OBAMA presedinte !!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

. Din punctul meu de vedere daca nu va fi asasinat cred ca se scrie istorie.

Din punctul meu de vedere toamna asta lunga e plina de omizi. Mame Omizi!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

adriuta, excelent comentariul tau. Citindu-te, mi-am dat seama ca exact asta gindesc si eu, dar tu ai spus-o asa de clar si frumos!

Ma bucur mult pentru America, ceea ce-i sigur e ca Obama are acum pe umeri o povara imensa. Campania a fost "a walk in the park" fatza de ce-l asteapta de-acum incolo. Faptul ca in timpul campaniei nu s-a injosit niciodata sa-i balacareasca pe adversari o sa faca lucrurile mai usoare in ce priveste reconcilierea nationala.

Discursul lui McCain mi-a placut mult! Foarte fair-play, cu mult, mult bun simt! Si cred ca e normal sa-i para rau, lupta a fost foarte, foarte strinsa. De fapt, in clipa in care a pierdut OHIO a stiut ca-i sfirsitul.

A fost o noapte plina de emotii, am plins de bucurie pentru cei ce l-au votat pe Obama si am plins de mila lui McCain pentru ca a pierdut ultima sansa. Singura lui vina e ca face parte din acelasi partid ca Bush. Iar pupaza aia de Palin...no comment( sa nu reincepem)!

Chiar ii spuneam sotului aseara ca singurul regret pe care-l am ca n-a cistigat McCain e legat de faptul ca nu vom mai fi asa la curent cu gafele "divei" de Alaska.

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriuta
1. America a votat "Obama" nu pentru ca sunt neaparat de acord cu "planul" lui politic si economic, si multi, ff multi de fapt habar nu au avut care ar fi acesta si nici nu i-a interesat, dar DATORITA FAPTULUI CA TARA E in cadere libera ar fi votat pe oricine in aceste circumstante.

Pe oricine? Adica americanii au dat la intimplare cu destu' pe ecranu' cu optiunile electorale? Si asa s-a-nimplat sa nimereasca mai multi pe Obama? Aiurea... dac-ar fi asa Nader (si cu cine fras a mai fost in afara lui Obama si McCain) ar fi trebuit sa aiba mai multe voturi (distributia probabilitatilor ca Joe reparatoru' sa dea cu destu'-n poza lui, you know).

Citat:
[...] Walmart-ul a facut cele mai mici vanzari de ani buni in coace,

Yeah, right... Ian te uita ce publicau acu' fo' luna Wal-Mart:

""In spite of both the impact from the hurricanes and the recent challenges to consumer confidence as a result of the economic environment, Walmart U.S. had another period of solid comparable store sales performance," said Eduardo Castro-Wright, Walmart U.S. president and chief executive officer."
(http://biz.yahoo.com/prnews/081008/law063.html?.v=101)

Vinzarile pe octombrie le raporteaza miine.

Uita-te si la veniturile din ultimul trimestru, comparat cu acelasi trimestru' al anului trecut -- au crescut, n-au scazut. (That's it, if you don't turn the graph upside-down :-).)

Citat:
milioane de job-uri au fost desfintate si oamenii pleaca acasa cu miile,

Adica mii de oameni aveau milioane de job-uri? Uau! Superman e mic copil pe linga ce poate americanu' asta mediu... Si-apoi, un' sa plece lumea de la lucru? La crisma? Parca tot mai bine-i acasa...

Citat:
casele si-au injumatatit valoarea si nu-si mai poate permite luxul unei case mai mari

Really? Cum ar veni, casele sunt mai ieftine si d-aia nu se mai pot cumpara. In aceeasi logica, probabil ca daca s-ar fi scumpit de fo' zece ori se vindeau la toneta de hot-dogs, asa de "affordable" ar fi devenit...

Citat:
[...] sunt MILIOANE de locuinte in forclosure in intreg SUA,

Milioane? Stii tu sigur? Ai cumva si niste date publicate de o sursa cit de cit credibila care sa afirme acelasi lucru?

S.a.m.d. Am obosit sa-ti mai puric exagerarile din mesaju-ti. Pari sa nu judeci ce spui, ci sa preiei sabloanele care-ti convin din ceea ce se defileaza pe canalele de tembeliziune americane...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca... (sorry to rain on your parade)...

in concluzie suntem: foarte saraci (ales obama pe economic issues) si mai misogini (ales obama si nu hillary) decat rasisti (ales obama si nu mccain)... yay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Domnule Moga cat timp ati petrecut in USA in ultimii 5 ani? Si sa stiti ca nu trebuia sa va irositi atata timp "purificand" mesajul meu. Oricum apreciez

