Cit de des fierbeti biberoanele?
Am un baietel de 4 luni si acum ii fierb biberoanele odata pe zi.
Oare as putea sa i le fierb mai rar la 2-3 zile sau nu este indicat?
Voi cit de des le sterilizati?
Raspunsuri
parpalak spune:
Gind la gind cu bucurie! Si fiindca nu merge cautarea, am cautat "de mina", noroc ca am gasit la pagina 25, ca nu ma vedeam bine cu toate cele 136 de pagini.. Iaca:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10959
Ma cam gindeam si eu sa le fierb mai rar, mai ales ca i-am mai scapat cite-o sticla doar spalata bine. In plus, sticla de la pompa de muls n-am fiert-o niciodata, ca pe instructiuni zice ca s-o spal cu apa si sapun. Iar pe tetine zice tot asa, sa le ferb inainte de prima folosire, si apoi doar spalate. Le-am fiert, totusi, pina acum...
Poate ne vedem miine? Uite unde-i intilnirea DC:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11176&whichpage=4
Sanatate la bebei si mamici.
angi_gemeni spune:
Pana la aproape un an, le-am sterilizat biberoanele dupa fiecare folosire.
De atunci, pana acum doar le spal. Foarte rar, le mai pun in sterilizator. Dr. mi-a zis sa renunt si doar sa le spal bine, bine!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
mamamariana spune:
Emi are aproape 6 luni (peste 11 zile) si eu inca mai sterilizez toate biberoanele, linguritele, canitele, castronasele la fiecare folosire. Adica le arunc pe toate in sterilizator si apas butonul - Dumnezeu sa ii dea sanatate astuia care l-a inventat, ca tare bun mai e... Si mi-am propus sa sterilizez totul pana la 1 an sau pana se strica sterilizatorul. Oricum, jucariile nu le sterilizez, le spal zilnic sau daca le scapa pe jos, le sterg cu un scutecash calcat de-al ei si gata - la rontzait!
Aici apa nu e potabila la chiuveta, poate ca daca ar fi, nu le-as mai steriliza nici eu. Dar, fiind foarte cald si cu apa asa cum e, mi-e cam frica.
Pupici,
Mamamariana
Camelia spune:
Eu n-am sterilizat niciodata nimic.Pe mine moasa m-a invatat ca daca pastrez o curatenie perfecta in bucatarie, nu e nevoie de sterilizare.E suficient sa spal biberoanele cu apa fierbinte si detergent.Am ascultat-o si copilului i-a mers bine.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
parpalak spune:
Camelia, ce "tehnica" de spalare folosesti? Am gasit o spalatoare de plastic pentru biberoane la un capat si pentru tetine la capatul celalalt, dar nu e ca buretele, mai mult zgirie depunerea calcaroasa (de la fiert). Pina acuma cel mai bine mi le-a spalat masina de spalat. Zice si pe instructinile de la biberoane, sa le fierbi inainte de prima folosire si pe urma sa le speli cu apa si sapun sau poti sa le pui pe raftul de sus al masinei de spalat. Numai ca tetinele nu prea pot sa le pun in masina...
Camelia spune:
Pai o perie pentru biberoane si tetine, asa cum zici ca ai si tu, foloseam si eu.Eram multumita de cum spala.
Am citit undeva ca daca speli biberoanele in masina de spalat vase, chiar nu e nevoie de sterilizare.
Sigur ca inainte de prima utilizare aplicam un tratamnet special.Nu le fierbeam, insa puneam in ele apa clocotita, le tineam asa o vreme si apoi le spalam temeinic cu detergent.
quote:
Originally posted by parpalak
Camelia, ce "tehnica" de spalare folosesti? Am gasit o spalatoare de plastic pentru biberoane la un capat si pentru tetine la capatul celalalt, dar nu e ca buretele, mai mult zgirie depunerea calcaroasa (de la fiert). Pina acuma cel mai bine mi le-a spalat masina de spalat. Zice si pe instructinile de la biberoane, sa le fierbi inainte de prima folosire si pe urma sa le speli cu apa si sapun sau poti sa le pui pe raftul de sus al masinei de spalat. Numai ca tetinele nu prea pot sa le pun in masina...
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Marox spune:
Eu sterilizez toate biberoanele si tetinele o data pe zi, la rece, adica pun o pastiluta in apa din vasul respectiv, se dizolva intr-o jumate de ora. Am citit ca e necesar sterilizatul pina la 6 luni pt ca pina atunci copiii nu dezvolta anticorpi proprii. Cred ca e valabil totusi pt copiii care nu sint deloc alaptati pt ca altfel mama transmite prin lapte o parte din anticorpii ei.
Midori spune:
Eu sterilizez la microunde intr-un
containar special, sterilizator.
Varianta chimica nu am gasit-o cea mai sigura.
le spal inainte cu un detergent special de biberoane,
din plante, iar pt tetina exista o periutza speciala de burete.
Asistenta mi-a zis pana la 3-4 luni cand incepe sa-si bage toate in gura, maini , picioare.(doar nu intra in contact numai cu lucruri sterile)
La altii am auzit pana la introducerea solidelor,
ceea ce mi se pare logic ca n-o sa ma apuc sa sterilizez blenderul si toate celelalte ustensile din bucatarie
Eu le sterilizez si acum (la 5 luni)ca nu-i mare chestie,
cel mai mult timp imi ia insa spalatul in sine.
Succes
Ann Marie spune:
Parpalak, daca ai masina de spalat vase, cel mai bine e sa le speli acolo ca le si sterilizeaza. Pentru tetine vezi ca exista o cutiuta speciala de plastic( foarte ieftina) in care se aranjaza frumos si dupa aceea cutiuta se introduce pe raftul de sus al masinii de spalat.
Fetita mea are 9 luni si eu inca ii mai sterilizez sticlele de fiecare data, si am zis ca o sa continui sa o fac atata timp cat foloseste biberoane, norocul meu este ca eu am sterilizator electric si este foarte usor, ca altfel nu stiu ce ma faceam.
Roxy(mama) si Annie(bb).
Adela P spune:
Eu nu mai sterilizez nimic de cand a inceput sa bage in gura tot ce prinde. Nu pot sa-l protejez de mediul inconjurator la infinit. Spal doar bine , bine si biberoane si suzete si cam atat. Apa ii dau din aceea filtrata dar n-o mai fierb inainte.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999