Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
Raspunsuri - Pagina 13
speed spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella cugeta tu, ca doar sunt fara riscuri vaccinurile, nu? Felix (4 ani) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi |
nimeni n-a sustinut ca vaccinurile sunt fara risc.riscul insa e foarte mic,mai mic decit al unui accident de circulatie.
gazzella spune:
o sa le-o spun, sper sa-i conving ![]()
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
ralu_t spune:
nemora nu am nimic cu interventiile de orice natura. mai ales daca tu consideri ca scoti pe cineva din bezna...cu atat mai mult.
dar mi se pare ridicol sa spuna speedce rau le facem noi altora cu discutiile noastre. sa le faca ea un bine deschizand alt topic, cu siguranta vor fi mult mai multi care-l vor citi decat pe-al nostru. liberul arbitru l-a mostenit toata rasa umana, nu numai eu sau miss parker sau oricine altcineva scrie pe topicul asta. si stii care-i culmea, eu mi-am vaccinat copilul cu vaccinurile obligatorii inainte de acest subiect si inca o voi mai face si dupa ce l-am citit , deci nici macar nu sunt anti vaccin (ci deocamdata doar impotriva anumitor vaccinuri)mai ales pentru acele boli unde riscul mie mi se pare prea mare pentru a mi-l asuma,. dar cu ce ar trebui sa ma deranjeze ca citesc informatiile/experientele altor mamici?
cata vreme eu n-am intrat pe la alte topicuri sa racolez pe nimeni, sa fac propaganda sau mai stiu eu, fiindca grupul asta nu se vrea o secta, mi s-ar parea normal sa fiu lasata in pace sa scriu si mai ales sa citesc un topic ce mie-mi pare interesant fara sa aud acuzatii. e dreptul meu de a alege si nu insult pe nimeni plecand de la premisa ca nu stie sa gandeasca si singur pentru el si copilul lui.iar speeed ce e pozitiv pentru mine(sau copilul meu), fie ca mi-a gicit bunica in cafea, ma priveste pe mine, nicidecum pe tine si nu inteleg de ce te agreseaza,ca nu ti-am propus tie nimic, si nici altora, am cerut informatii. doar daca nu vedem lucrurile din acelasi unghi nu inseamna ca al tau e mai ascutit si al meu mai obtuz, sincer, e chiar invers...
e dpretul nostru sa ne exprimam parerea, tocmai ca e un forum public,daca moderatorii n-au inchis subiectul, inseamna ca nu e chiar asa imoral, nu?
ca o concluzie: nici macar nu ma deranjeaza argumentele pro, din contra, ma deranjeaza pumnul in gura
nu inteleg de unde ai tu speed certitudinea unor lucruri (nu-mi spune ca ai citit x studii) asupra carora n-o are nimeni (sau daca sustine ca o are e pura infatuare). si ce te indreptateste sa sustii cu atata convingere ca fetita lui naty nu a suferit de pe urma unui vaccin ci de pe urma prematuritatii???? cunosti copilul, l-ai cunoscut inainte si dupa vaccin, esti medic, si daca esti esti genul de medic care pune diagnostice pe e-mail? de bine de rau un medic a formulat o parere in sensul asta, si o contrazice pe a ta. mi se pare ...meschina atitudinea
ei bine e lumea plina de certitudini, si au crezut si ca pamantul e plat si l-au judecat pe nebunul care spunea c-ar fi rotund...omenirea avanseaza prin exceptii, nu cu turma. dar asta e, there is safety in numbers asa ca sa inchidem gura tutror care au o alta parere
ralu-
de bebe albastru
tudor ![]()
![]()
15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra 
MissParker spune:
| citat din mesajul lui speed miss parker,departe de mine gindul sa imping subiectul spre zz sau alte zone...te rog frumos insa pune si tu un link,sau macar o referinta spre un studiu serios,care indeplineste toate conditiile care sa arate ca vaccinurile sunt de vina de toate pacatele din lumea asta... |
Cine a spus ca vaccinurile sunt de vina de toate pacatele din lumea asta?
Studii serioase anti-vaccinare? Pai cine sa le fi finantat, cand tocmai asta e unul din aspectele esentiale ale dilemei?
Eu personal nu am nevoie de studii anti-vaccinare daca am ajuns la concluzia ca studii pro-vaccinare au fost de prea multe ori denaturate si falsificate.
Pentru mine tocmai afirmatiile ca vaccinurile ar fi eradicat enspe mii de boli sunt cherry-picked si induc in eroare, pentru ca este dovedit ca epidemiile au disparut la fel atat in tari cu vaccinare obligatorie cat si in cele cu vaccinare optionala sau quasi-inexistenta. Daca vaccinarile ar fi fost motivul disparitiei bolilor copilariei in SUA, de ce ele au disparut simultan si in Europa, unde vaccinarea in masa nu s-a practicat?
In ce-o priveste pe natynic, eu nu ma erijez in nimic, mi-am spus o parere care pleaca de la respectarea a ceea ce a scris ea insasi, care - suntem de acord? - isi cunoaste fetita cel mai bine si mai este si medic pe deasupra.
Putem continua asa la nesfarsit, dar eu ma opresc aici in dialogul cu tine si sper sa-mi respecti decizia. Am sa citesc cartea recomandata de tine, promit.

gazzella, ai sa razi, dar si pe mine ma batea gandul sa ma prezint cu o declaratie la pediatra, in care s-o fortez sa declare ca-si asuma raspunderea daca l-as vaccina pe David si ar avea reactii adverse puternice. Sa vedem daca-i convine. Pe pariu ca nu semneaza? Ca reactiile pot fi intarziate si atunci nu mai face nimeni legatura si nu se mai poate dovedi nimic.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
*********************Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!
speed spune:
| citat din mesajul lui gazzella Bendis are o DA, dermatita care dupa niste studii undeva desfasurate in Italia si plubicate pe site-uri prestigioase nu se observa la persoanele care au facut candva pojar, varicela, giardia, hepatita A deci sunt bine venite toate astea |
am citit concluziile unui singur studiu despre asta,dar concluziile au fost ca DA a fost exacerbata (nu declansata) dupa vaccin mmr dar si dupa infectie cu pojar! se pare ca ultima parte a fost din nou trecuta cu vederea.
MissParker spune:
| citat din mesajul lui ralu_t ei bine e lumea plina de certitudini, si au crezut si ca pamantul e plat si l-au judecat pe nebunul care spunea c-ar fi rotund...omenirea avanseaza prin exceptii, nu cu turma. |
Asta am vrut si eu sa zic toata ziua, dar nu-mi iesea o formulare asa buna

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
*********************Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!
nemora spune:
simt asa, un fel de ciuda, ca unele mamici isi permit sa nu-si vaccineze copilul fiindca restul de 99.99 % si-i vaccineaza, deci riscul de epidemie e zero
si nu pricep care e diferenta intre virusul pe jumatate mort si ala realul, viul, care decimeaza
dar chiar ar fi interesant ca toata lumea sa nu-si mai vaccineze copiii. s-ar petrece o selectie naturala misto, ca cea de pana recent, in urma careia rasa umana a selectat doar indivizii competenti imunologic, nu aia care dau pe spate la prima epidemiutza
adica acum, e un fel de "ïmi permit sa fiu eu mai cu motz, da pe spatele tau, care esti ca turma"
si nu pricep de ce MissParker ai nevoie de grup de suport caci, din cate stiu, in europa se cere acordul la vaccin si nu te obliga nimeni sa-l faci (medicii stiu ca prostimea il face, deci...nu-i doare capul); nu i-ai vaccinat, esti multumita, la ce mai e necesar suportul?
sinzi_ana spune:
Baietelul meu face acus 6 ani...si pana acum, a avut o sanatate excelenta (mult mai buna decat in primul an cand nu stiam ca poti refuza un vaccin).
