Scuze!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Nu dyana, sunt patiti:) Si nu o data. Nemtii is creduli ...ei iau de buna daca unul zice iti cumpar masina da-mi-o o turä sa vad cum merge :-)))si ramān cu ochii in soare.
Nu sunt rasisti sunt satui sa fie furati. Noi cunoastem in cartier aproape toate babutele vinzatoare la paine sau in alte parti. Daca la inceput au fost suspicioase acuma ne salutam pe unde ne vedem. Nu dau semne de rasism. Mai degraba de zgircenie in intelesul balcanic al termenului "ia si niste sireturi ca are destule da-l dreacu de zgarcit"...asta era citat din aia de furau haine cind au ajuns la departamentul de incaltari :)))
Eu nu m-am bagat in discutie ca sa spun uite romanii fura sau uite nemtii fura (ca si nemtii mi-au furat geanta deci nu va faceti ginduri ca astora nu li lipesc mainile de ce nu e al lor) m-am bagat in discutie precizind ca nu ma simt ca o vedeta venind acasa si nu am pretentii extraordinare dar daca tot platesc mai mult decit face macar sa nu-mi mai dea cu mucii-n fasole la bodega. si oricum eu vin acasa ca fata lu' mama nu ca maradona pe maracana :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

si nu am pretentii extraordinare dar daca tot platesc mai mult decit face macar sa nu-mi mai dea cu mucii-n fasole la bodega.
[/quote]

Chiar ai mancat tu asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

E drept ca eu nu am stat prea mult timp in Germania, ca sa-mi dau seama care-s obiceiurile pe acolo, si-mi pare rau daca am interpretat gresit gesturile lor. Tocmai de aceea am zis ca eu personal prefer sa nu generalizez sau sa nu-mi fac o parere destre poporul respectiv dupa comportamentele unora. Numai ca nu inteleg cum de vi se pare voua ciudat ceea ce se intampla in Romania, ca doar voi de aici sunteti plecati, si la fel era si pe vremea pe cand erati voi acasa? sau nu?
Intr-adevar ar fi fost mult mai bine daca lucrurile ar fi evoluat favorabil in privinta educatiei si a bunului simt....a civilizatiei, dar din pacate asta-i tara noastra asta-i poporul din care ne tragem radacinile cu totii si nu avem cum sa ajutam la progresul ei prin simpla evadare, prin faptul ca ne refugiem intr-un mediu mai civilizat. Intr-adevar, putem astfel evolua noi , ca individ dar numai atat....Asa ca , nu prea avem cum sa ne asteptam la imbunatatiri in acest sens. Chiar ieri faceam o statistica impreuna cu vecina mea: fiecare fam. normala in romania face 1-2 copii max., tiganii, boschetarii, aurolacii fac cati da Domnu'. Faceti un calcul simplu sa vedeti inspre ce ne indreptam cu totii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Dragele mele,

Eu sunt plecata de trei ani si merg de doua ori pe an in Romania, la ai mei, in Cluj... de doua ori mi-am luat si prietenii olandezi cu mine si acum ne tot zapacesc sa mai aranjam o vacanta romaneasca...
Imi pare rau ca sunt printre noi si care au avut experiente neplacute in Cluj, noi descoperim de fiecare data restaurante noi exceptionale si sotul meu (olandez)e de fiecare data incintat. Si hotelurile la care au fost cazati prietenii au fost de calitate, oamenii prietenosi si amabili (la Transilvania au stat prima data si la Onyx a doua oara).
De mincare sau curatenie nu s-a plins nimeni, politia nu ne-a oprit cind eram cu masina cu nr olandez, sunt eu asa de norocoasa?

E adevarat ca in magazine vinzatorii sunt, uneori, mai putin amabili, ca nu poti sa mergi la orice toaleta publica, dar eu nu raman cu aceste impresii, ci cu amintirile momentelor petrecute alaturi de cei dragi mie, familie si prieteni.
Nici eu nu stiu ce impresie lasa cadourile mele (nu duc haine decit familiei, lor le stiu gusturile si masurile,in rest cafea, cosmetice, etc)... insa nu mi s-a intimplat inca sa fim evitati, prietenii isi fac timp pentru noi (ceea ce apreciem) si nu am avut vreodata senzatia ca cineva incearca sa profite de noi.

Cred ca depinde de amindoua partile (cei plecati si cei ramasi) ca relatia sa se desfasoare normal. E nevoie de un pic de munca, din ambele parti... nu critic ce nu imi place in Romania de fata cu prietenii care locuiesc acolo, imi dau seama ca i-as jigni... cum m-ar jigni daca cineva m-ar intreba daca folosesc marijuana, doar in Olanda se poate cumpara fara probleme.
In general insa noi suntem foarte entuziasmati de vacantele in Romania, si prietenii nostrii romani se mira chiar ca sotului meu ii place mult muzica romaneasca, mincarea romaneasca, si ca are doar cuvinte de lauda despre tara mea...

Nu as putea sa afirm ca nu imi voi mai face concediile in Romania, dimpotriva, daca nu am grija sotul meu planifica si celelalte vacante tot in Romania (si eu vreau asa de mult sa vad si alte locuri frumoase)... noroc ca avem amindoi drept de vot si eu sunt mai egala un picut decit el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Pt dyana: "Limba este un drumet strain caruia oricānd inima trebuie sa-i fie calauza" (proverb arab)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Multumesc frumos, valabil si pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

papadioara, nota 10

fantastic e ca atunci cand vii acasa te masoara totzi "prietenii" shi vor sa vada ce tzoale portzi shi ce marca sunt,shi fac comentarii ca te duci cu trenu in loc sa inchiriezi o mashina scumpa....etc. etc.

si eu am venit acasa la mama, am fost cu trenu la munte, m-am plimbat pe unde imi placea sa ma plimb shi inainte shi nu mi-am schimbat obiceiurile doar pentru faptul ca am mai multzi bani sau ca o duc mai bine, dimpotriva sunt mai indulgenta cu cei din jur shi de multe ori mi se face mila de ce vad.

oricum eu m-am simtzit bine, asha simplu in felul meu, cu familia mea. numai faptul ca am stat pe banca cu capul in poala mamei, in curte sub nuc shi imi ajunge!

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Proverbul meu preferat este:
"Nu atat banii te fac puternic, cat oamenii care te iubesc si care te sustin".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

...cu o parere foarte personala,fara mare legatura cu mesajul initial,dar cu oarece legatura cu mesajele ulterioare,referitoare la vizite in tara,prieteni s.a.m.d.
Eu si Iepu' mergem in tara in fiecare an de doua ori.Asta inseamna ca petrecem in tara 2 luni din 12.
Cu exceptia drumurilor proaste in interiorul oraselor si a faptului ca majoritatea celor pe care-i cunosc sunt din ce in ce mai saraci in ciuda faptului ca sunt persoane serioase,educate,capabile si care muncesc mult pentru bani putini,n-am avut surprize neplacute decat cu Posta Romana,care a reusit sa trimita un colet cu prioripost-u' care a facut 5 zile de la Bucuresti la Roman,iar eu asteptam plina de speranta papicile pentru Iepu' sa apara in maxim 48 de ore...Dar asta s-a intamplat doar o data,iar noi pachete cu papici am primit o gramada...
Probabil ca-s eu norocoasa..Sa dea Domnul sa ne fie la fel de bine si de-aici incolo!Comportarea prietenilor mei e neschimbata,e ca si cum as locui in alt oras si ne revedem dupa cateva luni in care ne scriem e-mail-uri si vorbim la teleon...Discutam orice ca si inainte,fara ca sa fie nevoie sa ma autocenzurez in nici un fel.Nici nu stiu daca as fi capabila sa ma autocenzurez,pentru ca ma vad cu ei ca sa ne fie bine,nu ca sa schimbam amabilitati.
Eu chiar am fost in mod inocent impresionata de faptul ca-n magazinele pe unde-am misunat vanzatoarele au invatat sa vorbeasca frumos,chiar sa-ti si multumeasca.
N-am avut experiente neplacute nici in restaurante,nici nu m-a lasat nimeni fara "efecte personale",cu toate ca anul asta in aprilie am uitat sa incui geamantanul inainte de plecarea din Japonia si bagajele noastre au ajuns in Otopeni cu o zi inaintea noastra(noi am stat o noapte-n Amsterdam)..acest lucru m-ar fi putut costa o camera video,un aparat de fotografiat,DVD-uri si alte obiecte mici de valoare,dar totul a fost OK.
Abia astept 1 octombrie,cand vom merge in tara din nou!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Omul sfinteste locul!
Claudia

Mergi la inceput