Diversificarea (4)
Raspunsuri - Pagina 3
natynic spune:
Oanamada, ma bucur sa vad ca multe sfaturi date de prof Ciofu, care mi-a fost si mie profesor le-am urmat fara sa imi zica nimeni...Daca mai am intrebari o sa ti le pun.
Luny, daca stau eu si ma gandesc mai bine, poate ca tu te-ai grabit cu iaurtul, pt ca tu oricum alaptezi, si alaptezi bine. Uite, la noi a fost o necesitate avand in vedere ca Iulia mananac f putin lapte iar iaurtul ii place mult. Cum am mai scris, am scos si eu cerealele pe care i le amestecam in iaurt si de atunci il papa inca si mai bine. E drept, eu ii dau cereale in biberonul de la culcare. Cred ca cel mai bine e sa continui cu cerealele cu lapte si sa mai lasi iaurtul, ca la voi nu e musai. Parerea mea!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Amina_Marina spune:
Citat: |
ca rata de alergii la nivel mondial la peste este egala cu cea de alrgii la ou si capsuni |
Adica hat..hat..in coada clasamnetului e pestele.
Mi-a zis sa nu-i dau vitel ci vita bine fiarta (pentru ca vitelul are niste toxine care se elimina mai greu |
Da, si asta e adevarat, tocmai de aceea singura carne care este recomandata, e cea de pui. Rata, gasca, curcanul , porcul sunt cam interzise, nu in totlaitate dar ar fi bine sa nu se introduca pina la un an.
...cand ii bag ceva nou sa incerc prima data sa ii dau de la borcan (nestle) pentru ca sunt mult mai bine dozate si procesate si in felul asta ii obisnuiesc stomacelul |
Eu asa fac, cind introduc un aliment nou, prima data ii dau borcanele sau instante ca sa se obisnuiasca stomacul si sa daca are vreo reactie alergica. Problema e ca fetei mele nu prea-i plac , ci doar mancarea facut de mine.
Unt , ulei nu folosesc , vad ca merge si fara.
Supele si tot ce-i pregatesc nu fierb mai mult de 15 min. doar sa se inmoaie putin ca orium bag la mixer.
Singurul lucru care m-a socat este ca ti-a recomandat diverificarea prea devreme. Fata mea nu a primit lapte matern deloc si medicul mi-a zis, sub 5 luni sa nu indraznesc asa ceva. Ma rog, depinde de tara, pediatrii, idei s.a.m.d
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
natynic spune:
Eu am alta problema: nu mai gasesc pe nicaieri borcanele cu mancare, doar cu fructe (si nici astea atat de multe ca inainte). Doar in hipermarket-uri si ff rar in farmaciile mari am vazut cateva, dar numai cele Nestle de etapa 3, la care noi am ajuns. M-am uitat si pe net ca sa comand eventual, pe toate site-urile cu mancare de bebelus gasesc invariabil scris "Produs indisponibil"
Naty
puisorul spune:
citat din mesajul lui natynic Eu am alta problema: nu mai gasesc pe nicaieri borcanele cu mancare, doar cu fructe (si nici astea atat de multe ca inainte). Doar in hipermarket-uri si ff rar in farmaciile mari am vazut cateva, dar numai cele Nestle de etapa 3, la care noi am ajuns. M-am uitat si pe net ca sa comand eventual, pe toate site-urile cu mancare de bebelus gasesc invariabil scris "Produs indisponibil" Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Eu am comandat cereale si borcanele de pe site-ul babypoint. Produsele sunt din Germania, de unde se si livreaza, iar din Bucuresti le poti ridica fara nici o taxa de expediere.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
luny spune:
naty e si asta o varianta...ori le alternez, sau, ca tine pun nitel iaurt in piure si cerealele le las simple!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ilse spune:
Am si eu o nedumerire, si cred ca s-a mai scris probabil, pana cand ati dat voi lapte de crestere copiilor, pana la 3 ani? al meu mijlociu se apropie de 3 ani si refuza cu incapatanare laptele normal, oricum degresat, se poate si fara lapte, doar cu calciul luat din celelalte alimente, ca as renunta cumva, el mananca mozzarella, ii place foarte mult?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
gabryele spune:
am sosit si eu.Am un barbatel de 5 ani si un gogosel de 6 luni.Sa va spun ce maninca meu (la fel am procedat si cu primul si e ok):ora 6.30-7.00 200ml lapte ,ora 11 pireu din 2-3 fructe+1-2 biscuit,ora 14 supica de zarzavat(2 zile urmata de 2 zile supica cu carnita de pui)-uneori in supica pun si putina fidea de casa. Felul 2 este pireu din legumele din supica cu putin unt facut de mine.La ora 18 o gustarica-un compot de mere,sau brinzica cu iaurt de casa,sau mamaliguta cu iaurt sau smintina.pentru ca nu prea doarme dupa ora 16.00 sunt obligata sa-l culc in jur de ora 20.00-20.30,cind bea un biberon de lapte cu gris.Mai papam 1 galbenus pe saptamina.O fi bine sau nu (parerile sunt impartite) dar si cel mare,iar acum cel mic sunt bine si sanatosi.Cel mic la 6 luni are 68 cm si 9,5kg
natynic spune:
Gabryele, cred ca e f bine, oricum bebe e un mic urias!
Ilse, ma bucur sa te revad la o tema normala!Dar de ce ii dai lapte degresat? Copiii au nevoie de lapte normal, cel degresat este pentru adulti cu probleme de colesterol sau cu diete pt slabit. Inceraca sa-i dai si lapte normal si daca nu vrea, asta e, eu stiu ca absolut esential e pana la 1,5 ani (dar, sigur, e de dorit sa continue sa bea si dupa aceea)
Puisor,multumesc !
Naty
luny spune:
branzica din ce lapte o faceti? am citit ca nu tre sa fie mai slab de 3%..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ilse spune:
Naty da asa ne-am obinsuit sa bem lapte demi-degresat daca e sa fiu corecta, adica nu 0% grasimi, asa bea si fii mea a mare si noi.
O sa incerc cu lapte normal, oricum eu zic ca daca isi calciul din altele, nu o sa-l oblig, nici mie nu-mi placea laptele deloc cand eram mica.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor