hipospadias(9)
Raspunsuri - Pagina 11
CrisAndy spune:
Buna.
Nawel imi pare tare rau pentru momentul trait de tine si micutzul tau, nu-mi venea sa cred ce citeam, mi-l imaginam cum era sub masina (sti ca eu v-am vazut odata la control), saracutzul Alex, scapam de una si dam de alta.
Filofteia si pe Andy tot pe la 3 ani il va opera, cand am fost la control ultima oara mi-a spus ca daca a intrat il al treilea an de viata (pe 11 februarie a facut 2 ani) nu-l mai operaza. Anul asta o sa incerce sa-i salveze uretra construita pana acum si restul (curbura penisului si varful uretrei) va face anul viitor.
Eramyse este normal sa intrebi multe, nu uita ca fiecare dintre noi am fost in situatia ta, eu am pus prima intrebare pe forum acum un an si tot nu m-am lamurit, de fiecare data apar altele noi.
Tehooo si eu sunt de parere sa nu te grabesti, este foarte important sa fie sanatos tun. La ultima noastra internare langa patul nostru era un baietel operat de fimoza (o forma complicata), mamica lui povestea ca tusea urat inainte de operatie si ca din aceasta cauza dupa operatie l-a tinut doua zile la reanimare. Asa ca decat sa ti-l tina acolo si sa nu-l poti vedea deloc (acum ca este in carantina nici in acele doua ore nu mai ai voie sa il vezi) mai bine du-te cand esti convinsa ca nu prezinta semne de raceala.
Andy este bine, ieri i-am schimbat leocoplastul care prinde sondita de putzica, nu i-a iesit deloc.
tuturor.
Cristina si Andrei
theooo spune:
crisandy, ai dreptate ca si filifteia , este important mai intai sa fie bebe sanatos si pe urma ne ocupam si de operatie. asta vreau si eu sa fie bebe sanatos sa nu apara cine stie ce complicatii. si asa este sensibil rau. merci. tu esti acasa cu bebe cu sonda bagata? mare curaj ai! . ma bucur ca este bine. din cate am inteles inca nu ai terminat cu operatiile, nu? tot ii mai face una anul asta......saracutul de el ! si daca intrii in al 3-lea an care e problema? filifteia spunea ca l-a operat pe al ei la 3 ani si 4 luni. nu inteleg.
CrisAndy spune:
Buna.
Da, Theooo, mi l-a dat acasa cu sonda bagata, in prima zi eram tare nelinistita, ma gandeam numai la rau, tremuram de cate ori ii schimbam pampersul, dar acum dupa patru zile m-am invatat si m-am obisnuit cu ideea, ii schimb singura leocoplastul care fixeaza sonda de putzica, ii pun singura pansamentele sterile care ii protejeaza putzica de kk si drept sa-ti spun parca nu mai plange cum plangea in spital, este mai linistit si ma lasa sa-l ingrijesc.
Era vorba despre al treilea an de viata, adica intre 2 si 3 ani. Am inteles ca nu este bine sa-i faca o interventie chirurgicala in aceasta perioada, de ce, nu prea stiu. Cand a auzit dl. prof. ca a implinit 2 ani a spus ca pana cand o face 3 ani nu-i mai face nici-o interventie chirurgicala, oricum Andy are deja 3 anestezii generale (prima in mai2008 , a doua in septembrie2008 si a treia in ianuarie2009), deci cred ca este mai bine asa, sa ia o pauza de recuperare si inimioara lui.
tuturor
Cristina si Andrei
CrisAndy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eramyse ...In plus stau sa ma gandesc cu ce sa mergem la modul la care eu am carnet, dar mie cam teama prin Bucuresti cu masina (daca nu ma descurc?????????? si apoi daca ma interneaza ce fac cu masina , unde o las?????????? )sau sa luam autocarul(cum va reactiona bebele atata drum????)... |
Buna.
Eramyse si eu am fost pusa cam in aceeasi situatie, eu am permis de 5 ani dar nu condusesem niciodata prin Bucuresti, de cele mai multe ori a mers sotul meu cu mine (el conducea si eu stateam in spate cu Andy), intr-o zi de luni cand trebuia sa mergem la control pe sotul meu nu l-a mai invoit de la serviciu, asa ca am luat-o pe mama mea (eu am condus si ea a stat in spate cu Andy), am avut mari emotii la drumul acela, am mers incet si foarte atent si am reusit. Diferenta dintre noi doua este ca eu cunostem drumul.
tuturor
Cristina si Andrei
cristidogaru spune:
Buna fetelor!
Crisandy, sa te tina Dumnzeu tare si sa treci peste toate. Cand va da sonda jos?
Noi mergem la control luni, 02.03.09. Sper sa fie OK.Acum lui Darius i-au aparut trei bubite mici, mici, cam pe langa operatie.Nu mai stiu cu ce sa-l mai dau acolo. Alternez acum baneocinul cu betadina.Cateodata il mai las fara nici un medicament. Nu stiu ce sa mai zic.
La el a fost mai greu pentru ca din spital am dat in pojar si din pojar in iesirea primilor 2 dinti-au iesit unul dupa altul.Dar a redevenit vesel.Si e cel mai frumos lucru sa-l vad asa.Cu somnul mai am de "lucrat", dar n-am ce sa fac.Trecem peste toate.
Sanatate si putere va doresc.
Cristina
madaelen spune:
sunt mamica unui baietel de 1 an care are hipospadias balanic. Suntem programati pentru operatie la dr. Basca. As vrea sa stiu daca am sanse sa obtin o camera la casa McDonald. Cum se procedeaza?
CrisAndy spune:
Buna.
Cristina si noi suntem programati la control tot pe 02.03.09. Ne vom intalni acolo. Andy este bine, nu i-a iesit sonda deloc, s-a mirat si dl. dr., deci neancorata si nelipita cu leocolopast sonda este fixata, azi se fac 7 zile de cand are sonda si bineinteles 7 zile de Sumetrolim (2.5ml/12 ore-pentru a preveni infectia urinara).
Madaelen, ca sa obtii o camera la casa Mc. trebuie sa ai copilul sugar si distanta dintre Bucuresti si orasul in care locuiesti sa fie mai mare de 100km. Tu te incadrezi foarte bine pentru ca baietelul este mai mic de 2 ani si distanta intre orase e foarte mare (248km). http://www.sccc-ga.ro/mcdonald.htm. Cand ati fost programati la operatie?
tuturor
Cristina si Andrei
madaelen spune:
Multumesc pentru informatii, CrisAndy!
Suntem programati pe 2 martie, dar cred ca vom amana o saptamana. A intervenit ceva neprevazut si chiar nu putem merge. Sper ca dl. dr. sa ne inteleaga, sa nu se supere. Stiam oarecum ca pot sa obtin o camera in casa Mc., dar ma tem sa nu fie toate camerele ocupate. Se intampla? Eu voi veni cu Andrei si cu sotul. Trec si eu prin emotii mari, ca si voi. Amanarea nu prea ma ajuta. Nu face decat sa prelungeasca starea de tensiune si teama.
eramyse spune:
BUNA SEARA TUTUROR
Theooosa stii ca ai dreptate in privinta vaccinului:timp de o luna dupa vaccin nu are voie sa faca injectii intramuscular, doar intravenos.Exact la lucrul acesta m-am referit cand am spus ca astept sa trecem de vaccin (Andy a facut vaccinul de 6 luni pe 26 ianuarie, deci am scapat).
Crysandytocmai faptul ca nu cunosc drumul ma sperie mai tare, ca altfel nu am decat sa respect regulile de circulatie.Oricum in urma lamuririlor de la voi m-am hotarat sa merg cu masina.
Maine de DRAGOBETE noi facem 7 luni de viata si va uram sa va iubiti mult si sa avem parte doar de vesti bune!!!
theooo spune:
buna ,
noi suntem tot bolnavi. mergem la pediatru, la oftalmolog, am ajuns si la spitalul de oftalmologie si acum am fost la orl-ist. nu stiu ce sa-i mai fac dar nu-i trece deloc nasul si ochisorii care acum curg amandoi. se pare ca ar avea polipi si din cauza aia ii curg toate. dar o sa ne facem noi mare !
ma gandeam, daca tot nu ajung cu el la operatie, sa ma duc si eu la dr basca sa-l vada.....ca vb aia nu strica. mai ales ca am vazut ca pt hs penian dansul face doar o operatie. vad ca luni sunteti programate mai multe fete la control. unde va duceti? in policlinica? se fac programari acolo sau se intra in ordinea sosirii?