cum il invat sa citeasca?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Anandrei, joaca este esentiala pentru un copil, dar tu o descrii ca fiind o pierdere de vreme. Copilul gandeste cand se joaca, sa stii, nu se joaca prosteste, invata multe prin joc, mintea lui e "pusa la contributie" si se si relaxeaza in acelasi timp.
Mihaelka, tu stii prea bine la ce ma refer

Aldebaran, nu-i o tragedie ca acum vine copilul de la gradinita si vorbeste in greaca. Fii sigura ca o sa vorbeasca iar in romana daca esti consecventa si nu i te adresezi decat in romana. Cand o sa invete sa citeasca in greaca, o sa invete si in romana daca o sa-l inveti tu sau altcineva, dar acum e prea devreme, asteapta pana pe la 5-6-7 ani. N-are cum sa-si piarda interesul fata de limba romana atata timp cat tu te ocupi de aspectul asta si continui sa vorbesti cu el in romana si sa-i citesti. Vrei un copil bilingv care sa stie foarte bine sa vorbeasca, sa scrie si sa citeasca in cele doua limbi si lucrul asta se va intampla cu siguranta. Bine ca a invatat perfect romana, ai grija s-o vorbeasca suficient ca sa n-o uite. Cititul o sa-l deprinda in mod firesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Eu am vrut doar sa intelegi ca este bine daca ii place dar nu trebuie fortat . Crede-ma , am studiat suficient psihologia copilului si iti pot spune ca este bine ca este interesat . ca e bine sa invete din joaca , ca e bine sa ii raspunzi cand te intreaba, sa il ajuti cand nu poate singur dar nu uita ca are doar 3 ani jumatate .Uneori parintii isi doresc prea multe pentru copiii lor si uita ce ar fi bine pentru ei . Asa suntem noi , parintii , ne ingrijoram din orice , uneori credem ca , copilul nostru poate mai mult ....
Anandrei copilul te va uri daca ii iei copilaria si daca il duci la facultate la 14 ani . Trebuie sa intelegi ca la aceasta varsta copilul invata din activitatea predominanta a varstei - jocul . Am spus predominanta , asta inseamna ca poate exista si invatare dar intr-o proportie mica .

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anandrei

Cat despre copilarie si joaca...Gasesc copiii timp destul.Trist este ca primeaza conceptia "lasa-l sa copilareasca" decat "hai sa-i punem mintea la contributie".Copiii asta fac toata ziua, se joaca; e gresit daca aloci timp si pentru activitati cu adevarat folositoare in educatia si formarea lor ca oameni? Cititul dezvolta intelectul, imaginatia, gandirea si mentalitatea. Daca adaptezi lectura pentru varsta lui, e cum nu se poate mai bine!

TRIST sa copilaresti la 3 ani ??? E gluma, nu ?!

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

fiecare cu ritmul lui!
noi am invatat sa scriem si sa citim la scoala ( generatia 70 ) si nu suntem rai:)
Lasa-l sa se bucure de prezent, de copilarie, de viata! Are timp sa invete de la scola 6-7 ani pana la 24-30 de ani! Lasa-i cei cativa ani de copilarie...
Sanatate si multa fericire

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Cred ca nu am fost suficient de explicita si asta e greseala mea. Nu sunt un mic Hitler, nu vreau sa sar peste etapele din viata copilului si nici sa-l dau la 14 ani la facultate. Sunt de acord ca joaca si copilaria cu adevarat traita formeaza un echilibru in psihicul omului, drept dovada toti ne aducem aminte de copilarie cu placere. Nu vreau nici sa sustin ideea de exploatare si de fortare a copilului sa faca anumite lucruri doar pt ca asa mi s-a nazarit mie ca mama, sa tin copilul educat. Doar ca vad atat de multi parinti care nu se ocupa de copii, care nu au grija de o formare de baza, unii nici macar de simplul "multumesc" si "buna ziua" si mi se pare nedrept ca atunci cand o mama se intereseaza de copilul ei sa fie pusa repede la zid.
Daca un copil are o inclinatie, sa zicem, spre pictura, oare nu-i cumperi culori sau acuarele si-l lasi sa experimenteze? De ce este gresit sa iti ajuti copilul sa citeasca, daca el isi manifesta interesul, dar si capacitatea ca este apt? Nu zic acuma sa-i dea romane, dar daca reuseste si vrea sa citeasca numele lui, e neaparat rau?

Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei
Albumul nostru: mama, tata si copilul

Mergi la inceput