Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 42

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claucia

In general, cei care au cea mai mare durere in suflet si cei care nu sunt foarte fericiti cu alegerea facuta arunca cu noroi asupra tarii cel mai mult. Ca sa justifice plecarea si faptul ca se sacrifica. daca nu ar mai exista motivul ce ar face?
]

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Ai interpretat totul gresit.
E o concluzie doar asa de
Nu la mine ma gindesc,ci la familia mea din ro, si la prietenii mei din ro..iar ce scriu aici este exact ce aud de la ei....ei traiesc acolo zi de zi ...asa ca nu le poti imputa ca se insala.
Nu banii le lipsesc ,ci altceva....ceva ce multi pretind ca s-a schimbat...cind in realitate e mai rau.

Te rog sa imi spui si mie daca tie ti se pare normal ca sa cheltui 3000 de euro ,de la femeia de serviciu pina la chirurug, pt ca in sfirsit sa fii operat.
Daca o astfel de situatie ti se pare normala, eu nu sint normala atunci.
Inca o data, scuza-ma ca nu am experimentat si situatii fericite in spitalele din ro.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Pot sa spun ca, dimpotriva, in tara aceasta de nebuni -roboti-vorbitori singuri-cu priviri- seci in care traiesc, oamenii de din anturajul meu de la colegi pana la medici, profi universitari, vecini, arata mare interes fata de Romania, limba si istoria romana.

M-am dat de ceasul mortii sa gasesc dvd cu "Mihai Viteazul" si muzica romaneasca pt colegii mei care mi le-au cerut. Am gatit sarmale si mamaliga pt. nemtii si austriecii care mi-au venit in vizita - la cererea lor. In gradinita copiilor mei mi s-a cerut sa le invat pe educatoare sa spuna "buna dimineata", "pofta buna" si cantecul "multi ani traiasca" pt. ca ele sa ii poata invata pe copiii straini. Portarul de la firma ma saluta cu "buna dimineata".
Doctorul cu care am nascut a vazut la Paris piese ale lui Eugen Ionesco de care este pasionat si despre care a invatat la scoala. As putea sa mai dau multe exemple din viata de zi cu zi, dar ma opresc aici.

Nici macar faptul ca aici "opereaza" multi infractori din Ro nu i-a facut sa dea verdicte despre romani sau sa-i vb urat.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Pot sa spun ca, dimpotriva, in tara aceasta de nebuni -roboti-vorbitori singuri-cu priviri- seci in care traiesc, oamenii de din anturajul meu de la colegi pana la medici, profi universitari, vecini, arata mare interes fata de Romania, limba si istoria romana.

M-am dat de ceasul mortii sa gasesc dvd cu "Mihai Viteazul" si muzica romaneasca pt colegii mei care mi le-au cerut. Am gatit sarmale si mamaliga pt. nemtii si austriecii care mi-au venit in vizita - la cererea lor. In gradinita copiilor mei mi s-a cerut sa le invat pe educatoare sa spuna "buna dimineata", "pofta buna" si cantecul "multi ani traiasca" pt. ca ele sa ii poata invata pe copiii straini. Portarul de la firma ma saluta cu "buna dimineata".
Doctorul cu care am nascut a vazut la Paris piese ale lui Eugen Ionesco de care este pasionat si despre care a invatat la scoala. As putea sa mai dau multe exemple din viata de zi cu zi, dar ma opresc aici.

Nici macar faptul ca aici "opereaza" multi infractori din Ro nu i-a facut sa dea verdicte despre romani sau sa-i vb urat.

Maria

Probabil ca oamenii de care vorbesti au un alt nivel intelectual decat cel din exemplul lui Ile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Adina Iulia, nu era vorba despre parerea unui singur norvegian, ci despre, citez: "Acum ceva timp la un alt subiect, spuneai ca "norvegienii cred ca romancele stiu doar sa se f...".
Mi se pare greu sa traiesti printre oameni care iti atribuie un unic merit. De aceea spun ca inteleg foarte bine dorinta de a demonstra ca, totusi, in Romania e de ne-trait :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Off topic. O mamica prin FIV a nascut doi baietei la 25 saptamani. Au trecut primele 72 ore si medicii (Cantacuzino) sunt extrem de optimisti.Haideti sa spunem si noi o rugaciune mica pentru mamica si puii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Insa imaginea mea e diferita de cea a turmei.

Cu asta te intaresti tu seara de seara la un pahar?

Sa-ti spun un secret: habar n-ai ce gandesc altii despre tine cu adevarat.
Vestea buna: nici macar nu conteaza. Conteaza ce gandesc despre tine ai tai (sotul, copilul, prietenii tai buni, cercul de oameni cu care ai aceleasi valori, famlia ta). Cu astia te nasti si mori. Restul... apa de ploaie.
Concluzie: cred ca esti foarte tanara. Ai sub 30 de ani?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

OK,voi mai scrie la subiectul asta cind in romania se va schimba cu adevarat ceva.
Pina atunci romania este ca un mar care arata frumos pe dinafara si putred pe dinauntru.
Pt ca stiti ca sistemul e putred in romania, nu-i asa??

Have a nice day!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mariamnunteanu, mai ca-mi dau lacrimile! Cata deschidere, domle, pe nemti si autrieci si cum ard ei de dorinta de a cunoaste istoria Romaniei.

Doar ca, nu stiu cum, povestea ta nu se suprapune deloc peste povestea unei foarte bune prietene (traitoare in mediu intelectual), dezamagita ca ea si copilul au muncit degeaba vreo 3 saptamani pentru a face un material despre Romania.
Materialul a fost solicitat la scoala copilului, pentru o seara interculturala.
Inutil sa spun ca toata lumea s-a repezit la mancare si nu a interesat pe nimeni de Brancusi, dinozaurii pitici din Hateg sau stindardul-lup al dacilor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Mai da ce este aici competitie,care pe care ...pacat ca subiectul a deviat ...imi este imposibil sa cred ca Romania nu are nimic de invatat si imbunatatit... mai conteaza de unde vin ideile de imbunatatire, pot fi ale norvegianului ,romanului,austiacului etc.. dar daca ajuta Romania de ce nu ,inca o data pacat ca subiectul s-a transformat in unul de rahat.

Ile nu-ti mai raci gura ,nu are rost.Aici gasesti acceiasi oameni de la subiectele anterioare care sustin sus si tare ca Romania este perfecta.

pt. cine nu se baga la comentat.

O zi buna la toti oriunde va-ti afla.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Si daca spuneam cit de civilizata si infloritoare e romania, probabil ca deveneam cele mai bune prietene pina acum...

Hm.
Nu, nu cred ca deveneam cele mai bune prietene, te-as fi privit cu oarecare ingrijorare amestecata cu compasiune .
Ideea ca:
Citat:
" e deja atit de bine incit nu mai exista diferente fata de restul continentului european situat mai la vest de Nadlac "
nu a enuntat-o nici un traitor pe plaiuri mioritice, ca doar nu sintem totalmente cretini .

E, insa, chestie de nuanta in analiza sanselor pe care le mai are (sau nu?) Romania asta, dar ma tem ca n-ai tu cum intelege asta.....
Acuma, stii cum e, fiecare cu drumul sau, tu te-ai casatorit cu un cetatean norvegian si ai ajuns, astfel, sa poti degusta deliciile vietii din Molde, felicitari, primesti diploma pentru merite deosebite ; eu m-am maritat cu un cetatean oltean :) si n-am ajuns, astfel, sa pot degusta deliciile vietii din Molde. Fiecare suporta consecintele alegerilor sale :).

Oricum, vremurile sint cele care sint, deja avem o sumedenie de sanse pe care parintii nostri nu le-au avut (sa te iau iar cu istoria?), ii doresc, de exemplu, lui Minimox sa reuseasca sa evadeze cit mai curind din mediul urit mirositor in care a avut nesansa sa se nasca, asta e, fiecare-si poate, deja, croi destinul cum are chef. Ramine sau pleaca, dupa cum ii e pohta ce-a pohtit.

Ile, hai, desprinde-te, nu mai privi inapoi cu atiiiita minie, ca-ti strici armonia interioara.

Mergi la inceput