NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu vreau sa zic doar atat: ideea lui Ham, cea referitoare la eliminarea indemizatiilor si aplicarea unei reduceri la taxe si impozie este foarte buna.

Eu sunt divortata, cu copil minor in intretinere. Nici macar la situatia aceasta nu se prevede vreo deducere (cred ca exista o deducere care se acorda unuia din parinte, daca salariul nu depeseste nu stiu ce plafon)

Eu cotizez de foarte multi ani pentru un salariu care multora li se pare urias. Oricum n-am de gand sa fac al doilea copil, asa ca plafonul lor nu ma atinge. Dar chiar daca as fi avut in plan, oricum n-as fi stat 2 ani acasa.

Mie nu mi se pare corect cum au abordat problema. Din punctul meu de vedere nu trebuia sa existe plafonul de la inceput, dar puteau sa limiteze durata pe care acesti 85% neplafonati se acorda (2 ani este enorm de mult). Cate femei cu salarii mari stau 2 ani acasa? ele au nevoie de vreo 6 luni si atat.
Daca vroiau sa faca ceva cu adevarat echitabil, puteau sa dea 6 luni 85%, urmatoarele 6 luni 85% plafonati, ultimul an 65% sau 6 mil etc.

Singurul beneficiu al acestei legi este faptul ca au linistit o categorie mai mare de mamici. Macar atat. Ca de echitate nu poate fi vorba.

In orice caz, cand e vorba de taxe si impozite mai nimic nu ti se intoarce echitabil (ca tot se dadea un exemplu de pretentii de tratament la Elias daca ai contribuit mai mult, ei bine, majoritatea celor cu salarii mari si foarte mari evita orice serviciu oferit de stat, daca el exista la privat).
Singurul lucru la care poti sa speri ca se va intoarce pe masura contributiei este pensia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Singurul lucru la care poti sa speri ca se va intoarce pe masura contributiei este pensia.

Eu sugerez mai degraba polite de asigurare, pensie privata, decat sa ne bazam pe pensia de stat.Nu stiu, dar parca mai multa incredere am in vreme decat in sistemul asta romanesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zgrebenel spune:

Eu am 34 de ani si 4 rate. De 2 ani incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru a impaca dorinta noastra imensa pentru un bebe si ratele uriase. Nu va puteti inchipui ce mult m-am bucurat cind a fost votata aceasta lege. Oricum ne hotarisem ca de la anul sa incercam pentru bebele nostru si pentru ca 6 mil nu erau suficiente, trebuia sa ma intorc la munca dupa 3-5 luni si urma sa angajam o doica.
Este incredibil cum poate cineva sa iti naruie picul de incredere pe care il mai aveai in clasa politica. Singurul lucru de care au nevoie acesti nemernici de la mine este votul meu, pe care nu o sa-l mai dau. Nimanui.
Nu ma incalzeste ca s-a stabilit acest plafon. Este adevarat ca ma apropii destul de mult de aceasta suma, dar ma deranjeaza enorm modul in care se pune problema. Banii mei sint buni la taxe dar nu sint buni la post natal? Sa fim seriosi, cine isi inchipuie ca mamele care au un serviciu la care cistiga ok si sint indispensabile, stau 2 ani acasa, este naiv. Dar macar 8-9 luni o suma din care iti poti plati ratele si poti avea grija de bebe n-ar trebui sa-i deranjeze pe burtosii din guvern care au uitat ca au si ei mame.
Sau trebuie sa dna Udrea sa faca un copil ca sa nu mai atace aceasta lege?
Tot ce va pot spune si sint convinsa ca nu este reprezentativ si nici nu vreau sa jignesc pe cineva, este ca la mine acasa (sint originara din Pitesti) este plin la blocuri de femei gravide sau cu cel putin 2 copii mici care locuiesc impreuna cu parintii. Am intrebat una dintre vecine de ce si-a dorit a doua fetita (este gravida) asa de rapid dupa prima care are aprox 1 an. Mi-a raspuns ca muncea pe un salariu de 5 mil si ca este mult mai bine pt ea si familia ei sa stea acasa cu 8 mil.
Nici prin cap nu-mi trece sa condamn mamicile cu salariu mic. Orice s-ar spune, mamicile sint solidare si asa trebuie sa ramina.
Dar acum cind cele cu salariu mare dar rate multe au primit in sfirsit un ajutor, comentariile burtosilor politicieni care par ca nu au mama, tata, respect sau bun simt, ma enerveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

deci nu a fost niciodata 85% si e mai mult decat era.
pe de alta parte lumea trambiteaza ca nu face copii pt bani sau indemnizatii
pardon, am incercat si eu sa inteleg..

Daca te rezumi la a citi 3 postari, nu prea ai cum sa intelegi.
Bineinteles ca a fost odata: ))) 85%, si bineinteles ca in acea vreme nu exista plafonarea asta.
-----

In fine, in ceea ce priveste solutia Boc, nu prea e echitabila rezolvarea asta, insa ne putem consola cu gindul ca se putea si mai rau decit atit.

Daca nu-s bani, asta e, ce putem face?
Doar nu era sa facem economie umblind la pensiile nomenclaturistilor comunisti si ale securistilor (apropo, generalul Plesita ce pensie mai are? :), sau renuntind la inventarea de ministere menite a rasplati incomensurabilele merite ale doamnelor din PD, sau..... Nuuu, noi facem economie la indemnizatiile mamelor.
Asta asa, ca principiu.

Pe de alta parte, eu chiar nu consider ca, prin felul in care urmeaza a se aplica legea, se incurajeaza natalitatea in clasele defavorizate!... Daca ar fi ramas legea veche, poate, dar asa, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

E, nici chiar asa....

Citat:
citat din mesajul lui zgrebenel

la mine acasa (sint originara din Pitesti) este plin la blocuri de femei gravide sau cu cel putin 2 copii mici care locuiesc impreuna cu parintii.

Nu e nici corect, nici uman si, la urma urmei, nici constructiv, sa te gindesti ca, din cauza acelor femei, nu iti poti tu rezolva problema ratelor!

Mai bine enerveaza-te pe pensia lui Plesita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
Uite asa s-a apucat Boc de treaba si de economie la buget. Face economii ,la indemnizatia pentru mamici , micutul sa dea in alte parti inzecit ! Buuuuunnnnn ! Asta pe de o parte ! Pe alta parte eu zic sa se bucure lumea de cat l-i se da, pentru ca aici in USA, pentru un copil nu primesti nici un cent ! Nimic ! Ai facut un copil , il cresti cu ce ai si cum poti, pentru ca daca nu-ti vin bunicii din Romania sa stea cu copilul pierzi si serviciul pentru ca nu exista concediul medical sau de cresterea copilului decat ceva de genul a pana la 6 saptamani! ah, si se cotizeaza la greu si aici cu fel de fel de taxe peste taxe !
Please, nu sariti pe mine fetelor care sunteti in situatia asta, stiu ca este greu sa cresti un copil (si asta este valabil oriunde in lumea asta) dar astai realitatea si intotdeauna se poate si mai rau !

Un An Nou fericit si imbelsugat va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

[quote]citat din mesajul lui petra
Pe alta parte eu zic sa se bucure lumea de cat l-i se da, pentru ca aici in USA, pentru un copil nu primesti nici un cent ! Nimic ! Ai facut un copil , il cresti cu ce ai si cum poti, pentru ca daca nu-ti vin bunicii din Romania sa stea cu copilul pierzi si serviciul pentru ca nu exista concediul medical sau de cresterea copilului decat ceva de genul a pana la 6 saptamani!
[quote]

Credeam ca s-a inteles ca toate comparatiile astea cu sistemele din alte tari sunt absolut irelevante....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Mie legea mi se pare suficient de generoasa avand in vedere ca nu plateste nimeni contributie pt indemnizatia de mame. Din cate am inteles banii se vor lua de la fondul de pensii, asa ca daca lumea nu e multumita cu plafonarea, o solutie ar fi sa se dea indemnizatia respectiva neplafonata, urmand ca pensia sa fie micsorata corespunzator atunci cand va fi cazul. Eu nu am copii asa ca nu sunt deloc interesata de legea asta, am intervenit doar pentru ca ma intriga discutiile iscate. Mi s-ar fi parut mai normal sa se bage banii in crese si gradinite iar in privinta indemnizatiei pt mame sa adoptam si noi un model dintr-o tara europeana - sa nu fie nici cel mai generos dar nici cel mai dur, corespunzator nivelului de dezvoltare a tarii.
La multi ani! si nu mai fiti suparate ca nu e bine sa intrati asa intr-un an nou

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Croco (si nu numai tu),
Este adevarat ca RO este intr-o hazna economica de numa-numa; dupa mine, cine are timp sa creada in povestile cu cresteri economice de nu stiu cite procente in ultimul an este un optimist incurabil. Da, poate ca or fi existind mai multi oameni bogati (sau cu venituri de multe ori mai mari decit venitul mediu) decit erau acum 5 ani, dar ca procent din po****tia totala a tarii, numarul lor este oricum infim. Mai rau decit atit, in marea masa a romanilor exista un numar infiorator de mare de oameni care isi tiriie zilele la limita subzistentei.
Nu vorbim aici de faptul ca un...nu stiu, un inginer angajat in Bucuresti are salar mai mare decit un inginer angajat intr-un oras de provincie, pe un post cu responsabilitati similare; e vorba ca intr-adevar exista oameni care prefera sa mai faca un copil pt aia 800 ron decit sa se intoarca la un servici de 8 ore/zi platit cu 500 ron.

Pe linga situatia asta, care mai de care constata cu stupoare (!!) ca romancele nu mai fac copii. Pai cum, nenica, sa-ti arda de facut copii cind stai in chirie sau cu parintii, platesti rate de-ti ies ochii din cap, muncesti 12 ore/zi ca altfel risti sa iti pierzi postul? Fireste ca se nasc mai multi copii in familiile defavorizate, cu venituri mici sau care traiesc din alocatia copiilor...si oricit de rau ar suna ce spun eu aici, macar 75% din acste familii nu sint romani cinstiti, seriosi si dornici de munca, ci sint familii dezbinate, oameni fara 4 clase, oameni cu coeficient de inteligenta foarte redus, alcoolici etc.

Ei, in conditiile astea, cind vezi ca DEGEABA tu contribui la stat proportional cu salarul ala urias, ca statul vine si iti da in cap...nu te apuca sila? Si poate mai grav decit atit, cind vezi ca in discursuri publice importanta mamelor este minimizata, nu ti se face greata? Pai zic eu, daca nu avem nevoie de mame, daca sa faci un copil este un lux in societatea de azi, nu va mai plingeti ca sporul natural este negativ !! Importati copii gata facuti din Africa sau din orientul indepartat, ca sa aiba cine munci in tara asta peste 20-30 de ani...

Dincolo de toata palavrageala asta, eu cred ca putinele femei afectate de treaba cu plafonul au fost deranjate (ca si mine) de doua aspecte:
1. modul in care sinttratate mamele in tara asta
2. faptul ca plafonarea nu va face de fapt nici o economie reala si demna de a fi luata in seama la bugetul statului.

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Repet: indemnizatia de CIC a fost cativa ani 85% din media veniturilor pe ultimele luni (parca 6). Neplafonata.

In anii 2001, 2002, 2003, ...

azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma

de M (6) si G (2)

Mergi la inceput