Scrisoare catre generatia noastra...
Raspunsuri - Pagina 7
corinadana spune:
Si vederi cu actori!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
mychydutza spune:
normal ca aveam bibelouri cu balerine.......erau la mare cautare ...era plina vitrina cu ele.......
guma o coloram cu macris......
eu imi aduc aminte ca de sarbatori mergeam cu colindu' sau cu uratu'.de anul nou aveam "buhai"! si caram cu noi o sticla de bors ca sa punem pe firele de par din coada de cal ca sa sune buhaiu mai tare. banii ii bagam in cizme de frica sa nu ni-i fure careva , si cum erau numai monede de metal, va dati seama ce cizme "usoare" aveam........
"pt. mine televiziunea e cel mai bun mijloc de culturalizare: cand cineva deschide tv-ul imi iau o carte si plec in alta camera "
gabirus spune:
Si eram pe strazi in vacante de dimineata pana seara, doar foamea ne alunga in casa. Azi pentru asa ceva esti decretata pe loc mama infama si iresponsabila.
Fiica mea de 8 ani e suficient de matura sa stea acasa singura de la 12 pana ajungem noi de la job, ba chiar il ia si pe al mic de la gradi adesea (scoala si gradinita fiind la doi pasi de noi). Se uita restul de mamici la mine cand le spun, de parca am picat din luna.
Ce observ este ca nu generatiile s-au schimbat, ci presiunea sociala. Copiii mei dau orice Playstation oricand pe o scunselea in parc cu copiii. Iar "Spioanele" sunt tot un fel de Sandy Bell, in fond. Pumetii liderilor de gasca acum s-au transformat in gadgeturi care mai de care.
Dar cu siguranta comportamentul nostru fata de copiii nostri e total diferit fata de comportamentul parintilor nostri. E lumea extremelor: intalnim copii efectiv abandonati la bunici de catre "capsunari" si copii ultra-cocolositi, cu haine la moda, de firma, cu ultimele gadgeturi in buzunar, care nu au timp de joaca in parc pentru ca fac cursuri de inot, engleza, germana, dansuri, pictura, instrument muzical etc. etc.. Si ho - ca as putea sa continui la nesfarsit.
Probabil fiecare generatie are aceleasi reverberatii nostalgice ca si noi. Toti au fost visatori si first-timeri in ceva ... cel putin in lumea moderna.
De regasit, ma regasesc in scrisoare. Si tot ce pot sa gandesc acum este ca sunt norocoasa ca am apucat sa cunosc doua lumi atat de diferite, sa le inteleg, sa le judec, sa trag concluzii. Cred ca suntem o generatie care ar trebui sa dea dovada de responsabilitate sociala, diferit de cei care au fost. Dar am senzatia ca si noua varsta ne va schimba prioritatile si ne va face marunti si egoisti.
Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim
maraki spune:
Am studiat si eu chitara si faceam sport la club, afara tot eram pana seara cand ajungeam acasa de la scoala Chitara o faceam cu o ora inainte de inceperea cursurilor, sport faceam dimineata pe stadionul Tineretului deci timp de stat afara aveam berechet
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
sali spune:
-snur galben pai- comandant de detasament; rosu-de grupa;albastru- de unitate.
-insignele de pionier -era una Roza vanturilor
-jocul de marocco -cu bete colorate
-figurine de plastic cu indieni
-defilarile de 23 august cu steguletele acelea mici de hartie sau stadioanele pline cu copii care formau cu trupurile lor diverse : stema tarii, un porumbel...
-sticlele de lapte pe care scria A SE CLATI DUPA GOLIRE
katie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copilutzu Hhhmmm ... cum prindeam un banut cumparam timbre de la tutungerie si le puneam la pastrare in clasoare. Am si acum unul din clasoarele mele... Cautam timbre fara stampila ca "cica " alea erau mai valoroase. Ne uitam la tv-eu cand cantau fratii Arghirov pe bulgari , si ne curgeau balele la cat de fruuumooosi erau ,... si ce frumos cantau.. ... |
Asta cu fratii Arghirov e cea mai tare amintire pe care o am... Si din pacate nu prea am cu cine s-o impartasesc, nimeni din cei apropiati in afara de parinti nu-si mai aminteste de ei... Dar ai mei isi amintesc cu siguranta ca voiam sa ma marit cu unul dintre ei Cand apareau la tv eram lipita de el, nu mai conta nimic... Au venit si in Romania, la Polivalenta... si tot faceam curse intre locul meu si primul rand, sa-i vad mai de aproape, cred ca erau disperati spectatorii, si ai mei... Dar ce sa-i faci, iubirea era mare...
Daca pentru o problema exista solutie, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca pentru o problema nu exista solutie, grijile sunt inutile.
ionica spune:
Ah,fetelor ce de amintiri ati trezit in mine,numai inghetata vafe mi-ar alina sufletul in acest moment,am o poftaaa
Biscuitii spitati la kg,ciocolata chinezeasca,bananele si tacamurile mi-au lasat urme profunde ,toate degetele de la picioare mi-au digerat la cozile interminabile de la Big Berceni care se intindeau pana la Eroilor.
Gumela-guma de mestecat, primele tigari cumparate de la bisnitarii din coltul blocului-VAIKINGS cu filtru.
Aaaaaaa si tenesii chinezesti albi cu talpa verde,gentile Capris si orele interminable de sport facute pe stadionul Tineretului ,da, am facut atletism la Spartak Bucuresti,primul costum de competitie facut pe Stefan Cel Mare la comanda DOAR pt. sportivii din lotul national.
Excursiile facute cu autobuzul pana la Giurgiu ,pe transfagarasan,taberele de vacanta cu cortul.
Si neuitata tunsoare bec toata clasa ,doar pentru ca la ora de istorie am vorbit de ceausecu urat.
Si ciocolata Bradutz ,alea mici si rotunde,dadeam mereu cadou cate una colegei mele sa ma ajute la lectiile de engleza.
Primii pantofi Gubana cumparati pe Calea Victoriei cu 375lei(lucrasem toata vara la cules fructe intr-o ferma pe langa bucuresti),am tinut la pantofii aia ca la un caine.
Serbarea de sfarsit de an si buchetele de flori pe care le ofeream dirigintei care era cu ochii in lacrimi.
Sophia 2ani
+26
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui katie Asta cu fratii Arghirov e cea mai tare amintire pe care o am.. |
Mai era un bulgar vesel si cantacios - nenea Naidenov...Il mai tineti minte?
Eu imi amintesc cum tata se ducea in fiecare luni la serviciu si copia de mana programul televiziunii bulgare, pe care colegi mai tineri il luau de la ambasada. Bulgarii stiau ca romanii se uita la programe bulgaresti si ieseau 'in poarta' sa imparta tidule cu programul...
La bulgari am vazut primele 'commercials' - niste copii care dadeau buzna intr-o camera si bagau manutele intr-o cutie mare cu bomboane...
Si tot la bulgari se urmareau campionatele de fotbal, ca la romani vedeam filme vietnameze si coreene despre cum a salvat de la inundatii fata curajoasa capra partidului - si alea 'taiate', ca sa incapa in doua ore de program (de la 8 la 10 seara) dimpreuna cu telejurnalul. Doua ore de program???? Pai cum naiba sa nu bati maidanele toata ziua sau sa citesti in draci???
ancadragoman spune:
Gabi noi suntem trei surori si cand am ramas singure acasa eu aveam 7 ani,urmatoarea 5 si cea mica 2 ,cred ca acum daca eram in locul mamei mele ajungeam la TV.
A zis cineva de trusele chinezesti cu guma roz?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2