destul de bune. Adaug la acest articol informatii pe care o sa le primesc de la niste prietene mamici si gata. Promit ca ce aflu o sa va spun si voua. Cand o sa ma interesez.
In ce priveste hainute pt. bb cred ca nu o sa iau prea multe inainte. O sa primesc destule in zilele alea. Avem bunici, matusi... Au grija.
Am si eu ceva arsuri, dar nu sunt atat de nasoale ca la unele dintre voi. Ma calmez cu un pahar cu lapte caldut.
Nu stiu daca o sa ajung la babyexpo. Astazi e ziua barbatelului meu si avem ceva invitati. Nu cred ca o sa am timp. Iar maine dupa ce merg la eco la dr. Pop plec din Bucuresti pt. cateva zile. Asa ca o sa mai scriu cand ma intorc.
Pupice si sa aveti grija de voi si de bb-ii vostri.
Manuela, 28 de saptamani, dr. Doru Pana, Spit. Giulesti
milana spune:
uite ca a trecut o saptamana de cand am intrat in prenatal. fetelor, daca vreuna din voi va sta pe ganduri daca sa intre sau nu in concediu, eu va spun din experienta acumulata in aceste 5 zile: luati-va cat de repede puteti concediu :))). este atat de bine acasa ca nici nu iti mai vine sa schimbi ceva… si acum mai am momente cand ma gandesc cat m-am putut framanta cand sa intru in prenatal si nu am ajuns decat la concluzia ca tare bine am facut luand decizia de a intra cu 2 saptamani mai repede decat ma gandeam :)). ce fac acasa? pai de toate. am atatea de facut ca inca nu stiu daca voi reusi sa le duc pe toate la capat, dar cel mai bine si cel mai bine este ca daca am chef sa stau atunci stau, daca am chef sa fac treaba atunci fac treaba si este al naibii de minunat sentimentul asta :))))). citesc, ma uit la tv, colind magazinele, fac vizite, stau si ma odihnesc… e super. zilele astea m-am bucurat de timpul frumos de afara si imi aminteam cu cat jind ma uitam pe fereastra biroului in zilele insorite si vroiam sa dau scaunul cat colo si sa ies la aer sa ma incalzeasca soarele :))).
noi suntem bine. suntem toate ziua plimbareti, dar se pare ca ne prieste. in afara de o mica durere de picioare nu avem nimic.
asteptam week-end-ul sa mergem la baby expo.
julia23, sa stai linistita in pat. am sa te sun saptamana viitoare sa iti spun ce am vazut la expozitie. poate ne vedem iar prin drumul taberei. sa te gandesti pana unde ti-ar fi usor sa iesi :))))). de data asta vin mancata si mai bine imbracata :)).
liviab si uca, bine ati venit si felicitari pt fetite :))). mai echilibrati balanta baieteilor :)).
singurul lucrur care imi lipseste este forumul. ma enerveaza ca rasnita de acasa nu merge atat de bine cat as vrea, ca romtelecomul este atat de scump…. ehhh…
mi-ati lipsit :)).
va pup :)
- 31 saptamani, bb matei, dpn 20 noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti
Carmena spune:
Buna burtici,
Ce mai faceti? Ieri dupa ce ca am avut o zi cumplita si agitata, am scris um mesaj de un km pe care evident ca l-am pierdut. Apoi pur si simplu nu am mai avut timp de scris...
Am fost azi la doctor - bb este bine, doar ca s-a scurtat colul destul de mult si cam repede - ceea ce presupune cat mai mult repaus la pat (ha ha ha). Si eu presupuneam ca s-a scurtat pentru ca il simteam pe bb destul de jos. Oricum, am hotarat sa fiu mai cumintica sa nu fac vreun pocinog tocmai acum. Am intrebat de nastere si doctora mi-a spus ca e mult prea devreme sa vedem daca e normala sau cezariana, dar fie una, fie alta mi-a promis ca nu ma va durea foarte tare(epidurala, in caz de normala). Analizele cica mi le va face luna unrmatoare, la 7 luni jumatate - speram sa fie bine.