1. America a votat "Obama" nu pentru ca sunt neaparat de acord cu "planul" lui politic si economic, si multi, ff multi de fapt habar nu au avut care ar fi acesta si nici nu i-a interesat, dar DATORITA FAPTULUI CA TARA E in cadere libera ar fi votat pe oricine in aceste circumstante.
PE ORICINE, se referea la candidatul democrat, deci implicit la Obama. Si era foarte usor de dedus.
2. Walmart-ul a facut cele mai mici vanzari de ani buni in coace.
Fata la care avem inchiriat apartamentul este "intamplator" manager la Walmart si suntem cat de cat prieteni. Ca sunt statistici si articole peste tot... who cares, realitatea este alta, si vanzarile CHIAR AU SCAZUT in ciuda tuturor statisticilor.Uite un alt link
http://www.industryweek.com/ReadArticle.aspx?ArticleID=17483

3. milioane de job-uri au fost desfintate si oamenii pleaca acasa cu miile,
DA, per total in ultimii ani au fost desfintate companii si MILIOANE de joburi s-au desfintat iar momentat mii de oameni pleaca acasa in fiecare luna. http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
4. casele si-au injumatatit valoarea si nu-si mai poate permite luxul unei case mai mari
Ai idee cati americani au facut tranzactii imobiliare in perioada 2004-2007??? Au platit cu 25%-50% mai mult pretul casei decat valoreaza azi. Cine le-o mai cumpara ca sa poata sa isi ia una mai mare? Daca ar vinde ar lua 100-200 mii mai putin. Din cauza aceasta multi le-au lasat la banci. Chiar daca s-au ieftinit nu mai are CINE le cumpara. Sunt care au platit 1 mil pe o casa si valoarea lor acum e 600-700 000.
5. sunt MILIOANE de locuinte in foreclosure in intreg SUA
DA SUNT MILIOANE. http://www.foreclosure.com/?rsp=5447&myapp-promo-id=adwords-foreclosure-forecl-%22foreclosure%22&gclid=CPfa-9jT3pYCFQsMGgodmFk91g
acum ma crezi??

Nimic din ceea ce am afirmat n-a fost aberatie, si vremurile sunt prea urate si nesigure pentru a avea timp de jocuri de cuvinte.Poate din Canada situatia pare cu totul alta, dar in general nu e bine sa afirmi nimic fara a fi sigur ca acea afirmatie se bazeaza macar pe cunostintele tale personale.

Oricum doresc ca aceasta schimbare care a adus atata speranta in milioane de oameni sa fie una fericita. Sa speram ca in cativa ani (pentru ca vor dura cativa ani) lumea va fi mai buna si economic si...poate si sufleteste. Ca vom discuta despre lucruri mai placute si ca nu vom mai avea timp...de jocuri de cuvinte.

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
Cine le-o mai cumpara ca sa poata sa isi ia una mai mare? Daca ar vinde ar lua 100-200 mii mai putin.

Tot sunt pe aici un hibrid intre mama omida si cruella, asa ca ce mai conteaza.
In chestia asta cu foreclosures oamenii sunt vinovati cel putin la fel de mult ca si bancile. Sistemul a incurajat fara masura "cumparatul" de case fara avans si cu dobanda deductibila la taxe. Practic casele alea pt multi nu au nici un fel de valoare personala, casa nu e "a lor" in nici un fel. Cand platesti avans gradul de implicare personala e mult mai mare si e mult mai greu sa walk out.
In plus, e ok sa speculezi piata imobiliara dar nu merge la infinit; ar tb sa ne mai cumparam case si strict pt a locui in ele.
Cand e un joc pe barba bancii, o vreme merge, dar la un moment dat lantul tb sa se inchida si cineva trebuie sa plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:

Domnule Moga cat timp ati petrecut in USA in ultimii 5 ani?

Fo' juma' de ora, c-am intrat din greseala (sort of)...

Citat:
Si sa stiti ca nu trebuia sa va irositi atata timp "purificand" mesajul meu. Oricum apreciez

"Puricat", nu "purificat" -- mare diferenta. Mai apreciati?

Citat:
PE ORICINE, se referea la candidatul democrat, deci implicit la Obama. Si era foarte usor de dedus.

Nu doamna Adriuta, nu era foarte usor de dedus. Contextul era ca e nashpa rau in America, si ca de la atita disperare lumea da cu votu' oriunde, da' de le-o trece spaimele de peste zi.

Citat:
Fata la care avem inchiriat apartamentul este "intamplator" manager la Walmart si suntem cat de cat prieteni. Ca sunt statistici si articole peste tot... who cares, realitatea este alta, si vanzarile CHIAR AU SCAZUT in ciuda tuturor statisticilor.Uite un alt link
http://www.industryweek.com/ReadArticle.aspx?ArticleID=17483

Yeah, right. Articolu' asta de la link-ul indicat zice ca s-a incetinit cresterea vinzarilor, nu vinzarile in sine ("a slowdown in its U.S. sales growth [...] sales increased by 2.4% in September over 12 months [...]").

Adicatelea au crescut vinzarile, insa nu cu atit de mult cu cit se asteptau ei cu ceva timp in urma. O diferenta ca de la cer la pamint fata de anunturile alarmiste cu vai de mine, se pravale ceriu' ca nu mai cumpara lumea nici de la Wal-Mart, care se stie ca au cele mai 'eftine (si proaste calitativ) produse de pe piata nord-americana.

