Folosirea biberonului duce la refuzul sanului?

Folosirea biberonului duce la refuzul sanului? | Autor: ligiacobalt

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare.Am o fetita de o luna jumate si vreau sa ii dau ceaiul cu biberonul. In privinta asta am auzit diferite pareri: ca daca ii dai cu biberonul dupa aceea refuza sa suga la san .As vrea sa imi spuneti parerile voastre.Ei pana acum ii dadeam cu lingurita dar mi-l cam da afara.
Multumesc
si Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

De ce trebuie sa-i dai ceai daca o alaptezi la sin?
Ma rog, decizia ta. Eu ii dadeam combinat si sin si sticluta pentru ca nu se satura, dar nu am avut probleme sa nu mai doreasca sinul. Asa am auzit si eu, dar multe ce auzi nu sint bune sau sint opinii invechite. O sa experimentezi tu si vei vedea ca nu tot ce auzi este si folositor sau adevarat.
Numai bine!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna Ligia,
In primul rind, e prea mic bebelusul pentru a primi ceva cu lingurita, al meu are 4 luni si abea acum am ineput sa-i dau putine cereale cu lapte cu lingurita si inca nu e prea "expert" in asa ceva...
In legatura cu biberonul, parerile sint impartite deoarece unii bebelusi refuza sinul dupa ce li s-a dat biberon, iar unii nu o fac...Deci ceea ce propun este sa-i dai putin ceai cu biberonul, doar citeva guri deoarece daca e hranit la sin nu are nevoie de alt ceva. Dar avind colici (probabil) se poate da putin ceai. Daca ii dai lapte in biberon, merita insa incercat biberon din care e mai greu de supt, anume Playtex pentru incepatori (biberon cu saculet steril).
Deci poti incerca sa-i dai ceai dar rar si putin.
Sper sa fie ok !

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Alex are aproape doua luni jumate si de o luna ii dau sin si biberon (nu am lapte suficient). Cind are chef sa manince accepta ambele variante, cind nu, le refuza pe amindoua...Oricum, eu am fost foarte surprinsa ca nu a refuzat sinul dupa ce i-am dat lapte cu biberonul, se pare ca exista si exceptii, nu trebuie sa luam de bune tot ce scrie in carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

alexutza a refuzat din start biberonul si vai ce showuri aveam si inca mai avem cand e vorba de papa in alt fel decat la tzitzi. nu a vrut biberon si pace! l-a acceptat cat de cat cand i-am pus tetina de cauciuc...ca sa nu refuze sanul am intzeles ca trebuie folosite tetine de silicon pt ca sunt mai tari si bebe trebuie sa depuna ceva efort ca sa pape.
noi am papat de la inceput cu linguritza ceiutz, iar acum la 4 luni si 1/2 ne este mult mai usor saa papam laptic cu fainos, chiar daca mai dam si pe afara:)

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

nu-i da ceai. nu o ajuta la nimic...
tzatzica este de o mie de ori mai buna decat apa aia chioara numita ceai.
eu i-am dat lapte in bibe in completare si incet,incet laptele din tztze mi-a spus bye!bye!
daca ai san e pacat sa-i dai altceva...
oricum fiecare mamica are stilul ei
bafta!

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Si noi sintem d-aia si cu sin si cu biberon (de 3 luni). Daca ii dai ceai doar cite putin (banuiesc ca nu vrei sa-i inlocuiesti o masa cu ceai), cred ca n-ai de ce sa-ti faci probleme. Noi tot tetine de cauciuc folosim, sa nu le vedem pe alea de silicon!

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Si Andrada mea are 7 saptamani si de 4 zile ii dau ceai cu biberonul. N-as fi vrut sa il folosesc, tot de frica sa nu-mi refuze sanul, dar a avut niste colici infioratori si, la capatul puterilor, am sterilizat biberonul, i-am pus ceaiul...si l-a papat pe tot.Dupa vreo ora, si-a amintit ca ii e foame, i-am dat sanul...si l-a papat pe tot, fara probleme. Mi-a parut chiar rau ca nu i-am dat biberonul mai devreme, in loc sa ma chinui cu lingurita (pe care mi-o varsa integral pe haine), sau cu seringa. De atunci, ii dau ceaiul de colici si Baby Drink cu biberonul si nu protesteaza, mananca si din san cu aceeasi pofta. Eu folosesc biberon Nuk (habar n-am ce tetina are, aia din fabrica...), si i-am facut gauri in locurile marcate din fabricatie, cu un ac subtire. Andrada se cam chinuie sa traga din biberon, dar acelasi efort il depune si cand trage din san, asa ca nu-i nici o problema. Nu am incercat (si nici nu vreau) sa-i dau lapte cu biberonul, nici macar de-al meu, muls din san.Poate, mai tarziu, cand va trebui sa merg la serviciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Si bebelususl meu bea ceai cu biberonul si are 3 luni si jumatate. I-am dat ceai din cauza caldurilor astea mari. De mancat mananca san si mananca foarte bine fara sa am probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Si Diana bea ceai din biberon de la 3 saptamani.
Nu am avut probleme cu refuzul sanului. Crezi ca bb nu isi da seama ca vine altceva de acolo? Stie de unde vine lapte si de unde nu. Eu i-am dat de la 2 luni si completare (putin, e drept) din biberon, dar nu am avut deloc probleme. Am citit ca de la 2 luni copilul nu se mai intarca chiar daca ii dai lapte din biberon, pentru ca suge mai cu putere. Incearca tetine cu gauri mici ca sa nu ii vina foarte usor. Din biberon ii vine de 7 ori mai usor decat din san.
Noi bem tare mult ceai, mai ales pentru ca e foarte cald. Si oricum, putina apa nu strica.

Numai bine, succes.
Denisa&Diana

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu trebuie sa ma lupt de fiecare data cu fata mea de 3 luni sa pape de la san, fiindca prefera biberonul. S-a invatat sa-i curga usor, asa ca si daca suge, o face doar cat curge laptele mai tare, pe urma vrea biberonul. Si in felul asta cantitatea de lapte de la san scade cu fiecare zi. Poate e intr-adevar altceva daca nu ii dai lapte cu biberonul ci apa sau ceai, dar eu asa am patit.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput