Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
Raspunsuri - Pagina 5
andira spune:
Miss Parker - multumesc pt raspuns.
Nu prea vreau sa caut pe net informatii despre polio, din vreo 2 motive. Unul - imi da falsa senzatie ca stiu "multe" / "destule" informatii despre o boala anume, in conditiile in care citesc n articole despre boala respectiva, dar nu sunt doctor, si nu ma pot erija intr-unul - nu stiu daca sunt destul de explicita.
Oricate informatii as citi pe net despre o boala, nu suplinesc cunostintele si experienta unui dr.
Si al doilea. Fetita mea cea mica era suspecta de pubertate prematura. S-a dovedit pana la urma ca are o sensibilitate, trebuie doar putin regim si urmarita ca evolutie. Cand am fost cu ea la endocrinologie si mi-a spus ce se poate sa aiba, dr a evitat sa-mi spuna ce se poate intampla pe termen lung, mi-a spus doar ce era necesar sa stiu pe moment (sau ma rog, cat a considerat el ca trebuie sa stiu). Vazandu-l asa reticent i-am zis ca ma duc sa citesc de pe net. Si mi-a raspuns sa nu o fac, pentru ca voi afla o gramada de lucruri, unele cazuri grave, si nu voi stii sa filtrez informatia. M-am gandit ca are dreptate, si nu m-am apucat sa caut, ca sa nu fac cine stie ce scenarii teribile in cap.
Despre rujeola, rubeola, oreion etc am citit oricand am avut nevoie, pt cultura mea, dar nu vreau sa-mi umplu memoria cu tot felul de scenarii cu boli grave, daca n-am nevoie. Cum zicea cineva pe aici, as deveni ipohondra.
Sper sa ma intelegi, am incercat doar sa imi explic reactia fata de polio.
Multa sanatate!
Natasa spune:
Eu am ales sa-i fac unele vaccinuri si sa renunt la altele. Dupa ce criterii? Mi s-a parut ca daca face bolile copilariei nu este nicio drama, pe cind daca face hepatita sau poliomelita e. Am citit, am vorbit cu medicul (care nu a fost neaparat de acord cu mine dar nici mutre nu mi-a facut) si am decis. Cred, cum au mai spus si alte fete ca nu se poate vorbi de vaccinuri 100% pro sau contra, exista multe nuante si nu putem decit sa speram ca luam deciziile bune pentru copiii nostri.
Editez ca sa spun ca dupa niciun vaccin nu a avut efecte secundare, nu s-a imbolnavit si nu am avut vreun motiv de ingrijorare. Decizia sa nu faca anumite vaccinuri nu a venit dupa vreo experienta neplacuta cu cele facute.
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Eu am ales sa-i fac unele vaccinuri si sa renunt la altele. Dupa ce criterii? Mi s-a parut ca daca face bolile copilariei nu este nicio drama, pe cind daca face hepatita sau poliomelita e. Am citit, am vorbit cu medicul (care nu a fost neaparat de acord cu mine dar nici mutre nu mi-a facut) si am decis. Cred, cum au mai spus si alte fete ca nu se poate vorbi de vaccinuri 100% pro sau contra, exista multe nuante si nu putem decit sa speram ca luam deciziile bune pentru copiii nostri. |
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Deus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Si eu gasesc subiectul f bun. Tocmai de aceea, Deus, hai sa discutam pe tema asta si sa nu facem afirmatii care, pe buna dreptate, pot starni suparari si rani persoane (ma refer la ceea ce am subliniat mai sus) V.Erica, in ce formula de vaccin poti evita componenta pertussis din DTP? Caci nu stiu sa existe o astfel de varianta, e prima oara cand aud si, iti dai seama, sunt cat se poate de interesata. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
NATY, NU AM VRUT SA SUNE ASA DE TAMP DAR SE PARE CA MI-A IESIT PROST! SORRY(:AI DREPTATE
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
ralu_t spune:
V erika vreau sa stiu daca ai intampinat vreo problema cand (asta mai ales daca!) ai inscris copilul la gradi/scoala fiindca nu avea ROR-ul...vad ca unul dintre copii are 6 anisori deci ati avut banuiesc ceva experiente.
eu nu-i voi face acest vaccin copilului. in nici un caz la un an. daca vom intampina probleme mari (de genul sa nu-l accepte nici o gradi, chiar nici privatele) o sa-l vaccinez la 3 ani, deja nu mai e acelasi lucru ca la 1 an.
noi am refuzat rotarixul-dupa documentari, discutii, recomandari-de la medic virusolog care si-a dovedit in fata mea competenta over and over again. ni s-a ras in nas, am facut boala la 4 luni, evident ni s-a ras si mai tare in nas de pediatra care ni-l recomandase cu caldura. dar cred eu ca cine rade la urma rade mai bine... n-am facut perfuzii, n-a ramas copilul cu traume, a facut diaree 3 zile, 3 zile febra 38.6 si nu pot decat sa ma felicit ca ne-am imunizat natural si ca suntem cel putin dpdv al acestui vaccin risk free. la 7 luni a fost iar infectat cu rotavirus si a avut 3 scaune moi, fara febra sau alte manifestari. e o boala la fel de grava ca o gripa, daca nu stii ce masuri sa iei te poate lua prin surpridere si se poate ajunge la ceva mai grav. eu stiam la ce riscuri imi expun copilul nevaccinandul, m-am informat, am stiu de la prima voma cu ce ne luptam(si eu si sotul avuseseram diree in forma severa deci nu putea fi decat viral) si zic eu ca am facut ceea ce trebuie. de asemenea nu mi se pare justificat sa-l vaccinez de rubeola ca poate da meningita in cazurile cele mai grave. nu pot trai cu drobul de sare. e adevarat ca virusii au mutat tocmai datorita campaniilor de vaccinare in masa si virusii au devenit mult mai agresivi, dar tot cred ca baiatul meu nu e foarte departe de mine imunologic vorbin iar eu m-am descurcat ok cu rubeola incerca sa-l hranesc cat mai bio in primii ani, cel putin cat pot controla eu ce-i intra pe gura, tocmai pt a-i oferi un start ok. dar avand invedere ca au gasit urme de nush ce chimicale folosite ca ingrasaminte in asia in laptelel de ursoaica polara e clar in ce lume traim. eu ii voi face infanrixurile fiindca sunt fricoasa si nu-mi asum riscurile, la vaccinurile pe care le voi refuza, mi le asum in intregime asa ca rasetele in nas (va trebui sa schimb pediatra care deja a dat ochii peste cap cand a auzit ca nu facem nici ROR-ul!!!) imi par de domeniul penibilului.nu ma tem de boala asa cum ma tem de vaccin.
si ca sa-i raspund lui Miss, in urma vaccinarii n-am observat slava domnului nimic schimbat la tudor, nici macar febra sau indispozitie, nici un fel de regres, am stat si noi cu sufletul la gura
ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra
ellis spune:
RALU - cu scuzele de rigoare , te intreb de ce spui risk free vis-a-vis de rotarix? eu stiu ca imbolnavireanu ofera imunitate decat pt un serotip de virus, nu pt toate; e adevarat ca urmatoarea imbolnavire poate fi mai usoara , dar nu este sigur...; va felicit ca ati trecut relativ usor peste episoadele descrise de tine, dar crede-ma cunosc cazuri(3 - indeaproape) grave, spre f grave, din pacate;
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
V. Erica spune:
Naty, exista varianta DT simplu. Eu pe ala l-am facut. Acum am auzit ca nu s-ar mai gasi ...
Ralu_t, cu ROR-ul n-am intampinat probleme pt ca am facut totusi AR.
Si, acum ii raspund si lui Miss Parker pt ca ieri am scris pe fuga...
Lui Eric, pana la 1 an i-am facut toate vaccinurile din schema obligatorie. Intre 1 an si 2 ani, am fost internati de 6 ori in spital, facand diverse boli respiratorii si ajungand la complicatii urate. ACum nu stiu daca sa pun pe seama vaccinarilor sau nu (de la 10 luni l-am expus fara sa stiu la acarieni). Cert e ca dupa aceasta varsta am fost atenti la vaccinuri, alimentatia a fost aproape exclusiv bio, a urmat un tratament fitoterapic + homeopat si dupa varsta de 2 ani n-a mai avut nici o complicatie.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
Sabina spune:
Dana,(V.Erica) spune-mi te rog frumos, cum ai gasit AR simplu?
La noi, concret, nu stiu daca are legatura sau nu, dar Gh e mult mai sensibil decat sora lui, iar el a facut pana acum trei doze de infanrix Hexa, sora lui a facut mai putine vaccinuri.
Sofia nu afacut vaccinul ROR, pt ca a facut rubeola si oreion si mi se pare aiurea sa o vaccinez contra unor boli deja facute.A mai ramas rujeola.
Gh nu a mai facut niciun vaccin de la 7 luni cand a facut ultimul infanrix.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
ralu_t spune:
ellis risk free se refera la riscurile pe care le presupune vaccinul, de care am scapat ca nu l-am facut.prima imbonlavire cu un rotavirus este echivalenta cu vaccinul care apropos, nu acopera decat vreo 3-4 (nu mai stiu sigur) tulpini din vreo 30. asa ca dupa prima imbonlavire si bbl meu nevaccinat si alt bb vaccinat sunt la fel de expusi celorlate tulpini insa imbonlavirile sunt incomparabil mai usoare. tocmai am mentionat ca ne-am mai imbonlavit o data , deci evident cu alta tulpina, insa a fost o diaree banala, nici macar n-a fost f lichida, au fost 3-4 scaune moi. pediatra ne-a sugerat sa-i ducem proba la analiza ca stia ca e epidemie de rotavirus. eu nu spun ca toata lumea face forme asa usoare cum a facut tudor. eu si cu taica-su care am facut boala odata cu el, la venerabila noastra varsta, am fost muuuult mai rau. dar nu e o boala care sa justifice vaccinul (strict dpmeudv)decat pt cei care nu au acces la perfuzii(lumea a treia). daca poliomielita, tbc-ul si tot restul arsenalului de boli s-ar rezolva cu 3 zile de perfuzii si 1kg pierdut (asta in cazul cel mai rau) eu n-as mai vrea sa aud de nici un vaccin ever... am spus ca m-am documentat, am avut stresul ca poate face boala, stiam ca in bucuresti cel putin sunt mereu epidemii, asa ca eu cred ca am luat totul din pripa cu tudor si d-aia am convingerea ca nu s-a ajuns la ceva grav. am inceput hidratarea masiva inainte ca macar sa inceapa diareea, dupa prima voma. au trecut 24 de ore pana au inceput scaunele. in fine...nu are rost sa intru in detalii. am si eu, prieteni f apropiati care concomitent cu noi au stat cu un copil de 2 ani in spital cu perfuzii in timp ce mai aveau acasa un bb de 2 luni pe care au ales sa nu-l vaccineze. nu de inconstienti, sau de sadici, ci pentru ca vazand si partea cea mai urata a bolii au hotarat in sufletul lor ca e mai bine sa lupti cu adversar cinstit (boala-care slava domnului e tratabila relativ usor) decat sa lupti cu unul nevazut( vaccin f nou, aparut in 2006 ale caror efecte secundare nu au cum sa fi iesit inca la suprafata, dupa ce altele care au mai existat pe piata au fost retrase -SUA 1999-pt efecte secundare-ocluzie intestinala- si dupa ce FDA a atras atentia asupra celuilat vaccin existent pe piata -rivalul rotarixului ca a produs imbonlaviri ale cailor aeriene superioare). o sa caut un mesaj pe care l-am postat la clubul scutecelor prin vara, cam cand ma documentasem eu asupra vaccinului astuia o sa-l postez si aici. nu mai am detaliile proaspete si se pare ca memoria nu mai mai ajuta f bine
eu am fost de parere ca daca am refuzat vaccinul suntem datori sa ne informam si sa recunoastem boala cat mai repede fiind o boala la care daca se iau masuri f rapid nu mai evolueaza asa de rau. si ori am fost foarte norocosi, ori am facut ce trebuie. inclin spre a doua varianta avand in vedere ca daca mie si sotului meu ne-a fost ingrozitor de rau-e drept ca nu ne-am spetit cu tratamente fiindca noi aveam grija copilului, nu cred ca a fost o tulpina prea prietenoasa...daca insa nu stii cu cine ai de a face si stai linistit ca o diaree nu inseamna mare lucru la un sugar si, poate nici a doua sau a treia si ajungi sa-ti pui probleme cand deja boala s-a agravat si deshidratarea s-a instalat, atunci da, sunt convinsa ca singura scapare sunt perfuziile...dar e o diaree nu paralizie. eu sunt impacata cu alegerea facuta, am fost si inainte sa se imbonlaveasca si mi-as dori sa fi stiut atunci ce presupune boala (fiindca si pe mine ma speriasera multi) fiindca as fi evitat vreo 2-3 nopti de nesomn si cercetari ca sa fac ce e mai bine pt kupil
edit: erica multumesc pentru raspuns. eu nu-l voi face, repet, cel putin pana nu face varsta de gradi. cand ajunge la gradinita mai vedem. oricum cel mai rau e sa vaccinez copilul pana in 2 ani cand ii poti nenoroci sistemul imunitar aproape inexistent definitiv. ori majoritatea vaccinurilor se fac tocmai pana la varsta asta critica.
ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
ralu_t spune:
am gasit mesajul si i-am dat copy paste
ylari incepuseram noi o discutie despre rotarix , da cum io scriu rar, n-am mai dus-o la capat. incerc acum, pe scurt. vaccinul inseamna o moneda cu 2 fete. nu exista vaccinuri safe 100%, toate pot da efecte secundare, mai ales pentru un bebe al carui sistem imunitar e practic inexistent in primul an de viata. pe afara trendul-daca-l pot numi asa, e sa se vaccineze copiii cat mai putin si in special pentru boli ff grave, care pot duce la moarte sau care sunt f greu de tratat. revenim la rotavirusi-produc in franta 7 morti anual si in state cam 70 de morti anual.. pun pariu ca datorita unor streptococi banali mor mai multi copii decat datorita rotavirusilor. e o boala grava daca nu e tratata la timp, dar daca stii cum se manifesta, si o iei din pripa cu perfuzii-asta doar in cazurile ff grave-trece. practic rotavirusi impiedica absorbtia apei la nivelul intestinului subtire de unde rezulta deshidratarea. si acum probabil vine intrebarea: de ce sa nu vaccinam totusi copilul sa scapam de orice perfuzie si durere de cap? pai aici e vorba de vaccin si ce inseamna el, fata nevazuta si dusmanoasa a vaccinului. primul vaccin pt rotavirus a aparut in 98 si a fost retras de pe piata in 99 datorita efectelor secundare-ocluzie intestinala, necesita operatie si e mult mai grava decat deshidratarea. rotarixul a aparut in 2006, aparent fara acest efect secundar dar cu amenintarea sensibilizarii organismului la pneumonii si infectii ale tractului respirator superior. mai exista pe piata un vaccin rival, rotateck , care a primit din partea americanilor avertizari fiindca s-au inregistrat cazuri de ocluzie intestinala. concluzia-e un vaccin f nou, nu se cunosc efectele secundare. au existat vaccinuri-vezi minunatul si mult laudatul pentru HPV, deci impotriva cancerului de col , care acum ridica o serie de suspiciuni. pe prospectul de rotarix scrie ca sunt anual milioane de morti dar e vorba de tari subdezvoltate unde accesul la perfuzii este practic nul. noi nu traim in padure, avem totusi acces la servicii medicale. eu stiu ca sunt cazuri-si respectiv mamici-care au trait un cosmar cu copiii datorita perfuziilor. nu e o gluma, numai ca prefer sa ma lupt cu un dusman cinstit, cunoscand ce trebuie sa fac in caz de infectie,si sa nu astept asa de mult pana sa merg la dr ca sa mi se spuna ca am ajuns pe ultima suta de m. etc, de cat sa se descopere peste vreo 2 ani, cine stie ce efect secundar al vaccinului, care repet, este ff nou, are abia 2 ani, si sa-mi dau cu pumnii in cap, ca i-am facut-o cu mana mea. in franta de exemplu, exista ca vaccin optional, recomandat numai copiilor care urmeaza sa stea in colectivitate-cresa, gradi, pana la varsta de 2 ani. in suedia, belgia si germania(parca) e utilizat mai des, dar iarasi, nu e obligatoriu. repet: vaccinul e o moneda cu 2 fete. nu se pune problema ca nu-l faci din cauza costurilor, lene sau indolenta, ci ca poate avea efecte secundare mai rele ca boala in sine, asa ca trebuie avut grija. oricum vaccinam copiii de-i innebunim. fiecare face cum simte si in concluzie sa ne fereasca DD de toti virusi de pe lume si de toate reactiile in urma vaccinarii, si sa luam deciziile cele mai bune pentru copiii nostri. nu e o decizie usor de luat fiindca niciuna nu e sigura. si inca ceva, vaccinul e valabil pentru 5 tulpini de virus, exista zeci de tulpini, e ca cel de gripa, te vaccinezi si tot o faci fiindca a aparut o alta tulpina. gata, am tacut!
ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008