Scrisoare catre generatia noastra...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Dar sa va povestesc altceva...Cand aveam 3 ani ne-am mutat intr-un bloc nou. Cam toate apartamentele fusesera date cu chirie unor familii cu copii. Noi, copiii, ne jucam singuri in fata blocului. Noi fetele coboram cu papusi, mobila pentru ele, hainute (facute de croitoreasa mamei din resturi de material...). Puneam pe jos un pres (dintr-ala din resturi de material, am vazut recent la IKEA, imi venea sa cumpar unul de drag) si stateam cu orele pe el si ne jucam...Cine ar lasa azi copii de 3, 4, 5ani singuri in fata blocului? Cand aveam nevoie de ceva sau era un conflict tipam "Mamiii". Eu stateam la etajul 3, dar era o fetita de la 9...Apropo de subiectul cu vecini suparati...

Si noi stateam pe paturi in fatza blocului Ne jucam cu papusile si aveam o croitoreasa dintre noi, ne puneam imaginatia la lucru si iesea ceva frumos. Strigam si eu la mama sa imi aduca apa jos sa imi puna sa mananc, sa parasc pe nu stiu ce copil, sa imi spuna cand incep desene Ne duceam la vecinii de la parter si ceream apa sa bem....toate le.am facut, ca toti din generatia noastra

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui copilutzu

Hhhmmm ... cum prindeam un banut cumparam timbre de la tutungerie si le puneam la pastrare in clasoare.
Am si acum unul din clasoarele mele...
Cautam timbre fara stampila ca "cica " alea erau mai valoroase.
Ne uitam la tv-eu cand cantau fratii Arghirov pe bulgari , si ne curgeau balele la cat de fruuumooosi erau ,... si ce frumos cantau..

Haaa imi amintesc ca la orele de lucru manual eram asa de indaratnica , incat "tovarasa" m-a dat afara ... si m-a trimis la baietii la atelier ,la traforaj... Asaa ca toate fetele din clasa aveau halat alb lucru manual iar eu ... albastru ...
Si cand am intrat la liceu ... dupa ore ma trimetea mama la cumparaturi ( paine ... nu va ganditi la altceva ) , iar eu ma ducem imbracata in uniforma mea draga si cu matricola cusuta pe maneca... sa vaza lumea ca m-am facut si eu mare ...

PERLUTZA sufletzelul meu!

Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi

Mi-ai adus aminte de timbrele fara stampila, asa este...credeam ca erau mai valoroase dar pareau si mai frumoase parca.
Guma de mestecat eu o coloram cu pix verde sau rosu ca sa zic ca este straina

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

sau chiftele facute din pamant si apa cu care ne jucam o zi intreaga si nu vennea nimeni sa ma stearga pe maini cu servetele umede.
super subiect

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu stiai s o mesteci impreuna cu o frunza? efectul era garantat!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Famalhauti,daca vrei presh iti dau eu,gratis,nu da banii pe el de la ikea!
Si da,cea mai frumoasa copilarie a noastra a fost,a mea cel putin!Inghetata Polar,de vanilie,imbracata in ciocolata pe care mi-o cumparam cand veneam de la gradinita,de la chioscul din centru si cele 2 gogosi si un brifcor,pe care le luam din banii pe care mi dadea tataie dim cand plecam la gradi,n-am sa mai mananc eu niciodata!Si fructele mancate din copaci,sterse pe noi si pitulicea jucata seara tarziu,ne taram prin toate santurile,si bananele verzi impachetate de mama in ziare si puse in debara sa se coaca,si primii blugi cu care ma mandream de numa,si salamul de vara,dat prin faina,invelit in ziar si lasat la uscat,sa se faca ca ala de Sibiu,si bagajele facute cu 3 saptamani inainte de vacanta,arzand de nerabdare sa ne ducem la tara la bunici,si,si,si.ahhhhhh ce vremuri minunate!Mirosul sarmalelor itindu-se pe sub usa in ziua de Craciun si zapada mare care scirtaia,lemnele troznind in soba,casetele video cu tom si jery,vazute si razvazute de 1 milion de ori,de facusera deja purici!
Vreau sa mai fiu copiiiil
Craciun fericit!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Dar de "verde stop" sau "frunza" sau "urmareste sageata" mai stiti?
Sau "leapsa pe ouate" sau "pe cocotate" .....
Sau de cheile alea cu gaura patrata care ne erau ideale sa deschidem robinetele de apa de la bloc, sa nu mai mergem acasa sa bem?
Sau de bananele alea verzi pe care le mancai de pofta si ti se sterpezeau dintii.... desi mama se chinuia sa le ambaleze in ziare si sa le puna la copt pe sifonier....
Sau de coada de sticle de lapte si/sau borcane de iaurt.....
Ehe-he....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

si bananele verzi impachetate de mama in ziare si puse in debara sa se coaca.....

am scris aproape odata!!!

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ah,Anuska,mi-a adus tata odata,o craca de banane,evident ca nu puteam sa nu mananc,ma si erau verzi verzi,mi s-a facut gura punga!
Si creioanele chinezesti cu guma de sters in varf va aduceti aminte?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da,da,da! Creioane chinezesti!
Sau ciocolatelele alea chinezesti asezate in cutie ca niste lingouri!

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Da voi aveati gutui pe dulap in sufragerie?
Sau bibelouri din alea cu balerine?

Apropos de banane, eu cand am mancat prima banana am muscat asa..cu tot cu coaja oh..myyy cand ma gandesc...pana sa apuce mama sa zica ´´stai´´ eu deja mestecam

Mergi la inceput