Mamici martie-aprilie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
diana76 spune:
Cica va misca intre 4 si 4 luni jumate...si eu mai am de asteptat o luna si ceva... Acum eu am fost mai tacuta ca am primit rezultatul analizelor, cam totul ar fi ok cu doua mici exceptii: prima am o usoara lipsa de magneziu (minim e 1.3 iar eu am 1.2) pentru care doctorul mi-a recomandat sa iau Magne-B6, si problema care m-a intristat cel mai atre e ca la proba de anticorpi ptr. Lysteria tirul a iesit de 1/160. recomandarea laborantului este sa repet analiza peste 14 zile. Sper din toata inima sa fie 0 data viitoare deoarece, este foarte adevarat ca exact in saptamanile premergatoare zile in care mi-am luat analizele am mancat efectiv 2 saptamani branza FETA, era singurul aliment care reusea complet sa imi potoleasca starea de rau, pe langa branza asta am mancat si mancare si fructe +legume, ins a baza era FETA, desi stiam ca nu prea e indicata, insa nu am avut incotro din cauza raului. Imediat dupa ce m-am simtit putin mai bine , am renuntat la Feta si am inlocuit-o cu produse indicate in sarcina.S-a nimerit ca analizele sa le fac exact dupa ce m-am oprit sa mai consum branza asta, adica dupa 2 saptamani de consum. Si am senzatia ca acest rezultat poate sa fi fost asa din cauza bacteriei care am luat-o de exact atunci. MA gandesc ca poate datorita faptului ca n-am mai pus gura pe FETA , poate anticorpii si-au revenit si sper ca peste 2 saptamani sa am un rezultat favorabil...Sunt cam trista...
surpriza mare la mine a fost faptul ca nu am lipsa de calciu, in ciuda faptului ca eu nu mananc lapte dulce sau acru si nici nu am mancat decat ocazional, pentru ca nu imim place, cu nivelul calciului ionic si total stau f. bine. Secretul este cred, faptul ca mananc cascaval , iaurt si uneori branza sarata, in fiecare zi.
cam atat...
va pupic pe toate si multa sanatate!
malina_mircu spune:
intrebare: cat vreti sa stati cu bb dupa nastere? am postat intrebarea aici si mi-au raspuns mamici, dar mi-ar placea sa aud si parerea voastra. http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14163
si am primit confirmarea care este legea pentru 2004 privind calculul indemnizatiei.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14163
diana dupa cate am mai citit eu nu este problema daca ai listeria, atata timp cat stii. se face tratament (la cat ti-a iesit tie nu cred ca este nevoie) si bb nu are nimic. am mai citit despre mamici care au avut si nu a fost probleme. mai cauta pe site.
Mickyyy spune:
Inca nu m-am hotarat excat cat o sa stau cu bb, oricum va fi chestie de luni, si nicidecum de ani.
Probabil o luna - doua inainte, functie de cum ma voi simti in perioada respectiva, si cateva luni dupa. Nu-mi pot permite sa stau prea mult din cauza job-ului, am un sef ok, dar nu vreau sa abuzez.
Cat despre bb, mama probabil abia asteapta sa iasa la pensie cu ordonanta ca sa-l creasca, dar nu cred ca o sa-l las pe mana ei decat in caz de forta majora. Prefer sa-l las "soacrei". Mai ales ca si sora prietenului meu o sa nasca prin decembrie, iar sotia fratelui lui are un bb cu doar 1 saptamana mai mic ca al meu (desi ea e posibil sa nu-l pastreze, din cauza unui doctor idiot care i-a zis ca n-ar fi gravida si a unui test de sarcina care i-a iesit negativ; chiar daca nu-i venise ciclul vreo 2 luni de zile, a crezut ca-i doar o dereglare hormonala si s-a indopat cu calmante vreo 10 zile, iar acum cand a aflat ca de fapt era gravida ii e teama sa nu-i fi afectat bebelusul).
Asa ca revenind, ca am deviat de la subiect, cred ca voi sta cam 3-4 luni dupa ce nasc cu bb, deci vreo juma de an in total. Acum depinde si de , daca vor fi probleme cu el (desi imi doresc sa nu fie), mai mult ca sigur va trece inaintea jobului si voi sta siu 2 ani cu el daca va fi nevoie.
Mickyyy spune:
Ma rog, parintii lui nu stiu inca ca si eu sunt gravida (sau cel putin el nu le-a spus pana acum, desi de banuit banuiesc ei ceva, ca am mancat tone de acritura cand am fost in august pe la ei, ca sa nu mai zic de greturi si toate cele, care degeaba le puneam eu pe seama oboseli, era destul de clar de unde sunt), dar isi doreau enorm de mult nepotei. Si acum facem misto de ei cu fratele lui (singurul care stie ca si eu sunt gravida), ca s-a dat drumul la robinetul de nepotei.
Yeap....o sa fie un soi de gradinita la domiciliu, tatal lui e deja la pensie, mama urmeaza sa iasa anul asta, asa ca are cine sa aiba grija de ei. Ce-i dept, fiind multi n-o sa mai fie prea rasfatat, dar eu cred ca-i va fi mai bine acolo decat la mama care-i singura si-o sa mi-l cocoloseasca si-o sa mi-l rasfete de n-o sa ma mai pot intelege cu el dupa.
Ela76 spune:
Ce bine de voi ca aveti mamici sau soacre pe aproape! La noi, parintii sunt la vreo 200 km distanta si daca nu vin ei aici, nu cred ca-mi voi trimite puiutul la ei, ca sa merg eu la servici. Eu as zice maximum 1 an, depinde de bb si de ajutoare.
Aseara m-am invrednicit si eu sa ma duc la doctor, asa ca am deja prima poza a bebelusului - pe care deja a vazut-o 1/2 din etajul meu de la servici.
Noi suntem destul de mici - 9 saptamani si 2 zile (DPN=25 aprilie 2004)si avem 21 mm (atentie, Malina, pentru lista ta).
Despre gimnastica pe care o gasisem: e speciala pentru gravide; mi-a zis o tipa de acolo ca e cineva care sta toata ora numai cu tine, fiindca se face program special si in functie de cat trimestrul sarcinii. E cam piperat... Mai intreb, dar se pare ca nu sunt prea multe specializate.
Ela
denis spune:
Fetelor, am si eu cateva intrebari.
In primul rand o nedumerire fata de mesajul postat de ela : tu cand spui 9 sapt si 2 zile te referi la varsta lui bb mic din burtica, nu la sarcina calculata de la ultimul ciclu, nu...? asta pt ca mi se pare prea mult 21 mm, noi la 9 sapt. (calculate de la ultimul ciclu aveam doar 14,5 mm).
In alta ordine, cu gimnastica pt gravidutze. In afara de gimnastica asta speciala, pot sa merg la sala sa fac cea ce faceam inainte...? Asta pt ca nu avem decat 11 sapt, dar ... am pus un picutz pe mine... Si am cununia civila pe 25 octombrie...si mi-e frica sa-mi cumpar haine pt eveniment... adica mi-e frica de cum o sa arat peste inca o luna. Deci, ce ma sfatuiti...?
denisa
Ela76 spune:
Denis, varsta asta mi-a dat-o ecograful, e scrisa pe poza. Cand am ajuns acasa, am luat calendarul ca sa vad exact cand s-a intamplat. Dar surpriza a fost ca am descoperit ziua ultimului ciclu! Sotul meu a fost cam dezumflat. Noi am fost in concediu in Spania (la un var stabilit acolo) si voia sa stie daca a fost acolo sau acasa. Misterul continua!
Ela
malina_mircu spune:
denis si noi avem o nunta (dar suntem invitati nu protagonisti) tot pe 25 oct si nici eu nu stiu cum o sa ma imbrac. Acum am dimensiunile normale, dar sunt tare curioasa cum o sa fiu peste o luna, mai ales ca am citit ca in luan 4 se poate lua si un kg pe saptamana!!! eu zic sa stai pana mai aproape si o sa vezi si cum o sa arati si cum o sa fie vremea.
diana76 spune:
Buna dimineata , mamicilor!! tzin sa va anuntz ca mai am 3 zile si devin "doamna"....Suntem in pregatiri pe ultima suta de metri si din pacate mie, nu stiu de ce, ca n-am emotii sau trac, mie imi e putin mai rau ca inainte..Mai exact alaltaieri si astazi m-am simtit si ma simt mai rau...De cateva ori am fost cat pe ce sa ..... Nici daca mananc bine , tot nu imi revin complet..si asta va dati seama ca ma impiedica sa am spor in pregatirile pe care trebuie sa le fac...Astazi intram in a 12-a saptamana. Dn fericire eu mi-am cumparat rochita de mireasa cu ceva timp in urma , dar nefiind din aia de printzese, ci simpla , nu e stransa pe corp, si curge asa pe mine, cum se spune, nu imi fac probleme..plus ca e adevarat ca primele trei luni sunt aproape de nesisizat, insa stiti si voi ca de ingrosat in talie ne-am ingrosat toate si simtim nevoia ca hainele sa ne vina mai lejere in jurul mijlocului. De-asta ne-am si hotarat sa facem acum pana in 3 luni ca apoi mie mi-ar fi fost din ce in ce mai greu, mai dificil si estetic si fizic. Voi cum va mai simtiti?