Cu sau fara ghetute?

Cu sau fara ghetute? | Autor: gogosica

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici

Piticul meu s-a ridicat ieri, pt prima data, in picioruse, in tarc.
Cum trebuie procedat? Punem ghetute sau lasam picioarele libere, neincaltate? Daca nu purtam incaltaminte, se deformeaza picioarele?
Voi ce ati facut?

Pupici la mamici si bebici
Gogosica si bb Mihnea (7 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Noua ne-a spus pediatra sa incaltam copilul doar atunci cand umbla binisor.In casa poate sta fara ghetute iar afara n-are nevoie, in carucior fiind.Daca il pui sa umble pe strada, gata distractia ca nu mai vrea in carucior de nici o culoare! Asa ca eu zic sa-l lasi in pace.Pana mai sta in carucior e bine.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Felicitari pentru acest mare progres.

Prin casa BB nu mergea in ghetute ci in sosetele. In legatura cu ghetutele parerile sunt impartite, dar eu zic ca natura (Dumnezeu) ne-a creat fara ghete, si cum mersul este ceva natural cred ca muschii se formeaza cel mai bine cand nu sunt "ajutati" de ghete care sa "tina" glezna, s.a.

Mult succes!

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Felicitari pt progres!!!!

Acum si raspunsul> noua pediatrul-ortoped ne-a zis ca e bine sa mearga si desculti si cu ghetute (cu talpa ortopedica si talonet), important fara sosete, ca astea sunt mai moi si ii deformeaza piciorul.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Buna,
Aceeasi dilema o am si eu...
Vladut a inceput sa faca si el primii pasi. Descult merge foarte bine, drept si face pasii frumos, ei cum ii pun ghetute face un pas dupa care incepe sa traga un picior intr-o parte, de m-a bagat in boala. Nici nu stiu cum sa procedez, pentru ca afara el vrea pe jos si se uita cam ciudat la incaltaminte, a avut de la o luna intotdeauna ceva in picioruse, chiar nu inteleg.Nu-i sunt mici, nu sunt grei,nu-l incalt pentru prima data, totusi refuza sa fie incaltat.
Poate ma luminati si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Mihaita a purtat doar sosetute si dupa ce a venit frigul am luat peste sosetute botosei. La papucei am trecut abia cind a umblat in picioare pe afara. Nici acum, la aproape trei ani nu sta incaltat in casa, folosim in continuare sosetute si botosei. Cred eu ca este mai bine asa.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Buna! Din cite stiu eu, ortopezii recomanda mult mersul descult, chiar si afara in lunile calduroase, mai ales pe teren cu denivelari (bineinteles, acolo unde se poate) - toate astea ajuta mult consolidarea picioruselor.
Bineinteles insa ca si incaltamintea are rostul ei, numai ca trebuie aleasa cu multa grija, sa fie confortabila, sa ajute procesul si nu sa-l impiedice, sa sustina gleznisoarele pentru inceput acolo unde este cazul (echilibru mai precar) etc.
Mazarica, bebe-ul tau face asa orice pereche de incaltaminte ar purta, sau numai la una in mod special? Ma gindesc ca poate nu se simte bine cu o anumita pereche, desi banuiesc ca deja te-ai gindit la asta.
Sanatate maxima la toti si la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

In casa descultz sau cu shosete, afara incaltzat!

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Felicitari, ei de-acuma ai treaba... daca cumva nu aveai:)))

Noi asa am citit: cat mai mult fara incaltaminte! Si in casa si afara, pe cat posibil. Adica daca e vara si ai curte, de ex., e bine sa mearga cat mai mult descult. A noastra desi mergea de ceva timp in picioare cand i-am luat ghetute, la inceput a fost f nemultumita si nesigura, nu mergea deloc, statea si plangea sa-i scoatem "alea" din picioare. Deci, eu zic ca sosetele sunt suficiente, altceva nu-i trebe, pana nu merge pe afara pe jos.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Si eu stiu ca e bine tot fara ghetute in stadiul de inceput.Bogdanel a purtat numai sosetute -majoritatea cu cauciuc pe talpa,sa nu alunece pe gresie,iar cind a dat caldura,piciorusele goale,stiu ca in felul asta se dezvolta mai bine musculatura.

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Ce ati scris voi aici m-a bagat in ceata total!
Nu stiu daca va mai amintiti - dar eu am postat acum vreo luna Picioruse inegale sau mers defectuos?!
Nu a fost nimic (doar efecte secundare de la premergator se pare) - cert e ca Dr. Marcu de la Medlife (eram in Ro atunci) mi-a zis ca Ilinca are platfus ?!? si sa o tin incaltata cu ghetute cu talonet si caramb inalt si sa mearga pe teren denivelat! Terenul denivelat a cazut din schema - ca desi ochisem o groapa cu nisip in parc - aici s-a facut rece si acum asteptam primavara, cand probabil deja o sa fie asa Ilinca!
Acum faza cu platfusul m-a dat pe spate - ce copil nu are platfus la 8 luni!?
Ideea e ca aici la control nu am verificat cu dr. daca sa o tin incaltata sau nu!

Ilinca are 8 luni si 3 saptamani, de la 7 luni se ridica in picioare si merge prin casa daca se poate sprijini de ceva (marginea mesei, a patutului) si bineinteles tinuta de amandoua mainile!
Si pe afara "merge" - si acum s-a obisnuit cu ghetutele - inainte era cam nemultumita de ele!

Deci ce sa fac?! Acum ca tot s-a obisnuit sa o las asa, sau sa revin numai la sosetute?
Multam!

Numai bine la bebici, mamici si burtici!

Mergi la inceput