Razboi in Orientul Mijlociu - 2-
Raspunsuri - Pagina 28
Samer spune:
“Britnicii au suferit si ei enorm de pe urma terorii israeliene, ca in oribila explozie de la Hotelul King David din Ierusalim”
Cred ca nu m-am prezentat cum trebuie !
Ma numesc Samer , sunt Arab Libanez si Musulman .
Am trait razboaiele si le-am simtit din secunda in care am venit pe viata aceasta ..
Cadouriile isreliene mai ales in ultimul atac asupra libanului , cand au filmat mici copii semnand bombele si rachetele israiliene (de la noi - pentru copii Libanului !) .
Au bombardat sudul si nordul Tarii !!
De gluma , nu vad c-are loc in asa subiect , chiar daca face pe unii sa rada ?!
Palestina a fost invadata in prima faza prin organizatii de emigrare evresti si in faza a doua de guvernul sionist. De unde nu era nici picior de Evreu acolo dintr-o data au aparut milioane. Arabii nu au plecat de acolo de buna voie ci au plecat pentru ca erau schingiuti si maltratati. Oare cum vi se pare, o femeie palestiniana violata de un soldat evreu? Cei care au ales sa ramana acolo sunt in continuare persecutati, umiliti , maltratati si ucisi .
Se adauga si modul in care Israelienii au ocupat brutal satele palestiniene - fara nici un fel de provocare ori motiv , sate cu civili fara aparare, nici macar furci .. Vedeti (Deir Yassin) - unde au omorat si violat femei si le-au ucis copiii in vazul lor .......
Documentele Crucii Rosii atesteaza aceste masacre, nu sunt povesti.
Ce mi se pare insa ciudat e ca nu am vazut nicaieri relatate aceste crunte fapte istorice, nici in media scrisa nici la TV( in strainitate), dar in schimb documentarele sint date in plin, prin emisiuni, cu holocaustul si suferinta evreilor…
Ce ar fi sa ne povestiti despre bunatatea, milostenia si piosenia armatei israeliene care a asediat fara pic de scrupule Biserica Nasterii Domnului din Bethleem.
lorelei_19 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuri Brrr....e frig.Oare in Gaza e la fel ?Nu cred..ei au acum caldura. In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori |
Tzuri, mesagele xenofobe sunt interzise, citeste regulamentul! Asemenea postari incarcate de ura n-au ce cauta pe un site pentru si despre copii! Ai primit avertisment.
maraki spune:
Samer, eu iti dau dreptate
Israelul ce vrea acum? A spus ca nu opreste bombardamentul sub nici o forma! Adica, pana cand ??? Israelienii prea sant smecheri si bagati in toate, de ce sant ei mai cu motz decat alte natii???De ce li se tolereaza atatea?
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Tzuri spune:
samer , ma intreb cine ti-a corectat postarea. stii romaneste ?
Dupa ce-i scris tu, ma faci sa-mi para rau ca am amici druzi si libanezi crestini.Oricum eu ii iubesc.durerea ta este alta.Druzii fac armata aici si sunt acceptati poate mai mult ca noi.La fel si Arabii crestini si buduinii.Dar voi, nu.Nu ma mira, sincer.Sunteti plini de ura.Sunteti vocea Hezbollah.Eu te asigur ca va veni si vremea lui Nasralah.
Tzuri spune:
lorelei, imi pare rau, sincer daca am fost xenofob, dar poate vezi si mai sus postarile doamnelor din emirate.eu citez doar parerea cetatenilor arabi de la noi din tel aviv. nu am spus-o eu.ei sunt de vina.nu-i pot invinui ca s-au refugiat de furia hamas, aici in Israel si adera cu Fatah.E alegerea lor.
lorelei_19 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuri lorelei, imi pare rau, sincer daca am fost xenofob, dar poate vezi si mai sus postarile doamnelor din emirate.eu citez doar parerea cetatenilor arabi de la noi din tel aviv. nu am spus-o eu.ei sunt de vina.nu-i pot invinui ca s-au refugiat de furia hamas, aici in Israel si adera cu Fatah.E alegerea lor. In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori |
Tzuri, toti avem dreptul sa ne spunem parerea dar in mod civilizat, fara sa ranim pe nimeni. In definitiv nimeni nu se bucura de-un razboi, razboiul inseamna moarte, durere, ura.
Daca nu se pastreaza un ton civilizat (si nu numai de catre Tzuri!!), subiectul va fi inchis.
Multumesc pentru intelegere.
Tzuri spune:
Samer, vreau sa plec la munca, la impins vagoane, dar inainte de asta, daca tot ai invatat romaneste, invata si istorie.
A existat o zona cu numele palestina in timpul ocupatiei britanice. cat despre tzara cu numele palestina araba...nu-si aduce aminte istoria.
Palestina isi are radacinile inca din timpul si inaintea romanilor, timpuri in care traiau aici popoarele de origine semita filistinii inca din timpul faraonilor.
Prima mentiune de palestina apare in timpul domniei lui 132 dupa Isus ca palestina sever, prima, secunda etc.
Cat despre o tara condusa de un popor arab ?? Palestina ?
Pai, ca musulmani, ati aparut in anii 600 si prima mentionare ca arabi ai palestinei a aparut in scrisorile coroanei britanice.
Asa ca las-o cu partea araba palestiniana.Noi ii numim palestinieni pe arabii din teritorii pentru a face deosebire intre ei.
Citeste.,puiu.Nu costa bani.Sa citesti o carte e mai usor decat sa tragi cu pusca.
Samer spune:
Multumesc, in continuare , cand eu nu te-am jignit cu nimic.
si daca vrei Istoria , putem vorbi la detalii cat vrei ..
Vezi de treaba ta in continuare .. oare ce ar fi aia??
maraki spune:
Furtuna intr-un pahar cu apa este aici...ma uit acum la stiri si vad cum oamenii din Fasia Gaza mor.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Problema este ca multe idei vehiculate sunt speculatii ale forumistilor si doar unele idei au in spate declaratii ferme ale celor doua parti implicate in conflict. Din declaratii ferme eu stiu asa (daca tu, Catya, stii altfel, te rog sa spui si sa dai si o sursa credibila): 1. hamas are ca scop lupta impotriva israelului; 2. Israel nu doreste sa revina in Gaza; 3. Israel doreste sa anihileze hamas din cauza punctului 1. 4. Israel ar dori ca la putere in Gaza sa vina Fatah - sau oricine altcineva cu care s-ar putea intelege pe viitor, pentru ca e clar ca cu Hamas nu se poate intelege si nu poate tolera rachetele aruncate de acestia pe teritoriul israelian. 5. Israel este de acord cu infiintarea statului Palestinian. Ce ne este cel mai greu, noua, celor neimplicati in conflict, este acest slalom printre speculatii si informatii - nici nu mai stii cine ce a zis, de fapt, ce e real si ce nu este. |
Adina, esti sigura ca Israel vrea 5, infiintarea statului Palestinian? Eu am inteles ca tocmai asta e marele punct care a oprit procesul de pace in zona.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13