Deficit de oameni normali !

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Adina,
Nepoata mea si-a inceput viata sexuala la 17 ani. Dupa 3 luni de zile se trata de HPV. Dupa alte 6 luni isi facea operatie pe col de leziuni precanceroase.
Prima mea reactie a fost sa ma duc la El si sa-l strang de gat.

Intre timp s-a casatorit, cu acelasi baiat cu care si-a inceput viata sexuala. El e mai mare decat ea cu 4 ani. Acuma e totul OK.

Uite un motiv pentru a se vaccina si baietii si un motiv de a-i cere carnetul de vaccinari.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Si nici nu cred ca o sa se prezinte vreunul cu carnetelul de vaccinari la el.

Adina Iulia, ba sa faca bine baiatu' sa se prezinte la fata ta cu carnet de vaccinari cu tot .
Si, daca nici unul din ei nu are facut vaccinul, sa se ia de manuta si sa mearga la analize inainte daca au decis ca e timpul sa faca sex neprotejat.
Prezervativul si analizele sunt sfinte. Nu-s nicidecum pt. speriati de bombe, nici pentru fraieri.

Adina, asta nu e un mesaj adresat tie! :-) Am vorbit asa, in general :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

No, ma bag si eu cu o intrebare:
de ce acest controversat vaccin e optional (de ce lasa decizia la latitudinea parintelui) pe cand alte vaccinuri care se aplica copiilor de mici sunt obligatorii? Ca nu cred ca se moare mai degraba de tetanos si difterie & CO decat de cancer de col...
Mai clar, de ce ma responsabilizeaza pe mine, care nu am studii de medicina si nu stiu unde sa ma informez decat din google si otv?

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Adina,
Nepoata mea si-a inceput viata sexuala la 17 ani. Dupa 3 luni de zile se trata de HPV. Dupa alte 6 luni isi facea operatie pe col de leziuni precanceroase.
Prima mea reactie a fost sa ma duc la El si sa-l strang de gat.

Intre timp s-a casatorit, cu acelasi baiat cu care si-a inceput viata sexuala. El e mai mare decat ea cu 4 ani. Acuma e totul OK.

Uite un motiv pentru a se vaccina si baietii si un motiv de a-i cere carnetul de vaccinari.

Un motiv cel putin la fel de puternic ar fi ca HPV e asociat cu cancerul www.nytimes.com/2008/05/13/health/13canc.html?_r=1&ref=science&oref=slogin" target="_blank">chiar si la barbati! Probabil in cativa ani vor extinde vaccinarea la toti copiii.

Pana atunci insa trebuie sa ne gandim carei tari africane ii vom dona cele 300.000 de doze de vaccin nefolosite care vor expira in 2012.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Pai avand in vedere ca am citit cum ca vreo 80% din po****tia activa sexual are HPV mai mult sau mai putin activ, poti sa asociezi virusul asta si cu amigdalita :-)

Mergi la inceput

Poi Doamne fereste, daca e atat de notoriu si omniprezent virusul HPV in po****tia feminina iar vaccinul este de o eficienta incontestabila si fara reactii adverse dovedite, eu propun introducerea lui pe lista de vaccinuri obligatorii, nu? Pentru ce mai pierzi timpul cerand parerile unor parinti in proportie de 90% neinformati in loc sa purcezi la salvarea po****tiei?

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb
Pentru ce mai pierzi timpul cerand parerile unor parinti in proportie de 90% neinformati in loc sa purcezi la salvarea po****tiei?

Elle
pentru ca vaccinarea nu se face ca sa "salveze" omenirea de la pieire, de fapt omenirea traia (cum putea) si inainte de vaccinuri. Atunci se aplica legea selectiei naturale, aia mai sensibili la boli nu apucau sa lase urmasi fapt care s-ar putea produce si acum fara sa puna in pericol supravietuirea speciei (uneori as zice ca dimpotriva ). Vaccinarile obligatorii se fac (si) pentru a incerca eradicarea unor boli. Asa s-a intamplat cu variola de exemplu, boala eradicata prin vaccinare. Asa s-ar fi intamplat poate si cu poliomielita daca din pacate boala n-ar incepe reapara in europa prin comunitatile care se opun vaccinarilor.
Vaccinarea obligatorie anti HPV nu ar duce niciodata la disparitia totala a cancerului de col pentru ca nu este singura cauza a acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Xeno, au zis ca expira in 2010.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic
Doruletz, din pacate medicina nu traieste si nu se practica prin axiome. Nu e electronica, nu e stiinta constructiilor, nu e aeronautica. Certitudinile absolute in medicina sunt extrem de putine

cred ca ma confunzi, nu am vorbit nicaieri despre 'certitudini' si axiome in medicina. credeam ca am spus exact invers adica despre raportul risc/beneficiu dar se pare ca fiecare intelege ce vrea:)

Citat:
citat din mesajul lui voljena
doruletz - asigurarile acopera terapiile alternative abia in ultimii cativa ani, tocmai pt ca si-au dovedit eficienta...

ciudat, io citisem altceva in ceea ce priveste homeopatia de ex. Nici una din aceste tehnici "alterntaive" nu e eficace, sau mai bine zis nu sunt mai eficace decat un placebo sau decat tratamentul clasic (in cazul osteopatiei). Insa oamenii au nevoie sa mai creada si in magie uneori:) Asigurarile platesc (deocamdata) pentru ca nu au existat studii serioase despre eficacitate si abia acum incep sa apara (vezi homeopatia si studiile din lancet in urma carora a cam secat robinetul cu plati). Alteori pentru ca oricum ar trebui sa ramburseze un tratament: intre masajul clasic si cel "osteopatic" nu exista diferente de eficienta deci probabil le e totuna.

In ceea ce priveste faptul ca absolut toate guvernele si agentiile sanitare din tarile dezvoltate (SUA + cele 27 din UE + Canada + Australia + OMS) au fost mituite de catre compania producatoare ca sa recomande un vaccin ne-testat si periculos pentru concetatenii lor... Personal am dubii serioase cu privire la acest fapt, pentru ca :
- nu am citit nicaieri, nici o informatie credibila in acest sens
- avand in vedere numarul tarilor si al persoanelor implicate costurile 'campaniei' de coruptie ar fi depasit demult eventualele beneficii... Desigur in afara situatiei in care omenirea e condusa din umbra de un unic guvern de iluminati, caz in care se explica totul... si atunci revenim la tema subiectului de fata:)

papadie, banii pot fi totdeauna folositi la altceva mai "bun". Cand s-a construit LHC s-a spus ca sunt bani aruncati, mai bine am fi cautat vaccinul contra cancerului, cand s-a descoperit un astfel de vaccin se zice ca de ce sa-l cumparam, mai bine rezolvam bolile de inima. Orice am face vor exista nemultumiti:)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb
Pentru ce mai pierzi timpul cerand parerile unor parinti in proportie de 90% neinformati in loc sa purcezi la salvarea po****tiei?

Elle
pentru ca vaccinarea nu se face ca sa "salveze" omenirea de la pieire, de fapt omenirea traia (cum putea) si inainte de vaccinuri. Atunci se aplica legea selectiei naturale, aia mai sensibili la boli nu apucau sa lase urmasi fapt care s-ar putea produce si acum fara sa puna in pericol supravietuirea speciei (uneori as zice ca dimpotriva ). Vaccinarile obligatorii se fac (si) pentru a incerca eradicarea unor boli. Asa s-a intamplat cu variola de exemplu, boala eradicata prin vaccinare. Asa s-ar fi intamplat poate si cu poliomielita daca din pacate boala n-ar incepe reapara in europa prin comunitatile care se opun vaccinarilor.
Vaccinarea obligatorie anti HPV nu ar duce niciodata la disparitia totala a cancerului de col pentru ca nu este singura cauza a acestuia.

Ok, se aplica selectia naturala, din 10 mureau 5 si ramaneau 5 sanatosi care duceau specia mai departe. De acord, dar nu asta era intrebarea.
Intrebarea era: de ce nu se introduce pe lista cu vaccinuri obligatorii daca tot se vehiculeaza ca protejeaza intr-o oarecare masura impotriva dezvoltarii cancerului? De ce ma lasa pe mine, ca simplu parinte, sa iau o asa decizie importanta pentru viata copilului meu?

Elle

Mergi la inceput