criza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

bine ca a venit criza ...pina acume era plin aici cu
"sa-mi iau un 4x4 de 500 CP sau un Porsche S4..si apoi venea colegu"...lasa draga...vezi si un Hummer"...e...f.bine ca au disparut subiectele alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Guestus, lasa-i pe alti, ia spune de care Porsche ti-ai tras dupa ce te-ai saturat de Maseratti pe care-l tii in garaj ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

De ce, acum e cel mai bun moment sa iti iei hummer sau ics-cinci (acum cred ca-i deja ics-sase), gazul ieftin, magazinele dau chilipiruri peste chilipiruri. Ca sa nu mai zic de plasme si elcede-uri (cum le zice in Romania; mersi, Mircica)

Mircica adica Mircea Badea; altfel n-as mai fi la curent cu trendurile in limbaj; decat ca uneori ma mai uit la Mircica (sic!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca omenirea nu va intelege nimic din criza asta vor veni altele si altele, din ce in ce mai adanci, mai lungi si mai dureroase.
Problema de fond nu este nici bursa, nici industria auto, nici specula, nici globalizarea. Ci consumul de resurse peste puterea de regenerare a planetei, singurul habitat pe care il putem imparti intre noi, din ce in ce mai numerosi si mai pofticiosi.
Chinezul vrea si el elcedeuri, frigidere, aere conditionate si suvuri sa faca shopping in Hong Kong. Indianul de ce sa fie mai prejos. Congolezul vrea si el o paine pe masa contra litiului de care au nevoie restul lumii. Maldivienii cauta deja cu disperare pe hartile globului o terra incognita mai la deal ca sa se mute cu tot cu tara (ghinion, imparteala s-a cam terminat acum 50 de ani cand s-a transat si ultima pata alba, Antarctica). Presa mondiala nu cauta atat senzationalul cat incearca sa traga un semnal de alarma care sa opreasca trenul cu 6 miliarde de calatori din goana sa nebuna catre secatuirea planetei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si totusi, in ciuda celor de mai sus, oprirea consumului inseamna haos, falimente in lant, pierderea locurilor de munca.

Probabil ca rezolvarea problemei ar veni de la o impartire mai echitabila a bogatiei pe glob: in loc ca o englezoaica sa posede 200 deperechi de pantofi, 100 de africani sa aiba macar una. Dar daca englezoica munceste la un job productiv de la 7 dimineata pana la 10 seara iar africanul sta mai tot timpul la umbra? Vezi cat poate fi de complicat?

Varianta mea. Indiferent de criza trebuie sa consumi ceea ce iti este necesar. Daca trebuie sa-ti iei pantofi iti iei pantofi. Nu zici "nu-mi mai iau ca e criza". Incerci sa nu fii nesimtit, sa arunci cu banii. Si faci ceva economii. Dar nu ca sa mori cu ele sub perna ca Hagi Tudose ci ca sa faci lucruri mai inteligente: sa-ti educi copiii, sa-ti faci o casa faina, sa vezi lumea, sa-ti asiguri o batranete decenta, etc. Dar vezi... tot consumi de consumat.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
consumul de resurse peste puterea de regenerare a planetei, singurul habitat pe care il putem imparti intre noi

Capcaune, mare adevar.
Problema apare cand acest mare adevar, in loc sa conduca la actiuni realiste si profesioniste, conduce numai la afirmatii sforaitoare in scop de atragere de voturi.
Ne trebuie mai putin BS (mi-a placut la nebunie intalnirea dintre Obama si Al Gore ieri) si mai multe masuri destepte. Din pacate unele masuri destepte sunt nepo****re, asa ca ne intoarcem de unde am plecat si mai aberam putin despre vant in the process.

Mergi la inceput