Mie nu mi-au trebuit studii, nu am cautat pe net (decat dupa ce am luat decizia de a nu il mai vaccina, si am vazut ca nu sunt singura), nu m-a influentat decat reactiile copilului meu unic la acele vaccinuri...
De fiecare data, facea febra mare (40-41), convulsii, locul se inrosea foarte tare, supura cateva luni...si ce a pus capac, a fost vaccinul de 1 an, dupa VPO cand a facut un fel de virozo-difterio-enterovirozo-bronsiolito-oricediagnostico neconfirmat...
Pe scurt, febra foarte mare, voma, diaree (la fiecare juma de ora), nu manca nimic (de la 12kg la un an, a ajuns in 2 sapt la 9kg), convulsii, stare apatica (ii dadeam ceai/apa/lichide cu seringa 5 ml la fiecare 10 min), sali de urgente la infectioase/spitalul mare...toti ridicau din umeri: copil sanatos
...dar pe moarte...
Daca puneam pb vaccinului sareau toti: NU SE POATE...ce legatura sa aiba???![]()
Eh..si uitea asa, un dr intelept ne-a sugerat ca poate fi o reactie de la vaccin, ca poate are o sensibilitate la ceva din compozitia lor ...sa evitam vaccinurile cel putin 1 an de acu' incolo
.
A intrerupt orice tratament (era pe n-feluri de antibiotice, siropuri, mucilagii de orez) si uite asa cu multa frica (mi se parea o nebunie sa renunt la orice tratament) si-a revenit... Si ca o concluzie de atunci tot slab e![]()
![]()
Si ca un cetatean bun, am mai incercat o data la 2 ani cu ROR-ul, si ca reactie
a facut rubeola (dupa parerea pediatrei lui: forma usoara: traducandu-se putine bube...dar forma usoara nu insemna si cele 41 febra!!!!! (fara convulsii de data asta, doar cu niscavai vorbe aiurea)...
Eh...na...curaj sa mai am eu sa mai intzep copilul vreodata???
Acu, sper sa faca bolile copilariei...sa capete si el imunitate pe cale naturala din mosi stramosi!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze,
sinzi_ana spune:
PS...La urmatorul copil , cu siguranta nu il voi mai "testa" cu vaccinurile!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze,
oaana spune:
Am vazut titlul subiectului,deci doar pentru mamici care sunt anti-vaccinare.Deci de ce asa o revolta mare pe mamicile care sunt pro vaccinare?
Eu am doi baietei,lui Iosua i-am facut toate vaccinurile.Atunci nu aveam net,deci lipsa de informare totala in privinta vaccinurilor,nici macar nu m-am intrebat din ce sunt facute.Aproape dupa fiecare vaccin,Iosua s-a simtit rau,febra mare,agitat,am mers si la urgenta.Dar nu mi-am pus nici o intrebare.Insa imi aduc aminte ca la noi in zona o fetitza a paralizat in urma ROR-ului,si cand am intrebat medicul de familie,a zis ca se poate intampla 1 la mie.
....si m-a speriat ca bolile sunt mult mai grave decat vaccinurile.
Lui Aaron i-am facut toate vaccinurile fara ROR,pe care nu i-l voi face si pentru ca am citit multe si auzit la fel,nu-i voi mai face nici un vaccin.Medicul de familie a fost suparat ca am refuzat vaccinul,iar cei de la sanepid au spus ca este proasta colaborare intre asistenta si mine.M-a ajutat mult si faptul ca la noi la strumfi avem o pediatra 
super super,care ne-a informat tot timpul si opiniile ei au fost decisive in hotararea mea de a nu mai vaccina copii.As fi vrut sa-i fac AR,dar el a fost mucos mai tot timpul asa ca am renuntat.
Insa noi ne mai dorim un copil si de aceea citesc tot ce prind,si in sinea mea ma hotarasem sa-i fac doar polio si DTP,dar acum nu mai stiu exact ce o sa fac(bine,pana atunci mai este).
revin,caci plange cel mic
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/?saved=1