Cum va descurcati (cu copii de varste f apropiate)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Buna, vine si eu in club...da e greu, al naibi de greu, dar e asa de frumos... si de unde rabdare ca veau si eu sa imi cumpar, am momente cand cedez nervos...
Fetele se iubesc, se paruie, se imping,tipa, daca o cert pe cea mare,cea mica plange si ea, iar daca o cert pe cea mica vine cea mare sa imi spuna ca e surioara ei si sa o las in pace...
Gelozie exista de ambele parti...mai lucram la treaba asta,cu toate ca suntem foarte atenti ele tot fac lucruri care te determina sa crezi ca sunt geloase una pe alta. Iar in relatia cu tati ele vor intotdeauna sa fie pe primul loc...sa ma explic: daca sunt prinse cu jocu si nu vor sa il pupe pe tati e suficient sa spun ca il pup eu ca gata au si sarit pe tati...asa ca saracu tati are 3 geloase care vor atentie.
Am ajutor am muta-o pe mama la noi, eu lucrez, dar cat am stat acasa niciodata nu aveam timp de nimic decat de copii si casa si eram super obosita si ma gandeam ce o sa fac can voi revenii la munca, dar iata ca toate se aranjeaza numai sa iti faci un program si sa te organizezi bine.
Mama sta cu ele, eu fac restul, spalat, calcat, gatit, curat, cumparaturile le impart cu sotul.Nu am timp de mine sau de altele,rar vad un film cap coada, ca pot sa ma uit decat dupa 22-22:30 cand le bag la somn, asta daca nu adorm si vad continuarea alta data. Ma simt vinovata ca nu stau destul cu ele asa ca seara cand vin de la lucru, iubesc copii, cert copii, ne jucam, dansam, citim povesti...si multe alte activitati, iar dimneata la 6 sunt in picioare in bucatarie sa fac treburi casnice.Asa ca pana la 8-9 cand o rup spre serviciu bag gatit, calcat, spalat. Curatenia sambata ajutat de mocute ca de nu pot sa sterg prafu fara ele ca altfel e scandal,asa ca de la anu' scap de facut curat vor face ele.
Cu plimbatul afara pana in toamna Ioana era in carut, iar Eva pe jos, acum de manuta amandoua si e ok.
De dormit cea mica a dormit cu noi in camera cam pana la un an si din motive de gelozie de Eva, simteam eu ca se simte inlaturata si spunea ca ea este fetita lui buni si Ioana a lui mami si tati, acum dorm amandoua cu buni, asa ca putinul pe care il dorm e linistit.
De mancat cea mica e o mancacioasa si e de mult pe acelasi meniu cu cea mare, asa ca manaca impreuna acelasi lucru si aceeasi ora, iar somnul de pranz... dorm impreuna, le asez in pat ma asez(in wd in rest mama) intre ele si adorm, daca Eva se trezeste mai devreme sat cuminte.
Cel mai rau si fffff greu este cand sunt bonlave...slava cerului ca din august nu au mai fost probleme mai deloc.
Ma sperie gandul sa o duc pe cea mare din nou la gradi, ca am tras-o urat cu ambele in primavara cand m-am incapatanat sa o duc, am tinut-o tot untro boala pana in august.Si nici nu stiu cum or sa reactioneze daca le despart,Ioana nu sta un minut fara Eva, am fost la plimbare duminica si Ioana a adormit in masina,aproape de casa am cuborat cu Eva sa ne plimbam putin pe jos, sa fi vazut iubire pe ele si pupaturi can am ajuns si noi 2 acasa.

Va pup .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Vio, bine ai venit! Pai tu esti mami cu experienta! Te mai asteptam cu sfaturi

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Agri , te stiu de la strumfi
Bravo te desrcurci f bine cu fetele...la mine "strumful" e cea mare
Gaia.nevia.. am citit ca ati avut botezul pe 1 febr, acum duminica.. Si noi la fel Sa-ti traiasca Radu sa-i fie de bine botezul!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Monica ma bucur ptr voi... sa iti traiasca printesele.
Fetelor toata treaba este sa va faceti un program si sa il respectati cu strictete, copii au nevoie de o rutina, trebuie sa stie ce se intampla, ce urmeaza pana in cel mai mic amanunt...ex: eu sunt dreptace, mama stangace asa ca eu incep cu mana dreapta a copilului sa-o pun in bluza mama cu stanga si fetele sunt usor debusolate.
In prevenirea crizelor si istericalelor stricam noi adulti...o data lasi copilu' sa faca, ceva a II a oara nu il mai lasi si el nu mai pricepe cand are voie si cand nu si mai ales de ce.
Recunosc ca le cam cical cu masa, ordine, atentie sa nu cada sa manance frumos...etc asa suntem noi sa vezi alte natii de oameni ce relaxati sunt...a cazut plodu si ce, verifica daca e ranit au ba si nu se strezeaza manica ca s-a murdarit,sau ca mananca ca un purcel...noi prea ii cocolosim...asa suntem noi romani.

