Diversificarea (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

eu de putin timp ii dau apa, desi nu se omoara dupa ea...de cand e diversificat mai serios, de vreo luna..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Luny vezi daca nu-l ai pe setila in casa ce se intampla????Setila a mea a baut de mica si multa apa si bea si acum foarte multa!

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Citat:
citat din mesajul lui galu

Medicul meu mi-a spus sa-i dau fetitei mele de 7 luni branza de vaci, dar in acelasi timp imi zicea ca la ultimele congrese de pediatrie se vehicula ideea ca laptele de vaca ar fi interzis pana la 1 an..Pai si atunci din ce lapte sa-i fac branzica?? Eu alaptez inca si am inceput sa-i dau copilului de la 4 luni suc de mar, portocala si ulterior mar ras simplu si tot asa pana la 6 luni cand am introdus supa de zarzavat, respectiv radacinoase. Acum de 1 sapt. am introdus carnea de pui, cartoful si ceapa in supa si i le dau toate pasate cu blenderul, mai putin ceapa, plus 1 ml de ulei de masline.Deci pana acum am reusit sa scoatem 2 mese..cea de 11 si cea 15...cu mofturile de rigoare, cateodata vrea, alteori ba..etc. Ma rog una peste alta sa zicem ca e in regula..o sa mai diversificam ulterior supita ca am vazut multe idei in cele postate de oanamada, dar problema mea cea mai mare ramane branzica de vaci...din ce lapte o fac? Voi cum ati procedat? Cat de des trebuie data carnea? De 3-4 ori pe saptamana, dar galbenusul de ou? Apoi mai e si ficatelul? Ufff!!! Tre' s-o scot la capat cumva

POrtocala ,citricele in general nu se dau la bebici...la noi dupa 2 ani

Ali , Sonia 1 an si Enrico 8 ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Roxali de ce nu se dau la voi portocalele si mandarinele inainte de doi ani? Da mar se da? Ca si ala acid....mie pediatrul mi-a dat voie sa-i bag portocala si mandarina catincai,foarte devreme...cred pe la 6 luni daca nu chiar 5....

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

parerile sunt impartite cu citricele...eu am zis ca-i dau dupa un an, dar asa balea la o felie cand mancam eu,acum vreo saptamana..i-am dat, am vazut ca suge din felia aia cu maaare drag, i-am stors portocala, am pus-o in bibe, jumate-jumate cu apa! atunci a baut cel mai mult din bibe:50 ml!! a doua oara, abia 30 ml..si nu i-am mai dat nici d-asta, dar voi mai incerca

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Si eu i-am dat Iuliei in cateva randuri suc de portocala putin diluat cu apa; iar ta-su i-a dat odata o bucatica intreaga de portocala pe care a supt-o constiincios pana a ramas o chestie uscata. In piureul de legume, mai ales la inceput cand mofturile erau mai mari, ii storceam cateva picaturi de lamaie si instantaneu manca mai bine. Cand am speus pediatrului, mi-a zis ca asta inseamna clar ca nu are suficienta pepsina si "trage" la acru, acid; nu numai ca nu-i face rau ci probabil are nevoie de aceasta aciditate. Lucru care pt mine, maica-sa, e valabil si-n ziua de azi, eu mor daca nu am ceva acid si nu stiu ce-i aia durere de stomac sau eructatie. Nu toti oamenii fac ulcer!! Si aici cred ca e ff important principiul tatonarii: alimentul X ii place copilului si nu-i face rau, go for it! Ai probleme-stop! Sigur, si aici pareri impartite...eu una, desi ma consider destul de precauta, i-am dat Iuliei pana la 8 luni si banana si citrice si kiwi si afine(fara samburi)si mango. Nici o problema! I-am dat insa si ananas pe care pana si americanii il recomanda de la 4 luni si a balonat-o ingrozitor, asa ca nu i-am mai dat.
Cu ceaiul nu sunt nici eu Cand era Iulia f mica ma batea soacra la cap "da-i ceai, da-i ceai, cum poti sa nu-i dai ceai??"-si fata cum ii dadeam ceai il varsa. La colici nu a avut nici un efect, nici un ceai...la ea doar caldura pe burta si mangaiatul au dat rezultate. Mai accepta, rar, Humana cu fenicul, dar putin. Asa ca (ea fiind de la inceput pe formula) i-am dat apa in ciuda opozitiei pediatrului care zicea ca e suficienta apa din laptele preparat. Da, o fi...numai ca Iulia, cum am mai spus, bea lapte mult mai putin decat ar fi normal teoretic. Apa rareori bea cu pofta, de regula pe zi cam 50 ml. Eu imi fac datoria si ii dau; restul depinde de ea...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

eu citisem ca portocala are si ea potential alergogen mai ridicat...acum, na , sunt atatea pareri, eu i-am dat acum de curand, adica spre un an, dar pt ca nu dorea ea...acum papa, dar mai bine mandarine, clementine, pomelo, nu portocala

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Nu stiu ce se intampla cu copilul meu ca de cateva zile nu mai vrea pireu de legume nici cum...Am incercat sa pun mai putin cartof, am scos si untul chiar si uleiul de masline...apoi pe rand cate o leguma, pana am ajuns la pireu format din cartof si morcov si putina carnita...dar degeaba...nu stiu ce sa mai fac cu ea!!!??? O sa incerc maine cu cateva picaturi de lamaie...poate o sa manance mai bine. Ei ii place f mult lamaia, la fel si portocala si sper sa nu-i faca rau pe mai tarziu, oricum nu ar avea cu cine semana cu probleme de stomac. Ce ma sfatuiti sa mai incerc?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Danicris nici eu nu i-am dat ceai de nici un fel, nici macar babydrink, i-am dat cate un pic de apa plata cand era f cald afara dar pana la 4 luni numai san, apoi cate un pic de suc de mar sau prtocale, dar nu bea f mult cam 20 ml. Acum bea mult mai bine, mai ales cel de controversatele portocale :), dar am si inceput diversificarea propriu-zisa. Parerea mea e ca bebelusii nu au nevoie de nimik daca sunt alaptati, deci pana la 6 luni nu trebuie sa-ti faci probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

nici la noi nu se prea recomanda portocala, tot din motivul aciditatii... ma rog, ei au aici un stil aparte, si zic asta pt ca mie dr de ex mi-a spus ca de pe la 4-5 luni sa il pun cu noi la masa! adica sa nu fac mancare special pt noi ci ceea ce avem noi si i se poate pasa - sa i se dea si lui.... se merge de asemenea pe iaurtul natural si nu pasteurizat, pe introducerea laptelui de vaca usor usor de pe la 5 luni samd. pe cel mare asa l-am crescut, cu ciorba traditionala (in care pe langa multe legume exista si iaurt si maia de paine), galbenus de ou fiert introdus de la 4 luni... n-am avut probleme, pustiu plezneste de sanatate, e vartos fara a fi gras si nu exista sa faca nazuri la masa; pe cel mic, care are acum 8 luni, imi e f greu sa-l hranesc, nu-i place mancarea, ma si mir cu ce traieste copilul asta, desi este si el in percentile peste 95 (are 11 kg!).
dupa mine si experienta personala diversificarea este o arta personalizata fiecarui bebe. ce merge la unu la 4 luni la alt bebe poate sa mearga f bine la 10. sau deloc.

Mergi la inceput