Conopida .....
Nu stiu daca a mai fost subiectul asta....dar il voi posta pentru ca a aparut conopida si reteta e delicioasa!
1,5 kg de conopida
0,5 kg cascaval (sau mai mult - dupa buzunar!)
delikat
2-3 linguri margarina
2-3 oua
1 lingura pesmet
Se fierbe conopida in apa cu sare intr-un clocot (cam 10-15 minute pe foc) ...se scurge apa; se da pe razatoare cascavalul;
o cratita se unge cu 1 lingura de margarina si se tapeteaza cu pesmet, se aseaza un strat de conopida, apoi unul de cascaval, iar unul de conopida si ultimul strat de cascaval! Printre straturi se pune restul de margarina... Deasupra se bat ouale cu delikat si se toarna....se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste putin....E super delicioasa ca garnitura la friptura...e buna si rece si calda!!!
O sa va placa!
Raspunsuri
Katink spune:
Asa fac si eu conopida la cuptor, doar ca eu in loc de margarina pun unt si mai mult cantitatile le pun asa din ochi, oricum e delicioasa, chiar mi-ai dat idei ce sa mai gatesc zilele astea.
Katink
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
adi69 spune:
Claudia ,am facut conopida la cuptor ,dar am adaugat smantana,o cutie de ciuperci si 200 gr de muschiulet.Si un pic de usturoi.Este super!
Dia si bebe Rucsi
Andra28 spune:
Este super reteta. Am facut-o vineri seara si deja sambata dimineata mai erau doar urmele in cratita. Merci mult!!!!
Andra
adi69 spune:
quote:
Originally posted by claudia_a
Interesanta combinatie, Adi! am sa incerc si eu!
nu pune usturoi in compozitie.Eu am impartit cantitatea in doua,una am facut-o fara usturoi si una cu .cand am scris mesajul inca nu mancasem din acea cu usturoi.In combinatie cu conopida usturoiul capata un gust...putin ciudat.Mai bine fara.
Dia si bebe Rucsi
osna spune:
eu am facut putin altfel conopida ieri:
Conopida la cuptor
500 g conopida, 2 cepe, 1 lingura de unt, 500 g sunculita afumata, sare, piper macinat, 200 g smantana, 2 oua, 100 g emental (sau alt cascaval).
conopida se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita, apoi se pune intr-un vas rezistent la foc.
ceapa se toaca marunt si se pun la calit pana devine sticloasa. Se adauga sunculita taiata in feliute, se lasa putin sa-si lase grasimea, apoi se toarna totul peste conopida din vas. Se sareaza, se pipereaza. Se amesteca smantana cu ouale si cascavalul si se toarna peste legume. Se coace la cuptor 20 -30 min , pana ce compozitia se rumeneste frumos.
Marianar spune:
quote:
Originally posted by osna
eu am facut putin altfel conopida ieri:
Conopida la cuptor
500 g conopida, 2 cepe, 1 lingura de unt, 500 g sunculita afumata, sare, piper macinat, 200 g smantana, 2 oua, 100 g emental (sau alt cascaval).
conopida se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita, apoi se pune intr-un vas rezistent la foc.
ceapa se toaca marunt si se pun la calit pana devine sticloasa. Se adauga sunculita taiata in feliute, se lasa putin sa-si lase grasimea, apoi se toarna totul peste conopida din vas. Se sareaza, se pipereaza. Se amesteca smantana cu ouale si cascavalul si se toarna peste legume. Se coace la cuptor 20 -30 min , pana ce compozitia se rumeneste frumos.
Se poate folosi si salam cu sunca?
osna spune:
sigur ca da.si carnati dar sa nu fie prea mult afumati.
ai grija ca daca e multa grasime e mai bien sa o storci inainte sa torni peste conopida ca sa nu inoate in ulei
spor la treaba!
svetlana
Adela P spune:
mmmm, fetelor numai bine ca mi-ati dat idei ce sa fac pt deseara. Conopida o am ,restul mai adauga ce gasesc prin frigider.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Marianar spune:
Am dublat cantitatile la reteta Svetlanei si am adaugat si o cana cu lapte. A iesit super!