Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Din pacate asta e adevarul Rhoneea, nu sunt shiita si nici macar pro- Hezbollah nu sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catya spune:

Irina ,apreciez deschiderea ta la dialog,dar da-mi voie sa folosesc ce emoticon consider eu potrivit in contextul dat de afirmatiile neexacte pe care le aduci cititorilor acestui forum ,participantilor la discutie.
Batool exact asta ce am vrut sa spun si eu,Libanul nu este o tara care sa fie facuta cadou.Este un stat care exista si nu s-a vindut Syriei de buna voie,a fost fortat de imprejurari si de vecini binevoitori precum Israel.
Ham aici ai dreptate cind pui religia in discutie.Intr-un stat religia nu are ce cauta la putere.Sint 100 % de acord cu tine.Din pacate nu exista o alta alternativa la aceasta situatie de conflict.Fiecare are un interes aici.Israel vrea cu orice pret sa isi mareasca teritoriile ,Libanul nu este o minge de ping pong ptr nici una din tarile vecine(Syria sau Israel)iar situatia devine si mai insuportabila cind citiva libanezi (crestini)vin si pun pe tava tara lor ,vecinilor.
Irina nu caut harta ,cuvintul in sine nu imi place,arat niste fapte subiective ,oricum nu pot sa schimb eu cu nimic oricit mi-ar place ca armonia si pacea sa domine in lume as fi prea departe de adevar ,aici esti sau nu de acord cu mine?
Sper sa gresesc daca gindesc ca esti tacit de acord cu masacrele din Palestina?Sau asta e o floare la ureche,in comparatie cu atacurile razlete cu rachete trimise in armata israeliana de catre teroristii" palestinieni care nu fac decit sa isi apere teritoriile.
Ham ,comparatia cu Romania a fost una aleatorie.
Palestina este cea care se chinuie sa scape din gheara" ocupatiei si dau dreptate celor care vor sa traiasca in pace si armonie nu purtatorilor de razboaie crunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67
Rhoneea nu meriti sa locuiesti in Liban ptr lipsa ta loialitate fatza de tara adoptiva. Dar colaborationistii se recruteaza dintre pers cu stil de gandire ca al tau. Eu nu accept sa imi ocupe nimeni tara, nici sa o bombardeze..... nici nu voi coaliza vreodata nici macar in gand cu o armata care imi ocupa tara[/blue][/size=2].

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Eu nu sunt loiala gruparii Hezbollahpunct

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput

Nici eu nu sint loiala Hezbolahului Irina ,dar asta nu ma impiedica sa vad adevarul .Libanul este un stat suveran.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rhoneea

Citat:
Rhoneea nu meriti sa locuiesti in Liban ptr lipsa ta loialitate fatza de tara adoptiva. Dar colaborationistii se recruteaza dintre pers cu stil de gandire ca al tau. Eu nu accept sa imi ocupe nimeni tara, nici sa o bombardeze..... nici nu voi coaliza vreodata nici macar in gand cu o armata care imi ocupa tara[/blue][/size=2].

Eu nu sunt loiala gruparii Hezbollahpunct

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

In primul rand tu nu esti loiala tarii de adoptie- Libanul!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Batool, ce parere ai despre masacrul evreilor din Hebron din 48 ?Cand au fost ucisi mai multi oameni decat in cele doua sate ?
Catya, micul razboi de care vb eu a fost mic.Nu ai dreptate in legatura cu bombardamentele din 2006.Armata a anuntat ca si acum ca urmeaza sa bombardeze unele zone.Verifica asta : Hezbollah nu a dat voie po****tiei sa se refugieze in nord, in partea crestina si nici in Syria, atunci Israel a dat drumul la granita si a primit musulmani pe care i-a adunat in tabere.Faptul ca au murit nevinovati atunci nu se datoreaza si nu a fost vina noastra.Hezbollah se foloseste de scuturi umane.Este o parte a luptei de guerilla pe care o duce.Am mai vb despre asta.Este una din tacticile lor de aparare.In felul acesta, armata adversa nu poate riposta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

Ham, ptr noi musulmanii dictonul crede si nu cerceta nu este valabil, este incurajata cercetarea . Adeseori lideri precum Hitler reusesc sa supravietuiasca in fruntea unei ierarhii tocmai ptr ca omul de rand ii da girul, il voteaza. Si ne reintoarcem la ce spuneam la celalalt capitol, ca responsabilitatea morala ne revine in cazul in care sustinem unele actiuni nu tocmai morale a unor grupuri de interese.

...si ajungem la intrebarea mea: Daca Al Fatah reusise sa elibereze teritoriile de colonisti evrei, de ce palestinienii au votat o grupare ce declara ca vrea sa continue calea terorii?
Alegi teroarea, ea se intoarce impotriva ta.
Sau cum scrie la Tora, din care s-a inspirat si Prorocul, cine ridica sabia, de sabie va pieri!

