Caine potrivit
Raspunsuri - Pagina 2
Master Draciel spune:
iti recomand calduros boxerul, care este un ciine de paza dar care iubeste la nebunie copii si care poate sa le tolereze "dragalaseniile" cu care acestia ii coplesesc zilnic.De asemenea, mai ai la dispozitie buldogul englez, dar nu prea face fata la paza, fiind destul de lenes.
Din propria experienta, evita pit-bullul sau staff-ul, care desi face o treaba extraordinara in ceea ce priveste paza, nu se va obisnui niciodata cu copilul, astfel incit sa ii lasi impreuna singuri, fara griji ( eu am facut experienta si am trait ca pe ghimpi timp de 4 ani!!!!).Totodata, dalmatianul, care este un ciine frumos, de paza aproximativ, va avea mereu scapari.
Eventual, poti sa iei in calcul si posibilitatea unui labrador, care sint niste ursuleti dragalasi!!!!
Si daca nu tii neaparat la rasa, un maidanez mai mare ca talie, crescut de mic., va face treaba la fel de buna.
Oricum, bafta!Copilul tau va avea un prieten de nadejde!
Luc spune:
ce zici de un ciobanesc mioritic?
daca ai spatiu si suport financiar, este un f. bun paznic....cu cei ai casei este f. calm chiar indolent( fetita prietenilor mei la 2 anisori il calarea, ii lua mancarea din gura si multe altele , nici o reactie din partea lui) cu strainii este fantastic, abia au reusit sa scoata din gura lui pe cineva .
mici pupici,L
Cristina spune:
Multumesc pentru tot. Am sa va spun ce am hotarat. Eu n-am mai crescut caini (nici sotul meu) si de aceea suntem cam nehotarati.
Pupici
romana_74 spune:
Cristina, eu am 2 schnauzeri uriasi si sunt niste scumpi. A venit la noi in vizita o doamna cu nepotelul ei de 2 ani si ceva, vai...ce le-a facut la amandoi si cum stateau ei ca prostii sa-i traga de urechi, sa le bage degetul in ochi, iar masculul, pt. ca am si o femela, se arunca pe jos si avea gratia unui elefant sa se joace cu baietelul. Iti recomand aceasta rasa! Oricum ai mei nu au voie in casa, dar in schimb toata curtea e a lor!
ROMANA&BB MATEI
craciunitza spune:
Cristina,
Eu am avut ciobanesc german cand erau copiii mici si locuiam la casa. Imi aduc aminte cu placere ce chiote scoteau cei mici cand ii tragea cainele cu sania. Si cum se jucau in curte. Oricand mi-as lua un ciobanesc german.
Dar trebuie sa tii cont si de tine, fata de care rasa te simti atrasa. Pentru ca tu vei fi stapana lui, nu copilul. Si daca tu nu te intelegi cu cainele toate teoriile cad.
tinatache spune:
Noi am avut tot ciobanesc german, o femela cu parul scurt. Nu mirosea , numai ca n-am sterilizat-o la timp si tb sa o cam pazesti cand e in calduri ca altfel te trezesti cu gradinita. Sunt niste caini f afectuosi si jucausi. Poate fi tinut si afara, chiar le place f mult. Dar au personalitate f puternica, tb sa ai o mana ferman, cel mai bine sa fie dresati la un centru specializat, altfel si-o iau in cap (ca orice caine, de altfel). Sunt excelenti caini de paza.
Si labradorii sunt tare frumosi, dar nu-i cunosc ca rasa.
Succes si sa ne spui ce-ati hotarat!
Cristina, mamica cu burtica