Pe unde se mai plimba oamenii frumosi
Raspunsuri - Pagina 5
ruxandraru spune:
Acum un an, la budimex. internata cu copilul pe la 11 noaptea, febra mare, viroza. uit sa iau laptele praf cu mine, de panica. sotiorul promite ca il aduce la prima ora dimineata. noaptea, copilul cere mincare. ii dau ceai cu niste firimituri de biscuiti gasite pe fundul gentii. dimineata, cere lapte. sotiorul are telefonul inchis. i se descarcase si dormea dus. ma duc la asistente si le rog sa imi dea putin lapte praf. obosite si sicirite dupa garda. "aveti bon de lapte?" n am. dar ii e foame. trei masuri... "nu". un iaurt de unde pot sa i iau? "de la chiosc din curte. da deschide la 7" pai e abia 6... si oricum, afara ninge, copilul are febra, cum as putea iesi? ma buseste plinsul, ma duc cu copilul inapoi in rezerva unde eram internati. se deschide usa. una dintre asistente, cu niste cearcane cit casa, imi zimbeste si imi intinde un iaurt. "e proaspat, puteti sa i dati linistita, nu am avut timp sa l maninc azi noapte". si mi a zimbit. am vrut sa i l platesc, a refuzat si mi a spus ca nu se iau bani cind unui copil ii e foame. a fost ca un inger si ii multumesc din suflet. cred ca a fost cel mai important iaurt din viata mea!
ruxandraru spune:
Acum un an, la budimex. internata cu copilul pe la 11 noaptea, febra mare, viroza. uit sa iau laptele praf cu mine, de panica. sotiorul promite ca il aduce la prima ora dimineata. noaptea, copilul cere mincare. ii dau ceai cu niste firimituri de biscuiti gasite pe fundul gentii. dimineata, cere lapte. sotiorul are telefonul inchis. i se descarcase si dormea dus. ma duc la asistente si le rog sa imi dea putin lapte praf. obosite si sictirite dupa garda. "aveti bon de lapte?" n am. dar ii e foame. trei masuri... "nu". un iaurt de unde pot sa i iau? "de la chiosc din curte. da deschide la 7" pai e abia 6... si oricum, afara ninge, copilul are febra, cum as putea iesi? ma buseste plinsul, ma duc cu copilul inapoi in rezerva unde eram internati. se deschide usa. una dintre asistente, cu niste cearcane cit casa, imi zimbeste si imi intinde un iaurt. "e proaspat, puteti sa i dati linistita, nu am avut timp sa l maninc azi noapte". si mi a zimbit. am vrut sa i l platesc, a refuzat si mi a spus ca nu se iau bani cind unui copil ii e foame. a fost ca un inger si ii multumesc din suflet. cred ca a fost cel mai important iaurt din viata mea!
papanash spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandraru Acum un an, la budimex. internata cu copilul pe la 11 noaptea, febra mare, viroza. uit sa iau laptele praf cu mine, de panica. sotiorul promite ca il aduce la prima ora dimineata. noaptea, copilul cere mincare. ii dau ceai cu niste firimituri de biscuiti gasite pe fundul gentii. dimineata, cere lapte. sotiorul are telefonul inchis. i se descarcase si dormea dus. ma duc la asistente si le rog sa imi dea putin lapte praf. obosite si sictirite dupa garda. "aveti bon de lapte?" n am. dar ii e foame. trei masuri... "nu". un iaurt de unde pot sa i iau? "de la chiosc din curte. da deschide la 7" pai e abia 6... si oricum, afara ninge, copilul are febra, cum as putea iesi? ma buseste plinsul, ma duc cu copilul inapoi in rezerva unde eram internati. se deschide usa. una dintre asistente, cu niste cearcane cit casa, imi zimbeste si imi intinde un iaurt. "e proaspat, puteti sa i dati linistita, nu am avut timp sa l maninc azi noapte". si mi a zimbit. am vrut sa i l platesc, a refuzat si mi a spus ca nu se iau bani cind unui copil ii e foame. a fost ca un inger si ii multumesc din suflet. cred ca a fost cel mai important iaurt din viata mea! |
ce frumos !!!
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
Votati-ne www.flickr.com/photos/23756759@N04/3022433007/" target="_blank"> foto pe site Pampers, suntem finalisti ai campaniei Pampers-Unicef. Multumim !
Qamar spune:
mai ziceti, mai ziceti
www.helpsonia.com/archives/148" target="_blank">Click pentru o inimioara fericita! Help SONIA
cristi_2003 spune:
eu vad oameni frumosi in fiecare zi
de la agentul de paza de la noi care ma saluta dimineata cand vin la birou si ma intreaba cum ma simt, la colegii care merg pt mine la magazin sa imi cumpere de mancare, la vanzatoarele de la alimentara care daca ma uit (pur si simplu) spre struguri/prune/mere imi ofera ca "sunteti gravida doamna, luati ca sigur va e pofta", la cersetoarea batrana de langa usa alimentarei care cere "daca va ramane ceva marunt" si multumeste de fiecare data cand ii dai - daca nu ii dai (ca uneori nu am bani cash) tot ea zice "atunci data viitoare doamna", la mamele cu carucioare si copii mici la care ma uit pe strada (sincer ma cam holbez acuma ca de fiecare data ma gandesc oare cum o sa arate al meu) si care imi zambesc cand vad ca am burta...
31+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 7 SAPTAMANI
april spune:
Stomatologie. Dr imi recomanda o radiografie a unui molar. Unde? Pai doar una a mai ramas in oras...la policlinica. Ingrozita de policlinica (n-am mai fost de o gramada de ani...se stie de ce...) urc la radiologia dentara. Astept ce astept. Apoi sunt chemata inauntru de o doamna blonda, in jur de 50 de ani, toata numai un zambet.
Intru, platesc, mi se iau datele, varsta: zic 40, doamna scrie altceva! 35. Ii repet ca am 40, ea imi zambeste si imi spune ca ea ma vede de 35 si asa lasa. Raman masca. Ok zic, o fi in toane bune azi. Dar nu, ea incepe ca sunt asa de finutza, ca parca as fi o printesa din timpurile vechi de la palate, ca sunt frumoasa, si o tot tine in complimente....ma uit la ea ca la felul trei, dar intr-un tarziu ii multumesc (dar fiind rezervata in privinta ei, mi se parea ciudata abordarea).
Ma pun pe scaun. Cum molarul imi era chiar ultimul si trebuia sa pun filmul putin sub limba in capatul gurii ma apuca greata. Incerc iar si iar, nu pot. Simt ca vomit acolo. In timpul asta doamna era toata numai un zambet si imi vorbea atat de frumos de imi era rusine de comportamentul meu. Ii zic sa ma lase 5 secunde sa ma adun s incerc iarasi. Ma concentrez, ma implor pe mine sa nu-mi mai fie greata sa nu ma fac de mandra minune aici. Trag aer in piep si ma rog in timp ce imi pun singura filmul taman in fundul gurii sub limba. Si incremenesc...Doamna intr-o fuga imi face filmul si bucuroase amnadoua ca am reusi imi cer scuze plina de rusine de comportamentul meu. Doamna in acest timp era toata numai zambet si vorbe de alint. Stateam si ma minunam ce om am in fata. Imi era ciuda pe mine ca eu nu sunt in stare de asa ceva. I-am multumit si i-am spus din inima ca este o adevarata DOAMNA si ca nu si-a gresit cariera lucrand in sistemul sanitar. Asa ceva mai rar om.
Am ajuns ca in 5 minute sa indragesc un om asa cum n-am crezut ca e posibil. Iesind afara si asteptand radiografia un domn ce astepta si el rupe tacerea si imi spune: "Asa om bun eu n-am mai vazut". Deci asta e felul ei de a fi.
Aceasta femeie mi-a inseninat o clipa din viata. Ii multumesc si acum si n-o voi uita niciodata.
Dada
geanina-nica spune:
GASIM oameni frumosi,daca si noi la randul nostru suntem frumosi,
Eu am invatat aic,sa fiu mai deschisa decat eram in tara,
Ininte de a emigra,eram mai inchisa mai rece,si aici cu timpul,am ivatat sa fiu mai calda,mai deschisa,aici oameni povestesc cu tine i-ti dau un sfat bun mai ales,persoanele mai invarsta.
ASA CA sa va povestesc si eu ceva,eram in avion,multi copiii,un puisor care era langa noi plangea saracutul ca nu mai putea,si L-am rugat frumos pe printisorul meu,sa-i de-a cartea cu povesti care scotea si sunete,a mers ia dat cartea si s-a linistit asa de tare ca pana la urma a adormit, cu cartea in brate,
Mama copilului nu-i venea sa creada.
Si noi intalnim peste tot aici oameni frumosi,si dornici sa te ajute.
Bedrosmart spune:
Sunt multi oameni frumosi pe lumea asta, chiar si in noianul de mitocanie care ne inconjoara. Pe unii i-am uitat, chiar daca mi-au bucurat ziua in care i-am intalnit, pe altii o sa-i tin minte toata viata. Unii sunt trecatori intamplatori (dar frumosi) prin viata mea, altii mi-au marcat-o pentru totdeauna.
Zilele trecute am "chinuit" groaznic o vanzatoare timp de vreo juma de ora (pe ceas) incercand sa cumpar o pereche de pantaloni pentru baietelul meu. Am pus-o sa dea peste cap tot magazinul si, cu toate astea, a ramas super amabila si zambitoare. La plecare (dupa ce in sfarsit am cumparat ce cautam) i-am multumit cat am putut eu mai frumos pentru rabdarea ei de fier. Sau poate nu sunt eu obisnuita cu vanzatoarele amabile ?
La mine in piata vine mereu in weekend un cersetor cu ambele picioare amputate. Are un carucior electric si se vede clar ca e cersetor "de meserie", cred ca in timpul saptamanii activeaza in alta zona, mai aglomerata. Probabil castiga indestulator, dar... cati bani i-ar putea recompensa lipsa picioarelor? De fiecare data cand il vad, ii dau cate ceva. El ma recunoaste si imi zice cu zambetul pe buze: "Nu, va rog frumos, nu pot sa primesc, doar mi-ati mai dat de atatea ori!" Ii sunt recunoscatoare pentru ca ma face sa-mi amintesc cat de norocoasa sunt ca sunt sanatoasa si sa-mi uit supararile insipide cand il vad zambind cu toata fata.
Din categoria celor care mi-au influentat viata fac parte bunica mea (pentru mine cel mai frumos om care a trait pe pamant), invatatoarea mea (d-na Ioana Negoita, de la scoala 117, din pacate n-am pastrat legatura cu ea si nu stiu daca mai traieste) si dr. Rubin Munteanu de la spitalul Sf. Ioan din Bucuresti care, pe langa profesionalism, are fata de bolnavi o atitudine nemaiintalnita de mine (de ex. raspunde la mail-uri si sta si juma de ora de vorba ca sa-ti explice ce si cum - intr-un cuvant este un doctor tare frumos ).
Promit sa scriu aici de fiecare data cand intalnesc un om frumos, ca prea citesc si vad in fiecare zi (aici si prin alte parti) numai lucruri triste si oameni urati (la suflet, bineinteles).
Bedrosmart
eternell spune:
In urma cu vreo doi ani, impreuna cu sotul meu am decis sa trimitem copiilor mai putin norocosi o parte din jucariile fetitei mele. Am pus in cateva plase jucarii frumoase, in stare buna. Sotul meu a plecat impreuna cu fetita spre o casa de copii din apropiere.
Cand s-a intors mi-a pus filmul celor petrecute acolo. Asa mi-am vazut fetita in mijlocul ingerasilor, impartind tuturor jucarii, pe rand. Un copil de nici trei ani impartindu-si altor copii propriile jucarii, fara sa verse o lacrima, cu bucurie si entuziasm!
Mi-ar place sa vedeti filmul. Asa copii frumosi!