Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuri

Batool, ce parere ai despre masacrul evreilor din Hebron din 48 ?Cand au fost ucisi mai multi oameni decat in cele doua sate ?
Catya, micul razboi de care vb eu a fost mic.Nu ai dreptate in legatura cu bombardamentele din 2006.Armata a anuntat ca si acum ca urmeaza sa bombardeze unele zone.Verifica asta : Hezbollah nu a dat voie po****tiei sa se refugieze in nord, in partea crestina si nici in Syria, atunci Israel a dat drumul la granita si a primit musulmani pe care i-a adunat in tabere.Faptul ca au murit nevinovati atunci nu se datoreaza si nu a fost vina noastra.Hezbollah se foloseste de scuturi umane.Este o parte a luptei de guerilla pe care o duce.Am mai vb despre asta.Este una din tacticile lor de aparare.In felul acesta, armata adversa nu poate riposta.

In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori

Am cerut un raspuns nu o intrebare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catya spune:

Irina copii care au murit in conflictul din Palestina sau copii nevinovati rapusi de o bomba in Liban sint niste victime ale Israelului in dorinta sa de a detine teritorii care nu li se cuvin.
Dumnezeu sa le aline durerea parintilor care au simtit ce inseamna sa iti pierzi propriul copil intr-un razboi de interese..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Catya, ma retrag din acest subiect deoarece nu vedeti interiorul Israel ci doar exteriorul si nu pot sprijini niste idei creeate in urma ducerii in eroare a mass media.Opinia publica nu arata ce se intampla in tzara, aici, cati morti avem ci doar ce atrage mila lumii. Suntem avizi in a vedea pe cineva suferind si asta ne satisface, ne creeaza mila. Mila la care ajungeti fara sa stiti ca sunteti pacalite de propriul subconstient.Cautam suferinta.Fara sa stim , suntem masochisti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catya

Irina copii care au murit in conflictul din Palestina sau copii nevinovati rapusi de o bomba in Liban sint niste victime ale Israelului in dorinta sa de a detine teritorii care nu li se cuvin.
Dumnezeu sa le aline durerea parintilor care au simtit ce inseamna sa iti pierzi propriul copil intr-un razboi de interese..

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Amin, amin

Mergi la inceput

Irina da sint total de acord cu tine ,Hezbolah nu este omul -organizatia potrivit(a) la locul potrivit(metaforic vorbind) ,dar daca nu ar fi, Israel ar pune mina negresit pe Liban.Cu acordul marilor puteri binenteles.
Libanul ar fi altfel daca nu ar exista extremisti care sa ii doreasca raul.Hariri a fost o persoana marcanta in istoria Libanului ,nu a facut diferenta intre religii.Nu stiu daca stiai ,Hariri a trimis pe banii lui, la studii f multi crestini ,suniti ,shia si druzi .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tzuri

Catya, ma retrag din acest subiect deoarece nu vedeti interiorul Israel ci doar exteriorul si nu pot sprijini niste idei creeate in urma ducerii in eroare a mass media.Opinia publica nu arata ce se intampla in tzara, aici, cati morti avem ci doar ce atrage mila lumii. Suntem avizi in a vedea pe cineva suferind si asta ne satisface, ne creeaza mila. Mila la care ajungeti fara sa stiti ca sunteti pacalite de propriul subconstient.Cautam suferinta.Fara sa stim , suntem masochisti.

In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori

Aveti 4 morti si 20 de raniti si ati ucis 400 de oameni si ati ranit cateva mii....Si nu mai pozati in ocupanti cu fatza umana....
Shalom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui catya

Irina da sint total de acord cu tine ,Hezbolah nu este omul -organizatia potrivit(a) la locul potrivit(metaforic vorbind) ,dar daca nu ar fi, Israel ar pune mina negresit pe Liban.Cu acordul marilor puteri binenteles.
Libanul ar fi altfel daca nu ar exista extremisti care sa ii doreasca raul.Hariri a fost o persoana marcanta in istoria Libanului ,nu a facut diferenta intre religii.Nu stiu daca stiai ,Hariri a trimis pe banii lui, la studii f multi crestini ,suniti ,shia si druzi .

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Si cate cladiri nu a ridicat,cate nu a finantat?Cate azile si cate scoli au fost in care el si-a pus amprenta.

In sfarsit cineva care m-a inteles ca eu nu sunt anti Palestina,Anti Israel,sau anti-Liban.
Sunt doar anti Hezbollah.
Mi-aduc aminte intr-o vara eram la o piscina si la un moment dat am auzit o bubuitura.Un cafe resto fusese detonat.Slava Domnului nimeni nu a murit ci au fost doar raniti.
Niciodata nu am putut intelege atunci cand studentii se adunau in centrul Beirutului pentru a arde cauciucuri,pentru a se lua la bataie sau pentru a-si sparge capurile.Sau campurile din centrul Beirutului.

Hai ca a inceput sa-mi placa discutia

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput

Tzuri iti respect pozitia in acest dialog,dar te asigur ca nu am fost indusa in eroare de nimeni ,traiesc intr-un stat f democratic.Adevarul este f dur si nu este asa cum il arata unii din noi.Libanul nu doreste cu ardoare sa stapineasca teritoriile israeliene ,dar Israel isi doreste cu patima sa puna mina pe niste teritorii ptr a se extinde.Istoria e f complexa si putem discuta in mii de pagini ,dar ce te faci cu victimile acestor razboaie?
Nu este vorba de a impresiona opinia publica care in unele cazuri e imuna" ,aici vorbim de adevaruri crude,de masacre ,injustitii ,incalcari flagrante ale teritoriilor altor state.Israel vrea cu orice pret sa demoleze Palestina sa fluture steagul sau triumfator in Palestina, dar nu cred ca va reusi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Batool te invit sa-mi vizionezi albumul de poze numai cu Liban asta daca tot ma acuzi de neloialitate!

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput

Tzuri, Palestina nu are armata, nu are arme sofisticate. E corect sa te duci peste un stat care oricum nu se poate apara de atacuri? Nu era mai corect sa se faca negocieri. Palestinienii ar fi venit la masa tratativelor. Unde sunt vremurile cand lucrau impreuna cei din Gaza cu cei din Israel? Civilii dintr/o parte si alta cu ce au gresit? Nu o sa uit niciodata ce a spus Golda Meir ,, ca ne plangem fii ucisi dar ii plangem si pe fii pe care i/am ucis,,

Mergi la inceput