hipospadias(9)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radusca spune:

Margine 505, ca valoare a atins plata d-lui dr. Ai platit doar pt HAdidi sau si pt cel de al doilea dr. (daca a fost cazul).
E adevarat ca pentru sanatatea micutilor nostri suntem dispusi sa platim oricat.
Dar e bine da cunoscut si acest aspect.
Daca a fost operat de 2 ori, pretul operatiei a fost mai mic sau la fel ca la prima operatie.
Te-as ruga sa oferi toate detaliile (bineinteles facand referire la cazul tau}.
Multumim pentru informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Margine505, pe langa intrebarile puse de Radusca, mai am si eu doua:

1- dupa cea de-a 2-a operatie, de cosmetizare, v-a mai chemat la control sau nu mai e nevoie?
2- v-a garantat ca totul este bine si ca asa va ramane?

Multumim mult ptr raspunsuri.


Pun intrebarile ptr ca stiu ca sunt mamici care ne citesc ( n-au cont pe forum) si care-s interesate de dr. Hadidi.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Margine505 in primul rand iti multumesc ca ai venit pe aici sa ne povestesti si sa-ti traiasca flacaul de 3 ani si bine ai venit pe forum.

Si eu am cochetat mult timp cu o operatie in afara, dar cand mi-am facut o socoteala in care includeam pe langa operatie plata cazarii, a transportului mi-am dat seama ca nu fac fata, asa ca am inceput cautarile in Romania...si am fost la 4 specialisti, cei mai renumiti atunci.

La Adi gaurica se deschidea la mijlocul penisului, curbura era la 90 de grade vizibila de catre mine, de aceea ceilalti medici ne-au dat 2 operatii din prima, una de indreptare a glandului, in care hipospadias avea sa se agraveze si apoi urma uretroplastia...cine stie cate . Penisul arata ca un carlig de peste asa cum am vazut ca se exprima unele persoane pe mumswithhipospadia...Din pacate atunci nu aveam camera foto digitala ca sa-i fac niste poze.
Am mai spus aici...stiam ca in strainatate se rezolva ambele probleme intr-una (indreptarea glandului si uretroplastia), dar la noi parea sa n-o faca nimeni, asa ca atunci cand dr. Basca a spus ca incearca asta, punand in balanta ceea ce citisem pe site-urile straine (cele de parinti nu cele profesionale), am ales sa incercam la dr. Basca si se pare ca a fost o alegere inteleapta.

Si am si eu intrebari: Daca intervenea o complicatie unde va duceati? Aveati vreun medic din Romania cu care luati legatura? Plateati in urgenta sau la controale sau intra tot in plata initiala?
SI ne poti da adresa la care ii scriai dr. Hadidi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margine505 spune:

Buna seara tuturor.

incerc sa raspuns la toate intrebarile.
Cele doua oepratii au costat diferit: prima 3000 EUR, a doua 1000 EUR(chirurg si anestezist). Mie statul in clinica mi s-a parut mai nerezonabil (eu si Gogo pentru o saptamana 3000 EUR si pentru 4 zile 2000 EUR), insa apoi, un doctor prieten ne-a spus ca astea sunt preturile la internare in clinici in strainatate. Oricum, ingrijirea de catre asistente si conditiile de cazare au fost impecabile. Astea sunt sumele finale (desigur fara spaga, cadouri, flaterii, manevre prin asistente sefe, mici atentii la asistente etc). Dr. Hadidi a operat singur si asta cred ca mi-a placut foarte mult. Probabil la Zalau dr. Hadidi va opera impreuna cu alti medici, pentru ca de asta vine, sa arate cum face.

Despre cele doua operatii: dr. Hadidi face intentionat (cel putin) doua operatii. I se pare riscant sa termine tot dintr-o operatie (si refacerea uretrei si repararea pielii preputului, cosmetizare), pentur ca, daca apar complicatii, cum ar fi fistule, pielea preputului fiind indepartata la prima operatie, nu mai este material genetic disponibil pentur reparare. In astfel de cazuri (nu exista piele a preputului, cea mai la indemana a fi utilizata) lucrurile se complica, poate stiti: se mai foloseste piele de pe scrot (care poate dezvolta par la pubertate ... = risc de infectii urinare si barbierirea penisului ...) sau o tehnica mai noua mucoasa din cerul gurii, pielea cel mai apropiata ca tip de tesutul uretrei. Ca sa evite astfel de situatii, dr. hadidi face o prima operatie in care construieste portiunea lipsa din uretra si nu se atinge de pielea preputului. In adoua oepratie verifica uretra si face pielea preputului sa arate normal sau face circumcizie, cum vor parintii (noi am optat pentru refacerea preputului, dc vrea sa-si faca circumcizie, va decide el cand va creste).
A doua operatie e mult mai usoara decat prima. Copilasul meu canta pe coridoare, dupa un somn bun, la 4 ore dupa operatie :). La prima si-a revenit mai greu.
Dc. hypospadia e mai complicata, pot fi necesare mai multe operatii.

Daca dr. Hadidi garanteaza: nu cred ca exista interventie chirurgicala lipsita de riscuri. La hipospadia, un chirurg poate avea o rata de complicatii incepand de la 30% - acceptabil, la 8 - 12 %- ca sa fie foarte bun. L-am intrebat direct pe dr. Hadidi care este rata sa de complicatii (cum l-am intrebat si cate operatii a facut). Raspunsul, vi l-am spus, a fost ca el anunta 5% sanse de complicatii ca sa-si ia o marja de siguranta, dar in realitate recordul sau obiectiv este de 2-3% (nu imi mai amintesc exact). Sigur, cand esti tu printre cei 2%, ti se pare ca riscul a fost de 100%. Inca o chestie - am pus aceeasi intrebare unui chirurg dintr-o tara din Europa deSud Est. Mi-a raspuns cu iritare. Ma intreb cum mi-ar fi raspuns vreun "profesor" important si ocupat de la Bucuresti, daca l-as fi intrebat despre propriu record. Dr. Hadidi a raspuns firesc. Iar eu cred cu tarie ca orice parinte are dreptul sa puna aceste intrebari.

Asistenta post operatorie: si noi ne-am gandit ca riscurile unei operatii in strainatate sunt ca, in caz de urgenta nu prea ai unde sa te duci. Dar i-am trimis doctorului, cam la o luna, fotografii cu locul operatiei si detalii cerute de el despre pe unde urineaza, cat de gros e jetul, daca il doare, evolutia ranii. In rest, oricand, ii putem scrie dc avem ceva de intrebat. Acum, dc ar fi aparut fistule, oricum nu era o urgenta, fiindca acestea se pot repara printr-o operatie numai dupa vindecarea completa de la prima operatie - 6 luni. Dc aparea stenoza era o problema si ar fi trebuit sa mergem de urgenta in Germania.Tratarea complicatiilor nu s-ar fi platit, decat in pretul celei de-a doua operatii. Daca se infecta cumva rana am fi putut apela la doctorul nostru care il supravegheaza pe Gogo, in consultatie cu dr. Hadidi.

Adresa de email a dr. Hadidi este si pe site-ul pe care vi l-am dat, dar iat-o si aici: ahmed.hadidi@hypospadias-surgery.com.

Pe acelasi site e si emailul dr. Toth, dela Zalau: itoth_2004@yahoo.com

Si dr. Toth mi-a raspuns la un moment dat la fel de promt si politicos ca si dr. Hadidi.

Filofteia, sunt sigura ca ai facut tot ce s-a putut mai bine pentru copilasul tau in circumstantele date, iar el e acum un baietel sanatos, slava Domnului.
Dar, in prezent, pentru ceilalti prunci, care au inca hipospadia, adevarul este ca dr. Hadidi este mult mai bun decat orice medic din Romania si acum vine si la Zalau si e o sansa in plus pentru ei. De aceea scriu aici, ca parintii sa stie de ea.

Va urez noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Margine, multumim ptr raspuns. Si n-am inteles: la operatia a 2-a, i-a refacut preputul doar, sau a desfacut iar operatia de hs?
Da, e interesant. Am o cunostinta care ne urmareste pe forum si l-a intrebat pe Andriescu ce crede despre dr. Hadidi, iar el i-a raspuns ca din cauza ca foloseste pielea de pe scrot, exista riscul aparitiei infectiilor urinare....etc, dar ori nu stia, ori n-a vrut sa-i spuna ca de fapt foloseste pielea de pe scrot ca ultima alternativa.,...ma rog, asta este.

Acum 1 an pe vremea asta aveam inima cat un purice....si asteptam sa ne bage in operatie. Brrrr, ma trec fiori si acum cand imi aduc aminte.

Ma tot uit la puta lui Calin, in legatura cu punctul ala de sub puta, uneori mi se pare ca e doar un semn si atat, alteori ca e mai rau....nu stiu, nu-mi pot da seama. Nu stiu cum sa va explic, ca sa vad locul cu pricina trebuie sa trag putin mai mult de preput si nu intotdeauna sta. L-am urmarit cand face pipi, nu pare sa faca si pe acolo, dar cand face, locul acela e acoperit de piele deci nu prea pot sa-mi fac o parere. Intrebare: in cazul unei fistule, gaurica aceea continua si in pielea preputului sau nu neaparat?
Oricum sunt cu ochii pe el in continuare.

Vrem sa ne ducem la control pe 23 martie. Stie cineva, il voi gasi pe dr. Basca acolo sau nu?

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margine505 spune:

Draga Roxana,
E o neintleegere. Dr. Hadidi nu foloseste deloc pielea de pe scrot, e impotriva unei astfel de proceduri. De aceea elimina excesul de piele a preputului numai in a doua operatie, cand e sigur ca nu sunt complicatii dupa refacerea uretrei in prima operatie si nu mai e nevoie de pielea preputului. Dc sunt complicatii dupa prima operatie, ele se repara folosind aceasta piele in exces. Dar unii chirurgi care au eliminat din prima operatie pielea preputului, casa repare eventuale complicatii aparute dupa operatia executata o data, nu mai au ce sa foloseasca decat piele din alta parte a corpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anditati spune:

Am citit acum doua saptamani o parere la care am vrea sa ne alaturam si noi! Mai precis vrem sa le multumim Filofteei si Roxanei pentru consecventa in sprijinul pe care il ofera tuturor parintilor de bebei nou-nascuti cu hs. Personal experienta si sfaturile lor ne-au linistit
la inceput cand eram debusolati total.
Multumim si sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

NE-am mai gandit, am mai citit, am mai vb si cu alte mamici care si-au operat copiii cu dr. Hadidi si ....mergem la Zalau pe 23 la control. Si apoi in mai la operatie. Cred ca am corespondat si cu tine Margine. Am sa revin cu detalii. Acuma vor nanita copii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Monituta, banuiam ca asa veti face. Multa bafta, sa fie totul bine. Si sa ne spui si noua cum a fost.
Apropo, pe 23 martie cine il va vedea pe copil, dr. Hadidi sau celalalt?

L-am studiat si azi pe Calin, cred ca e bine, dar pana nu mergem la control am ditamai morcovul in....partea dorsala. Cu tot cu frunze.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

Roxana, dr. Toth o sa il vada. Si dupa ce venim va povestesc ce si cum a fost. Acuma tragem tare sa facem rost de bani.

Mergi la inceput