Da, am spus de listute si nu m-am tinut de cuvant. Bine, hai ca o sa ma inspir si din propunerea Juliei(eu nu ma gandeam ca trebuie atat de multe) si apoi adaugati si voi sau scoateti - eu sunt la primul bb asa ca nu am pretentia ca ma si pricep, dar incerc. Dar mai intai pentru noi:
MAMICA - bagajel pentru spital
- adeverinta de plata a contributiei la asigurari sociale de sanatate vizata de casa de sanatate
- buletin si cred copie dupa buletin
- 2-3 camasi de noapte cu nasturi multi in fata (am auzit ca pijamaua o suporti mai greu)
- halat - al meu va fi probabil mai grosut, ca de Craciun....
- 3-4 perechi de sosete flausate cu elastic mai moale
- 2 sutiene speciale de alaptat(Jolidon)
- 6 perechi de chilotoi mai mari ca cica este nevoie
- papuci caldurosi si neaparat foarte comozi
- tampoane ultra sau night - un pachet
- tampoane 3 mm normal - un pachet
- 2 pachete de vata mari si numai de la farmacie
- pansament steril la metru pentru invelit vata
- trusa cosmetica personala(sapun, gel de dus, sampon, crema, perie, periuta+pasta, deo stick, hartie igienica daca este cazul si nu este la spital etc.)
- tacamuri(lingurita, cutit, furculita) si cana
- servetele simple si servetele umede - mie imi plac cel mai mult Hankies cu miros de lamaie)
- 2-3 aparate de ras(mie imi plac cele cu banda de aloe vera) si spuma sau balsam de par(merge)
- eventual medicamente(fiole de calciu, algocalmin etc)-mie doctora cand i-am spus a inceput sa rada cand am intrebat-o daca imi trebuie)-si apropo, la Elias epidurala cica nu s-ar plati, am auzit ca la alte spitale da.
Cam atat imi vine in cap pentru mamica - dar sunt sigura ca am uitat ceva.Asa ca poftiti la scris doamnelor burtici!
Continui si cu bb.
Carmena spune:
BB - trusou
- patut cu salteluta ( fie relaxa, fie din iarba de mare, care cica este buna)
- lenjerie pentru patut din bumbac sau finet
- pernuta( nu stiu cum o cheama) ca sa-l sustina pe o parte
- dulapior pentru hainute de bb, special
- cadita pentru baie si prosopel de pus pe fundul caditei
- marsupiu(aici am mari dubii, unii spun ca este bun cel vertical, altii orizontal, habar n-am)
- carucior- eu o sa-i cumpar in martie ca in ianuarie mai degraba sanie...)
- pampersi(0-3 luni) si presupun ca un pachetoi mare de tot
- 2-3 body din bumbac cu nasturei in fata ca sa fie usor de imbracat
- 2-3 perechi pantalonasi cu botosel din bumbac
- 2-3 caciulite din bumbac(tichiute)
- 1 costumas mai gros pentru scos afara
- 1 port bb grosut ca de, este iarna
- 2 prosoape mari de dupa baie
- 2 paturici de bb-ici
- 2-3 scutece din finet pentru infasat dupa baita
- sampon si sapun sau varianta 2 in 1 ( am inteles ca Sanosan ar fi cel mai bun, desi mie imi place Nivea...)
- pudra de talc
- ulei de masline pentru uns bb(am auzit ca este cel mai bun?)
- betigase de curatat in urechi cu aparatori
- pompita pentru nas
- spirt, rivanol, ser fiziologic si tampoane sterile
- forfecuta de unghii
- servetele umede
- ceai de musetel
- 2-3 biberoane
- suzeta daca vreti, eu nu vreau sa-l invat cu suzeta
Si chiar ca nu mai stiu - eu nu am de gand sa iau hainute foarte multe ca cica creste rapid-si apoi sper ca va mai si primi...
Asa ca va asteptam cu completari.
Carmena si bb 26 saptamani