Cum le taiem unghiile ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Taiem unghiutele cind sunt minutele murdare. Sub unghiute este praf, sau plastilina, sau altceva, si atunci ii arat mizeria si ii spun ca acolo sint microbi; desi uneori trebuie multa munca de lamurire si taiere in etape, merge. Dupa aceea ne spalam cu sapunel si ne admiram minutele cu unghiile taiate si curate.
Cu drag, Mihaita (3 ani pe 13 oct) si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Cand era mai micutz era o regula sa taiem unghiutile prin somn. Dar acum Danut e maricel si ii arat cum mami isi taie unghiile si mi le da si pe-ale lui. In schimb, la picioruse e mai complicat. E si foarte sensibil, am impresia ca se gadila la talpa si nu sta sa i le tai. Asa ca la picioruse, tot cand doarme i le tai.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eu i le tai lui Paul (3 luni) in somn, ca sta linistit, altfel e ca o morisca. Si nu la orice somn, ci numai ala de la 10 seara, pe care ma "bazez", ca-n timpul zilei abia daca mai doarme juma de ora dupa masa, si nici macar dupa fiecare masa. Noroc ca adoarme baiatu' si cu lumina aprinsa. Odata i le-am taiat la lanterna, ca mi-a fost ca se trezeste. Eu nu stiu cum va descurcati cu unghiera, am incercat si eu cu unghiera pentru bebei, dar mai mult i le-am smuls, ca nu taia deloc. Pe de alta parte eu sint si foarte obisnuita cu forfecuta, asa ca pin-acuma n-am facut "degetele pe jos" :) Si tocmai ca sa nu se deformeze, nu i le tai din carne, ci doar le scurtez cit sa nu se zgirie.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu i le tai cu foarfeca, pe lumina, cu copilu treaz...numa ca intre timp le tai si pe ale mele...si sa vezi ce interesataa si cumintica e!!!

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Nici Mariuca mea nu prea sta la taiat unghii. Cand era mititica i le taiam in somn (mereu cu forfecuta speciala, pentru copii). Acum am observat ca cel mai usor i le pot taia seara, cand isi bea biberonul cu lapte. Sta la mine in brate, ii tine taica-su biberonul si incet-incet scapam si de unghiute.
Poate te ajuta sa-i dai ceva de facut sau (mai degraba) de privit. Daca-i captezi atentia in alta parte o sa-ti fie mai usor.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Multzam fain tuturor,pentru diferitele idei shi stiluri de pacalit gargaritza.Bine,nu toate tzin dar sper ca macar ceva-ceva sa reushesc.Pina acuma am mai incercat shi eu sa o pacalesc cu jucarele ce cinta,se mishca sau fac luminitze colorate,dar nu am facut altceva decit sa o intarit sa le prinda cu ambele miini ,am incercat Lia shi cu telecomanda sau telefonul meu mobil dar rezultatul a fost ca m-a pocnit cu telecomanda direct in Numele Tatalui de am vazut stelutze mii shi telefonul mobil a devenit intre timp fostul meu shi actualul ei iar in somn...NO WAY ;are fii-mea nishte simtzuri atit de bine dezvoltate,incit io am uneori impresia ca fiind o bucatzica de japonica,are implantatzi pe undeva nishte sensori foarte fini,care sa o trezeasca la orice atingere "reuvoitoare" de-a mea .Oricum,mai insist shi va mai spun Martzea viitoare care au fost rezultatele,caci cam atunci vine rindul unghiilor de la miini.Aaa,cit despre explicat ca nu-i fac rau shi alte d-astea,vorbesc singura ca pe ea nu o intereseaza decit sa nu ii tai unghiile;de taiat la comun nu reushesc pentru ca atunci ea este foarte ocupata sa-mi ia mie "sculele" din trusa de manikiura dar v-am zis ca insist shi va tzin la curent!Da-i Doamne cu veshti bune !Va shi multzu' din nou

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Tot io!N-am editat raspunsul anterior ca shi asha-i kilometric dar vroiam sa le spun mamicilor ca la capitolul explicatzii de microbi sau aratat unghiile murdarici,nu se poate inca!N-avem decit 11 luni juma' shi nu intzelegem neam ce-s aia microbi iar unghii murdare n-am vazut inca,decit la tati cind vine de pe cimp!Da' las' ca mai creshtem olecutza shi o sa-i aratam lu' mami ca shi noi putem sa ne murdarim shi kiar mai bine ca tati !Asta se baga la cutia cu sfaturi utile pentru mai tirziu !

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Aoleu, nu-i mai pune manusi copilului!! El prin pipait cunoaste lumea, simtul tactil este unul dintre cele mai importante pentru puiul de om!...Este ca si cum ti-ai lega tu ceva la ochi si n-ai mai vedea! Eu i le tai cand doarme sau i le taie sotul meu, atunci cand e la san si e aproape adormita...La picioare la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorm spune:

Si noi tot in somn taiem unghiutele si de la maini si de la picioruse. Bogdan are un an si doua luni in curand si nu reusim decat foarte rar sa taiem unghile cand e treaz si atunci in mai multe etape pentru ca nu are rabdare sa stea cat pentru toate degetele.
sorm si Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

in somn.
Eu i le tai ziua ca noapte nu mai vad nimic de oboseala.
Si daca ti-e frica ca se trezeste, cand e sonul pe sfarsite..
C

Mergi la inceput