De ce INFANRIX HEXA?!! Mare atentie!
Raspunsuri - Pagina 2
spic de grau spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alice_is Buna. Iti raspund si eu de ce mi-am vaccinat copilul pt hepatita B. In Ro aceasta boala e in floare si se transmite f usor Alina mami de Alexia Ioana (14.01.2008) |
Adica vrei sa spui ca in RO e epidemie de Hepatita B?

Cred ca trebuie sa avem grija ce spunem, ca asa se transmite informatia, si apoi medicii din afara granitelor ne iau ca pe purtatori de cine stie ce boli si ne trateaza in consecinta.
Eu am simtit-o pe pielea mea, cnd bolnava de pneumonie, am fst internata, izolata, maltratata (cu tuburi prin stomac), ca medicii francezi stiau ca in Ro e epidemie de TBC.

Cat despre vaccinurile noi aparute - pana la urma fiecare e liber sa faca ce doreste si cate vaccinuri doreste. De o moarte suntem fiecare datori. Ca e de hepatita B sau de scleroza in placi.. pana la urma asta e.
spic de grau spune:
De pe site-ul Institului National de Cancer (FR):
| "Vaccin contre l'hépatite B et cancer du foie L'hépatite B se transmet par le sang, les relations sexuelles et de la mère à l'enfant. Chez l'adulte, elle guérit spontanément dans 90 % des cas. Une forme grave avec risque de décès survient dans environ 1 % des cas. Lorsque l'infection persiste (hépatite chronique), elle peut parfois entraîner une cirrhose ou un cancer du foie dans les 20 à 30 ans suivant l'infection. L'enfant né d'une mère infectée nécessite une prévention. C'est une maladie responsable d'une grande partie des cancers du foie dans le monde. La vaccination est particulièrement recommandée pour certaines profession et po****tions à risque : professionnels de santé, usagers de drogues, tatoueurs, perceurs, personnes porteuses d'une infection sexuellement transmissible (IST), personnes ayant des partenaires multiples, personnes porteuses du VHC et du VIH, personnes dialysés, candidats à la transplantation" |
Deci - in 90% din cazuri, la adulti, Hepatita B se vindeca fara tratament. In 1% din cazuri antreneaza decesul (si asta in cazul excesului de alcool, droguri, medicamente). Si e responsabila de o mare parte de cancerele de ficat, in lume. O mare parte.
De ce se vaccineaza bebelusii contra unei boli, fara sa se verifice daca au sau nu anticorpi.
Si stiind ca, creierul si sistemul lor imunitar nu sunt definitivate, si deci se risca malformatii.
Hexavacul a fst retras de pe piata ptr ca la cateva ore dupa administrare, au existat bebelusi care au murit subit. 4 bebelusi in Germania.
Iar pandemie de Hepatita B exista in Africa, in Asia,..prin triburile Amazoniene.
Inteleg sa se vaccineze persoanele care muncesc in mediu sanitar, prostituatele, toxicomanii..insa un bebe?
Si incerc sa atrag atentia asupra OBLIGATIVITATII acestui vaccin; ptr ca am inteles ca in RO el face parte din lista vaccinurilor obligatorii!
Ven spune:
Nu Infanrix Hexa e obligatoriu. Adica nu vaccinul asta, al acestui producator. dar e obligatorie vaccinarea contra hepatita B, dupa cum se poate vedea aici:http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1207
Tu de fapt, cu ce nu esti de acord, cu vaccinul Infanrix Hexa, sau cu vaccinarea anti-hep. B?
Ca vad ca ulterior te referi la alt vaccin, Hexavac (sau asta e varianta frantuzeasca a Infanrixului?).
Si nu ti se pare ciudat ca francezii zic ca Hepatita B se ia numai prin sange, iar romanii zic ca si altfel??
P.S. Eu nu te combat aici, sa nu ma intelegi gresit. Si nici n-o sa zic daca mi-am vaccinat copiii contra hep. B sau nu. Pt. ca asa o isterie e zilele astea cu vaccinarile, ca ajunge sa zica o mamica ceva, pro sau contra ,ca imediat iese scandal mare.....
Doar ca n-am inteles exact ce si cum.
Cristina_C spune:
Chestia cu obligativitatea eu o vad asa: nu-ti vaccineaza nimeni copilul cu forta si impotriva vointei tale, ca parinte ai dreptul de a refuza vaccinul si probabil ca esti pus sa semnezi niste hartii prin care iti asumi riscurile "nevaccinarii". Si, inca ceva - faptul ca nu este cu vaccinurile la zi nu ar trebui sa conditioneze inscrierea la cresa/gradinita/scoala
Copilul meu a facut vaccin Infanrix hexa in 2003 si e bine sanatos. Mai sunt parinti care au facut acest vaccin copiilor?
gazzella spune:
| citat din mesajul lui Ven Si nu ti se pare ciudat ca francezii zic ca Hepatita B se ia numai prin sange, iar romanii zic ca si altfel?? |
mie, da
daca ma duc pe site-ul ministerului sanatatii Italia sau unul care promoveaza vaccinarile (tot in It) aflu ca nu se ia chiar asa usor
mie-mi pare aiurea sa vaccinezi un copil pentru hepatita B, dar am in vedere copiii mei pe care-i stiu unde si cu cine-si implinesc veacul
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
spic de grau spune:
VEN
:
Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie contra hepatitei B. (![]()
In urma unei discutii cu cineva din RO, am inteles ca in RO se face Infanrix Hexa, si nu Infanrix Quinta cum stiam eu ca am facut copilului meu. Nu stiam ce e aceasta a 6a valenta aparuta in Infanrix. Si m-am dumirit rapid.
Iar intrebarea imediat care mi-am pus-o a fst: cati din cei ce cumpara/fac vaccinul copiilor lor, stiu ce contine.
In legatura cu Hexavac-ul - cineva aminteste la subiect ca Hexavacul a fst interzis.
Despre transmiterea bolii prin saliva...eu nu stiu ce sa mai cred. De ce pe site-urile pro-vaccin se vorbeste de acest risc, si de ce pe site-ul institutului anticancer fr. nu se aminteste de saliva?
Da - poate ca exista risc mare de contaminare, insa 90% se vindeca fara tratament. (si nu o spun eu - o spun cei de pe site-ul institului anti cancer! daca si aia mint...
)
gazzella spune:
si mi-am adus aminte ca despre acest argument eu mi-am mai spus parerea aici
gazzella spune:
ven,
ma gandesc ca am lasat loc superficialitatii
deci hep B se poate contacta prin sange, saliva, lapte uman, dar se cere si existenta unei persoane purtatoare a acestui virus...
eu ce aveam in minte e faptul ca oricine, oricum in Romania poate sa contacteze acest virus, fapt care e exagerat, dupa mine
conteaza foarte mult mediul in care copilul se naste creste...in fine..expunerea acestuia
in Italia posibilitatile de infectare sunt putine, iar eu stiu unde, cum imi cresc copiii
alice_is spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui spic de grau
Adica vrei sa spui ca in RO e epidemie de Hepatita B? ![]() Cred ca trebuie sa avem grija ce spunem, ca asa se transmite informatia, si apoi medicii din afara granitelor ne iau ca pe purtatori de cine stie ce boli si ne trateaza in consecinta. Eu am simtit-o pe pielea mea, cnd bolnava de pneumonie, am fst internata, izolata, maltratata (cu tuburi prin stomac), ca medicii francezi stiau ca in Ro e epidemie de TBC. ![]() Cat despre vaccinurile noi aparute - pana la urma fiecare e liber sa faca ce doreste si cate vaccinuri doreste. De o moarte suntem fiecare datori. Ca e de hepatita B sau de scleroza in placi.. pana la urma asta e. |
Nu este epidemie, ma refeream ca sunt multi bolnavi de hepatita de hep. B in RO, mai multi decat crezi. Multi nici nu stiu ca au aceasta boala si in consecinta nu stiu cum sa se protejeze pe ei sau pe ceilalti...
Nu sunt pro vaccinuri, insa acesta este necesar, asa vad eu lucrurile.
ANDREEA11 spune:
Sunt purtator sanatos de hep b. Cum am luat-o si de unde nu-mi explic. Am aflat in timpul sarcinii de aceasta boala. Momentan sunt ok, insa nu stiu cum va evolua. Cris este sanatos, a primit imunoglobulina la nastere si vaccinare in schema rapida.
In Romania 3 din 10 persoane sunt purtatoare de hep b. Unele sunt si de d, pt ca exista o legatura intre cele 2. Pot sa va zic ca in faza activa hep b se ia si de pe prosop si se poate activa in orice clipa. Nu sunt de acord cu vaccinarea in masa, insa hep b in Romania este in floare. La V. Babes unde sunt luata in evidenta este o incapere imensa plina cu fise, zeci de mii ale purtatorilor de hep. Deci, nu e de glumit cu aceasta boala. In 2007 cand am fost luata in evidenta mi s-a zis ca 1 pers din 10 este purtatoare in Bucuresti, in aug 2008 cand m-am dus iar la analize, dr mi-a zis ca procentul a crescut la 3 din 10 pers. Enorm, nu??? Si multi nu stiu, deci nu credeti ca e mai simplu sa evitam, este o boala mortala totusi.....