Citat:
3. milioane de job-uri au fost desfintate si oamenii pleaca acasa cu miile,
DA, per total in ultimii ani au fost desfintate companii si MILIOANE de joburi s-au desfintat iar momentat mii de oameni pleaca acasa in fiecare luna. http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm

Se-ntimpla in economiile ciclice. Iar americanii stiu foarte bine asta, ca doar nu e prima recesiune economica prin care trec.

Citat:
4. casele si-au injumatatit valoarea si nu-si mai poate permite luxul unei case mai mari
Ai idee cati americani au facut tranzactii imobiliare in perioada 2004-2007??? Au platit cu 25%-50% mai mult pretul casei decat valoreaza azi. Cine le-o mai cumpara ca sa poata sa isi ia una mai mare? Daca ar vinde ar lua 100-200 mii mai putin. Din cauza aceasta multi le-au lasat la banci. Chiar daca s-au ieftinit nu mai are CINE le cumpara. Sunt care au platit 1 mil pe o casa si valoarea lor acum e 600-700 000.

N-am idee citi si-au cumparat case in ultimii ani si nici nu ma intereseaza prea tare. Treaba e ca modul in care v-ati formulat ideea era total ilogic; ziceati cam asa: a scazut pretul caselor, auleu, cine sa-si mai permita o casa (mai mare) acum? Pai pina si cu cele mai vagi notiuni de economie si ar fi trebuit sa stiti ca pretul scazut nu face un bun mai putin accesibil, ci din contra (ca doar iti trebuie mai putini bani ca sa-l obtii). Scaderea pretului nu pune cumparatorul in dezavantaj, ci vinzatorul.

Deci, pentru unu' care n-a avut da' isi cumpara acum prima casa, e clar raiu' pe planeta.

Dar chiar si pentru unu' care avea o casa de 500k si planuia sa-si faca un 'upgrade' la una de 1M si tot e mai bine cind ambele case au scazut cu 50%. Isi vinde casa actuala cu 250k, si o cumpara pe cea noua cu 500k, o diferenta de 250k, adica jumatate din cit era diferenta pina acu' doi ani. (Problema e ca nu-i mai da nime' credit pentru cei 250k diferenta, da' asta e alta poveste...)

Citat:
DA SUNT MILIOANE. http://www.foreclosure.com/?rsp=5447&myapp-promo-id=adwords-foreclosure-forecl-%22foreclosure%22&gclid=CPfa-9jT3pYCFQsMGgodmFk91g
acum ma crezi??

I dunno... Acolo zice ca ar fi ceva mai mult de juma' de milion in "foreclosure", si multe altele (pina la peste doua milioane) in diverse alte situatii "delicate". Nu-s chiar sigur ca e acelasi lucru.

Orsicit, cam cite locuinte exista in USA? (N-am idee, si nici chef sa caut.) La 300 milioane de locuitori, probabil ca sunt undeva catre 70-80 milioane de locuinte. Daca doua milioane dintre acestea au probleme de finantare e destul de rau, da' parca nu chiar atit de apocaliptic precum reiesea din mesajul initial. Daca ar fi fost 30-40 de milioane de case cu "bube", atunci da, m-as fi asteptat la disperare in sectiile de votare. Pina acolo insa mai e cale lunga, si nu cred ca o sa se ajunga vreodata...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizaj spune:

ce mi se pare interesant este ca majoritatea celor care au scris aici nu sunt din america...deci cu ce ne incalzeste pe noi,cei de aici ca restu' lumii se bucura??? personal imi fac griji pt copiii mei,in ce societate vor creste,cum o sa le explic eu ca nu-i normal ca un copil sa aiba 2 mame sau 2 tati si cum o sa-i feresc de orele de educatie sexuala pe care obama le vrea pana si la copiii de 5 ani si cum o sa ne rabde Dumnezeu cu avortul legalizat,netinandu-se seama de copil !!!...dar oricum se pare ca banii isi spun cuvantul si acopera tot !!!da,probabil ca toata lumea va avea de castigat ca a iesit obama presedinte,toata lumea,mai putin america...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:

Domnule Moga cat timp ati petrecut in USA in ultimii 5 ani? Si sa stiti ca nu trebuia sa va irositi atata timp "purificand" mesajul meu. Oricum apreciez

acum ma crezi??

Foarte bine, ca au scazut preturile la case."Balonul"a inceput de pe vremea lui Clinton, trebuiua sa se sparga.In Florida ,de exemplu,ani de zile s-a practicat statul la coada ,asa cum stateau romanii la lapte pe vremea lui Ceasca ,sa contracteze case/condo-uri noi pe care le vandeau cu $100.000-1.000.000 mai mult.
Nu este o noutate, sa scada preturile la case.Casa cumparata in 91 pina in 93 valora cu $80.000-100.000 mai putin ...si atunci au abandonat multi casele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu as fi vrut-o pe Hillary, da' las' ca e bun si Obama, democrat sa fie...

Doamne-ajuta!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput