Conopida .....
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
sufleu de conopida
o cana lapte,2linguri rase faina,2 linguri unt ,sare,piper,vegeta,putin piper se amesteca si se fierbe un sos ca o smantana.se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 4 galbenuse si 200g cascaval ras.se amesteca apoi cu albusele spuma tare.conopida se fierbe separat(ea o fierbe in apa cu putin lapte ca sa ramana alba!) apoi se toarna sosul deasupra si se pune la cuptor o ora.
osna spune:
ela:
Conopida pane
- se desface conopida in buchetele, se spala bine si se pune in apa fiarta cu sare sa dea un clocot (nu se lasa prea mult, se fierbe f. repede)
Buchetelele se dau pe urma prin ou batut cu faina sau pesmet, un strop de sare si unul de piper si .. marar fin tocat!
Se prajesc in ulei deja incins (se fac f. repede) si se pun la scurs pe hartie absorbanta!
Supa de vara
- conopida, mazare verde proaspata sau congelata (NU din borcan), morcovi, ceapa verde - se pun la fiert (conopida si mazarea mai la urma - ca se fierb f. repede) - se potrivesc de sare, delikat, piper - si se dreg cu smantana si marar (da, marar - ii da un gust extraordinar).
Supa asta merge f. bine mancata si rece!
osna spune:
fleur
Conopida (cartofi) cu sos alb
Sos alb: cam o jumatate lingura de unt,2 linguri faina si lapte cam cat sa faci o ciulama subtire.
Se fierbe foarte putin conopida buchetele (cand furculita intra mai greu).Se tapeteaza o cratita (sau iena) cu putin unt si pesmet.se pune un strat de conopida,un strat de oua fierte si taiate felii,branza rasa,se adauga si ultimul strat de conopida,se rade branza de-asupra si se toarna sosul alb.Se da la cuptor pana cand prinde o crusta aurie
osna spune:
isabela
Dupa ce fierb buchetelele de conopida si le las la scurs, intr-o cartita sau vas de Jena, uns cu putin unt, asez buchetelele de conopida, le presar cu Maggi -secretul gustului- dar cred ca pentru bebelus se evita acest condiment- , mai multe cubulete de unt, presar pesmet si dau vasul la cuptor.
2) Prepar conopida cu sos alb.
3) Prepar conopida si adaug pasta de tomate, practic o pregatesc ca pe o mancare cu sos si carne.
osna spune:
Laura Takacs:
300 gr conopida fiarta
2 oua
2 linguri lapte
1/2 lingurita sare
piper
2 linguri ceapa verde tocata
2 linguri unt topit
1/2 cana cascaval ras
2 linguri parmezan
Se amesteca intr-un blender conopida, laptele, galbenusele, sarea, piperul. Se bat albusele spuma, se incorporeaza amestecul de mai sus, apoi se adauga branza rasa si ceapa. Se stropeste cu unt o forma si se aseaza compozitia peste care se presara parmezan ras. Se coace cca 20-30 min
osna spune:
lilach
Caserola de conopida cu pastrama
Ingrediente:
1 conopida medie
200g pastrama [se poate folosi orice fel de sunca afumata]
250 g cascaval sau mozarella
Preparare:
Se fierbe conopida in apa cu sare [nu lasa se se inmoaie prea tare].Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si poti sa o tai sau sa o rupi bucatele[se poate face asta si inainte de apune la fiert].
Pastrama se taie in fisii de aprox.2-3 cm lungime. Cascavalul se rade.Intr-un vas care se poate pune la cuptor [pirex],se pune putin unt sau ulei[dar f.putin] se aseaza conopida peste se preara pastrama si pe deasupra se pune cascavalul ras.Se tine la cuptorul incalzit de dinainte 15-20 min. la 200 grade pina cind cascavalul se rumeneste un pic.
osna spune:
gioni
Conopida sote cu branza si unt
1 buc. conopida, sare, 2 linguri brinza telemea, marar, 1 lingura unt
Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
osna spune:
descantec
CONOPIDA CU PASTE
Ingrediente:
1 conopida mijlocie
200 g paste
200 g cascaval
3-4 linguri de brinza de vaci (se paote si fara)
sare, putin unt, 1 ou
conopida se fierbe in apa cu sare, se scurge bine, se desface buchetele, se presara cu putina sare sau vegeta.
pastele se fierb in apa cu sare, se scurg, se amesteca cu putin unt sau ulei.
cascavalul se razuieste si se amesteca cu 3-4 linguri de brinza de vaci, eventual se sareaza putin amestecul
intr-un vas de sticla incasabila, uns in prealabil cu unt, se aseaza in straturi conopida, pastele, amestecul de cas cu brinza. Terminati cu un strat de conopida. Bateti un ou cu putina sare si doua linguri de smintina si acoperiti conopida cu el. Se da la cuptor pina se rumeneste.
Marianar spune:
initial postat de Corina
SUFLEU DE CONOPIDA
Va dau si eu o reteta care noua ne place si nu e greu de preparat.
1 conopida,1 ceapa taiata marunt, o lingura de unt,200g de cascaval ras,3 oua, 150ml de lapte,2 linguri de faina, sare, piper
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare timp de 15 min.Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-un vas.Se amesteca faina cu laptele, se toarna peste unt si se fierb pina devin un sos consistent.Se ia de pe foc si se adauga cele 3 galbenusuri,sare si piper.Se amesteca bine.Albusurile se bat spuma si se amesteca cu sosul putin racit.Se unge un vas de Jena cu unt,se aseaza in el conopida,se adauga ceapa taiata,se toarna sosul iar deasupra se pune cascavalul ras.Se da la cuptor la foc mare circa 15 min.Se serveste imediat.
Pofta buna
corina & anna cea mica