Oricum Shari'a nu prea te aproba in legatura cu stiinta.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Cine e musulmanul? Eu sau tu Ham? Chestia cu sabia e valabil ptr oricine ridica sabia mai nou racheta.... Fantastic imi explici tu ce e Sharia si ce spune ea.... tu chiar nu ai limite? Imi dai lectii de religie islamica si istorie palestiniana?

De ce?
Este interzis?
Dac-o sa ma vezi negand ca Antonescu a deportat evrei si tigani la Bug, adu-mi aminte care-i realitatea; in cazul tau realitatea te contrazice. Si NU, eu nu am limite, cel putin in sensul in care ti le-ai dori tu. Chiar crezi ca scriu basme cand sustin ca am prieteni muslini? Si de ce-ar trebui sa nu stiu de Shari'a? Dac-ai fi curios de ortodoxie, ai afla de Canoane.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Da Ham scrii gogorite nu basme....Pai daca ai sti ce e Sharia nu ai abera, nu imi da tu lectii despre religia mea. Eu sunt musulmana,nu tu. Oi fi avand tu prieteni musulmani dar care nu au fost capabili sa iti explice bine religia noastra. Nu am nicio curiozitate vizavi de Canoane. Ortodoxismul nu ma intereseaza Ham, eu am religia mea si nu o schimb.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catya

Irina nu caut harta ,cuvintul in sine nu imi place,arat niste fapte subiective ,oricum nu pot sa schimb eu cu nimic oricit mi-ar place ca armonia si pacea sa domine in lume as fi prea departe de adevar ,aici esti sau nu de acord cu mine?
Sper sa gresesc daca gindesc ca esti tacit de acord cu masacrele din Palestina?

Absolut!!
Si eu mi-as dori pacea,din nefericire noi nu putem face absolut nimic,decat o ruga adresata tuturor celor morti si suferinzi care iau parte la acest calvar.
Desi in celalat subiect am spus ca ma rog ca sufletele celor nevinovati sa fie iertate iar durerea celor ce trec prin asta sa fie rasplatita inmiit.
Uneori ma gandeam,ce bine ar fi fost daca Hezbollah nu s-ar fi ascuns aici,ce bine ar fi fost daca ar fi dorit si ei pacea.Dupa cum ai observat de asta vara nu s-a mai intamplat nici un atentat aici.De ce?Ce au facut Nasrallah si ceilalti in Quatar?Presupun ca au facut vreun tratat de pace nu/
Sotul doar mi-a spus ca de cand l-au asasinat pe Hariri s-au schimbat multe.Asa e?Si cat tot veni vorba de sot,el lucra impreuna cu Pierre-Gemayel,inca nu se stie cine l-a asasinat
Eu nu am fost anti-Palestina ci anti Hezbollah atat!

O spun inca o data condoleante pentru cei din Palestina

*Miracolul nostru*

Mergi la inceput

Batool eu deja am observat inversunarea Rhoneei pe tara care a primit-o si adoptat-o.Ar fi o solutie sa locuiasca alaturi de vecinii ei amabili israelieni .Nu stiu de ce se chinuie sa ne arate adevarul pe care voit multi dintre noi il vedem triunchiat.Sau cum ne convine.Israel este o forta f puternica si nu se lasa cu una cu doua, de la trei rachete primite din partea formatiunii Hezbolah sau Fatah sau Hamas.Israei cauta sa isi mareasca teritoriile ,iar Libanul este o tinta f usoara ,daca nu ar exista calaul"hezbolah.Acum te-ai linistit Irina?
Sint crestina dar nu gindesc deloc ca si tine si Libanul este tara mea adoptiva si nu as da-o pe o suta de Israel.Din f multe motive .Libanul este o oaza de modernism ,o oaza de pace daca este lasata sa o mentina.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catya

Batool eu deja am observat inversunarea Rhoneei pe tara care a primit-o si adoptat-o.Ar fi o solutie sa locuiasca alaturi de vecinii ei amabili israelieni .Nu stiu de ce se chinuie sa ne arate adevarul pe care voit multi dintre noi il vedem triunchiat.Sau cum ne convine.Israel este o forta f puternica si nu se lasa cu una cu doua, de la trei rachete primite din partea formatiunii Hezbolah sau Fatah sau Hamas.Israei cauta sa isi mareasca teritoriile ,iar Libanul este o tinta f usoara ,daca nu ar exista calaul"hezbolah.Acum te-ai linistit Irina?
Sint crestina dar nu gindesc deloc ca si tine si Libanul este tara mea adoptiva si nu as da-o pe o suta de Israel.Din f multe motive .Libanul este o oaza de modernism ,o oaza de pace daca este lasata sa o mentina.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Nici eu nu am afirmat ca as da Libanul pe Israel eu doar am afirmat ca intre Israel si Hezbollah as alege Israel nu Hezbollah atata tot.In nici un caz nu amfacut asemenea afirmatie.
Da asa e,Libanul este o oaza de modernism dar oare Hezbollah-ul va vrea sa o mentina asa?Daca gresesc corecteaza-ma!

*Miracolul nostru*

Mergi la inceput