Cit de des fierbeti biberoanele?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu le-am sterilizat dupa fiecare folosire pana la 4 luni (am inteles ca pana la 6 luni ar trebui sterilizate asa - de la dr. citire). Dar copilul meu statea intr-o zi in funduletz si ii dadea cainelui cu jucaria in cap, dupa care o baga in gura ... si eu fierbeam biberoane. Asa ca am inceput sa le sterilizez din ce in ce mai rar, pana am ajuns sa le sterilizez o data pe saptamana, dupa care am renuntat de tot.
Dar am avut ceva probleme - s-a intoxicat de la detergent, desi bineinteles ca le clateam foarte bine. Asa ca acum le spal doar cu sare si cu apa si le sterilizez din cand in cand - cam o data pe luna.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Eu nu i-am sterilizat niciodata nimic!O fi bine,o fi rau?Cert e ca n-a avut nimeni de suferit din cauza asta!Cum spune si Camelia,banuiesc ca o bucatarie luna,apa fierbinte si putin detergent de vase sunt suficiente.

Irina & Vevemica & margica din burtica
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu sterilizez tetinele si biberoanele dupa fiecare folosire. Vladut are 1 an si 2 luni si cred ca o sa renunt si eu cat de curand la sterilizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Pana pe la 2 luni am sterilizat biberoanele zilnic.Apoi la 2-3 zile.Acum mai rar cam o data la saptamana.Nu cred ca e ceva rau sa le sterilizezi mai des,insa fiecare cum doreste..

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista spune:

Incepind cu 4 luni am spalat biberoanele bine dar nu le-am mai sterilizat .Oricum baga totul in gurita, cred ca i le poti steriliza mai rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Gata, am trecut si noi la spalat bine biberoane. Ba in masina de spalat, ba cu mina si cu detergent..

Alta intrebare: tot la fel si cu apa de formula, sau aia inca se fierbe? Si pina cind? Cind ii treceti pe apa de robinet?

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Medicul mi-a zis ca apa pt. formula sa o fierb orice ar fi, in caz ca uit sau , sau.... sa folosesc apa plata ( ar fi indicat din aceea speciala pt. bb; eu nu am vazut asemenea apa prin magazinele noastre , dar cica exista). Pt. baut, la fel, apa fiarta si racita sau plata. Oricum nici noi nu bem apa de la robinet asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by parpalak

Gata, am trecut si noi la spalat bine biberoane. Ba in masina de spalat, ba cu mina si cu detergent..

Alta intrebare: tot la fel si cu apa de formula, sau aia inca se fierbe? Si pina cind? Cind ii treceti pe apa de robinet?

Sanatate la bebei si mamici.

Depinde cat de buna e apa de la robinet.La noi e foarte buna si i-am dat Teodorei de la inceput, bineinteles, fiarta. Asa a baut mereu lapticul formula si a fost in regula.Acum, ca nu mai bea lapte, ii cumpar de baut apa Humana.Nu de alta, dar mereu uit sa fierb si ma trezesc ca n-am apa la copil .

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

BB Stefan are 10 si jumatate si niciodatata nu si-a baut lapticul fara ca biberoanele si tetinele sa fie fie fierte, sincera sa fiu nici nu cred ca o sa renunt. Nu stiu daca mai este indicat dar asa stau mai linistita. Si dupa ce va face un anisor am sa procedez tot asa. Laptele se poate acri usor daca BiBe nu este sterilizat si nici mie nu cred ca mi-ar place sa-l beau asa.

La mine la tara de cate ori se mulge vaca, galeata si celalte vase in care se tine laptele sunt toate oparite in fiecare zi, oare de ce ????
Sa fie un vechi obicei sau ..... ?????

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput