Cum le taiem unghiile ?
Pentru mine,a devenit un coshmar taiatul unghiilor printzesei mele!Daca pina acum vreo 2 luni reusheam sa fac acest lucru fara o prea mare lupta,acum a devenit practic imposibil !Inca de la prima incercare de a-i prinde un deget,devine super nervoasa shi incepe sa loveasca,se zbate sa-shi elibereze mina la care eu am inceput deja "lucrarea" shi plinge...Doamne,ca astazi nu a fost niciodata!In asha hal a plins,incit a fost la un pas de a voma lapticul baut dimineatza shi suspinele au incetat dupa vreo ora de plimbat pe afara!Ce sa mai fac?Mi-e mila de ea shi nu-mi place sa o vad plingind,mai ales daca motivul plinsului i-l dau eu,dar nici nu o pot lasa cu unghiile netaiate caci se zgirie foarte tare!Voi cum procedatzi?La degetele de la minutze ii tai unghiile saptaminal,caci ii cresc foarte repede,iar la degetele de la piciorushe i le-am taiat pina acuma de 4 ori,caci ca shi la adultzi cresc muuult mai incet.Mentzionez ca pina acuma,NU am "ciupit-o" sau taiat-o la nici un deget,nici macar o data,pentru ca nu ii tai unghiile "din carne" ci doar le scurtez atit cit sa evit zgirieturile,deci motiv de frica nu ar trebui sa aiba!Cind era mai mica,ii puneam manushi ca sa evit zgirieturile sau sa mai amin taiatul unghiilor,dar asta pentru ca era foarte activa,nicidecum ca-i era teama!
Va rog mult de tot,ajutatzi-ma shi datzi-mi o idee fetelor,caci am ajuns sa-mi fie teama sa nu traumatizez copila cu taiatul unghiilor!!!
shi sanatate tuturor,
Eddy & Antonia Naomi
Raspunsuri
iubibubi spune:
eu i le tai cand doarme (la manutze; la picioruse reusesc si cand e treaz). deocamdata programul lui "contine" doua somnicuri pe zi - unul dimineata si unul dupa-amiaza. "bag" un taiat de unghiutze atunci. altfel, e cam greu sa faci aceasta operatiune unei "caracatitze"... si folosesc o unghiera pt. bb (de fapt cred ca e la fel ca oricare alta). am noroc ca inainte de somnicurile alea, imi adoarme in brate si mi-e mai usor. incearca si tu asa, poate merge.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ancadm spune:
Si eu ii taiam Andreei unghiutele in somn. Era si ea linistita si terminam si mai repede. E drept ca uneori stai in pozitii mai incomode, dar asta e...
Anca.
GabiG spune:
Eu o iau in brate si ii povestesc cu o voce cit mai calma si mai duioasa o povestioara. In general despre degetelele ei cum ii tai unghiile , sa fie frumoasa si sa nu se zgiriie...etc, o intreaga poveste. Ea sta cuminte si asculta si treaba este gata cit ai clipi din ochi.
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
Sabina spune:
Eu i le tai cu chiu cu vai...dar cred ca i le-am uratit.Nu arata lungi si fine...mai degraba butucanoase.Se poate rezolva? Eu nu sunt mare manichiurista, ca daca fac pian de la 5 ani...n-am avut niciodata unghii aratoase.Cum le infrumusetez?
Sabina & Sofia Galagia
Mitzi spune:
I le tai intotdeauna dupa baie, dupa ce se inmoaie bine. Cand era mica, mica, i le taiam dupa baie si dupa ce manca. Era mai obosita si incercam sa ma port cat mai firesc cu putinta ca ea sa nu perceapa totul ca pe ceva "special".
Cred ca iti este teama si tie si ea simte asta si se agita!
Aurelia spune:
In somn "soro" in somn ,numa asa merge la noi ,si asa cind ajung la picioare i-si misca degetele si-si trage piciorul dar oricum ar fi doar in somn reusesc s-o fac ,ma refer la somnul de dupa masa "siesta" cum se numeste la noi! te pupic si toate cele bune Printesei Samuray!!
Aura&Luca,18 luni
Samurai-lady spune:
Nici Ken nu prea sta sa-i tai unghiile.
Si eu tot cand trage el un somnik tai unghiutele.
Cand e treaz nu incerc.....imi e frica sa nu-l tai peste tot.
Pupici printesei tale.
Samurai-lady si bb Ken
Simonna spune:
Doamnele mele, Radu are deja 4 ani si inca sintem in razboi declarat cind e vorba de taiat unghiile! Cum bebeii vostri sint mititei, nu va spun decit ca, pe la 2 ani, ne urcam literalmente pe el, si eu si consortul, si le taiam in niste urlete de-ai fi zis ca o sa se darime casa! Cind terminam, il luam mereu in brate, il mingiiam si-i explicam ca din cauza lui i le tai "cu forta", ca nu sta, unghiile nu dor, puiule la taiat! Am pus ghilimele pentru ca acum sintem in faza in care el fuge prin casa, eu il urmaresc, cind il prind am voie sa ii tai unghiile de la mina, dar la picioare balamucul continua, pina ma enervez eu, asa, de forma, si zic: gata, acu', dragutza, cu forta, ca nu se mai poate. Si atunci el se linisteste brusc, se stringe tot si, cu ochii intr-un flyer cu tot felul de utilaje de tipul masini de tuns iarba, mini-escavatoare de gradina si alte de-astea, pe care tati i le povesteste de zor, nici nu respira bietul om asa-i merge gura, sa-l tina pe fii-su ocupat, ma lasa sa i le tai. Dupa aia, facem baie amindoi, ca sintem lac de apa!
Dar sa revin la perioada de bebelus. In somn n-a tinut la noi, se trezea instantaneu, cum puneam unghiera pe labutele lui mititele, adio somn!
Asa ca i le taiam in timp ce alaptam, de indata ce incepea sa suga, atunci era foarte ocupat cu mincatul, statea cum as sta eu la un spa! :) Pe urma, cind s-a gatat cu alaptatul, ii flutura tati pe la ochi tot felul de chestiuni lucitoare si zgomotoase, de distras atentia, iar eu, rugindu-ma sa nu fac, ca-n bancul cu Alinutza, "numai degetele pe jos", reuseam sa tai, de bine, de rau, strict cu unghiera, ca mi-era frica de forfecuta.
Apoi a urmat perioada " cu forta", taiam cit se poate de rar, ca era de filme de groaza ce faceam noi acolo. Din fericire, ne-a venit stralucita idee sa-si sacrifice mami manichiura, uite, puiule, taie tu, sa vezi ca mami nu plinge!, copilul a taiat si de-atunci suporta fara probleme taiatul unghiilor de la miini. La picioare... continuam sa stringem orice flyer in care sint lucruri cu suruburi si motoare...
Cu mare drag,
Simona
Lia spune:
Mei Eddy,spuneai ca-i plac butoanele.Eu ii dadeam ceva de facut lui Iepu' si cand era foarte atent la ce butona,"executam" unghiutele,in reprize,daca nui se putea altfel.Si varianta cu taiatul unghiutelor in somn a fost o solutie.succes!,
Lia&Andrew
Denisa_35 spune:
Eu i le tai baietelului meu prin puterea exemplului meu. Adica ii tai lui o unghiuta, ma fac ca imi tai si mie una...si tot asha il duc cu vorba, ii mai spun ca are microbi sub unghii si in final reusim!
Succes!
Denisa si copilul Alecu