fabricat in Romania

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Faptul ca se produc la noi haine pentru magazine mari din strainatate desi cu toata materia prima din alte parti nu inseamna ca nu e bine sa le cumperi. Pentru ca daca au vinzare atunci firmele romanesti care le produc au comenzi si nu dau afara muncitorii. Orice firma romaneasca (cu muncitori romani sau straini) plateste impozite etc si cel mai bine sa nu dea faliment (in ideea ajutarii economiei romanesti)

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

uite un buchet de flori pt.o gandire logica si constructiva .SIRIMIE

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cand eu cumpar o haina de la H&M nu scrie nicaieri in catastifele firmei ca e fabricat in Ro si ca acel produs se vinde. Pentru firma mama, conteaza ca numar de bucati marfa, chit ca e facuta in Ro sau in oricare alt colt al lumii. Ea nu da de lucru unei tari anume pentru ca marfa produsa acolo i se vinde... Atata vreme cat mana de lucru e ieftina, pe firma producatoare n-o intereseaza unde isi produce marfa.

La firma unde am lucrat eu, firmele producatoare nu au mai venit cu comenzi la noi, nu pentru ca marfa nu le era vanduta (cum spuneam ca nu are importanta unde e facuta) ci pentru ca mana de lucru se scumpise. Muncitoarele plecau la firme care plateau mai bine, producatorii isi gasisera firme din Bulgaria, Moldova si Ucraina care lucrau mai ieftin. Totul e la negocierea dintre patronii romani si cei de la firmele mari producatoare. Nu tine de vanzarea marfii Made in Romania.

Nu vreau sa fiu Gica Contra, eu cumpar marfa de H&M produsa in ro, numai pentru ca am mai multa incredere in ea decat spre ex. decat cea din Bangladesh si pentru ca mi-e drag sa port ceva ce vine din tara mea.

Si am avut placuta surpriza, asta fara sa stim, sa cumparam o mobila de sufragerie tare frumoasa, noi am crezut ca e produsa aici in Suedia. Dar cand am desfacut pachetele si am vazut eticheta Made in Ro mi s-a umplut inima de bucurie. Insa nu pentru ca firma romaneasca nu va da faliment...in momentul in care marfa pleaca din firma romaneasca, beneficiarul strain plateste marfa romaneasca producatorului. Inainte ca el sa o vanda. Contractele in lohn nu sunt facute pe masura vanzarii. Firma mare producatoare stie exact cate bucati dintr-un articol sa comande la firma care ii produce marfa si aceasta se plateste in momentul cand ea e livrata. Abia apoi firma mare o scoate in vanzare. Pentru ca firmele mari sa reziste si sa dea comenzi mai departe, chiar si firmelor romanesti, nu trebuie eu sa cumpar un produs Made in Ro, eu sustin firma mare si daca cumpar un produs Made in Bangladesh. Dar ea va da comenzi in continuare in Ro, daca are contract cu firma romaneasca si daca vanzarile firmei mari merg.

M-am cam intins, dar sper sa intelegeti ideea. Nu sunt impotriva cumpararii produselor romanesti in strainatate, dar nu sunt de acord ca prin asta sustinem industria romaneasca.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

M-am cam intins, dar sper sa intelegeti ideea. Nu sunt impotriva cumpararii produselor romanesti in strainatate, dar nu sunt de acord ca prin asta sustinem industria romaneasca.

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Da, ai dreptate referitor la cumpararea produselor romanesti in strainatate. Consumul de orice fel tine firma-mama pe linia de plutire, deci, indirect si produsele romanesti.

Campania se adreseaza in specia romanilor din interiorul romaniei. Ai citit mai sus posturi ale unor tipe care, din pur snobism, declara "eu nu cumpar nici un produs romanesc pentru ca toate sunt proaste". Ele nu-si mai bat capul. Scrie "Fabricat in Romania" nu cupara, e prost. Am devenit grotesti deja.

Am citit jurnalul unui englez care a stat un timp in Romania si care scria dezgustat de "prietenul" lui cu bani multi - roman - cu care a mers la supermarket sa faca cumparaturi pentru un picnic si care i-a scos (lui, englezului) untul romanesc din cos si l-a inlocuit cu unt strain spunandu-i protector, ca unui copil idiot "lasa-ma pe mine sa aleg, bine?". La sfarist, dupa ce a umplut cosul cu marfurile cele mai scumpe si cele mai straine a spus la casa intinzand cardul: "pe firma".

Una e sa cumperi cu cap, alegand din noianul de oferte ceea ce merita si se potriveste bugetului tau (romanesc daca e bun, strain daca nu se merita romanesc), alta e sa eviti stramband din nas toate produsele romanesti.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Despre firma din Timisoara care face haine pentru H&M:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6225145.stm

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Eu sunt fan Logan ... sunt super incantata de el, mai ales pentru ca circul mai mult in tara

Carne, legume,fructe iau din piata, mai putin cartofii. ii prefer pe cei frantuzasti, nu dati cu pietre, mai ales dupa ce am luat un sac de cartofi din piata si pe exterior erau super faini, iar in mijloc ... nefolosibili.

Cumpar din piata, dar tot trebuie sa fac fatza unor provocari de genul: ma opresc cu fetita in fatza unei tarabe fara vanzator, ca vroia un stiulete de porumb pentru proumbei si eu ii expicam ca nu se vinde la bucata. Si apare o tani de la taraba alaturata care ne intreaba daca cumparam. Eu zic, nu. La care tanti, atunci circulati, nu stati aici ca vin ca proasta pentru client.

Sau pretul la mere, cica 2,5 daca va pun eu, 4 daca e pe alese....

Iar hainutze faine si diverse ca la unguri, n-am gasit in Tm oricat am cautat... Chiar azi am fost la Szeged si am luat, in enchivalentul a 3 milioane vechi: o pereche de papucei de casa super faini, o geaca de iarna, un poncho cu caciula asortata, o pijama, o helanca ,un compleu maiou si chilotei cu barbi si 2 perechi de manusi.

Si inca ceva. In vara i-am luat din Italia niste tenisi barbie cu 9 euro. Exact aceiasi papuci costau in Mall la Tm 1 milion jumate. Stiu ca e usor off topic, erau made in china, dar diferenta asta de pret te face sa cauti "dincolo" produsele respective....

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

eu cred ca cel mai util lucru ar fi sa spunem fiecare ce produse romanesti apreciem foarte tare si astfel sa-i facem pe cei care nu le cunosc sa le cumpere si ei...

Mergi la inceput