Ajutoarele lui Mos Craciun ( 3 )
Raspunsuri - Pagina 21
bumbacel spune:
Voi reveni cu detalii, dar acum sunt cu amandoi piticii acasa si nu-mi dau voie sa misc in front.
Nu, n-am dat si la alte sectii, am preferat sa pastram cele 14 pachete cu pasta, periute si apa de gura si dupa ce facem socotelile, daca au mai ramas banuti poate mai adaugam ceva dulciuri, fructe si le trimitem celor de la Nasta.
Am lasat o punga cu jucariile mici de plus la asistente care ne-au promis ca le vor folosi ca premii cand cheama copii la tratament sau cand le pun branulele, cand le fac injectii.
I-am dat Andreei de la fundatie centrul de activitate de la Rox, si inca alte cateva jucarii (un puzle mai mare "disney", un urs urias de plus, cuburi, Teo stie mai bine ca ea le-a transportat)pentru a le duce la Centrul Sf.Vasile, unde se pare ca vor fi utile copiilor pentru exercitii de indemanare si alte exercitii pe care ei le fac acolo.
Erina spune:
Ligia, multumim pentru munca! Multumiri Teodora!
Luy multumiri pentru povestirea de ieri. M-ai emotionat!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
alinkav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumbacel Dragele mele, misiune indeplinita! Nu am cuvinte sa va spun emotia prin care am trecut, bucuria copiilor cand desfaceau pachetelele, bucuria noastra cand vedeam reactiile lor. Recunosc ca nu tin minte de cand n-am mai trait asemenea emotii si trebuie sa va multumesc pentru ca mi-ati acordat aceasta sansa. Sunt fericita ca am cunoscut niste fete minunate, niste suflete care merita tot ce-i mai bun pe lume, niste oameni care sunt OAMENI. Va multumesc pentru tot! bumbacel ingerasilor Tudor (9.12.2004) si Vlad (7.01.2008) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!... |
Multe pentru bunatatea voastra!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
Roxana_G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumbacel Dragele mele, misiune indeplinita! Nu am cuvinte sa va spun emotia prin care am trecut, bucuria copiilor cand desfaceau pachetelele, bucuria noastra cand vedeam reactiile lor. Recunosc ca nu tin minte de cand n-am mai trait asemenea emotii si trebuie sa va multumesc pentru ca mi-ati acordat aceasta sansa. Sunt fericita ca am cunoscut niste fete minunate, niste suflete care merita tot ce-i mai bun pe lume, niste oameni care sunt OAMENI. Va multumesc pentru tot! bumbacel ingerasilor Tudor (9.12.2004) si Vlad (7.01.2008) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!... |
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
Andries spune:
Bravo! Felicitari pentru maratonul darurilor!!
De cele mai multe ori am sesizat cum acei copii cu probleme de sanatate sau cu probleme generate de lipsa de afectiune, depun eforturi sporite sa 'iasa la suprafata'...nu stiu cum sa ilustrez mai bine ideea, acest lucru mi-a fost reconfirmat acum la sp. Nasta si de asemenea reiese din povestirile voastre
Sper sa nu ne oprim aici!
Andries
cecilia L spune:
Cred ca azi s-a terminat cu ''Ajutoarele lui Mos Craciun'' pe anul acesta, sa dea DD sa fim sanatoase si sa putem face cat mai multi copii fericiti si cu alte ocazii, merita tot binele din lume.
Eu vreau sa multumesc tuturor celor care au ajutat Mosul sa faca fercite multe suflete nevinovate si nu in ultimul rand tuturor spiridusilor care s-au despartit mai usor sau mai greu de cate o jucarie.
Nu pot sa nu mentionez fetele care au alergat si au muncit enorm zilele acestea...ma refer la Roxana si Bumbacel.
Felicitari Timisoara!
Felicitari Bucuresti!
Eu pot spune misiune indeplinita
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
asa crestem
mihailescu teodora spune:
Dragele mele mamici inimoase,
stiu ca asteptati sa povestim cum a decurs campania ,,Ajutoarele lui Mos Craciun'',scuze pentru intarziere,am fost prinsa cu treburi personale si n-am avut timp sa intru pe forum!
Nici nu stiu cum sa-mi adun ideile,cuvintele,cum sa fac sa va transpun,macar imaginar,in mijlocul copilasilor de la Budimex!
Tristete,foarta multa tristete si disperare;la capataiul tuturor paturilor nu vedeai nimic altceva decat multe iconitze si candele,carticele de rugaciuni.Toata sperantza acelor copii si a mamicilor lor era la Bunul Dumnezeu si la minunile pe care El le poate face.
Copii de conditie medie,unii foarte sarmani,am remarcat prezenta unor vizitatori ai unui copil,chiar instariti,dar CANCERUL nu alege.Nu conteaza cine esti si nici ce estiTrebuie sa lupti cu nemiloasa boala.
Ne-am intalnit in fatza spitalului cu Andreea(tipa de la fundatie) asa cum stabilisem,am definitivat pungutele incomplete,ne-am inarmat cu foarta multa tarie(sfatuite de Andreea,care stiind situatia lor,isi imagina ca vom fi coplesite) si am purces spre etajul 5.
Am fost foarte frumos primite de personalul medical al sectie,stiau ca vom veni,ne facusera listute cu numele copiilor pe saloane sa ne fie mai usor cand urma sa impartim darurile.In receptie,la parter,ne-am intalnit cu un cor de colindatori care se cunosteau cu Andreea si care ne-au promis ca vor ajunge in scurt timp si pe sectia de oncologie.Ne-am bucurat enormat,chiar intrasem in spiritul Craciunului total.
Copilasii ne vazusera si deja incepuse vanzoleala pe holuri,nerabdatori sa primeasca un cadou.
Copii de toate varstele.Spitalul devenise pentru ei a 2-a casa.Isi personalizasera saloanele,patuturile,simteau ca un coltisor de acolo le apartine!
In primul salon gasim mai multi copii care stateau frumos pe scaunele si ascultau povesti.Induiosator.O fetita mai mare le citea celor mici,cu intonatie si modelandu-si vocea sa intre in pielea personajelor.Privesc spre ei:toti,dar absolut toti erau infiorator de slabi si invariabil purtau pe cap o basmaluta sau o caciulita.Erau chilugi saracii.Ramasesera fara pic de par in urma tratamentelor,a chimioterapiei.Nu le puteai aprecia varsta;toti pareau mult mai mici .
Incepem sa impartim cadouri,erau asa de fericiti.Un baietel de 4 ani nu mai are rabdare si nici nu-l primeste bine ca incepe sa scoata din el si sa ne povesteasca cum se va spala el pe dintisori cu periutza si pasta,pe cap cu samponelul,s-au bucurat nespus pentru fructe.Cand a ajuns la ciocolatele si la mosii de ciocolata ,s-a uitat la mama lui si i-a spus:,,mami,pe-astea le pun sub brad si-o sa le mananc cand o sa ma fac bine’’!
Cat discernamant la el,la numai 4 anisori stia ca nu are voie sa manace ciocolata pe perioada tratamentului.
Au urmat alti si alti copii….ajungem intr-un salon unde o fetita statea singura pe pat,se uita spre geam si radea.Parea ca ne ignora total.Intrasem si nici macar nu se intorcea spre noi.Apare si mama ei de la baie si-i sopteste ceva la ureche,ea se intoarce fericita spre noi si spune ,,saru’manaaaaa’’.Nu privea la niciuna.Atunci am realizat ca e oarba.O soarta tare cruda pentru ea.Avea un baticut alb pe cap,era ffff slaba si palida.Am amutit.Nu stiam nici pe unde mai calc,eram ravasita total…
Ajungem si la micuta Sara,avea numai 9 lunisoare si lupta cu nemiloasa boala.Aproape toti copiii aveau furtunase pentru oxygen la nasuc,le acceptau foarte usor.Toti,dar absolut toti ,aveau branule la manute si stativele cu perfuzii la fiecare pat.
In salon cu Sara,un baietel statea cuminte si se juca cu o masinuta mica.Ii intind cadoul si mama lui imi multumeste cu lacrimi in oki.Azi era ziua lui de nastere.Halal aniversare
Cu greu ne mai gasim resurse emotionale pentru a parcurge si restul saloanelor.Andreea se opreste sa vorbeasca cu o mamica si eu priveam tacuta in gol.Mamica intreaba daca inteleg romaneste ca vroia sa ne povesteasca ceva.Andreea le spune ca suntem romance,mamici cu copii acasa,care ne-am gandit la sufletelele lor aflate in suferinta si ne-am mobilizat.Nu le venea sa creada.
O fetita foarte isteata,Sorina,se plimba cu noi.Ii cunostea pe toti copiii,era veterana sectiei.Personalul medical o indragea enorm.Ne-am gandit sa-i mai dam o jucarie:un bocancel de plus(Nana,multumim).Atunci ne-a rugat, sfredelindu-ne cu okisorii ei mari:,,stiti,eu sunt mare pentru jucarii de plus,mi-as dori altceva cu care sa ma joc.Ce?-intrebam noi.Un bebelus cu multe hainute pe care sa il imbrac si sa il dezbrac de cate ori vreau eu’’Dorinta i-a fost déjà indeplita.Andreea avea acasa exact ce-si dorea Sorina,a plecat sa i-o aduca in cateva zeci de minute.
In alt salon,un baietel se juca cu niste dalmatieni fff micuti.Era destul de timid si se sfia sa desfaca cadoul.Il ajuta mama lui,se bucura enorm de lucrusoarele primate si de produsele de ingrijire personala.Vede masina care ii era daruita,ridica okisorii la noi si-I spune mamei lui:,,stii,mie-mi plac masinile f mici!Atunci imi arunc okii pe etajera de la pat si vad o gramada de liliputuri:masinute mici-mici-mici,animalute la fel!Ligia scormonea disperata in pungile care urmau sa ramana acolo, dupa masini mici.I-a gasit vreo 3,se linistise baietelul.
O alta fetitza,Cristina,vazuse la colegul ei de salon o masina cu telecomanda.Isi dorea si ea una.Copii!
Am uitat sa va spun ca intre timp ajunsesera si colindatorii.Era o atmosfera de sarbatoare.Pacat ca ne aflam intr-un spital,inconjurati de foarte multa suferinta.
Nu pot sa va spun cat de dedicate erau asistentele si doctoritele de acolo,cu cata dragoste ii inconjurau pe copilasii care au avut nesansa sa sufere de aceasta boala.
Am ramas putin in camera asistentelor sa ne revenim,Ligia(Bumbacel) a izbucnit puternic in plans,un plans neconsolat si sfasietor.Cu greu imi stapanisem lacrimile pina atunci.A fost momentul nostru de refulare.
Am coborat usor-usor scarile,tacute,cu chipurile triste ale copiilor imprimate pe retina.
Dragele mele,sa-I multumim lui Dumnezeu in fiecare clipa ca avem copilasii sanatosi.Nimic nu-I mai pretios decat sanatatea.
Si eu ma bucur ca am putut ajuta cat am putut.
Multumim din suflet tuturor mamicilor care ne-au sprijit in aceasta campanie,fie si cu o incurajare.
–ici speciali grupului de ,,mamici de dulceturi si papanasi de sept-oct 2007’’!
PS-am facut si cateva foto pe care o sa le descarc maine,ca am uitat ap foto in masina si nu mai cobor acum sa-l iau!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
papanash spune:
Teodora,multumim mult pentru ca ne-ai impartasit impresiile. Ati avut o misiune grea astazi.
Bumbacel, Teodora
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi
ajutoarele lui Mos Craciun