Ati aflat de unde pot si io sa cumpar RABDARE???!!!
Va pup sa ne auzic cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Gaia, si io-mi consideram copila super rezonabila
a avut si ea o faza in care urla din te miri ce, s-a dat cu capul de parchet, a spart niste pahare de nervi...istericale
eu sunt total contra violentei dar am pleznit-o peste mana si am pus-o in patutz (pe care de altfel nu-l folosesc decat la depozitat) sa urle
apoi a fost model de cumintenie
Cred ca e varsta la care incep sa testeze limitele, si pararea mea este ca trebuie sa-i arati ca acestea exista (nu sa-l bati, dar sa fii ferma)
o regula doua sa existe si nu te abati de la ele

cu urlatul, poti sa-l si lasi sa urle, vezi ce are nevoie pe moment; nu interveni intotdeauna

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Agri , te stiu de la strumfi
Bravo te desrcurci f bine cu fetele...la mine "strumful" e cea mare
Gaia.nevia.. am citit ca ati avut botezul pe 1 febr, acum duminica.. Si noi la fel Sa-ti traiasca Radu sa-i fie de bine botezul!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Hei, ce frumos! Sa va fie de bine, sa traiasca si sa fie sanatoasa micuta crestina!
Cum a fost? La noi, ok, am primit si cadou de la preot un nume nou pentru Radu (check the blog & pics).

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput

din ciclul "ce sa mai fac ca sa-mi tin copiii multumiti si ocupati"... Teo are instalat in camera la el un leagan. M-a inebunit cu el, toata ziua striga utaaaa, utaaaa, utaaaa.... il pui in leagan, il dai, apoi urla joooos, joooos, joooos... si tot asa.

Ieri am fost la ikea si am vazut un leagan super tare. Arata ca o salteluta din aia de joaca, rotunda, cu un cerc de otel trecut prin margini, cu niste corzi care se agata de tavan. L-am luat ca nu m-am putut abtine (175ron) si abia astept sa i-l arat... sa vedem daca ii place. Daca nu, il pun in camera cealalta, ca vreau sa il dau si pe Radu huta...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ada, sa-ti traiasca Dionisie. noi avem un singur leagan, care se prinde de tocul usii si e bataie mare pe el; ori vor amandoua sa stea in el, ori vor sa se impinga una pe alta si e destul de periculos...si ma dau pe mine la o parte si iese cu cearta

crize de care spui tu, la noi au aparut mai tarziu, dar le tratez cu indiferenta...cu cat sunt mai interesata de ele, cu atat sunt mai puternice; si da, si eu sunt pentru reguli clare si nu negociez; noi trecem prin TV addiction si programez TV sa se stinga automat dupa 45 min; poate sa faca ce vrea ea cea mare ca eu nu mai dau drumul

in public i-a fost cam rusine sa faca astfel de crize, dar am citit pe blog faza cu plansul in biserica si masina...a fost la fel la noi...era vara, cea mare a vazut biserica plina, cred ca era si cald si s-a pus pe plans...cea mica a inceput si ea...am scos-o pe cea mare si cand s-a linistit a venit inpoi...cea mica a fost bagata in apa...plansete si urlete...s-a alimentat si cea mare si da-i si urla.
si in masina sta de ex in scaunul ei si-i cade o jucarie din mana si tipa si urla...jucaria, jucaria...am textul standard: mami conduce si trb sa fie atenta la trafic, daca pot sa opresc la un semafor o caut, daca nu asteptam pana ajungem acasa sau unde trebuie sa ajungem...plange 1-2 min si daca vede ca nu-i dau atentie se opreste

dar sunt diverse crize, le pun pe seama varstei - azi 2 ani si 10 luni, pe seama faptului ca mai sufera de gelozii pe surioara, etc.

mi-a placut si povestea mucegaiului

(eu am mana dreapta rupta, deci iti dai seama ce bucurie e la noi in casa; cel mai greu e la schimbat de pampersi cu stanga)

Mergi la inceput

Auch!!! Imi pare rau de mana rupta, sa te refaci cat mai repede!
Cum ai reusit?

Merci mult penntru explicatii... m-am mai linistit
Observ ca Teo incepe sa fie si un pic plangacios... dar cred ca tot asa o sa rezolvam, sa nu cedez mereu la miorlaielile lui...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

HELLO!!!!

Iata ca resuscitez acest subiect care a lancezit putin cu urmatoarea intrebare, pe tema SCAUNE DE PAPA!

Cum ati facut, la copii cu diferenta mica de varsta intre ei? Ati cumparat doua scaune?
L-am pus pe Radu, asa, de proba, in scaunul lui Teo... moaaa. Era sa-l bata!!!
"jooos, jooos, la loc!!!!"
Ce sa fac acuma?! Sa mai cumpar un scaun?!

LE: Carucior de gemeni am luat!

Va pupam,

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput