Deficit de oameni normali !
Raspunsuri - Pagina 10
CriPOD spune:
pt qsar: in Ontario, Canada, gardasil se OFERA gratuit fetelor la 13 ani, clasa a 8-a, in scoala. N-a fost nicio isterie generalizata niciodata nici prin scoli, ministere, media, cam jumate din fete duc formularele cu No, jumate cu Yes. O gramada de anormali!
Pai da, sa fie disponibil, nu zic nimic, ce nu inteleg eu de ce as fi eu de exemplu... anormala (adica stiu asa, generally speaking, desi la gardasil chiar am crezut ca-s rationala).
Stiu si parinti care au acceptat, stima si respectul, ce treaba am eu cu ei, eu am cu copilul meu si gut-ul meu zice sa astept sa mai vad, costul e $300, dar un pic mai multa siguranta... priceless.
Edit doar sa zic... daca as avea baieti sau fetite mici tare casual si principial as putea discuta si eu pe tema asta, da' vedeti voi cand ai formularul in fata si trebuie sa semnezi pe da/nu e mai complicat un picutz!
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm pt iileana: in Ontario, Canada, gardasil ... |
Multumesc pentru precizare, numai ca nu imi amintesc ca eu sa o fi cerut :).
Dupa cum sint aproape sigura ca nu am participat la discutia de aici, altfel decit ca simplu spectator :).
CriPOD spune:
Confuzie de nickuri, scuze. Fixat.
denizel spune:
citat din mesajul lui b.nica Xenocid,ma tot intreb de ce te-ai angajat in aceasta campanie de vaccinare? Poate imi dai o explicatie rationala. |
Xeno masooo-nu', Xeno masoo-nu'!!
Andries spune:
Daca ma uit la EMEA
http://www.emea.europa.eu/mission.htm
o sa gasesc documentul despre gardasil, 70 de pagini in limba romana.
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/gardasil/H-703-PI-ro.pdf
Prospectul incepe pe la pg 49.
Daca as avea fete, l-as studia cu mare atentie...
Andries
Tisina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Sa inteleg ca liftierul si-ar risca viata ca sa ma convinga pe mine ca nu e nici un pericol. Are dubii ca liftul va tine (ca si necunoscutii), dar o sa isi jerfeasca viata fara preget macar numai ca sa ii puna cu botul pe labe...hard to believe. Revenind la analogie, parerea necunoscutilor nu valoreaza doi bani. Ai nevoie de experti. E o regula fireasca a cunoasterii. |
N-am zis nimic de prabusirea liftului. Poate chiar liftierul ar fi atentat la viata ta.
Iar despre treaba cu expertii, sunt intru totul de acord, si iar, situatiile sunt asemanatoare. Prin analogia asta am vrut sa spun ca ii inteleg pe parintii care refuza vaccinarea, nu neaparat pentru ca ar fi convinsi ca le face rau copiilor, ci pentru ca nu a incercat nimeni (cu adevarat si cu argumente solide) sa ii convinga de partea buna, ba mai mult, se incearca fortarea acestora.
Am citit despre un medic (de scoala) care la sedinta informatoare cu parintii, cand a fost intrebat ce se va intampla daca copilul vaccinat are problme din cauza acestul vaccin si i s-a raspuns "Ati semnat, raspundeti!" Pai asta e incurajare?
Orice om normal (indiferent ce ar insemna asta), pus in fata unei situatii noi si fortat sa ia o decizie in pripa, va avea ca prima reactie refuzul.
Ma enerveaza "graba" cu care se face acest lucru, adica azi va informam, pana maine luati o decizie! Nu va dam date prea multe, dar nu ascultati de zvonuri. Imi seamana tare mult cu "crede si nu cerceta", fiind vorba de niste oameni, care si ei sunt supusi greselilor, insa ne cer sa ii urmam orbeste.
voljena spune:
concret la noi a fost asa: m-am trezit cu o scrisoare care o invita pe fiica-mea la vaccin... daca vrea... am citit, am discutat... am zis pas... fara nici o legatura cu cele 10 teorii ale conspiratiei...
Donia spune:
citat din mesajul lui Sabina asa si aici, de ce vaccin la 9 ani ? cand cu minim control ginecologic NU faci acest cancer. |
Doar daca ginecologul aplica o centura de castitate
Altfel, cu ocazia controlului ginecologic poti sa afli daca deja ai facut acest cancer, iar cu ceva sansa mai poti sa afli ca e in stadiu incipient cu sanse mari de vindecare.
In alta ordine de idei, nici eu nu inteleg de ce e necesar vaccinul la 9 ani...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Eliza5 spune:
Pentru mine este un semn bun faptul ca acest vaccin a fost refuzat acum in proportie de vreo 40% (daca e adevarat ce am auzit la radio).
De ce mi se pare un semn bun? Pentru ca in sfarsit vad si eu ca romanii nu se duc cu capul inainte ca turma la "inoculare" doar pentru ca "e gratis" si pentru ca cineva la spune sa o faca. In sfarsit vad si eu un pic de .. discernamant. Nu zic ca vaccinul nu este bun. Poate este minunat. Poate intr-adevar o sa duca la scaderea numarului de decese din cauza cancerului de col. Dar de ce sa faci acest lucru acum, hei-rupist, fara sa informezi bine parintii, fara sa testezi bine vaccinul, de la la 9 ani cand varsta minima in celelalte tari e 12? De ce? De ce nu asteptam pana cand fetitele noastre fac 12, 13 ani, pana atunci vaccinul va fi mai bine testat si vor exista mai multe informatii disponibile. Cate fetite isi vor incepe viata sexuala pana la 13 ani? Poate sunt eu naiva dar cred ca putine.
Cei care refuza acum vaccinul nu inseamna ca se opun "progresului" sau ca nu vor binele copiilor lor. Inseamna doar ca vor mai mult timp de gandire si vor sa se informeze mai bine. In acest context mi se pare ilara reactia ministerului sanatatii care spune: "nu-l vreti acum?? ei lasa ca atunci cand o sa-l vreti o sa va coste!". Daca intentia lor era intr-adevar sa faca ceva, ceva care sa duca la scaderea numarului deceselor, atunci nu isi luau jucariile si plecau ci ofereau aceasta imunizare pe termen lung. Nu neaparat acum, in acest moment, ca daca nu, atunci nu le mai pasa, e responsabilitatea parintilor.