Caine potrivit

Caine potrivit | Autor: Cristina

Link direct la acest mesaj

Fetelor/baietilor
Am si eu o problema. Pe scurt, de curand ne-am mutat la casa si fireste, dorim sa ne luam si un caine (de paza). Intreband in toate partile, multa lume ne-a recomandat Rottweiler (?). Uau, mi s-a facut pielea gaina. Sanziana mea are 3,9 ani si este tare neastamparata (cu siguranta il va jumuli toata ziua). Ei bine, intrebarea este: ce rasa de caine sa ne luam astfel incat sa fie de paza dar sa nu fie agresiv (genetic).
Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Am aflat ca cel mai bun caine (in ceea ce priveste paza, copilul, loialitatea) este boxerul. Sunt niste baby sitteri extraordinari. Si ciobanestii germani sunt caini buni, dar cam miros ptr ca au blana destul de mare. Daca vrei un caine de paza sa nu-ti iei ogar irlandez (este cel mai mare caine, dar este fff pasnic).
Mie imi plac rottweilerii si totul tine de educatia pe care i-o dai. Stii vorba aia: cum il cresti, asa il ai!
Te pup si bafta in alegerea cutului!!!

tilis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Cristina, eu cred ca ai dreptate sa vrei un caine care nu are gene de agresivitate. Din pacate, rottweilerii, chiar educati, au avut cateva "scapari agresive" mediatizate puternic.
Sugestia mea este ciobanescul german.
Personal mie imi place rasa Collie de innebunesc, dar nu e tocmai "de paza".
Mult succes in alegerea "paznicului" potrivit!
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Un caine de paza si iubitor de copii este schnauzerul mijlociu sau urias. Nu ii miroase blana iar iarna il poti lasa afara in cusca amenajata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eleni, eu am un Collie. De paza zici??? cred ca daca vine hotul si-l mingiie e-n stare sa-i arate unde e televizorul. Nu, la paza sint dezastru Collie. In schimb ciine mai bun n-am vazut. Poti sa-i faci orice, cind era mic Tudor il tragea de mustati, de coada, de blana, ca orice copil care nu-si coordoneaza miscarile prea bine. BA chiar ii baga mina in gura sa-i scoata mincarea...nu l-a muscat, nici macar nu l-a miriit. E extraordinar de pasnic si apropiat copiilor. Si foarte dragastos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Eu una am avut rottweiler, si este excelent ca si caine de paza...iar daca este dresat, si vorbesc de dresat la modul cel mai serios...intr-un loc special de dresaj...iti garantez ca nu o sa ai probl cu el...
eu una ieseam afara cu el...si toata ziua s-ar fi jucat cu copii...nu mi-a facut niciodata probleme...
eu una l-am dat de la asociatia de unde l-am luat, l-am dat innapoi..pt ca stau la bloc...si il chinuiam...

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Si eu tot Collie am! Si e asa de bun si bland ca oricine intra in casa -invitat sau nu- e pupat si dragostit.Deci, e extraordinar cu copii dar nu e bun de paza.Subscriu si eu pt boxer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

eu iubesc labradorii, cauta pe internet, este un caine fantastic de deshtept, mare iubitor de copii, chiar are grija de ei, shi nu e greu de intretzinut.
insa e cam scumpik, daca e rasa curata

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanaa spune:

Cred ca cel mai potrivit ar fi un boxer. Iubesc copiii la nebunie, si isi fac si datoria Parintii mei au avut unul cand eram mica si trebuie sa iti spun ca asa un caine rabdator la jumulelile unui copil mai rar si in plus sunt si foarte jucausi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Cristina, rottweilerul nu e un caine agresiv, decit daca e educat sa fie. Si asta poti face din orice caine de pe Pamint. E un caine excelent pentru dresat si puternic, din cauza asta preferat pentru lupte. Dar tampitii care il folosesc la asa ceva, il dreseaza sa atace. Altfel e un caine minunat. E foarte istet, e atasat, bun pentru dresat, jucaus, un tovaras excelent pentru copii. Eu am o cunostinta ce are doi copii si un Rottweiler. Nu iti poti inchipui poveste mai mare de dragoste.

Daca totusi vrei neaparat altceva, boxerul are acelesi calitati. Daca vrei un tovaras blind pentru copil, labradorii sint ingeri pe Pamint.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

La un caine "de paza", mai importante decat rasa sunt doua aspecte: calitatea materialului genetic si dresajul. Dintre cainii "de rasa" pe care ii vezi in Romania, cam 10% sunt ce trebuie. Iar dresajul se face permanent, zi de zi, nu 1 ora de doua ori pe saptamana cu un dresor.
Un caine mare, din clasa "munca", are nevoie de stapani autoritari, de socializare foarte buna, atat cu cainii cat si cu oamenii, trebuie plimbat pe strada si in parc in fiecare zi macar o ora. Un caine de talie mare devine "adult" dupa cel putin 2 ani. Deci va face "paza" abia dupa ce va implini aceasta varsta. Pana atunci se va comporta ca un cocker!
Un caine mare costa. In primul rand puiul, unul de calitate cam 300$. Apoi mancarea, aproape 50$ pe luna. Veterinar, mai ales in primul an. Dresorul costa in functie de program si persoana de la 50 la 200 $ pe luna. Daca trebuie toaletat, de ex. un Schnauzer urias costa 1 milion, de 4 ori pe an.
Daca inca mai vrei un caine mare, eu ti-as recomanda fie un labrador, dar e doar impozant, ca de pazit nu pazeste nimic, fie un dog german, care e tot asa cu "impresia artistica" mai mult, sau un Newfoundland, adica un Terra Nova, tot un caine mare dar calm.
Uite un link, e in engleza:
http://www.canismajor.com/dog/chbreed.html
sau: www.apropo.ro
Daca te incumeti la un caine serios, ia-ti un Schnauzer Urias, eu posed unul E foarte mare, foarte negru, latrator si zapacit. Si il alearga bebe Iulia prin toata casa. De cand il am nu am mai auzit niciodata pe strada remarci din alea "dragute" de la diversi indivizi, iar daca inainte se intampla sa traversez ca sa evit persoane dubioase, acum traverseaza ele.

Mergi la inceput