Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am fost si eu gravida de doua ori (si in situatii total diferite...la prima sarcina topaiam intr-un picior pina in ziua cind am nascut iar la a doua am stat in pat aproape 6 luni imobila)...sper sa "se puna" si opinia mea.

Sarcina nu este neaparat necesar sa fie ceva care sa iti ingradeasca total viata. Singur, nu pentru toata lumea. Majoritatea femeilor sanatoase pot duce o sarcina la bun sfirsit fara zeci si zeci de "simptome".

Ce facem insa cu persoanele care au un handicap fizic nevizibil?

Intre o gravida sanatoasa (asa ca Denizel) si, de exemplu, mama mea care are grave probleme de coloana cine ar trebui sa aiba prioriatate la casa? Mama mea arata superb pe dinafara...silueta, aranjata, ferchezuita dar nu poate sta in picioare mult timp, nu poate merge pe jos cu pasul mai marisor, are dureri incredibile de spate (traiasca tratamentul medicamentos). Si atunci cine are prioritate? Un bolnav real sau gravida sanatoasa?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu cred ca era o coada facuta numai din persoane cu handicap si femei gravide. 99,9% erau sanatoase. Nu cred ca o gravida se va certa cu o persoana cu dizabilitati care are "prioritatea mai prioritara" (stiu nu e corect gramatical, dar asta e realitatea). Persoanele cu diverse probleme se inteleg si se ajura in marea majoritate a a cazurilor. Am vazut batranele care s-au ridicat sa lase locul gravidelor si invers, dar rareori am vazut barbati care s-o faca. De obicei ei se uita pe geam, ca sa nu te vada si sa trebuiasca sa se simta.

Cat despre case cu prioritate, locuri de parcare speciale - daca exista -trebuie respectate. Daca nu exista, ramane la latitudinea bunului simt (rareori existent, din pacate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Intre o gravida sanatoasa (asa ca Denizel) si, de exemplu, mama mea care are grave probleme de coloana cine ar trebui sa aiba prioriatate la casa?

"With sufficient thrust, pigs fly."

Pai, Anamaria, intr-o lume ideala, cel care nu se simte bine, ar trebui sa spuna. Iar ceilalti, sa-i faca imediat loc in fata :-).
Dar asa, in lumea asta tampita (in care sunt, deopotriva, si mincinosi si nepasatori), habar n-am care ar fi solutia.
Ajung sa fiu de acord cu "egalitatea" de care zicea DarkBendis. Toata lumea e egala, toata lumea sta la coada si, cui nu-i e bine, ii este oferit un scaun. Daca lesina in scaun, e bagat in fata .

Pana una alta, daca e sa aiba cineva prioritate, are prioritate cel cu "handicapul" mai vizibil , chiar daca e mai putin grav. Si nu, nu e corect asa.
A, intre o gravida care se simte bine si mama ta, are prioritate mama ta, desigur!!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Anamaria, s-ar putea ca tu sa ma fi inteles gresit.
Mai, eu nu spun ca, daca o gravida se urca in metrou de ex., toata lumea trebuie sa sara in picioare si sa-i ofere locul. Nu, nici vorba!!
Mai, dar dintr-un vagon intreg, macar unu' sa fie mai "sanatos" decat ea si sa fie dispus sa se ridice.

Cand eram eu gravi, cum intram in vagon, ma duceam direct in capat, tocmai fiindca n-aveam chef sa vad cum se chinuie sa se ridice cineva, bla-bla.
Dar, uneori era aglomerat si nu puteam sa ajung in capatul vagonului, unde nu erau scaune.
In majoritatea datilor mi se oferea locul, dar o mai si pateam . In aglomeratie fiind, era scarbos de neplacut sa stai in picioare, cu ditamai burta aproape lipita de fetzele alora care se faceau ca nu te vad (de fapt, barbatii ne-datatori de loc se fac ca nu te vad . Femeile ne-datatoare de loc iti arunca priviri ucigatoare . Asta-i regula-regulilor!! :)).

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Ca tot vorbim de gravidute... Acum o ora cred, in supermarket, o doamna insarcinata extrem de vizibil cu un copil mai mic de 2 ani dupa ea. Si plangea copiluuuuu, ca vrea in brate. Si plangea si urla, femeia disperata... Am intrebat'o daca pot sa il iau eu. Si l'am luat si mi'am facut cumparaturile cu el agatat de gatul meu. Vreau sa va spun ca nu mai pot de spate .
Si ca sa fie treaba, treaba - am si lasat'o pe mamica in fata mea la casa.

Na, ca facui azi o fapta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Draga Kariguld, la un topic despre casele prioritare pt. gravide, ai reusit sa ne spui toata povestea ta (la tine ninge frumos, tu esti fericita, tu esti calma, tu esti tare pe pozitii, tu simti imediat ce e in neregula (chiar si cand nu e :)), tu nu esti impresionabila cu una-cu doua etc, etc, samd). Felicitari, suntem impresionati!
In paralel cu aceasta, toc-toc-toc, toci marunt la mine .
Nu pot sa stau in calea fericirii tale asa ca, Merry Toc-Toc-Toc si A Happy Toc-Toc-Toc Year!

draga denizel, tu ai asa un talent sa ironizezi apoi sa intorci vb cum iti cade bine tie!

acum, s-a oprit si ninsoarea la noi! e bine asa??
teatrul tau, e foarte ieftin!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ah , deci totusi este fiziologica!
Multumesc!

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Daca sarcina nu este o stare fiziologica inseamna ca este ceva patologic.
ca cei care au facut Foaia de observatie care se completeaza la fiecare pacient internat sunt mai in ceata in comparatie cu voi.
Si nu in ulitmul rand , daca nu e fiziologica e patologica.
Deci o boala.
Atunci...felicitari bolnavelor?

P.S:acum inteleg sinonimul invecit al menstruatiei: "sunt bolnava"

ei, XIO, vezi tu? azi ai invatat o lectie noua!
"ascute" urechile bine!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Petaluda - nu-mi vorbi de prefecturi si birourile ptr imigranti din Franta! Ca esti tratat ca un infractor desi platesti impozite la fel ca francezul de rand.

Rasisti ca acolo nu mi-a fost dat sa vad prin alte parti! As avea o groaza de povestit despre cat de "amabili" si "gentili" sunt functionarii din prefecturi cnd e vorba de straini.

Cum stai in picioare, si te apleci la ghiseu, sa vorbesti cu tanti care sta jos pe scaun in fata ta, in dosul unui geam de sticla cu o mica fanta in partea de jos. Intotdeauna am refuzat sa fac plecaciuni in fata lor. O adevarata rusine!

Ah, si tu ai remarcat chestia asta...si eu care credeam ca doar prefectura unde aveam eu treaba avea asemenea angajati. Cat despre faza cu ghiseu si plecaciunea...he he m-am revazut pe mine in descrierea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Acolo unde sunt ghisee prioritare asta este, trebuie sa te supui! Daca nu sunt, iar trebuie sa te supui.
Dar ce ma distreaza pe mine ca sa zic asa sunt gravidele care ies la shopping cu orele, dar au o figura asa afectata la vreun rand de zici ca lesina acolo nu alta. Si obligatoriu se tin cu mana de burta.
Dar femeile nu sunt cu toate la fel, unele suporta mai bine sarcina, altele mai greu, unele suporta mai bine alaptatul, altele mai greu.

Total de acord cu tine,fara nicio urma de rautate la adresa cuiva!

Eu nu am vazut aici case speciale pentru femei insarcinate si nici pentru persoane cu handicap,probabil din dorintza de normalitate!(asta in cazul persoanelor cu handicap).Dar da asta este o chestie de bun simtz si buna crestere!

Dana

Mergi la inceput