Folosirea biberonului duce la refuzul sanului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu i-am dat lui Danut si ceai pt colici la sfatul medicului pediatru tot cu biberonul. Cand plecam si il lasam cu mama mea ii lasam laptic in biberon. Cea mai mare incercare pt mine a fost cand am iesit la servici (puiu avea numai 3.5 luni), imi era ff frica sa nu lase sanul, dar nu s-a intamplat asa. Doua mese le papa din biberon (cu laptic de-al meu evident) si restul tzitzi. A mers numai cu tetina din silicon, pe aia din cauciuc a refuzat-o complet inca de la prima incercare.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Eu pana la o luna si jumatate nu prea am avut san. Trebuia sa-l hranesc pe micut cu supliment si totodata sa-l fac sa si suga pentru a-mi veni laptele. De frica refuzului, i-am dat la inceput suplimentul cu lingurita. Spunea cineva ca nu se poate, ca e prea mic, nu e adevarat. Ei si in maternitate sunt hraniti cu lingurita sau cu seringa. Dar, fiind foarte greu , trebuie sa ai o rabdare de fier, am inceput sa-i dau cu biberonul . Nu mi-a refuzat sanul, avea momente cand plangea, dar in ziua respectiva ii intrerupeam biberonul si iar sugea la san .Asa mi-a venit laptele dupa 1 si 1/2 de chin.
Poti sa-i dai ceai, dar nu mai mult de 20-30 ml pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Din cate stiu asociatia americana de pediatrie recomanda ca pana la 6 luni, daca alaptezi, sa nu ii dai ceai.
Eu i-am dat pe la 4-5 luni, dar era prea tarziu, pt ca nu mai vroia sa accepte biberonul.
Nu ai de ce sa te chinui sa-i dai ceai. Laptele tau ii tine de sete si de foame, e tot ce-i trebuie pana la varsta diversificarii. Nu-ti face probleme, nu se deshidrateaza daca o alaptezi regulat.

Nu stiu sa-ti spun daca e posibil sa ajunga sa refuze sanul. Cred ca e valabil doar in cazul in care ii dai lapte praf mult timp.

Copii adora sa fie alaptati, trebuie sa fie extrem de lenes ca sa prefere biberonul. E prea bine la mama in brate. :)

Florina & bb Tudor (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Si eu am i-am dat bibe cand am alaptat in prima luna.
Alternam fara nici o problema, accepta tot. Statea si o ora la san,
dar eu nu aveam lapte suficient.
Asa ca No problem, poti sa-l folosesti.
Oricum cand sunt asa mici nu prea stiu ce-i cu ei.
daca e mancacios mananca orice oricum.

Mitul asta cu lingurtza mi-a fost si mie descris de o prietena
din Ro "ca-i da cu linguritza ca sa-i accepte sanul"
Ei bine acum are 7 luni si nu poate sa-i dea cu biberonul sucurile.
Fiind vara si alimentat si cu solide are nevoie de supliment de lichide.
Nu accepta nici suzeta.

Vezi ca biberoanele au tetinele pe masuri si exista unele speciale care imita sanul.

De ce ii dai ceai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Eu folosesc biberoanele de la Avent, citisem ca nu creeaza confuzie pt bebe de la san la biberon si invers. Dar folosesc cele care sunt recomandate in caz ca alaptezi(au orificiul foarte mic). Si sunt in asa fel concepute incat copilul isi muleaza gura in acelasi fel la san ca si la biberon, adica apuca mai mult decat doar capatul biberonului. Daca totusi nu vrei sa folosesti biberonul, eu am incercat la inceput si cu pipeta si merge. Cu lingurita la asa varsta mica, e un chin.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput