Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
Raspunsuri - Pagina 15
mariamunteanu spune:
StMihaela, tu cand esti bolnava apelezi la medic sau te tratezi singura ? Cand copiii tai sunt bolnavi, ii duci la medic sau ii tii acasa si-i tratezi cum te pricepi ?
Maria
denisamov spune:
...e grea lupta asta, de a alege!
Dupa cum vedeti ei nu-si asuma 100% raspunderea pt efectele vaccinurilor....daca totul era ok nu-ti mai lasau varianta de a avea optinuea de a nu vaccina!
Oricum suntem cobai si noi si copii nostri! Ba virusi vii, ba morti...ba zeci de rapeluri...
O intrebam pe pediatra mea...daca nu dezvolta anticorpi impotriva Hepatitei B "aaaa nicio pb, mai bagam un vaccin!"
Recunosc...cu ochii inchisi mi-am vaccinat copilul...pana acum!
...ce ma doare e atitudinea sotului meu care este pro vaccin doar pt ca asa a zis doctorita!
ritah spune:
Eu sunt una dintre mamele care nu au pus la indoiala nimic in privinta vaccinurilor. Am mers la medicul pediatru, baiatul meu a facut la 2 luni 6 vaccinuri (Pentacel care e DTaP+Polio+Hib si Pc). Danut nu a facut febra, in schimb nu a mai mancat cum trebuia, a plans in fiecare zi in urmatoarele 2 saptamani mult mai mult decat de obicei. Pana atunci nu avusese colici, asa ca nu am avut motiv sa pun plansetele lui pe seama colicilor. Noi am cumparat un monitor pentru respiratie-miscare(Angel Care). Simtomul cel mai ingrijorator a fost ca acest monitor a declansat alarme in urmatoarele 2 saptamani in fiecare noapte. Alarmele se declanseaza cand copilul nu mai respira pentru 15 secunde, nu vreau sa va povestesc ce teama teribila iti inspira, saream din somn, il miscam si dupa aceea il vedeam cum reincepe sa respire. Intai ne-am agitat cu monitorul, uneori e posibil sa dea alarme false. Dupa accea am inceput sa caut informatii despre vaccinuri. Perioada a fost numai 2 saptamani, nimic inainte, nimic dupa aia. Mama mea e farmacista, nu mi-a spus nimic inainte de a-i face vaccinurile, dupa aia mi-a spus ca nu a dormit nu stiu cate nopti tot gandindu-se la ele. Din cate tine ea minte, primul meu vaccin( am 39 de ani) mi-a fost facut mult mai tarziu de 1 an.
Am citit cartea unui reputat pediatru din US, Bob Sears The Vaccine Book, cred eu e o carte echilibrata, pentru ca prezinta si bolile, si potentialele efecte secundare. Am postat chiar si o intrebare pe forumul www.askdrsears.com si Dr Bob Sears mi-a raspuns ca am toate motivele sa fiu extrem de precauta cu vaccinele in continuare. El recomanda o cu totul alta schema de vaccinare, puteti sa o aflati pe acel website. Website-ul e tinut de 4 doctori,fratele lui Bob Sears are o emisiune pe Global(in Canada) cu alti medici unde raspunde la intrebari medicale. La sfarsitul acestei carti sunt enumerate toate studiile pe care dr. Bob Sears le-a gasit despre vaccinuri. In principiu el recomanda sa nu fie facute mai mult de 1 vaccin pe sedinta, la prima aparitie a unor efecte secundare, recomanda sa amanati vaccinurile. Ror-ul il recomanda sa fie facut in 3 rate, la 1 an prima componenta de oreion, la 2 ani rubeola si abia la 3 ani pojar. Motivul mi se pare extrem de pertinent, pentru ca nici unde in natura un copil va fi expus in acelasi timp la 3 virusi live. Oreionul fiind cel mai raspandit este primul, pojarul il recomanda la 3 ani din cauza unor studii care leaga existenta virusului de pojar in intestinele copiilor bolnavi de autism. La 3 ani, acest vaccin nu ar mai trebui sa provoace nici-o problema legata de autism. Tusea convulsiva este o problema doar pana la 1 an, dupa 1 an ea nu mai e fatala in US, si mai mult vaccinul pentru tuse convulsiva nu da imunitate pe viata. Adolescentii si adultii se pot imbolnavi, asa ca aceasta boala nu poate fi eradicata. Hepatita B nu exista la sugari in Canada, pana si mamele care sunt bolnave sunt tratate, asa ca nu exista motiv pentru care acest vaccin sa nu fie amanat. Cartea este foarte interesanta si prezinta o alternativa la orarul de vaccinuri actual. Eu nu sunt impotriva vaccinarii( si eu si sotul meu am fost vaccinati cu Ror si Hep A+Hep B la cererea noastra), dar decizia mea este sa aman unele dintre vaccine si sa renunt la altele care nu sunt importante. Cat despre vaccinul antigripal, mama nu l-a facut niciodata, nu l-a facut nici bunica mea care are 91 ani, cu atat mai putin eu.
In alta ordine de idei, mama a avut o mica farmacie la capatul Bucurestiului, iar eu am lucrat pentru ea prin anii 92-96. Nu vreti sa stiti povesti de groaza despre firmele de medicamente, despre spagi ca sa fie admis in spitale un medicament sau altul identic ca substanta activa. Nu stiu cati dintre voi stiu cate medicamente care au fost considerate safe au fost retrase de pe piata ulterior. Nu stiu daca stiti si ca in ultimii 10 ani au fost retrase de pe piate 3 vaccinuri. Daca cititi insert-ul unui vaccin o sa aflati cu stupoare ca la efecte secundare sunt trecute printre altele si moarte si autism. Eu nu stiu cati ar mai lua un medicament care ar avea trecute astea pe el, fie sansa si 1 la 1 milion.
Ceea ce am invatat eu din cartea asta e ca acest orar de vaccinuri nu e batut in cuie, si poate fi modificat conform pacientului. Si daca amani vaccinarea iti asumi aceste riscuri, macar poti sa iei masuri sa minimizezi posibilitatea de contaminare. In primul rand, el spune ca daca nu alaptati si trimiteti copilul in colectivitate nevaccinat nu faceti decat sa va jucati cu focul. Aviz amatorilor sa-si plimbe copii nevaccinati prin mall-uri, mai ales iarna.
Eu am renuntat la idea de a ma intoarce la munca inainte de 1 an, cel mic il plimb pe langa casa doar. Dupa 1 an o sa vedem, SIDS adica moartea subita la sugari e inexistenta, probabil ca o sa urmam una dintre schemele de vaccinare alternative.
Informati-va bine inainte sa faceti alegerea.
Rita
MissParker spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oaana Am vazut titlul subiectului,deci doar pentru mamici care sunt anti-vaccinare.Deci de ce asa o revolta mare pe mamicile care sunt pro vaccinare? Eu am doi baietei,lui Iosua i-am facut toate vaccinurile.Atunci nu aveam net,deci lipsa de informare totala in privinta vaccinurilor,nici macar nu m-am intrebat din ce sunt facute.Aproape dupa fiecare vaccin,Iosua s-a simtit rau,febra mare,agitat,am mers si la urgenta.Dar nu mi-am pus nici o intrebare.Insa imi aduc aminte ca la noi in zona o fetitza a paralizat in urma ROR-ului,si cand am intrebat medicul de familie,a zis ca se poate intampla 1 la mie. ....si m-a speriat ca bolile sunt mult mai grave decat vaccinurile.Lui Aaron i-am facut toate vaccinurile fara ROR,pe care nu i-l voi face si pentru ca am citit multe si auzit la fel,nu-i voi mai face nici un vaccin.Medicul de familie a fost suparat ca am refuzat vaccinul,iar cei de la sanepid au spus ca este proasta colaborare intre asistenta si mine.M-a ajutat mult si faptul ca la noi la strumfi avem o pediatra ![]() super super,care ne-a informat tot timpul si opiniile ei au fost decisive in hotararea mea de a nu mai vaccina copii.As fi vrut sa-i fac AR,dar el a fost mucos mai tot timpul asa ca am renuntat. Insa noi ne mai dorim un copil si de aceea citesc tot ce prind,si in sinea mea ma hotarasem sa-i fac doar polio si DTP,dar acum nu mai stiu exact ce o sa fac(bine,pana atunci mai este). revin,caci plange cel mic |
Ai inteles gresit, noi nu suntem revoltate DELOC de cele care vaccineaza, de pilda mie nici prin cap nu mi-ar trece sa intru pe un topic de pro-vaccinare si sa le spun "bai, sunteti asa si pe dincolo"... Fiecare are dreptul la opiniile si deciziile ei.
Si n-am inteles pana la urma, tu esti pro-vaccinare? Si totusi al doilea copil nu-l mai vaccinezi? Sau cum?
Postez asta si ma duc sa citesc mai departe, ca am ajuns abia la pag. 13.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
*********************Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!
MissParker spune:
| citat din mesajul lui sinzi_ana Baietelul meu face acus 6 ani...si pana acum, a avut o sanatate excelenta (mult mai buna decat in primul an cand nu stiam ca poti refuza un vaccin). Mie nu mi-au trebuit studii, nu am cautat pe net (decat dupa ce am luat decizia de a nu il mai vaccina, si am vazut ca nu sunt singura), nu m-a influentat decat reactiile copilului meu unic la acele vaccinuri... De fiecare data, facea febra mare (40-41), convulsii, locul se inrosea foarte tare, supura cateva luni...si ce a pus capac, a fost vaccinul de 1 an, dupa VPO cand a facut un fel de virozo-difterio-enterovirozo-bronsiolito-oricediagnostico neconfirmat... Pe scurt, febra foarte mare, voma, diaree (la fiecare juma de ora), nu manca nimic (de la 12kg la un an, a ajuns in 2 sapt la 9kg), convulsii, stare apatica (ii dadeam ceai/apa/lichide cu seringa 5 ml la fiecare 10 min), sali de urgente la infectioase/spitalul mare...toti ridicau din umeri: copil sanatos Daca puneam pb vaccinului sareau toti: NU SE POATE...ce legatura sa aiba??? Eh..si uitea asa, un dr intelept ne-a sugerat ca poate fi o reactie de la vaccin, ca poate are o sensibilitate la ceva din compozitia lor ...sa evitam vaccinurile cel putin 1 an de acu' incolo A intrerupt orice tratament (era pe n-feluri de antibiotice, siropuri, mucilagii de orez) si uite asa cu multa frica (mi se parea o nebunie sa renunt la orice tratament) si-a revenit... Si ca o concluzie de atunci tot slab e Si ca un cetatean bun, am mai incercat o data la 2 ani cu ROR-ul, si ca reactie Eh...na...curaj sa mai am eu sa mai intzep copilul vreodata??? Acu, sper sa faca bolile copilariei...sa capete si el imunitate pe cale naturala din mosi stramosi!!!! |
Sanzi, asa e, cand deodata e implicat copilul nostru nu ne mai permitem sa inchidem ochii si sa luam drept bun ce ni se vinde de catre medicii care sustin ca niciodata, dar niciodata vaccinul nu e de vina pentru nimic...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
*********************Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!
beshter spune:
| citat din mesajul lui denisamov ce ma doare e atitudinea sotului meu care este pro vaccin doar pt ca asa a zis doctorita! |
O stii si doctorita aia ceva, Denisa. Nu toti sunt vanduti 'grupurilor de interese' farmaceutice si nu toti trimit copii nevinovati la vaccinarea cea rea ca sa faca bani.
Aveti numa' putintica rabdare sa vedeti ce am de spus. Poate asa ma lamuresc si eu
Eu am o experienta urata si una frumoasa cu vaccinurile.
Aia urata intai: Cand sotul meu lucra pe santier, compania pentru care lucra i-a vaccinat pe toti (muncitori, ingineri, femei de serviciu) cu o tulpina de H5. Eu am fost tare multumita cand am auzit ca sotul meu e vaccinat antigripal. In seara zilei respective, a trebuit sa cerem locul unui mosulet in autobuz pentru ca sotul meu nu se mai putea tine pe picioare si avea niste frisoane oribile. Eu n-am vazut asa ceva decat dupa operatia de cezariana. A mea, nu a lui.
Tarasenia a continuat cu febra 40 spre 41, frisoane care semanau mai degraba cu niste convulsii si delir. Fiind singura cu el, l-am luat in brate (!!!!) si l-am tarat in baie, unde l-am trantit in cada plina cu apa rece.
Aia mai draguta: dupa ce i-am facut fiului meu Infanrix-ul de la 4 luni, am intrebat-o pe doctorita pediatru daca ar trebui sa-i fac celebrul Rotarix, despre care tocmai aflasem. Femeia mi-a spus ca are rezerve serioase. De exemplu, nu intelege de ce trebuie facut pana in 6 luni (si eu si ea stim 'motivele' dar nu le pricepem) adica exact in perioada in care, daca pruncul dezvolta vreo reactie, nici pe perfuzii nu prea poti sa-l pui. Asa ca nu l-am facut.
Am facut, insa, si voi face, in continuare, vaccinurile obligatorii. Mi se pare important ca fiul meu sa nu faca poliomelita sau hepatita. MI se pare la fel de important sa nu le-o dea altora. In sensul asta, afirmatia de mai jos mi se pare pertinenta
adica acum, e un fel de "īmi permit sa fiu eu mai cu motz, da pe spatele tau, care esti ca turma" |
Asadar, problema mea e ca nu stiu cum sa impac aceste teze in antiteza. De fapt, stiu. Imi voi intreba medicul de fiecare data.
Si inca ceva - dupa fiecare vaccin, doctorita m-a sunat si m-a intrebat cum se simte pruncul si ce reactii a avut. Iar inainte de fiecare vaccin, m-a pus la curent cu reactiile celorlalti copii vaccinati de ea.
oaana spune:
Felicia,te rog sa citesti din nou mesajul meu.Eu eram nedumerita de ce unele mamici pro-vaccinare sunt "revoltate"de subiectul deschis.Eu ma bucur ca ai deschis acest subiect,dar se pare ca ai inteles gresit mesajul meu.
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/?saved=1
denisamov spune:
Intr-adevar....stie doctorita ce stie dar .....de unde stie?
Am intrebat-o "sunteti sigura de minunea numita vaccin?". Mi-a spus ca da...pt ca aintrebat si ea la randul ei ...pe cine? Pe cei care lucreaza in aceasta industrie....acum vin si intreb?
Ce pot spune cei care lucreaza in aceasta industrie decat ca totul e ok chiar daca realitatea din ultimii 20 -30 ani a aratat ca "cele vechi nu erau bune....astea noi sunt bune"?
Ramane la latitudinea fiecaruia sa inteleaga si sa aleaga ce doreste!
Eu optez pt ne-vaccinare!
MissParker spune:
| citat din mesajul lui denisamov Eu pot spune ca stiu pe cineva care in la putin timp dupa vaccinul DTP (nu mai stiu daca la 4 sau la 6 luni) a facut bronsiolita! Brosiolita fiind unul din efectele negative care apar dupa un timp mai lung de la vaccinare. el nefiind corelat cu vaccinul! "nu exista dovezi in acest sens". Am citit despre efectele negative ale acestui vaccin si mi-am adus aminte de ea si am intrebat-o daca fetita ei a facut bronsiolita imediat dupa vaccin sau mai tarziu...facuse dupa 2 saptamani sau 3! Bineinteles ca nu mai iei in calcul varianta de efect negativ al vaccinului. |
Si la noi la odisee sunt tot mai multi bebeii vaccinati care acum sunt permanent raciti, mucosi, febrili din senin, diagnosticati cu bronsiolita, pusi pe aerosoli, pe antibiotice, pe tot felul de medicamente...

Baietelul meu a fost o singura data racit, de ziua mea (in noiembrie), odata cu mine. Pe 12 decembrie eu m-am dus la serbarea de Craciun a firmei, m-am imbratisat si pupat cu multe colege si concluzia a fost ca m-am intors cu acelasi bacil care imi provocase raceala din noiembrie, a fost o forma puuutin mai usoara, dar tot am racit, fiindca imediat dupa aceea am fost aproape 3 saptamani cu nasul infundat si nu puteam sa dorm fara picaturi...
Ei bine, baietelul meu nu a avut nimic, desi l-am pupat si smotocit si am fost permanent langa el. Ei, mie imi e clar ca el a facut anticorpii respectivi dupa prima raceala si acum sistemul lui imunitar (intact, fara vaccinuri!) a respins atacurile bacilului. Deci o prima confirmare am avut-o chiar sub ochii mei.
Poze cu noi
MissParker spune:
| citat din mesajul lui oaana Felicia,te rog sa citesti din nou mesajul meu.Eu eram nedumerita de ce unele mamici pro-vaccinare sunt "revoltate"de subiectul deschis.Eu ma bucur ca ai deschis acest subiect,dar se pare ca ai inteles gresit mesajul meu. ![]() |
Ah, scuza-ma, am inteles gresit, tu intrebai de fapt de unde atata revolta LA mamicile pro-vaccinare?

Of, neuronu'... sunt dupa vreo 10 nopti in care am dormit max. 3-4 ore pe bucati in fiecare noapte...

Poze cu noi